Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

BİR İHTİDA HİKAYESİ (İbret Lütfen okuyun)

Görüntülenme: …

ottomanempire Üye
BİR İHTİDA HİKAYESİ

- Nasıl Müslüman oldunuz?
- Çarşıda Hristiyanlık tebliğ yaptığım bir tezgâhım vardı. Bu tezgâhı açıyor, üzerine İncil ve diğer kitapları diziyor, insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyordum. Bu işi her Pazartesi yapıyordum. Yaklaşık bir sene kadar sonra yine bir pazartesi tezgâhın başında dururken bir Müslüman geldi. Beni dinledi ve sonra şunu söyledi:

- Sen bana dinini anlattın. Peki benim dinimi biliyor musun sen? Merak edip bir camiye gittin mi? Hiç Kur’ana göz attın mı? Eğer sen başkasının dinini bilmiyorsan nasıl doğruyu tebliğ ettiğine inanabilirsin ki? Doğruyu bulmak, ancak mukâyese ile olur.

O zaman bu uyarıyı çok fazla dikkate almamıştım.

Sonra düşünmeye başladım.. Söyledikleri doğruydu. Müslümanlığı öğrenmeliydim. İçimde gidip Müslüman ülkelerde misyonerlik faaliyeti yapmak isteği uyandı.

Papazdım Kur’an’ı okumaya başladıktan sonra bütün görüşlerim alt üst olmuştu. İncil’deki İsa aleyhisselam’la Pavlos’un öğrettiği İsa arasında fark vardı. Bunu anladıktan sonra gün be gün daha çok Müslümanlığa yaklaştığımı, Hristiyanlıktan uzaklaştığımı hissettim.

Ve bir Pazar günü kilise’de ayin sırasında koraya ilahi söyletiyordum. İlahi teslisle alakalı idi. O esnada çok güçlü bir şekilde İslam’a çağrıldığımı hissettim. Eve döndüğümde kalbimin “Allah Allah “ diye attığını hissediyordum. O hal içerisinde bir elime Kur!’an-ı bir elime de İncil’i aldım: ‘Rabbim! Kitabın hangisi ise ban göster diye Allah’a dua ettim. Misyoner olarak bir Müslüman ülkeye gitmek üzere tüm hazırlıklarımı bitirmiştim. Eğer Müslüman olursam büyük bir bedel ödeyeceğimin farkına vardım. Her şeyimi kaybedecektim. O anda hamdolsun Allah yardım etti. Kalbim Kur’an-a aktı ve Müslüman olmaya karar verdim. Ne olursa olsun o bedel ödemeye karar verdim.

Bir Müslüman derneğe gittim. İmama tüm hikâyemi anlattım. Çok şaşırdı. Sonra abdest aldım, şehadet getirdim ve ismimi seçtim. Dernekteki yirmiye yakın Müslüman beni gözyaşları içinde tebrik ettiler. Bir kardeş ‘ Allah birisini sevince onun kalbini İslam’a açar’ dedi. Çok sevindim. Yeniden dünyaya gelmiş gibi oldum.

(Fransız mühtedi Musa BELFORT)

Hidayete erenler islâmın gerçek değerini anlıyorlar ama, Müslüman doğup Müslüman bir ülkede yaşayanlar acaba ne kadar anlıyor. Allah insanlara şuur versin ve islâmın değerini anlayanlardan eylesin.

ALINTIDIR
ŞAHİN TEKŞAN Üye
TÜM ALEME İBRET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH BİZİ DOĞRU YOLDAN SAPANLARDAN EYLEMESİN
Jachal_carloSss Üye
TŞKLER OSMAN KERDEŞİM
Mustafa Bilici Üye
çok güzel...
nizipli_mehmet Üye
gercektende çok ıbret werıcı bır hikaye
okyanus_27 Üye
GÜZEL PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ...
Yılmaz Korkmaz Üye
Evet gerçekten çok güzel bir hikaye ama dünya genelinde hızla müslümanlığa akım başladı
fecrisadık Üye
KÜÇÜK SIKINTILAR,BÜYÜK MUSİBETLERE ENGELDİR
Hazreti Mevlânâ bu konuyu hikâye yolu ile Şöyle anlatır:
Bir adam Hz. Mûsâ’dan kendisine hayvanların dilini öğretmesini ister. Hz. Mûsâ, bu isteğin tehlikeli olduğunu, herkesin buna tahammül edecek gücü olmadığını söylerse de adam ısrar eder. Bunun üzerine Cenab-ı Hak’tan, Hz. Mûsâ’ya onu üzmemesi, dileğinin hiç olmazsa bir kısmının yerine getirilmesi için vahiy gelir.
Hz. Mûsâ adama yalnızca evindeki köpekle horozun dilini öğretir. Bir sabah adam hevesle bu hayvanların konuşmasını dinlemek için bahçeye çıkar. Evin hizmetçisi sofra örtüsünü bahçeye silkerken bir parça ekmek yere düşer ve horoz hemen bu parçayı kapar. Köpek, horoza onun kırıntıları da yiyebileceğini, o parçanın kendisine münasip olduğunu söyler.Horoz, köpeğe üzülmemesini, o gün ev sahibinin atının öleceğini ve köpeğin bol yiyeceğe kavuşacağını söyler. Bunu işiten adam derhâl pazara gider, atını satar.
Ertesi sabah aynı hadise tekrar eder. Köpek, horozu yalancılıkla suçlar.Horoz; atın satıldığını, ev sahibinin ziyanı başkasına yüklediğini, ancak o gün katırın öleceğini ve bütün hayvanlara ziyafet olacağını söyler. Bunu duyan adam katırı da satar.
Üçüncü gün hadise tekrarlanır, horoz bu kez de evdeki kölenin öleceğini, yoksullara, köpeklere bol ekmek dağıtılacağını söyler. Adam köleyi de elden çıkarır. Diğer yandan üç belâdan da kurtulduğu için sevinmektedir.
Dördüncü gün gelir. Açlıktan hâlsiz kalan köpek sitemde bulununca; horoz ev sahibinin her üç ziyanı da savuşturduğunu, ancak bu defa sıranın ona geldiğini; atın, katırın ve kölenin ölümlerinin kendisine gelecek kazayı def etmek için olduğunu fakat hırsa kapılan sahiplerinin bunu kabullenmediği için öleceğini, birçok yemeklerin yapılacağını, kurban kesilip yoksulların, hayvanların doyurulacağını dile getirir.
Adam pişmanlık ve korkuyla Hz. Mûsâ’ya gider, canının bağışlanmasını ister. Hz. Mûsâ, atılan okun geri dönmeyeceği gibi, kazaya mani olmanın da imkânsız olduğunu anlatır, elinden gelen tek şeyin onun imanla ölmesi için dua etmek olduğunu bildirir. Adamcağız durumun ciddiyetini anlayınca korkusundan hastalanır ve ölür.“Sen burnunu kanatmak istemezsin ama burnun kanar. Bu kanayış sana sağlık verir.” (Mesnevî, III:3438)Bu hikâyeden de anlaşılacağı üzere insanoğlunun başına gelen bazı dertler, onu daha büyük musibetlerden korumak için âdetâ paratoner vazifesi görür. Günlük hayatımızdaki küçük tersliklerin sonuçta bizim için ne kadar hayırlı olduğunu sonradan anlamışızdır.
Zaman zaman Basında uçağa yetişemediği için üzülen, ancak bineceği uçağın düştüğünü ve hiç kimsenin kurtulamadığını öğrenen insanlara dair haberler çıkar. İşte bu sebeple bir problemle karşılaşınca önyargılı davranmadan sonunu beklemek, sabır ve tevekkülle bu işin bir hikmeti olduğunu düşünmek gerekir.

Alıntı:Mesnevi
nizipli_mehmet Üye
çok guzel osman elıne saglık
Yılmaz Korkmaz Üye
Paylaşımın için teşekkürler fecrisadık

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim