Merhaba arkadaşlar. Ben siteye pek giremiyorum. Ama bazi arkadaşlar ile gerçek hayatta görüşüyoruz. Neyse gelelim konumuza. Nizip ve cevresine özgü olan "Esnaf Sahresi" gerçekten şartmi. Bana göre olmasi gerekmiyor. Çünkü insanlara her an ne ihtiyac olacaği bilinmiyor. ihtiyacimiz olan hizmeti saglayan kisiler tatil oldugu zaman mecburen 3 gun beklememiz gerekiyor. Ya çok acil bir ihtiyaç ise ?.
Hem sanirim bu birçok esnaflar tarafindan da istenmiyor. Dogal olarak kazanci yerinde olan esnaflar zaten "Esnaf Sahresi" ne gerek olmadan tatile gidebilirler. Ya kazanci dusuk olanlar ne yapmali ? Mecburiyet ile yapılan bir tatilden ne tat alınabilirki.
O nedenle bir anket oluşturdum. Zamanla anket sonuclarindan faydalanilarak karar verilebilir.
olaya iki açıdan bakmak gerekiyor bir yıl çalışanlar için üç günlük tatil çok değil... işçilerin hiç mi hakkı yok asnaf sahresi olunca bayram ediyorlar, en gerekli ihtiyaç ekmek oda üç gün çok değil ben esnaf sahresi şart diyorum yani...
Dedigin gibi olabilir ama tatil için bir zorunluluk olmamali bence. Mesela Esnaf Sahresi'ne katilmak istemeyen bir cok kisi mecburiyetten kapatmak zorunda. Tabii o gunu bekleyenlerde var ama dedigim gibi ihtiyaci ve parasi olan zaten Esnaf Sahresini beklemeden tatilini yapar.
mustafabilici;83279 wrote:olaya iki açıdan bakmak gerekiyor bir yıl çalışanlar için üç günlük tatil çok değil... işçilerin hiç mi hakkı yok asnaf sahresi olunca bayram ediyorlar, en gerekli ihtiyaç ekmek oda üç gün çok değil ben esnaf sahresi şart diyorum yani...
ama abı nedense ıslerın hep sıkı oldugu zamanda yapıyorlar bu esnaf sahresınde yapılacaksa kısın yapsınlar degılmı
işveren açısından belki sıkıntılı gibi görünüyor ama yıl boyunca çalışan işçi açısından bence iple çekilen bir olay esnaf sahreleri, kazancı bol olan işveren kendi isteği gibi tatil yapsada işçisine bu fırsatı ve olanakları vermiyor...
bence esnaf sahresi haksız rekabeti önlediği için olması gerekir, ne de olsa aynı sektörde çalışan firmaların ben kapatınca müşterim başka yere gider düşüncesi olmuyor.
sonuçta da yılın 365 gününün 3 günüde öyle ekmek dışında vatandaşın sıkıntıya gireceği bir sektör yok bence...
Bence yanlış çünkü işciside işyeri sahibide eğerki gitmek istiyorsa herzaman gider .ve iş yerininde kapanması gerekmez. genelde işci için yorumlar yapmışsınız. bunu 2 acıdan alacam 1 cisi işçi eğerki tatil yapmak istiyorsa 3 gün izin istese hiçbir usta yok demez bence 2 ciside esnaf sahresi dolayısı ile işyeri kapandımı çoğu işçi o hafta komple tatil veriyor ustaları ve haftalık felanda alamıyorlar. düşünmdüğüm zaman bunu bu işçiye değilde işverene verilen tatil oluyor yine. Açıkcası türkiyede burdan başka yerde bu yok. Çünkü tek akıllı Nizipliler... bu arada bende Nizipliyim tek akıllıdan başka bir laf çıkarılmasın.
Esnaf Sahresini düzenleyen de yapan da Esnaf bu işten kimin kârlı kimin zararlı çıktığınıda yine Esnaf bilir .
Ben vatandaş olarak bu işten zararlı çıkıyorum . Zaman oluyorki patlayan bir tekeri yaptırmak için Esnaf Sahresinin bitmesini bekleyebiliyorsun veya basit bir elektrik arızasında yine durum aynı....
Olmasa daha iyi olur veya illa da olacaksa sahreye çıkan Esnafın nöbetçi brakarak bu nöbetçileri duyurması.....
esNaf Sahseri Şart diyenlerdenim... MisaLen Fırıncı esnafında usta bulmak çok zor. usta tatile çıksa yerine 3 günlüğüne yada 1 haftalığına kimi bulacak? insanLar Para kazanmak için sağlık sorunları yaşıyorlar kazandıkları parayıda HastaLıkLarına HarcıyorLar... işyeri SahipLeri için hava hoş Parası olan gider ama usta ve işciler için 365 günün 3 gününü çok görmeyeLim...
mustafabilici;83279 wrote:olaya iki açıdan bakmak gerekiyor bir yıl çalışanlar için üç günlük tatil çok değil... işçilerin hiç mi hakkı yok asnaf sahresi olunca bayram ediyorlar, en gerekli ihtiyaç ekmek oda üç gün çok değil ben esnaf sahresi şart diyorum yani...
AMACI OLMAYAN BİR UYGULAMA!! EĞER TATİL YAPMAK İSTİYORSAN ESNAF SAHRESİ GİBİ BİR DURUMUN HİÇ BİR ESPİRİSİ YOK. NİZİP E BAKIP BU YIL BİRECİK TE SAHRE OLAYINA BAŞLADI...