Okul Arkadaşların Burada

Suboyu İlköğretim Okulu

nizipli_mehmet Üye
Resim kaynağı
  • Okul Adı : Suboyu İlköğretim Okulu
  • Öğretim Şekli : Normal
  • Öğrenci Sayısı : 402
  • Derslik Sayısı : 14
  • Telefon : 0 414 661 08 81
  • Faks :
  • E-Posta :
  • Web :
  • Adres : Suboyu Köyü.İlçeye uzaklığı
  • Hakkında : Okulumuz 1957 yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır.İki derslik bir lojman şeklinde inşa edilen okulumuza, nüfusun artması nedeniyle iki ek derslik daha yapılmıştır.2000’li yıllara gelindiğinde öğrenci sayısının önemli ölçüde artması ve mevcut binanın ihtiyaca cevap veremez hale gelmesinden dolayı, okulumuza 2 katlı 10 derslikli yeni bina inşa edilmiştir.2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında yeni binada eğitim verilmeye başlanmıştır. Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı olan köy;ilçeye 17 km uzaklıkta olup,ilçenin güneydoğusunda yer alır.Doğusunda Şanlıurfa'ya bağlı olan Birecik ilçesi(km),kuzeyinde,Birecik'e bağlı Karşıyaka Mahallesi ve Nizip'in Saray Köyü bulunur.Ayrıca E-24 karayolu köyün kuzeyinden geçmektedir.Karayolunun köye uzaklığı 2 km kadardır.Batısında bulunan demiryolu ve Yeşildağ tren istasyonu köye çok yakındır.Köyün ulaşım sorunu yoktur. Köyün 1500 e yakın nüfusu bulunmaktadır.Genelde köylünün geçim kaynakları:Çiftçilik,işçilik,şoförlük,ticaret ve hayvancılıktır
esedullah Üye
slm a arkadaşlar site de foto galeri de köy resimlerine bakarken neredeyse tum koylerinin resmi var ama suboyu koyunun resmi neden yok yetkililer eğer ellerinde varsa bi şekilde galeri ye koyabiliriler mi? şimdiden saolun selametle:rolleyes:
admin Yönetici
Maalesef benim elimde yok fakat siz bulabilirseniz yükleyin veya biz yükleyelim. Ayrıca O köy hakkında elinde bilgi varsa onlarıda alalım
esedullah Üye
şakamı yapıyo bu yazar ya 863 seçmende nasıl 1500 nufus çıkıyo da?:) nese selametle
esedullah Üye
slm a. koy remi olarak tek mahalle yerleşim olarak iki mahalleden oluşuyor. Koyun 3 tarafı sularla cevrili ama suyu yarım gun veriiyor 21. yy da turkiye de bir koy var anla... nese koyun 2 binadan oluşan bir ilk okulu bir de koy sınırları içine yapılmış bir lisesi var 2 mezarlık bir de istasyon tarafında terk edilmiş bi okulu var.fırat boyunca uzanan koy de bir de yakn geçmişte hoyuk kazıları başlamıştır. Adi esasen Kefri dir sonradan Kefre daha sonradan Suboyu oldu ama kefre ile meşhur.1 camii si 1 sağlık evi 1 Kur'an kursu 1 muhtar odası 2-3 tane harfiyat için kum occağı var. koyun en buyuk geçim kaynağı soforluk(harfiyat) genelde yerlisi antebe goç etmiş olup ticaret ve çalışani birecik'e odaklı ve orası ile arasında bir dolmuş hattı çalışıyo.Koy esasen çok buyuk nufusa sahip olup ilgili kimseler tarafından bilinmediği için kasaba olmaıyo.863 seçmen oy kullanmış antepteki kullanıcılarıyla berarber (seçmen kutuğu farklı bişey) 1000 e yakın seçmeni var ama nese oldukça buyuk bir KOY!...koyun onemli burokratları olmasına reğmen pek ilgilenilmiyo..herkes selametle şimdilik bu kadar
esedullah Üye
Köyümüzün sitesi açılmıştır.Tüm hemşehrilerimizin ilgisini ve desteklerini bekliyoruz.Herkes için hayırlı olsun. www.suboyu.com

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim