Nizip.com
Üye ol
Zeugma Antik Kenti

Zeugma antik kentine komik ulaşım düzeltildi

Görüntülenme: …

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Resim kaynağı
Daha önceleri milli eğitim kitaplarındaki haritadaAdıyaman'da gösterilen Zeugma antik kenti, bu defada www.zeugmaweb.comsitesince ulaşım haritalarında yol güzergahı olarak Şanlıurfa, Birecik ve Halfeti gösteriliyor. Yıllardır eserlerinNizip'ten adeta kaçırılır gibi götürülmesi, sonrasında mozaiklerin İstanbul'da sergilenme bahanesi ile götürülmek istenmesi, Zeugma antik kentine ne kadar sahip çıkabildiğimizin göstergesidir. Kendi ilçemizin bu değerine sahip çıkamadığımız gibi turizm imkanlarınıda hala değerlendiremiyoruz. Gaziantep kurumlarınca yaptırılan bu sitede Nizip adının geçmesini bırakın ulaşım için Şanlıurfa'nın gösterilmesi son derece komik kaçmaktadır.Kaldıki bugün Gaziantep ulaşım ve konaklama imkanları bakımından ülkemizin sayılı kentlerinden biridir. Sayın Vekilimin, Kaymakamımın ve Belediye başkanımınbu skandal haritanın değiştirilmesi için girişimde bulunacağını ümit ediyorum.

NOT:YAZIMIZ YAYINLANDIKTAN SONRABAHSE KONU OLAN HARİTA http://www.zeugmaweb.comSİTESİNDEN ÇIKARTILMIŞTIR.HARİTA RESMİ BU LİNKTEN BESLENDİGİ İÇİN YUKARIYA KOYDUĞUMUZ HARİTA DÜNDEN BERİ GÖRZÜKMÜYORDU.YUKARIDA GÖZÜKEN HARİTA ÖRNEK BİR HARİTA OLUP TC.KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜGÜNÜN SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.VE BİLGİ AMAÇLIDIR.
ibrahim Üye
Ahh adminim ahhh al sana bitane daha,
09.12.2000 tarihli milli piyango biletinde alınan karar üzerine zeugmanın resmi konulması kararlaştırılıyor, ve dekonularak güzel de oluyor ama neyazık ki fotoğrafın altına ş.urfa/birecik yazılıyor. ne yapalım bilmiyorum ki...

Resim kaynağı
yusuf Üye
bu tur seyler ozel gayret caba ister, yoksa gerekli kurumlar kafasina gore hareket eder, sonra ayikla princin tasini!..

tabii bizim vekil, baskan, kaymakam o kadar mesgul ve memleket meselesine dalmis ki boyle basit siradan seylerle ugrasacak zaman bulamiyorlar!....

gercekten, bir vekilin, kaymakamin, baskanin ne yaptigini ve/veya yapmasi gerektigini bilen var mi?.....
sakalli0727 Üye
ilk kez yusufa katılıyorum.dogruya dogru.keske memleketimize daha da sahip cıkılsa.ama o gerekli kurumlarada ayrıca yazıklar olsun ki nasil bilmezler böyle bişeyi bu hataya nasil düşerler
Ramazan Tarhan Üye

