''Komiser Kolombo'' lakaplı Ahmet Cengiz memleketi Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde
ayakkabı boyacılığı yapıyor.
Cengiz, AA muhabirine
yaptığı açıklamada, 70'li yıllarda 100'den fazla filmde rolaldığını,şu anda maddi imkansızlık çektiği için ayakkabı boyacılığıyla geçimini sürdürdüğünü söyledi. Nerede O Eski Günler, umudumuz Şaban, Islak Mendil, KaraGurbet, Dokunmayın Dünyama, Şaka Yapma gibi filmlerde, Kemal Sunal,Ümit Besen, Ferdi Tayfur, Hakkı Bulut,Zeki Alasya ve Metin Akpınar gibi ünlülerle
oynadığını ifade eden Cengiz, şöyle konuştu:''Günümüzün Türk sineması 1970'li yılları hep aradı ve arayacak gibi de gözüküyor.Türk sineması Yeşilçam'a bağımlı kaldı ve öldü, bu yüzden bırakıp geldim ve artık dönmek de istemiyorum. Eğer kültürel zenginlikler ve yöresel motifler kullanılırsa
sinemamız iyiye gidebilir.Şu an Nizip’te herkes bana saygı duyuyor.Burada bir film veya dizi çekilse oynarım fakat İstanbul'a geri dönmek istemiyorum. Şu an geçim sıkıntısı çekiyorum ve hiçbir sosyal güvencem yok. Sosyal güvencemin olması için zamanında çok uğraştım ama hiçbir sonuç alamadım.''
Cengiz, ayakkabı boyayarak 6 kişilik ailesine bakmaya çalıştığını sözlerine ekledi..

Esnaflarımız
Ahmet Cengiz:O,Nizipli gerçek bır sınema emektarı
Duyarlı TV kanallarında da bu tip haberler genelde böyle duyurulardan
sonra rağbet görür.Yakında TV Kanallrında bu haberi görmemiz
içten bile degildir.Nizip'te bu emektar insanı sürekli gördügümüz
için gözümüzde sıradanlaşmanın ötesinde devamlı dayak yiyen bir
figüran olarak yansımaktadır.Oysa gerçekten de o bir Yeşilçam
emektarıdır.

başta Nizip olmak üzere,
bu sinema emektarımıza türkiyede destek olacak kimse yok..
ben o sağlık eczanesi önünden ne zaman geçsem bu abimizin haline bakıp-vallahi dünya boş-diyorum
haber vermenin kalitesi konuşulmaz.
mağduriyet var.amerikan cnn gelip haber yapsa nolur ki tarhan abi?
bu adama -ve böylelerine-destek çıkacak Nizipte bir tek allahın kulu olmadıktan sonra
Ne hazin imtihandır. Trilyonlarca yatırımı boş yere yapanlar hiç düşünmezler mi acaba ben kendi fakirimi kalkındırmazsam halim ne olur diye. Bu adam Nizip'te yaşıyor ve buraya hizmet ediyorsa Ne işi var AA ajansta bilmem nerde. Şöyle demeliyiz. Kendinize gelin Nizipli hemşehrilerimiz. O ahmet gibi niceleri var. Hem buna hem diğerlerine sahip çıkın. Pakistan da deprem olmuş, efendim basın önünde şu kadar milyar gönderiyorum oraya demek bir şey ifade etmez. Gel de bak deprem seninilçende ve ülkende olmuş.
Yolda giderkendilenciye 1 milyon vermekle ben hayrımı yapıyorum deme.
Hiç bir öğrenciye sordun mu, veya borç köleliğinde ıztırap çeken esnafa uğrayıp al şu 2 milyarı borcunu öde dedin mi. Halbuki bunu yapmazsan başına neler gelir bundan haberin yok. Bir kilo altın versen bir somun alamayacağın günleri düşün. Bu gariplerin sana karşı olan kin ve nefretlerini yok etmek için onlara yardım elini uzat. Borcunu ödeyemeyen varsa ve seninde durumun varsa bağışla. Bu ahmet kardeşe ve diğer Ahmetlere el uzat. Muhabbetle....
Aklıselim kardeşim konuyu sinema emekçilerinin mağduriyeti durumundan çıkarıp genel mağdurlar kapsamında değerlendirmişsin. Bence de haklısın geçim sıkıntısı çeken o kadar insan varki genel anlamda birşeyler yapmak lazım. Herkes imkanları doğrultusunda bildiği tanıdığı mağdurlara el uzatırsa toplumsal infiallerinde önüne geçmek mümkün olur. Bu yardımlar zaten bizim insanlık görevimizdir. Saygılar
hazal hanım aslında toplumumuzda varolan vurdumduymazlığı bize bir pencereden göstermiş. oysa o kadar çok pencere var ki bu vurdumduymazlığı seyredebileceğimiz. ahmet cengiz gözardı edilen, unutulmaya terkedilmiş binlerce Nizipliden sadece biri.. aklıselim kardeşimiz konuyu biraz daha açmış teşekkür ediyorum. ilçemizde ciddi manada yardıma muhtaç olan o kadar çok insan varki.. elimde 30 aileadresi var ve bunların çoğunun aile reisi yok, hayatını kaybetmiş, bir anne ve çocuklar kimseden maddi destek almadan yaşamaya çalışıyorlar. kaymakamlıktan aldıkları 3 ayda bir 190 milyonla geçiniyorlar. bu insanları hiçbir dernek ve vakıf bu çileden kurtaramaz. biz halk olarak duyarlı olursak, yardım elimizi onlara uzatırsak, herkes kendi çevresindeki fakirleri kollarsa zaten dernege vakıfa gerek kalmaz.. ama bizler duyarsız olduğumuz için vakıflar derneklertek başlarına bu insanlara sürekli yardım edemezler ki.. vakıf, dernek =halk olmadığı müddetçe etrafımızda hep bu tür insanlara rastlayacağız ve sedece rastlamakla yetineceğiz...
Yaw bir ara Nizip'te film çevrilecekti,onu kim organize ediyorsa,Komser kolombo abimi de oynatsın...Hah...! Alın size fırsat ...Dimi yani.....?
tabi ki,neden olmasın.bizde ahmet ağayi çok severiz.o gerçekten bir.güzel insan ve de çok kibar biri...
Çocuklugumuzun ahmet abisi kendisine başarılar dilerim herşey gönlünce olsun. Nizip'etatil içingeldigimde ahmet abiyi görmek isterim selam ve sevgilerimle..
Kim ne yaparsa kendine yapar.... Düşünün eğerki o boyacı abimiz yeşilçam'da bir idol haline gelseydi ve siz ayakkabı boyasaydınız... Bırakın sizin yüzünüze bakmayı, ayakkabısını boyatmazdı.... Dünya "Ne oldum değil, ne olacağım" dünyası... Onun için pek kafaya takmaya değmez... Aklı varsa inzivaya çekilsin... Bu dünyada sürmediği sefayı öteki tarafta sürsün....
sevgili hemsehrilerim,
konu 'magazin haberden' ote bisey degildir, hazal1 hemsehrim de yeteri kadar olayi yansitmistir, abartarak "memleket meselesi' haline getirmeye gerek yok!...
ya da "ahmet cengiz yardim ve dayanisma dernegi" kurmaya ( hos cok hevesli ve yardimseverseniz sizin bileceginiz bisey...) ancak sanatci tarihin basindan buyana sevenlerinden nemalanir ve de o cercevede kalir!...
"dunyayi kurtaran adam" sadece filmin adidir adamin kendisi degil!...
cem yilmazin deyimiyle: " isini yapmis ve parasini almis midir?... almistir.. eee?..."
demekki ortada herhangi bir "haksizlik" yoktur....
sanirim mesaj anlasildi..
neyse yine anlasilmadigini iddia eden olursa daha fuzuletli tafsilat itina ile yapilir....
Türkiyede hangi sanatçı değerini kruyabiliyor ki....
yav ahmet ammımız bide gelin arabalarının önünü kesiyor onu neden yazmıyorsunuz :))))sadece ayakkabı boyamıyor
Ölbede torbada ne varsa dökmüşsüzüz şimdi üzülsekmi ne yapsak karar veremedim.
sevelim sevilelimahmetaksoy;11427 wrote:tabi ki,neden olmasın.bizde ahmet ağayi çok severiz.o gerçekten bir.güzel insan ve de çok kibar biri...
çok ii sohbet ettiğim bir sima o ben geçenlerde bir fotoğraf çekmeye geleceğim izin varmı dedim dedi gel kıramam seni dedi fotoğraflarını çekip inş fotogaleriye atacağım
Resimler görünmüyor lingler bozulmuş.
bu tür önemli konularda aslında nizip.com dışında resim yüklememek lazım..geçici konularda link verilerek haber yapılabilir ama artiz ahmet konusu Nizip için bence önemli bir konu..Yeni fotoğrafları sitemizden yükledim.Etrafta bu kadar dizi varken bu çocuğa bi rol vermiyorlar ya ben de ona yanarım....müslüm akpek;175048 wrote:Resimler görünmüyor lingler bozulmuş.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.