Yirmi birinci yüzyıla girdiğimiz şu günlerde hızla gelişen teknoloji ve her gün giderek hayran kitlesini arttıran globalizm düşüncesine paralel olarak dünyanın her yerinde günlük düzenler kuruluyor,sürekli ticaret ve ham madde arayışı değişiyor,ürünlere olduğu kadar bu ürünlerin iç ve dış pazara sokulmasının da üzerinde duruluyor ve toplumun her kesimine yönelik ticaret faaliyeti gösteren kurumlar çoğalıyor ve bunların göstergesi olarak alış veriş merkezleri plazalar sosyal ve kültürel mekanlar arttırılmakta ve şehirleşmede görsellik ön plana çıkarılmaktadır.Bunu NİZİP'imize indirgiyecek olursak ben Ülke ekonomisinde önemli ticari kimlikleri bulunan iş adamlarımızı ve Antep Fıstığı gibi hazinemizi düşünerek şöyle bir kanıya varıyorum... Şu an için böyle etkileşimlerin gerisinde kaldığımızı düşünerek üzülüyorum ve aslında bu konuyu aşacak gücümüz olduğunu düşündüğümde ise kahroluyorum. Tabiki Nizip'te hafife alınmayacak kadar önemli bir ticaret merkezi ama ben bunun yeterli olmadığını düşünüyorum sizcede daa güzelini yapamazmıyız
Tarım ve Sanayi Konuları
birecigin fıstıkla ne ılgısı warkı?
MEHMETCİM. SON YILLARDA Ş.URFA VE İLÇELERİNDEN ÇOK FAZLA FISTIK GELMEYE BAŞLADI NİZİP FISTIK HALİNE . BİRECİK FISTIK HALİ FAALİYETE GEÇİNCE BÜYÜK BİR KESİM ORAYA KAYACAK BUNUN NİZİPE BİR FAYDASI OLMAYACAK.
GELİŞEN TİCARET DÜNYASINDA NİZİP'İN YERİ
Görüntülenme: …
Bu sadece benim kendi görüşümdür sizinde bizmle paylaşacağınız bilgiler sonucunda ne kadar oğru ve ne kadar yanlış olduğunu göreceğiz sizlerin yorumları konuyu daha anlamlı kılacaktır
Şeffaf ve önemli bir konu bu konuda herkesin görüşlerini ve düşüncelerini yorumlarını bekliyoruz
sevgili kardeşim yılmaz Nizip ve g.antep teşviğe girmediği için burda artık sanayi bitti. bundan sonrda yaprak kıpırdamaz. kafandaki soru işaretlerin cvbı burda saklı ok?????
Bu kadar basit ve kısıtlı olamaz bence neden olmasın ki ?
olmuyor. bu daa doğrusu Nizipin kaderi buda 50 yıl önce ticaretin buyğü Nizipmiş. en çok sabun ve zeytin / yağ üzerine. bazı çıkarcılar Nizipi arkaya atmak için uğraşmışlar ve Nizip bugun acı duyduğun noktada
Evet hal zeytinyağı,sabun ,fıstık üretiminde çok cezbedici bir noktadayız aynı zamanda guurbetteki iş adamlarımız çok güzel noktalarda ama yinede çok kötü bir vaziyetteyiz
yılmaz aslında en onemlı konulardan bırı bunların daha ıyısını yapmak ıcın nızıpe cesıtlı yatırımlar gerek yoksa elımzde olanlarla bunların daha ıyısını yapmamız mumkun degıl gercekten çok onemlı bır konu.Bir de antep fıstıgına degınmıssın bazı yerlerde siirt fıstıgı antep fıstıgı dıye satılıyor buda antp fıstıgının kalıtesını ve ulastıgı yerı bıraz olsun asagıya dogur cekıyor bunun gıbı bır kac seye daha care bulunmalı ornegın zeugmada çıkarılan mozaıkle nızıpte bır muze olsaydı belkı bıze çok daha fazla getırısı olacaktı muzenın ama turkıyenın belırlı buyuk ılçelerınden ama hala daha bır muzesı yok umarız yakında nızıpın boyle sorunlarına care bulurlar
Aslında bu da bizden kaynaklanan bir hata eğerki biz ürünümüze sahip çıkarak onun pazarını ve tanıtımını yaparak dünyaya tanıtsaydık bugün bunlarla karşılaşmazdık ama hala çok geç değil
fıstığın kalbi Nizipte atar ama oda elden gititi. bireciğe hal açılıyor artık fıstık gelmez demek. yani en azından fstğı ambalaja koysalardı bu dönüm olurdu
VE güzel de bir etiket olurdu tabi bu benim kendi düşüncem aceba fıstıkçılarımız ne diyecek
boşver dycekler böyle daha kolay fıstığı çuvala koy düz dukkanın önüne
Kendileri kazanırlardı ama böyle yaparlarsa onlarda kaybeder Nizip'te
aslında sorun yine eğitime geliyor şimdi istanbulda ismek:
https://ismek.ibb.gov.tr/portal/default.asp
gaziantepte
gamek:https://www.gamek.org/ gibi belediyeye ait kurumlar var
burada işi olan olmayan herkes ücretsiz bir şekilde istediği eğitimi alıyor bu eğitimler insanları farklı iş düşünce ve yeniliklere yönlendiriliyor buradada böyle bir organizasyon olsa ne olur bilemem ama mesela bir dış ticaret kursu bizim ticaret adamlarımıza ihracatın ne kadar kolay olduğunu akreditif ile güvenli satış yapılabileceğini ve bunun gibi bir çok bilgiyi beraberinde getirecektir. teşvik kapsamında olmak yada olmamak pek problem olmaması lazım ama yinede biraz etkiledi burayı...
VESSELAM...
https://ismek.ibb.gov.tr/portal/default.asp
gaziantepte
gamek:https://www.gamek.org/ gibi belediyeye ait kurumlar var
burada işi olan olmayan herkes ücretsiz bir şekilde istediği eğitimi alıyor bu eğitimler insanları farklı iş düşünce ve yeniliklere yönlendiriliyor buradada böyle bir organizasyon olsa ne olur bilemem ama mesela bir dış ticaret kursu bizim ticaret adamlarımıza ihracatın ne kadar kolay olduğunu akreditif ile güvenli satış yapılabileceğini ve bunun gibi bir çok bilgiyi beraberinde getirecektir. teşvik kapsamında olmak yada olmamak pek problem olmaması lazım ama yinede biraz etkiledi burayı...
VESSELAM...
Jachal_carloSss;58485 wrote:fıstığın kalbi Nizipte atar ama oda elden gititi. bireciğe hal açılıyor artık fıstık gelmez demek. yani en azından fstğı ambalaja koysalardı bu dönüm olurdu
birecigin fıstıkla ne ılgısı warkı?
Kardeş oranında bu piyasada hiçe sayılmıyacak kadar büyük bir önemi var bu yıl tamamlanan Birecik fıstık halie faaliyete geçince artık siz düşünün .İkinci bir olay bugün sohbet ettiğim bir fıstık entegre tesisi işletmecisinden duyduğum sözler beni şoke etti bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu yıl fıstık veriminin oldukça yüksek olduğunu ama bu sonucun ne çiftçi yi ne de komisyoncuya ve işletmeciyi sevindirdiğini belirtti .Sebep olarak ise fıstığa olan talepin azaldığını fıstık satamadıklarını belirterek şöyle dedi.Kalite belgesini bulunduğu ve marka tescilli birnci sınıf ürünlerini iki aydır satamadığını kaliteli bir çekirdeğin kilosu 10 ytl nin altına düşmez iken 8 ytl ye işlenmiş ve kavrulmuş fıstığı pazarlayamadığını belirtti üzünç verici ama gerçek işte
Nizipli_mehmet;58699 wrote:birecigin fıstıkla ne ılgısı warkı?
MEHMETCİM. SON YILLARDA Ş.URFA VE İLÇELERİNDEN ÇOK FAZLA FISTIK GELMEYE BAŞLADI NİZİP FISTIK HALİNE . BİRECİK FISTIK HALİ FAALİYETE GEÇİNCE BÜYÜK BİR KESİM ORAYA KAYACAK BUNUN NİZİPE BİR FAYDASI OLMAYACAK.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.