Turizme yönelik tur ve seyahatlerin çoğu planlı ve programlı
yapıldığı için böyle yol güzergahlarını vermek bazen zaruridir.
Özel olarak Zeugma'ya turlar düzenlenseydi direk Nizip'i yol
olarak gösterirlerdi.Ancak henüz Zeugma bu aşamaya gelmedi.
Adıyaman Nemrut dağına hergün turist kafileleri gelmektedir.
Bunlara ektsaradan Zeugma'ya götürmek için başka hangi yol
gösterilebilir ki.Birecik meselesi Kelaynakların dünyaca meşhur
olması ve tanınması sebebi ile Zeugma'ya ithaf edilmiştir.Yani
yapılançalışmaların hepsi Zeugma yararınadır.Yol yoldur ve
bir ulaşım ulaşım aracıdır.Olayı siyasi boyutlara çekmek doğru
degil...
.
admin
Yönetici
Sayın Tarhan hassasiyetinizi anlıyorum, bizim Bireciğe antipatimiz yok ama hakverirsiniz ki bugün Birecikden çokve Şanlıurfaya giden turist kadar Gaziantep yesemeğe gelen turist vardır. Kaldıki Zeugmanın ziyaret edilmesi için Bireciğe gelen turistler beklenmez.Bugün Zeugma dünya çapında bir turizm alanıdır. Turistler buraya direk ve en kestirme gelebilecekleri yollar ararlar. Yoksa Birecikdeki keleynakları ziyaret edelim sonra yakında ne varmış demezler. Bu güzergaha uyan en kestirme yol İstanbul/Gaziantep/Nizip güzergahıdır.
ibrahim Üye
Eminim zeugma yı dünyada birçok kişi tanıyor, belki bu tanıyanların çoğunluğu zeugmanın türkiyede olduğunu biliyordur ama gelelim ki türkiye de nerde denirse kimse bilmez,
geçtiğimiz yıllarda Gaziantepspor ile ispanyol takımı Alaves UEFA kupasında mücadele edecekken,G.antepsporlu yetkililer şehri tanıtmak için şehir fotolarıyla bera<ber birkaçtane de zeugma fotografı gönderiyorlar, bunu gören ispanyollar ise Zeugma Gaziantep temi diye büyük bir şaşkınlık yaşıyorlar,
Acaba zeugmanın tanıtımı için ne kadar çaba gösteriyoruz, veya zeugmaya ne kadar değer veriyoruz...vatandaşve yetkili olarak bunu düşünmemiz lazım.
Ama bu konuda adminimiz büyük bir tanıtım yapıyor, site girişinde Nizip'in Zeugması diye yazarak, kendisine çok teşekkürler
Orhan Çelik Üye
Geçen yıl milli eğitim bakanlığının yapmış olduğu bu ciddi hata ,bakanlığın uyarılması neticesinde,bu yılki ders kitaplarında doğru bir şekilde basılacağı milletvekillerimiz tarafından açıklandı. Ciddi bir talihsizlik ve terbiyesizlikti. Ama neyseki milli eğitim bakanlığı hatasında inat etmeyip,bu yıl düzeltileceği noktasındaki sözü verdiler. Burası Türkiye zaman zaman bu tip hatalar yapılıyor.
admin
Yönetici
Değerli kardeşim, tabiki hatalar olacak ve bizler düzeltilmesi konusunda taleplerde bulunacağız.
Umarım GSO da bundan sonra www.zeugmaweb.com sitelerinde ulaşım olarak Ş.urfa güzergahını değilde güzel şehrimiz ve şirin ilçemizi seçerler.
Orhan Çelik Üye
Yol haritası konusunda da müze müdürlüğü ve siteyi yayınlayan ilgili kurumla görüştükten sonra , sizlere neticeyi iletmeye çalışacağım inşaallah.
Orhan Çelik Üye
Sevgili Mehmet abi,bu yazımdan 5 dakika sonra müze müdürü ile görüştüm ve kendiside hayretler içinde kaldı.Şu an Adana 'da olduğunu ifade etti,.G.Antep' döner dönmez sanayi odası başkanı Nejat Koçer Bey ile görüşüceğini söyledi. Sevgili Yusuf kardeş bu hatayı yapan devlet değil,sivil bir kurum. Yine duyarlı bir sivil vatandaşımız değerli Mehmet abimiz fark edip uyardı ve konu ilgili makamlara anında iletildi. Ama doğruyu söylemek gerekirse, bu tip hataların gün yüzüne çıkarılıp,bizlere ulaştırılması çok sevindirici bir olay. Sitemizin en çok bu yönde kullanılması taraftarıyım. Hepinize saygılar sunuyorum.
hazal1 Üye
Sn.Admin
Fotografı eksik ve yalnış yorumladığınız için sizi kınıyorum.Site içerisindeki birçok okuyucu gerçekten de yalnış birşeyin olduğunu sanacak.Sözkonusu site Zeugma ile ilgili oldukça güzel bir tanıtım ve çalışma yapmış.Haritaya baktığınız zaman Birecik-Halfeti arasında Ne kadar tarihi kale,höyük ve antik şehir varsa hepsinin adları ve yeri işeretlenmiştir.Ayrıca haritanın hemen altında bulunan "Zeugma Antique City is in Nizip 50 km from Gaziantep and 10 km from Nizip" uyarıyı da okuyuculardan gizlediginiz için hayretler içerisindeyim.Zira zaten bu uyarı yeterince Zeugma'ın yolunu izah etmektedir.Bölgedeki diger tarihi eser ve antikalar da sözkonusu haritaya ayrı bir zenginlik katmıştır.Lütfen bu tür yanlı ve kasıtlı haberlerinizi yayınlamayınız..
ibrahim Üye
hazal1 kardeşim, belki admine yazdın ama o fotoğrafın altında bölgenin tarihi yerleridiye değil, zeugmaya ulaşım şeklinde bir açıklama konulmuş,
ve de diyelimki fotograf birecik ve urfayı kast etmiyor peki ozaman neden fotografın üstündeki haritada şanlıurfa ili boyanarak vurgulanmış...
ve de yine diyelim ki o zaman o fotograf Birecik-Halfeti arasında Ne kadar tarihi kale,höyük ve antik şehir varsa onları belirtdiğine göre neden o zaman bu foto zeugma sitesinde yayınlanıyor...
zeugmanın birecik ve halfeti arasında olmadığını biliyorsundur sanırım...
admin
Yönetici
resimleme/zegalan/harulasimbuyuk.jpg [Eksik eski medya kaydı] Hanımefendi ingilizce değil türkçe versiyonuna bakınız.
Sizin baktığınız ingilizce versiyonundaki harita budur. Yinede son derece yanlıştır.
Türkçe versiyonundakiharita farklıdır doğrusuna yakındır.
Benim iddia ettiğim genel fotoğraflar bölümünde ulaşım güzergahı olarak bu harita sunulmakta vedediğiniz ifade bulunmamaktadır. İnsanları kınamadan önce iyice düşünmelisiniz. Siz bu kınama işini çok sık yapıyorsunuz.
İlgi siteninfotoğraflar bölümüne girdiğinizde https://www.zeugmaweb.com/zeugma/genelfoto.htmulaşım için verilen haritanın bu olduğunu görürsünüz.
Mademturistik yerler işaretlenecek Gaziantep Yesemekten başlanıp Zeugma'ya doğru işaretlensin ve devamında da Birecik ile Halfeti ilçelerimizdeki turistik yerler gösterilsin. Neden özellikle Nizibin yanından kırpılmış ilginç doğrusu.
Bu harita tarihi yerleri göstermek için değil, Zeugma'ya ulaşım için hazırlandığı da (ki altında özellikle Zeugma'ya ulaşım diye belirtilmiş) dikkatinizden kaçmış olmalı. Saygılar
Orhan Çelik Üye
İlgili kurumla görüşüldü. Az önce müze müdürümüz aradı,siteyi hazırlayan arkadaşlarla görüşmüş,onlarda böyle bir hatanın nasıl yapıldığı konusunda hayretlerini gizleyemediler. Bu akşam ilgilenip,o resmi kaldıracaklar,ayrıca böyle bir hata yaptıkları içinde tüm Nizip ve G.anteplilerden özür dilediler.
hazal1 Üye

sn.admin,sizden İki farklı yorum okudum.sanırım ilk yazdığınızı editlemiş olmalısınız.ben sizi sık sık kınayan biri degilim.daha önceki kınamalarım şahsi degil site yönetimineydi.Yani yapılan bazı yalnış uygulamalara karşı tepkimi dile getirmiştim.Bu kısımdaysa konunun sahibi siz olduğunuz için doğrudan sizi kınadım.Ve yazınızı editlemeden de anlaşılıyorki uyarımı anlamış olmalısınız.İngilizce site yapısındaki yönlendirme gayet güzel yapılmış.Aynı uyarı keşke Türkçede de olsaydı.Fakat katılımcıların da belirttigi gibi sanırım yoğunluk sözkonusu haritadaŞANLIURFA ilinin özellikle belirtilmesinde asıl tepki veriliyor.Yani Zeugma'ya degil.Arama motoruma otomatik bağlı kelimelerden biri olan Zeugma'ya daha da güzel bir harita hazırlanmasını ben de arzu ederim.iyi çalışmalar diliyorum.
yusuf Üye
sevgili "orhancelik" bey hemsehrim, inceliginizden dolayi tesekkurler...

duyarli ve heycanli yaklasiminizi ilgi ve mutlulukla takip etmekteyiz, heycaninizin bekasini temenni ederiz...

yazimda belirttigim "kurum" genel ( ozel, tuzel, resmi...) olmakla beraber "muze mudurlugu" de devlete ait bir kurumdur ve olay sadece ustunkoru, dikkat edilmeden yapilmisligindan "admin"in deyimiyle 'komik' olmustur, bu tur durumlarda ozel, sahsi gayretler gosterilmelidir, aksi halde onemsenmez...

bu sahsi cabayi gostermesi beklenenler o sehrin siyasi ve idari ileri gelenleridir..

yine de sagolsun akif bey onayak olmustur,

tesekkurler....
admin
Yönetici

Kendi yorumumun ağır kaçtığı düşündüğümden editlemiştim.

İngilizce sitelerindeki yönlendirmede hiç hoş olmamıştı. Gaziantep'in sitesinde Gaziantep'inde gösterilmesi lazımdı. Ş.Urfa güzergahınındafarklı biralternatif olarak gösterilmesi daha hoş olabilirdi.
Neyse ben yanlış gördüğüm birşeyi, nazikçe ikaz ettim. Memleket meselesi değilsede Zeugma'yı seven biri olarak benim için önemliydi. Yetkililerde duymuş ve kabul etmiş olacaklarki ilgili haritaları kaldırmışlar.
.
ibrahim Üye
evet adminim söz konusu harita web sitesinde kaldırılmış, böylelikle sitemizde hiçbir sonuca ulaşılamıyor konular öylece kalıoyr diyen arkadaşlara son örnek te bu olsun, adminimizin açtığı konu sonuca ulaşmış ve harita siteden kaldırılmış
konuda emeği geçen tüm abilerime ve yetkililere bir Nizipli olarak teşekkür ederim...
saldiray27 Üye
çok şükür yaaa.bize ait olan bi şeyi başkalrınınmış gibi göstermeleri çok ağır olurdu zaten.umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir...
saygılar...
fsoyarik Üye
SEVGİLİ ADMİN ŞU ANDAKİ KÜLTÜR BAKANIMIZI O KOLTUĞA GETİREN ADAM HALFETİLİDİR
DAHA ÖNCEDE URFA MİLLETVEKİLİ VE ........ PARTİNİN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BARAJIN ADINI BİRECİK BARAJI KOYDURDU.
İNANIN GURBETTE BİR NİZİPLİ OLARAK ÖZELLİKLE BAZI KONULARDA YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÜZÜLÜYORUM ZEUĞMAYA BİRECİKTEN GİDİLMEZ ÇOK HAKLISINIZ YALNIZ BİRŞEYİ ARZ ETMEK İSTİYORUM BAZI KANUNLAR DEĞİŞTİ BU TÜR ŞEYLER İÇİN ORHAN KARDEŞİMİZ BELEDİYECİLİK ADINADA TABİ NİZİPLİLER OLARAK ŞİKAYET VEYA İTİRAZ DİLEKÇESİ VERİRSEK BAŞARILI OLACAĞIMIZ KANATİNDEYİM.
DÜNYADA BÖYLE ÜÇ BEŞ MEDENİYETİN TARİHİ KALINTILARININ HEMDE ŞEHİR BOYUTUNDA OLAN BAŞKA BİR YER BİLMİYORUM BU KADAR BÜYÜK BİR TARİHİ ESERİ NİYE İLÇEMİZİN ADINI ÖNPALANA ÇIKARTARAK TAŞIYAMIYORUZ ANLIYAMIYORUM

GALİBA SICAK İNSANLARI UYUŞTURUYOR ÇABALARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER
Huzi Üye
Way be desene Nizip com bir gün içinde ciddi bir operasyon yaptı ve hemde neticeye anında çözüm...
Admin abime ve Orhan abime 100 puan veriyom... Valla bravo size... Cidden çok sevindim... Eğer haritayı kaldırmasalardı onlara bi uçardım,bi uçardım..... tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-laughing [Eksik eski medya kaydı]
alibey2727 Üye

Nizip.com bu işte. tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cool [Eksik eski medya kaydı]
alakus Üye

Sitenin bu yönde bir işe yaraması çok sevindirici olmuş. Haritanın kaldırılmas ise daha da sevindirici olmuş. Teşekkürler Orhan bey..
sakalli0727 Üye

umarım o adı gecen sitede de bu harita bundan böyle yer alır.teşekkürler admin abii.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim