Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Gizli Kahramanların Hakkı Neden Hep İnkar Edilir?

Görüntülenme: …

ahmetaksoy Üye
Resim kaynağı

Her yerde,her konuda ve yaşam mücadellesinde bazı insanların yapmış olduğu ,özverili çalışmalar.bazıları tarafından ,nedense baltalanır..bu insan oğluna yakışmaz tavır ve davranışlar sonucu,pırlanta yürekli bazı insanları hasta eder ve yatağa düşürür.
hiç düşündünüz mü ?
bu neden böyle oluyor,işte ben sizlerle bazı örneklerle bu konu üzerinde değerlendirmek istiyorum.bu hususta katılırsanız sevinirim.katılmaz sanızda yine teşekkür ederim.ama bir gerçek var ki,hiç birimiz bu ve buna benzer haksızlıklara dayanamazık..
bu konu derneklerde,sivil toplum örgütlerinde,günlük hayatta,devlet kurumlarında veya bir okul da da görmek mümkündür.
bazen bakarız,bir yerde birlikte idarecilik yaptığınız bir kurum müdürü ile birlikte çalışırsınız aylarca emek gösterirsiniz,stres yaşarsınız hatta heycanlanır hastalanırsınız bile,gün gelir proğram başlar,işte kurum müdürü çıkar,öter ,öter ve böbürlenir hatta kendini başbakan zan eder ve konuşmasında derki?emeği geçenlere ve gelenlere teşekür ederim der.binbir eziyet çeken mesai arkadaşını hatırlamaz ve es geçer....................?işte bu gibi müdür ve başkanlarla çalışırsanız dönen verimli dişliyi ,körelmiş hale getirirsiniz..
ben türkiye sakatlar derneğinin çoğunlukla üst ve önemli kademelerde görev yaparken,birlikte çalıştığım ekip ile,yanı genel merkez başkan ve yöneticileri ile ,yönetim kurulu üyeliği yaptığım dönemlerde,o zaman ve halen konfedersiyon genel başkanı olan,f.ö adındaki sevgili başkan hep özürlü kardeşlerimi merdiven ve siyaset özerinde pazarlık aracı olarak kulanıyordu,bunu hep fark ediyordum.bir gün düşündüm ve dedim ki,benim bu gibi insanlarla işim olamaz,çünkü bunlar özürlüleri yılarcadır.sümürüp ve hala sümürüyorlar bu nedenle ,asıl mücadele eden ,özürlü kardeşlerimin haberi bile olmuyordu olanlardan.....işte bu acıklı olanlar gibi günlük hayatımızda örneklerle çoğaltmak mümkündür.
gelelim ilçemizdeki,hal ve haraketlere.............
isterseniz onlarıda sizden gelen cevaplara göre daha sonra yazayim.
burada yiğit hakkı yiyen kendini beğenmiş,tüm insanları yazmaya karar verdim .yazacam...
sevgili katılımcı arkadaşlar,haksızlıkla karşılanmış ,hakkı gasp edilmiş ve çalışması baltalanmış.tüm bildiğiniz konuları,yazarak paylaşmaya ne dersiniz?............
her kese sevgi ve sayğı çerçevesinde yazışmaya davet ediyorum.
sevgi ve saygılar............

*
leylacan Üye
kiymetl aksoy ağabeyim.söylediklerinizin hepisine katılıyorum.Allah razı olsun çok iyi ifade etmişiniz.ne yazık bu sorun memlektlerin tümünde var.birilri birilerini basamak yaparak yükselmek ister hep.halbuki kendi emeğiyle helal kazancı ve yetenekleriyle bir eser ortaya koysa ne iyi olur.daga da kalıcı olur.hele sakatlar,özürlüler üzerinden iş çevirenler varsa allah islah etsin.ne ka ar kötü iş.bunları yazmanız bu sıkıntıları birebir yaşamış bir insan olarak bizim adına göreviniz aslında.
bazen merak ederim erkekler dünyasında neden bu kadar acımasızca ihanetler olur.neden vefa denen değerler pek önemsenmez.tamam kadınlar arsında da var ama bu kadar korkunç ve yıkıcı değil.amacım birilerini diğerlerine üstün etmek değil.ama bu böyle yazıkki.
sonuna kadar bu konuda destek vereceğim.
sevgi ve saygılar
ahmetaksoy Üye
LEYLA HN.
ilginize desteğinize çok teşekür ederim.saygılar
f.deliaslan Üye

SAYIN AHMET AKSOY!
SİZİN DE DEDİĞİNİZ GİBİ; GİZLİ KAHRAMANLARIN HAKKI HEP İNKAR EDİLİR. ÇÜNKÜ ONLAR GİZLİ KALIRLAR. YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ÇALIŞMALARDA İYİLİK VE GÜZELLİK BULUNDUĞU ZAMAN, YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ÇALIŞMA PRİM YAPTIĞI ZAMAN, SİZ ORADA BİR ÜSTÜNÜZ TARAFINDAN HEMEN PASİFİZE EDİLİRSİNİZ, ÖN PLANA ONLAR ÇIKAR, VEYA EMEĞİN HAKKI VERİLMEZ, ANCAK KONU TAM TERSİ OLDUĞU ZAMAN (ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞENİN) MİSALİ, YARGILAMA SÜRECİ BAŞLAR VE HÜKÜM VERİLİR.
ANCAK BÖYLE OLMAMALI HERKES HAK ETTİĞİ KADAR DEĞER GÖRMELİ VE YAPTIĞI İŞ İLE MÜKAFATLANDIRILMALI. SİZİN, BENİM VEYA BİR BAŞKASININ VERMİŞ OLDUĞU EMEKTEN BİR BAŞKASIPRİM YAPMAMALI, O YAPMIŞ GİBİ GÖSTERİLMEMELİ, FAKAT MAALESEF GÜNÜMÜZ HALİ BUNUN TAM TERSİNİ GÖSTERİYOR.
BİZLER SİZİN VERMİŞ OLDUĞUNUZ EMEKTEN EMİN OLARAK, İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.
ESEN KALIN..
suat sabuncu Üye
BENCE BUNLAR TARİHTE BİZANSIN AYAK OYUNU DİYE GEÇER

VEYA ŞARK KURNAZLIĞI DİYE GEÇER
VEYA FIRSATÇILAR DİYE GEÇER
VEYA UYANIK SPOR DİYE GEÇER

DUNYADA HER ŞEY AMA HER ŞEY EĞİTİMLE EŞ ORANTILIDIR

BİLGİ VE BECERİSİ NE YÖNDE GELİŞMİŞSE O YÖNDE İLERLER
GELİŞMEYEN YÖNLERİ OLANLAR BUNU BAŞKA ŞEKİLDE KAPATMAYA ÇALIŞIR

DUNYADA ÇOK BİLENLER AZ BİLENLERDEN
ZEKİ VE AKILLI OLANLAR
AZ ZEKİ VE AZ AKILLI OLANLARDAN FAYDALANARAK

İLERİ DOĞRU SANAL OLARAK GİDERLER
BUDA TOPLUMLARA GÖRE DEĞİŞİR

MESELA
BİRECİK TOPLUMUNUN VEYA FIRATIN KENARINDA OLUP KARŞIYAKASINDA OTURANLARIN
% 80 MANEVİYATI YUKSEK EĞİTİMLİ DOSTLUĞA AHBAPLIĞA ARKADAŞLIĞA ÖNEM VEREN KEYFE EĞLENCEYE -SEFAHATA ÖNEM VEREN İNSANLAR ÇOĞUNLUKTADIR

AMA FIRATIN BU YAKASINDA BULUNAN İNSANLARIN % 80 DE TAMAMEN MATERYALİST ÇIKARCI DEDİKODUCU ÇEKEMEZLİK HAMASET HEP DİĞERLERİNİN KARŞITI İŞ KOLİKLİK
MAL MÜLK DIŞ GÖRÜNÜM MALESEF BU TARAFTA DAHA ÖNEMLİDİR

ÇÜNKÜ BU TARAF SANAYİ TOPLUMU OLMUŞ AMA AMA EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAMAMIŞ LAR ÇOĞUNLUKTA OLDUĞUNDAN.......

KARŞI TARAF TARIMSAL TOPLUM OLDUĞUNDAN DAHA AZ PARA İLE İLGLENDİĞİNDEN VE SUYUN İNSANA GETİRDİĞİ RAHATLIKTAN SEFAHAT RAHAT VE HUZUR ORADA ÖNE ÇIKMIŞTIR

BİRDE NİZİP İN GEÇMİŞİNE BAKINCA ORADA HANGİKAVİMLER GELMİŞ GEÇMİŞ HANGİ
DİNLERİN ESERİ VAR
DUNYADA EN ÇOK HAMASET VE KISKANÇLIK DEDİKODU GÖSTERİŞ SADECE ERMENİLERDE VARDIR

BU SEBEPLE KINAMAYIN YOLUNUZA BAKIN KENDİ ÇIKARLARINIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORSUNUZ
MANEVİ GELİRİDE SİZE GİDERİDE SİZE
MADDİ GELİRİDE SİZE GİDERİDE SİZE
SEVGİLERİMLE
SUAT SABUNCU
leylacan Üye
sevgil aksoy bu konu ile ilgili daha detay verirseniz yaralı olur.
yani ipıcu.
sabuncu kardeşin söylediklerine katılmıyorum.dedikodu çekememezlik gibi olumsuzluklar suyun herhangi bir tarafıyla ilgili değildir.aksine ahlak,maneviyat ve karekter yoksunluğundandır.her yerde her çeşit insan bulunur.lütfen güzel Nizipimizin güzel insanlarını töhmet altına almayalım."bir topluma kızmışsak onlara karşı adaletsiz de olmamalıyız."sevgiler
ahmetaksoy Üye
sevgili LEYLACAN,
siz ne kadar da güzel yazmışsınız.ancak ben SUAT beye katılmiyorum.çünkü yazdıkları ile söylemleri bir birine tam zıt oluyor.aslında yüreği sevgi dolu biri,ankara da tanıştık,mütiş bir Nizip li o?
leylacan,bu konuyu açtım.gerçekler yazılsın diye,zamanla çok şey yazacam.sevgiler
çağlayar86 Üye
Ahmet BEY naçizane fikirlerinize katılyorum. Sizede saygı duyuyorum. Emeğe saygı her adama nasip olmaz. Emeğe saygı, sizler gibi kendini topluma adamış insanların karekteristik özelliğidir..Gerisi ANGARYA
ahmetaksoy Üye
teşekkürler kardaşım.çok sagolun
Yılmaz Korkmaz Üye

Evet ne yazık ki bu yüzyıllardan beri böyle şu yakın zamnda git gide arttı şu bizim küçün NİZİP imizde bile aynı şeyleri yaşadığımız oluyor yani gerçekten NİZİP için kültürel ve sosyal yapı olarak gelişmesine öncü olan ve bu uğurda hiç bir şeyden kaçınmayan büyüklerimiz de ne yazıkki bu toplumdan hak ettiği ilgiyi göremiyor.
suat sabuncu Üye
BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM KONU MEDENİYETİN VE KÜLTÜRÜN YAKIN GEÇMİŞTE FIRATIN KIYILARINDA CEREYAN ETTİĞİ BU SEBEPLE NİZİPİMİZİN AŞIRI GÖÇ ALMASI

YANİ
DİYARBAKIR
MERSİN
ADANA
İSTANBUL
İZMİR

GİBİ İLLERE BAKTIĞIMIZDA GÖÇ ALMIŞTIR GÖÇLE GELENDE BİZİM İNSANIMIZDIR
AMA MALESEF GÖÇLE GELENLER EĞİTİLMEDİĞİNDEN YUKARDA OLAN KÜLTÜR SEVİYESİ
AŞIRI GÖÇLE NUFUS ARTIŞI İLE ORANTILI OLARAK KÜLTÜRLÜ İNSAN ORANI DÜŞMÜŞTÜR

BU SEBEPLE FIRAT KENARINDA KALANLAR YUZYILARDIR KALDIKLARINDAN KÜLTÜR DEĞERLERİNDE
ÇOK FAZLA DEĞİŞİKLİK OLMAMIŞ BİLAKİS NUFUSAZALIŞI İLE İLE BU ORAN YÜKSELMİŞTİR

BİRDE BİZİM MEMLEKETİMİZİN 1927 YILINA KADAR OLAN GEÇMİŞİNE BAKALIM
1927 İLE 1954 ARASINA BAKALIM 1954 TE FIRAT KÖPRÜSÜ BİRECİKTE AÇILDIKTAN SONRAKİ NİZİPİN SANAYİLEŞME VE KÜLTÜRÜNE BAKALIM BİRDE 1980 SONRASINA BAKALIM
1977 DEN ÖNCE NİZİPTE
ÖZALKAN SİNEMASI
PARK SİNEMASI
YILDIZ SİNEMASI
ADALET SİNEMASI
BELEDİYE SİNEMASI

LARI VARDI HERKES BİRBİRİNİ TANIR EV LERE MİSAFİRLİKLER YAPILIR KOMŞU İLİŞKİLERİ DAHA FAZLAYDI TÜM SEBEP NUFUS ARTIŞI VE EĞİTİMSİZ GÖÇ ALMASI BUDA BİZİM DEĞİL EĞİTMEYEN DEVLETİN AYIBIDIR
BUGÜN NERELER VAR HERKES ANTEBE BİRECİĞE KÜLTÜRİÇİN EĞLENCE İÇİN GİDİYOR BUNUN SEBEBİ GEÇMİŞTEN GELEN MATERYALİZİM YANİ MAL MÜLK PARA -İŞ AŞIRI YOĞUN
BUGÜN ALMANYA VE AVRUPADA OLAN İNSANLARIMIZINDA SORUNU BU YURT DIŞINDA 7-8 MİLYON İLK OKUL MEZUNU AZ EĞİTİMLİ İNSANLARIMIZ GİTTİ ORADA SORUNLAR YAŞANDI AMA ZAMAN İÇİNDE 2 NESİL- 3 NESİL ŞİMDİ DAHA İYİ YERLERE GELMEYE BAŞLIYOR NİZİPTE ZAMANLA 40 YILDA ANCAK
KÜLTÜR VE KULAH -ZENGİNLİK-MAL-MÜLK ADRES DEĞİŞTİRİR
NEYSE FELSEFE BİTMEZ
SEVGİLERİMLE

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim