Nizip nüfusu köyleriyle birlikte
7 Mayıs 2007 itibariyle 122.518.
Bu rakam 2000 yılında 115.043 olmuştu.
Nizip’in nüfusu merkez
2000 yılında yapılan nüfus sayımında 71.629 iken
2007 yılında 84.227 olmuştur.
Kocatepe 2575, Uluyatır, 2360, Sekili 2853, Tatlıcak 1720, Salkım 2762 olarak belirlendi. Şu an eksikliklerinin giderilmeye çalışıldığı ve bir kaç güne kadar kesin nüfus sayısına ulaşılacağı belirtildi.haber: www.Nizipdenge.com
Bazı evlerin sayılamadığı veya içerisindekilerin kendilerini başka şehirlere kayıt ettirdikleriyle ilgili bir bilgi vardı. Bu konuda bir gelişme varmı acaba ?
peerless;68159 wrote:Nizip nüfusu köyleriyle birlikte
7 Mayıs 2007 itibariyle 122.518.
Bu rakam 2000 yılında 115.043 olmuştu.
Nizip’in nüfusu merkez
2000 yılında yapılan nüfus sayımında 71.629 iken
2007 yılında 84.227 olmuştur.
Kocatepe 2575, Uluyatır, 2360, Sekili 2853, Tatlıcak 1720, Salkım 2762 olarak belirlendi. Şu an eksikliklerinin giderilmeye çalışıldığı ve bir kaç güne kadar kesin nüfus sayısına ulaşılacağı belirtildi.haber: www.Nizipdenge.com
bence Nizip'in nüfusu daha fazla.ancak Nizip'te yaşayan urfalılar sayım zamanı gelince urfa'ya gidiyor.aynı şeyi antep'teki urfalılar da yapıyor.dikkat ederseniz urfa'nının nüfusu antep'ten fazla çıkıyor.ben Nizip'te yaşıyorum.tanıdığım urfalılar böyle yapıyor.bunların yapılmaması lazım
nüfus önemli ama sanayi geliştirilmeli bu da yapılamıyorsa,Nizip çok iyi tarım yapılan yerlerden biri bunu değerlendirerek bir şeyler yapılabilir.yani modern tarıma geçerek;o zaman refah düzeyimiz artar.herşeye rağmen Nizip çoğu yerden güzeldir.........
eski sayım sistemine göre kişiler kendi memleketi veya köyünde sayıma giriyorlardı ama yeni sistemde bunun mümkün olacağını sanmıyorum.
ama sayılmayan evler ve ulaşılamayanlar olduğunu duyuyoruz.
Nüfus artışı için bir yere kadar maşallah, bir yerden sonra bence mazallah gibi bir şey.polyanacı olmanın alemi yok.Artık bir yerlerimizden haberdar olmamız gerek.Yoksa rezilliğe tam gaz devam.
Nüfunun artması çok güzel bir şeydir. en azından toplum da nüfus çoğaldığında kültürlerinede sahip çıkılır çok sevindim hayırlı olsun. Ancak il oluruz diye sevinmeyin kesinlikle il olmayaz diye biliyorum çünkü antep'e merkez ilçe olacak..:) Saygılarımla... ibrahim SOYDAN