Sorunlarımız Önerilerimiz

Sizce Nizip Hangi Yöne Açılmalı?

Ramazan Tarhan Üye
Resim kaynağı
Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre en hızlı büyüyen şehirler arasında Nizip'te yer almaktadır.Özellikle inşaat ve yapılaşmada Nizip'in dört tarafı da büyük gelişme gösteriyor. İleriye dönük yatırımlar ve Nizip'in konumu da gözönünde bulundurularak sizce Nizip hangi yöne doğru açılım göstermelidir?
Huzi Üye
Yani Ramazan abicim seninkide sorumu....? Tabikiiiii Fırat mahallesine doğru.....Dimi yani....?
ibrahim Üye
Huzeyfe ye katılıyorum, fırat yada menderes farketmez, Ama bunu evim burda diye değil zeugmaya ve baraja yaklaşmak için diyorum, düşünsenize Nizip baraja kadar ilerlemiş ve yahut Nizipe deniz gelmiş gibi olur:-)) ama bide düşünüyorum ki oralara binalaşmaya başlanıldığında temeller kazılıcak ve oralardan oluk oluk mozaik çıkacak... aslında hem iyi hem kötü... iyi, çünkü daha çok eser çıkacak, kötü, çünkü yapılaşma yarım kalıp eserler kurtarılmaya çalışılacak Neyse benim kafam karıştı, en iyisi uzaya doğru açılalım gökdelenler falan yaniiii :-))
Huzi Üye
Doktor metali kendi haline bırakın demişti....
saldiray27 Üye
bence zeugma yönüne
ibrahim Üye
Arkadaşlardan birecik yönüne diye tercih yapanlara demek isterim ki iyi düşünsünler, 1. o bölge Nizipin en verimli topraklarıdır, bu verimli topraklarıda binalaşma ile yok etmek bence büyük kayıptır, 2. zaten suandada o bölgede büyük bir alt yapı sorunu var belki belediye birtakım çalışmalarla hallediyor ama imar artarsa sorun büyür diye düşünüyorum
admin Yönetici
Bireciğe doğru açılamaz çünkü orası çukobirlikten sonra gap bölgesine giriyor ve yapılaşmaya izin verilmez. Karkamış yönüne doğru açılamaz yol kesiyor.. Akçakent yoluna kısa bir zamana hitap etmesi bakımından açılabilir.... Yinede Zeugmaya doğru açılması daha mantıklı gibi görünüyor....
saldiray27 Üye
admin abime aynen katılıyorum anlatmak isteyipte anlatamadıklarıma tercüman olmuş...tşkler saygılar
Gökhan Dokuyucu Üye
Bu soruya cevap verirken geleçeği görerek cevap verilmeli 5 yıla kadar Nizipe fakülte açılacak Nizipin zeugmaya doğru ilerlemesi daha iyi olurdu çünkü çoğu doğu şehrimizi ayakta tutan ünv. gençliğidir. zaten öyle oluyor gördüğünüz gibi evler nerede bireçik barajına yaklaşıyor zeugmaya yaklaşması hala çıkmayan yerler var tarihi eser olarak ...bu da gelecek yıllarda şehirde güzel bire müze açılması demektir.. .
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
zeugmaya doğru açılmak bence de en mantıklısı, hem daha geniş bir alana açılma sözkonusu olacaktır. diğer yönlere açılsa bile kısıtlı bir genişleme olacaktır. ama zeugma yönüne doğru geniş bir alana sahibiz..
Ramazan Tarhan Üye
Eski Antep yolunun Birecik'e giden kısmında çok büyük yatırımlar ve güzel binalar yapılmaktadır.Sanki Nizip bu yöne doğru her geçen gün hızla ilerlemektedir.Benim kanatim de bu yöne doğru açılımın doğru bir tercih olacağı yönündedir.Sanırım Nizip Belediyesi de bu güzergah üzerinde hem alt yapı hem de cadde düdenlemerine önem vermektedir.Yakın bir gelecekte Bu yolun çok işlek ve modern bir caddeye dönüşecegini tahmin ediyorum..
admin Yönetici
Sayın Tarhan, Bireciğe doğru açılması mümkün değildir. O bölge doğuya doğru çukobirliğin orada Gap tarafından kesilmektedir ve imara açılamaz. Zeugma, fakülte ve otoban giriş yönü olarak Kuzeydoğuya, diğer taraftan ulaşım ve kanalizasyon gibi olanaklar nedeni ilede Akçakent yönüne açılmalıdır.
Ramazan Tarhan Üye
Anketlerin en önemli amacı insanların görüş ufkundaki sınırsız hayal güçlerini ölçmektir.Bizler "Nizip hangi yöne açılmalı?" derken kanuni çıkmazları insanlara sunup "aha bu yöne bak" dememeliyiz.Zira kanunlar degişkendir.Ama insan iddialindeki güzel düşüncelerin degişkenligi hayal dünyasında bile zordur.Ben de sadece fikrimi ve yaklaşımımı yazdım.Zaten anket verilerine bakılırsa şimdilik benim gibi düşünenler çoğunlukta gözüküyor :)))
sakalli0727 Üye
benim gezdigim bütün memleketlerde dikkat ettigim şeylerden biriside yerleşim planıdır ve suna sahit oluyorum (büyük sehirleri saymassak)hiç bir yerin kuzeye dogru acılmadıgını gördüm.bunun sebebinide bilmiyorum.ama bence Nizip kuzeye acılmalıdır sebebi Nizip istanbul gibidir nasil avrupayı asyaya baglayan istanbulsa Nizipte öyledir benim gözümde.cok göc alıyor ve alacaktırda.ve o kuzey e dogru (karkamısa dogru )yerler insaat yapılmasına daha da elverişli yerlerdir diye düşünüyorum.
haberg Üye
Vatandaşın işine nasıl geliyorsa oraya açılacaktır merak etmeyin.....
seher Üye
zeugmadan tarafa açılması bencede mantıklı ya varya buradki karddeşlerimiz çok iyiler bu siteyi ço k sevdim
yusufpolat Üye
Uzun zamandır Nizipten ayrıyım.Nizip çayının öbür yakasında yapılaşma var mı acaba? merak ediyorum.bir ara sanki buralarada açılım vardı....
murat__27 Üye
ramazan abi Nizipin belk?z taraf?na do?ru aç?lirsa iyi olur
f.deliaslan Üye
Biraz da karkamış tarafına ilerlesin, oradaki topraklarda değerlensin. ve oradaki insanların da yüzü gülsün. Memleketin bir tarafı gelişiyorken bir tarafı unutmayalım.
haberg Üye
alıntı: "quote" murat__27 demişki: ramazan abi Nizipin belkiz tarafina dogru açilirsa iyi olur
zeugmali Üye
arkadaşlar meraba ben bu forumda yeniyim bence en iyisi zeugma tarafına gelişmesi hem bölge yapısı hem de turizmin gelişmesi bakımından en mantıklısı zeugma tarafıdır
murats Üye
Arkadaşlar, Şehrin Zeugma tarafına açılması teknik mantıksızlıklar içeriyor. Hükümet konağının yukarısında kalan konutların şu anda kanalizasyon sorunu vardır. Su, eşyanın tabiatına uygun biçimde aşağı doğru gitmek ister. Ancak hükümet konağının üst kısmından ileride kanalizasyon aşağı gidemediği için kompresörlerle Nizip çayı istikametine pompalanmaktadır. Eğer bu yönde zeugma istikametine ilerlenirse kanalizasyonu baraja ya da fırata bağlamak gerekir ki, bu da sanıyorum kanunen mümkün değil, üstelik baraj havzasına zarar verir. Saygılar
freee_27 Üye
Bence Nizip bir yerlere açılmasın. Bu şekilde açılırsa boğulur ne yazıkki. Bu büyüklükte kalması kafi.
ibrahim Üye
Free27 bazen seni anlamakta güçlük çekiyorum, anlaığım kadarıyla espride yapmıyorsun, Peki boğulmaması için ne şekilde açılsın bizlere izah edermisin
kızıl elma Üye
NİZİP ZATEN BİRECİK YÖNÜNE DOĞRU AÇILIYOR GÜZEL DE OLUYOR.AMA DİĞER TARAFLARI DA UNUTMAMAK GEREKİR.BİRECİK TARAFINA GİDİNCE ÇOK GÜZEL YAPILAR VAR.AYNI DURUM MALESEF BAŞKA YERLERDE YOK.NİZİPİN HER YÖNÜ ORANTILI ŞEKİLDE GELİŞSE İYİ OLUR KANAATİNDEYİM.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim