Nizip.com
Üye ol
Tarım ve Sanayi Konuları

Ziraat Bankası'ndan Sıfır Faizli Damlama Sulama Kredisi... Damla

Görüntülenme: …

Kasım Böler Üye
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, suyun ekonomik ve verimli
tüketimi amacıyla 1 Mayıs'ta başlayan sıfır faizli damla sulama kredisi uygulamasında çiftçinin, Ziraat Bankası'nın anlaştığı firmalar ile çalışması gerektiğini bildirdi. Çağlar yaptığı açıklamada,
özelleştirmeye hazırlık süreci nedeniyle, Ziraat Bankası'na "bedeli önceden ödenmeden görev verilemeyeceğini" hatırlatarak, sıfır faizli damla sulama kredisi nedeniyle bu yıl ne bankaya ne de genel bütçeye ek bir yük geleceğini kaydetti.

Sübvansiyonlu tarımsal kredilerde faizin vade sonunda tahsil edildiğini hatırlatan Çağlar, bu nedenle bu
yıl kullandırılacak kredinin ilk taksidinin de gelecek yıl tahsil edileceğini, dolayısıyla, faiz sübvansiyonu için gelecek yılın bütçesine kaynak konulması gerekeceğini anlattı. Ziraat Bankası, halen yüzde 17.5 faizle tarımsal kredi kullandırırken, damla sulama kapsamında 1 milyar YTL kredi kullandırmayı öngörüyor. Söz konusu
tutarın bu yıl kullandırılması halinde, gelecek yılın bütçesine, faizlerin sübvansiyonu için 175 milyon YTL kaynak konulması gerekecek. Faiz sübvansiyonunun yüzde 10.5'i Hazine, yüzde 7'si de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ana para ise tarımsal destek hakedişlerinden 5 yılda, 5 eşit taksitte tahsil edilecek. Proje uyarınca çiftçiler, tarımsal desteklemelerden alacakları kaynakları teminat göstererek, Ziraat Bankası'ndan faizsiz kredi kullanarak basınçlı sulama yatırımı yapabilecek. Proje başına en fazla 250 bin
YTL kredi kullandırılacak.

FİRMALAR, ÖNCE ZİRAAT BANKASI İLE ANLAŞMA YAPACAK

Kurulacak damla sulama yatırımlarının 5 yıl firma garantisi altında olacağını hatırlatan Çağlar, bu nedenle, çiftçinin mağdur olmaması, iyi yatırım yapılabilmesi için Ziraat Bankası'na akredite olan firmalar tarafından uygulanacak projelere kredi kullandırılacağını bildirdi. Firmaların önce Ziraat Bankası ile anlaşması gerektiğini,
şimdiye kadar 5 firma ile anlaşma yapıldığını ve 5.2 milyon YTL kredi açıldığını kaydeden Çağlar, şöyle devam etti: "Çiftçi gidip (ben şu firma ile anlaştım, ona damla sulama yaptıracağım) diyemeyecek. Ziraat
Bankası'nın anlaştığı firmalar ile çalışacak. Bu firmaların, Türkiye'de faaliyette bulunması, belli bilanço büyüklüğüne ve üretim kalitesine sahip olması gerekiyor. Merdivenaltı firmalar var.

TSE standartlarından uzak üretim yapıyorlar. 5 yıllık garanti söz konusu olduğu için, belli fiyatlama çerçevesi var. Kriterlere uyan firmaların Ziraat Bankası ile anlaşma yapması gerekiyor. Çok teknoloji gerektiren bir şey değil ve Türkiye'de önemli bir firma kapasitesi var. Firmanın bu işi yapıp yapamayacağına dikkat ediyoruz." Proje ile tarımda, toprak ve su kayıplarının önlenebilmesi amacıyla, damla veya yağmurlama sulama sistemlerinin desteklenmesi öngörülüyor. "Vahşi sulama" olarak nitelendirilen salma sulamadan damla veya yağmurlama sulamaya geçilmesi ile kullanılan su miktarında yüzde 30-80 arasında tasarruf sağlanırken, aynı miktarda su ile 4,9 milyon hektar yerine 7,7 milyon hektar arazi sulanabilecek. Bu sistemle ayrıca, enerjide 40, gübrede yüzde 50, zirai ilaçta yüzde 30, sulama işçiliği maliyetinde yüzde 70-90 tasarruf, verimde ise yüzde 20-50 artış sağlanabiliyor. Çiftçiler ise, sıfır faizli krediye olumlu bakmakla birlikte, damla sulamada kullanılacak elektrik tarifesinin de ucuzlatılmasını istiyor. Aksi takdirde sistemi çalıştırmanın mümkün
olmadığı ifade ediliyor.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Akpek İnşaat ve Tarımsal sulama malz. Tic . (0342 5171254) olarak Ziraat bankası genel müdürlüğü tarafından onaylanmış birkaç yetkili firmadan biriyiz. İlgili çiftçi dostlarımız bize başvurabilirler.

Kasım beyin bilgilendirmesine ek olarak;
Kredi esnasında çiftçiden kesilen %1,5 ve Firmadan kesilen %1,5 kesinitiyede ayrıca dikkatinizi çekmek isterim. Kredinin bir özelliğide geri dönüşün yani bankaya ödemenin 5 yıl içerisinde devlet tarafından çiftçiye ödenecek desteklemelerden kesileceği veya yetmeyen miktarın çiftçi tarafından ödeneceğidir.

Bu konuda sormak istediklerinize de ayrıca yardımcı olmak isterim. Saygılarımla
mehmetkaplan Üye
Üretimde kullanılan takniklere riayet edildikçe verim artar. Damlama yöntemi ile sulama hem verimi arttıyor, toprağın çölleşmesini engellemkle ile birlikte ekonomik tasarruf sağlıyor.
admin
Yönetici
Tarımsal Sulama

Faizsiz tarla içi modern basınçlı sulama sistemi yatırımları

Ziraat Bankası 2007/12012 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı dahilinde tarla içi basınçlı modern sulama sistemlerinin (damla ve yağmurlama sulama sistemlerinin) kurulması amacıyla,

- Damla/yağmurlama boruları ve ek parçaları, filtre sistemi, su pompası, gübre tankı ve işçilik konularında yatırım maliyetinin tamamına kadar

- Azami 5 yıl vade ile

- Kredi kullandırılacak araziler için ödenecek her türlü tarımsal destekleme bedellerinin Bankamıza temliki ve en az iki kişinin kefaleti ve/veya maddi teminat karşılığında FAİZSİZ yatırım kredisi kullandırmaktadır.

Bu amaçla kredi talebinde bulunacak üreticilerimizin;

- Sulama ekipmanlarını Ziraat Bankası anlaşması bulunan bayilerden temin etmesi

- Kredi kullandırılan arazi için ödenecek her türlü tarımsal desteklemelerin Bankamıza temlik edildiğine ilişkin "Temlik Sözleşmesi" imzalaması gerekmektedir.
Kredi Konusu
Tarla içi modern basınçlı sulama sistemleri
(damla / yağmurlama sulama - yatırım) faiz : % 0

Diğer Tarımsal Sulama Yatırımları

Bitki gelişmesi için gerekli olan ve doğal yağışlarla karşılanamayan suyun sağlanması ve değişik yöntemlerle toprağa verilmesini sağlamak amacıyla yatırım kredisi kullandırılmaktadır.

167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanun esaslarına göre su temini maksadıyla kazılar ve kuyular açılmasına yönelik yatırım kredisi taleplerinde; üreticilerimizin T.C.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ilgili il/ilçe müdürlükleri veya ilgili il özel idareleri tarafından onaylanmış proje raporu ile Ziraat Bankası na müracaat etmeleri gerekmektedir.
Kredi Konuları

İndirimli Faiz Oranı ( % 7)
Tarımsal Sulama ( Yatırım )

Diğer sulama sistemleri (derin kuyu açılması vb.-yatırım) % 7
admin
Yönetici
işyerimiz damlama sulama kredisine yardımcı olmaktadır.
eğer tarla size aitse, kuyu ruhsatınız varsa, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup destekleme alabiliyorsanız, hiç bir problem yok demektir. Ziraat bankası tarlanıza giden masrafı 5 yıl da ödemek kaydıyla faizsiz taksitlendiriyor. Faizsiz damla sulama kredisinin tarlanıza giden masraftan başka hiçbir ek masrafı yoktur.
admin
Yönetici
Bana gelen telefonlardaki sorulara dayanarak, konuyu biraz daha açmak istiyorum.

Arazi sizin üzerinize kayıtlı olmalı veya 5 yıl kiralayabilmelisiniz.
Destekleme alıyor olmanız veya hemen başvurmanız gerekli
Su kuyunuzun ruhsatı alınmış olmalı veya başka su kaynağınız varsa bunu ispatlamalısınız.
2 kefil, arazi üzerine ipotek vs...
alp-2005 Üye
2010 dan itibaren banka masrafları yüzde 3 olduğu doğrumudur?
özgür Akbulut Üye
admin;68524 wrote:Akpek İnşaat ve Tarımsal sulama malz. Tic . (0342 5171254) olarak Ziraat bankası genel müdürlüğü tarafından onaylanmış birkaç yetkili firmadan biriyiz. İlgili çiftçi dostlarımız bize başvurabilirler.

Kasım beyin bilgilendirmesine ek olarak;
Kredi esnasında çiftçiden kesilen %2 ve Firmadan kesilen %4 kesinitiyede ayrıca dikkatinizi çekmek isterim. Kredinin bir özelliğide geri dönüşün yani bankaya ödemenin 5 yıl içerisinde devlet tarafından çiftçiye ödenecek desteklemelerden kesileceği veya yetmeyen miktarın çiftçi tarafından ödeneceğidir.

Bu konuda sormak istediklerinize de ayrıca yardımcı olmak isterim. Saygılarımla
slm ben yaklasık 10 donum uzerınde kocaeliye baglı maşukiye beldesınde bodur elma yetıştırmek ıstıyorum bu ısın bana malıyetı kaca cıkar fıdesı , sulama sıstemı su ıcın kuyu yok onuda katalım suyu cıkarmamız lazım bana yaklasık malıyetı kaca cıkar sız bu konularda uzmansınız saygılar
can_metehan Üye
slm abi ben metehan ben adanada üni okuyorum babam çiftçi ziraat bankasının faizsiz damlama için vereceği kredeyi duymus bana sordu ne yapalım diye abi bn anlamam böyle işlerden nasıl yararlımı degilmi bu kredi bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler rahatsız ettim kusura bakmayın...
admin
Yönetici
alp-2005;225254 wrote:2010 dan itibaren banka masrafları yüzde 3 olduğu doğrumudur?
biraz geç oldu kusura bakmayın, yeni komisyonlar belli olsun dedim.
İşi yapan firmadan %1,5 + çiftçiden %1,5 kesiyorlar.
admin
Yönetici
can_metehan;227232 wrote:slm abi ben metehan ben adanada üni okuyorum babam çiftçi ziraat bankasının faizsiz damlama için vereceği kredeyi duymus bana sordu ne yapalım diye abi bn anlamam böyle işlerden nasıl yararlımı degilmi bu kredi bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler rahatsız ettim kusura bakmayın...
Tapusu kendisinde olan ve ÇKS ye kayıtlı tüm çiftçilerimiz faydalanabiliyor.
kullanılan malzeme TSE li ve 5 yıl garantili olduğu için maliyet yüksek çıkıyorsa da 5 yıl düşünüldüğünde mantıklı görünüyor.

Damlama haricindeki, sondaj, saondaj malzemesi, trafo ve elektirik giderleri için ayrıca bir kredi açılıyor ve % 13 faiz alınıyor.
bölgenizdeki en yakın Ziraat bankası şubenize gidip size uygun bayiyi öğrenebilirsiniz.
admin
Yönetici
özgür Akbulut;226950 wrote:slm ben yaklasık 10 donum uzerınde kocaeliye baglı maşukiye beldesınde bodur elma yetıştırmek ıstıyorum bu ısın bana malıyetı kaca cıkar fıdesı , sulama sıstemı su ıcın kuyu yok onuda katalım suyu cıkarmamız lazım bana yaklasık malıyetı kaca cıkar sız bu konularda uzmansınız saygılar
fidesi benim işim değil ancak sulama masrafı olarak dönüm başına 125 tl yaklaşık maliyettir. sondaj ve elektirik yatırımları hariçtir.
Banka kredisi almadan yaparsanız, ekonomik ürünlerle en az 75 tl ye çıkarırsınız ki buna işçilik gideride dahildir.
müslüm akpek Üye
Damlama sulama yöntemiyle ilgili yeni bir gelişme var mı.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim