Basından Nizip Haber

Sıcaklık Nizipte 49 Derece

kızılaslan tıp merkezi Üye
Sıcaklık Nizipte 49 Derece Tür yurtta etkili olan Sıcakların Niziptede etkisini göstermesi vatandaşları havuzlara yöneltti Nizipte sıcaklığın özellikle öğlen saat 13 te 49 derece olması elektriklerinde sürekli kesilmesi klimaların ve vantilatörlerin çalışmaması esnafları zor durumda bırakırken çocuklar ise serinlemek için şehir merkezinde bulunan süs havuzlarına akın ettiler.
Orhan Çelik Üye
Bu gün seninle kumla vapurunda bunu bizzat yaşadık dimi Selimcim :) Gerçekten sıcaktan bunalım geçirdik.
eda_18 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
vallahı bılırım nızıpın sıcagını ama ıstanbulun sıcagı daha beter nem yuzunden :( ölüyoruz burda
kızılaslan tıp merkezi Üye
Orhan Çelik;81809 wrote:Bu gün seninle kumla vapurunda bunu bizzat yaşadık dimi Selimcim :) Gerçekten sıcaktan bunalım geçirdik.
evet yaa gerçekten bunaldık ama biz sizden sonra kültür merkezine gidip klimalı yerde serinledik..
KONT Üye
Vaybe oralar yanıyor demek buralar yayla misali...:D
saldiray27 Üye
bu durumda eskişehir'in gözünü sevim demek düşer bana:))
Huzi Üye
Fırat mahallesi yayla gibi maşallah...Tavsiye ederim...
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Hayirler olacaaak, üzümler olacak, fıstıklar olacak... Kolaymı? :)
küçük mahmut Üye
salı,çarşamba ve perşembe günleri bursa felaketti anamız ağladı valla iki gündür geceleri uyuyamıyoruz. Eğer burada 49 derece olsa felaket olur.
selma_ozmen Üye
Çocukluğumda her yıl yaz aylarını Nizip'te (3 ay boyunca) geçirirdik. Havanın sıcaklığı insanların kalbinin sıcaklığının yanında eksi derecede kalır. Rahmetli babaannemin evinin hayatında bir kuyu vardı, o kuyunun hemen yanında da bir havuz vardı. Kuyudan suyu çeker çeker havuzu doldurur ve üç kardeş o buz gibi kuyu suyu dolu havuzda oynardık. O sıcak bile etkilemezdi bizi. Ama şimdi Ankara'nın 35-40 derecelik sıcağına bile dayanamıyorum. Çocuk olduğum içinmi acaba o günler bana çok güzel geliyor diye düşünüyorumda; HAYIR; şimdi benim çocuğuma bakıyorumda benim yaşadıklarımın yarısını bile yaşayamıyor. Yok güneş alerjisi, yok gıda alerjisi. Biz bunların hiç birini çocukluğumuzda yaşamadık. İyi ki o günleri dolu dolu yaşamışım, şimdi de anılarımda yaşatıyorum. Hepinize serin, sağlıklı yaz günleri dilerim.......
Orhan Çelik Üye
Hatta yukarı obada batman habeşin deresi vardı,her taraf çöp ve topraktı,çocukluğumuz akşama kadar güneş altında ve o kırmızı felhan üzerinde oynamakla geçerdi ama yinede hastalık nedir bilmezdik. Şimdi bakıyosun,çocukları hastaneye götürüp getirmekten helak olduk,en ufak şeyde hastalanıyorlar.
ramco Üye
Maalesef yapılacak başka bişey yok çekecegiz bu sıcaklıkları.
ibrahim Üye
sanırım yıllardır bilim adamlarının üstüne bastığı konu olan küresel ısınmayı en iyi bu sene hissediyoruz. kış aylarının yağışsız geçmesinin ardından yazlarımızında çok sıcak geçmesi artık bazı şeylerin sonunun geldiğini gösteriyor galiba, rabbim hakkımıza hayırlısını versin inşallah...
saldiray27 Üye
ibocan;82107 wrote:sanırım yıllardır bilim adamlarının üstüne bastığı konu olan küresel ısınmayı en iyi bu sene hissediyoruz. kış aylarının yağışsız geçmesinin ardından yazlarımızında çok sıcak geçmesi artık bazı şeylerin sonunun geldiğini gösteriyor galiba, rabbim hakkımıza hayırlısını versin inşallah...
inşallah abi...amin...
rizeden Üye
vallah ozaman ben çok şanslıyım hemşerilerim, rizede nem var ama sıcak olduğu zaman ayder yaylasına çıkıyoruz yayla buz gibi tafsiye ederim odağlardan gelen buz gibi doğal suyu bir harika nizibime baya uzak ama gelip görülmeye değer yerler... ha unutmadan ayderden başka yaylalar, vadiler, alabildiğince yeşil renk.........
mehmet gül Üye
5 gün oldu Nizipten dönelimiz klimalı evden dışarıya çıkamadık ama istanbul dahada sıcak çünki rutubet çok kötü etkiliyor insanı allah yardımcımız olsun
ibrahim1015 Üye
ALLAh yardımcınızz olsun . kütahyada sıcak ama akşam çok esiyo camları kapayıp uyuyoruz. kendinize dikkat ediniz. Saygılarımla.. ibrahim SOYDAN
murats Üye
Yaz aylarında keşke bizde de şu siesta denen sistem uygulansa, öğlenleri insnalar evlerine çekilse.. Sağlık için ciddi bi sıkıntı bu sıcaklar, aman dikkat.. Bu arada Nizip ve Gaziantep te de eskisi gibi kuru bir hava yok, nem eskiye göre daha fazla. Bunda barajların da etkisi var. Bol su içmek lazım.. Ha bir de çay da içmek lazım harareti alır:) Şehirdışından arkadaşlarım hep şaşıyolar bize, 45 derece sıcakta öğlen kebap yiyip bir de üstüne çay içmemize bir türlü anlam veremiyorlar. :)
ilkaytrade Üye
küçük mahmut;82078 wrote:salı,çarşamba ve perşembe günleri bursa felaketti anamız ağladı valla iki gündür geceleri uyuyamıyoruz. Eğer burada 49 derece olsa felaket olur.
çarşamba ve perşembe günü bursa'Da 51,5 dereceyi gördüm. ilker
mehmetdemirbilek Üye
arkadaşlar telefonla görüşdüğmde kırk derecelerden bahsediyorlar ama istanbulun otuz derecesi Nizip in kırkına bedel çünkü nem burada dahafazla onun için Nizip in kırk dokuzu yineiyi çünkü mahsüller olacak selamlar
murats Üye
Hava sıcaklığının normalden çok fazla olması da iyi değildir aslında mahsül için. Allah korusun ama mesela fıstık için yanık riski söz konusu olabilir. Üreticilere dikkatli olmalarını öneririm.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim