Hem çok seslilikte ısrar edecek hemde seviyeyi koruyacaktık. Bu nedenle bir dizi önlem aldık.
1- Üyelik sistemi email aktivasyonlu olacak
2- Üyelik şimdilik yönetim onayına gelmeyecek
3- Yeni üyelerin mesaj ve yeni konuları bir müddet mod arkadaşların onayına gelecek ve onaylanmaları beklenecek. Bazı kriterlerle Nizip.com'da kurulu sistem bunları otomatik olarakı değerlendirecek ve uygun görürse üye grubuna çıkaracak.
Aynı şekilde bazı arkadaşları da Üye adayına geri alabilecek.
Şuan birkaç üye grubumuz var:
-Misafir (Sadece gezer ve okur)
-Aktive Olmamış kullanıcı (Sadece gezer ve okur. Emaili onaylanmamıştır.)
-Üye adayı (Bir müddet kontrollu olarak yazar, Nizip.com uygun görürse bir üste atar)
-Üye (Bazı kategoriler haricinde özgürce yazabilir. Vip alan ve kütüphane onaya gelir)
Evet sitemizinin seviyesi ve kötü amaçların olmaması için yapılan güzel bir uygulama olarak görüyorum, ve de inanıyorum ki bu sistemle buyuk yol katedeceğiz
Eline sağlık abi...
3- Yeni üyelerin mesaj ve yeni konuları bir müddet mod arkadaşların onayına gelecek ve onaylanmaları beklenecek.
kısmı hakkında biraz bilgi verirsenz sevinirm..
gökhan aslında gayet açık,
yani; yeni üye olan bir üyemizin açacağı konular veya mevcut konuya yazacağı yorumlar, o bölümün sorumlu moderatoru tarafından onaylandıktan sonra forumdaki yerini alacak.
açılan konu veya yazılan yorum moderator tarafından onaylanana kadar genele aktarılmayacak
Aslında olan birşey yok. Çok sesliliğin olduğu heryerde böyle küçük sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle yeni üye olan arkadaşların mesajlarını bir müddet denetimden geçirme kararı aldık. Bu demek değildirki eleştiriler olmayacak veya sorunlar yazılmayacak. Bilakis daha fazla yazılacağını düşünüyorum. Sadece günü birlik alınan üyeliklerin ve emek harcayan arkadaşlarımızın yıpratılmasını önlemek istiyoruz. Bu kontrolu sağladıkca daha saygın kurum amirleride kendi isimleriyle gelmeye başlayacaklardır.
Her türlü önlemi birçok arkadaşla istişare ederek alıyoruz, tabiki tartışmaya açıktır.
SEVGİLİ ADMİN,BENCE ÇOK GÜZEL SEVİYELİ İNSANLAR BU İŞE GÖNÜL VERSİN DAHA İYİ DEDİĞİNİZ GİBİ ONAY OLURSA MOD ARKADAŞ KARŞI TARAFI YÖNLENDİRMEDEDE ÖZELDEN YAZIŞARAK DÜZENLEME DAHA GÜZEL VE TARTIŞMASIZ ORTAMDA GERÇEKLEŞMİŞ OLUR.ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL İNSAN.SELAMLAR
Uygulama belki ilk bakışta bazı yanlış yorumlara sebebiyet verebilir, ilk dile getirildiğinde bende de öyle olmuştu. Ama günübirlik değişik isimlerle siteye girerek ortamı bulandırıp, hakaretvari yazılar bırakıp giden bazı muhteremlerinde amaçlarına engel olunmuş olur.
Topluma açık her yerde olduğu gibi bu tarz sanal mekanlarda da (art niyetli demeyeyimde) ortak bir noktada buluşulamayan muhteremler olacaktır ve bu da diğer üyeler arasına fitne düşmesine ve kırılıp,kopmalara sebebiyet vermektedir.
Bu sebepledirki, düşünülen bu uygulamanın ( şahsi sürtüşmelere sebebiyet vermemek kaydı ile) hayırlı olacağı ümidindeyim.
T.C KİMLİK NOSU İLE ÜYE KAYITI YAPILIRSA HEM GERÇEK KİŞİLER ÇIKAR NİCK OLAYI KALKAR VE HERKES BİRBİRİNİ TANIDIĞI İÇİN DAHA SAKİN VE DÜZGÜN YAZAR.BUNUN DA BAŞKA ÇARESİ YOK BOŞUNA FAZLA DÜŞÜNMEYELİM...