Nizip.com
Üye ol
Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti

Nisibiyn Mozaiklerini G.Antep'e götürdüler

Görüntülenme: …

Haberi oku

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Bu kadar halk tepkisi oldu, bu kadar mücadele oldu fakat kimseyi hesaba almayıp, Nisibiyn mozaiklerini temizleme bahanesi ile götürdüler. 2 vekil, 1 kaymakam, 1 belediye başkanı onlarca STK yüzlerce halk günlerce gösteri yapıldı, maalesef göz göre göre götürdüler ve G.Antep'deki bir müdüre kimsenin gücü yetmedi.

Sözde götürülen mozaik taşınmaz eserler orada restore edilecek ve Kültür merkezindeki yer yapılınca geri getirilecek.

Götür Antep Götür.

makin Üye
Yazıklar olsun onlara . Giden bir daha geri gelmez , vekillerimiz ve belediye başkanımız bu müdüre haddini bildirmeli. çok üzüldüm.
müslüm akpek Üye
AKP liler nerede
makin Üye
Maalesef el koyamadık , söküp götürmüşler .

olmadı sergilenmedi, söktüler götürdüler zalimler.....
M.KÜÇÜK Üye
Bunuda yaptılar ha,eğer Niziplilerin aklı varsa antepte bir kuruş harcama yapmazlar...:(
27 ilden daha büyük olan ve iktidar partisinden iki tane milletvekili olan bir ilçeyi görmezden gelmek bana çok acı geldi
M.KÜÇÜK Üye
İktidarda anap hükümeti olaydı oradan bir taş kaldıramazlardı,Bu il kültür müdürü bu kadarmı etkiliymiş arkadaş AKP'nin ve sayın bakanın yanında.Ama zannımca bu iş sadece bir müdürün yiyeceği iş değil,büyükşehir belediye başkanı ve antepli siyasilerde bu işin içindedir...Oldum olası vilayet ilçeyi görmezden gelmektedir...Belki çok uçuk ama ayrılalım anasını satim antepten.:(
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
M.KÜÇÜK;268554 wrote:İktidarda anap hükümeti olaydı oradan bir taş kaldıramazlardı,Bu il kültür müdürü bu kadarmı etkiliymiş arkadaş AKP'nin ve sayın bakanın yanında.Ama zannımca bu iş sadece bir müdürün yiyeceği iş değil,büyükşehir belediye başkanı ve antepli siyasilerde bu işin içindedir...Oldum olası vilayet ilçeyi görmezden gelmektedir...Belki çok uçuk ama ayrılalım anasını satim antepten.:(
katılıyorum
makin Üye
M.KÜÇÜK;268554 wrote:İktidarda anap hükümeti olaydı oradan bir taş kaldıramazlardı,Bu il kültür müdürü bu kadarmı etkiliymiş arkadaş AKP'nin ve sayın bakanın yanında.Ama zannımca bu iş sadece bir müdürün yiyeceği iş değil,büyükşehir belediye başkanı ve antepli siyasilerde bu işin içindedir...Oldum olası vilayet ilçeyi görmezden gelmektedir...Belki çok uçuk ama ayrılalım anasını satim antepten.:(
dibine kadar katılıyorum sana .............bağırmak haykırmak geliy içimden , bize attıkları kazzık çok büyük
makin Üye
Neden öyle olur du ? Çünkü ANAP ta iş bilen çoktu ve İl , ilçe , ayrımı hiç bir zaman yapılmazdı.
Ahde Vefa Üye
Arkadaşlar Sayın: Vekilimiz Ali ŞAHİN.'e Konu bildirildi,
ve Sayın : Vekilimiz Ali ŞAHİN'den Cevap Geldi.

Resim kaynağı
M.KÜÇÜK Üye
Biz bu lafları çokkkk duyduk bilader,yaşım 44 ...Giden geri gelmez...Eskilerin bir lafı var bilirmisin yenenden gidenin davası çalınmaz derler...Bu iş burada bitti.:(
Ahde Vefa Üye
Sanmiyorum Bencede Antep'te restore Edilme imkanı var.
Nizip'te restore Edilme imkanı Kısıtlı...

eserler orada restore edilecek ve Kültür merkezindeki yer yapılınca geri getirilecek.

Zaman'la fark ederiz...
makin Üye
Ahde Vefa;268559 wrote:Arkadaşlar Sayın: Vekilimiz Ali ŞAHİN.'e Konu bildirildi,
ve Sayın : Vekilimiz Ali ŞAHİN'den Cevap Geldi.

Götürmek baştan yanlış ve giden geri gelmez, bunu hepimiz de adımız gibi biliyoruz , Sn.Veklimizin AKP partiden ayrılmasını dahi göze alırlar ve o mozaikleri geri getirmezler. Ama tüm bunların çözümü sandıkdır, sandıkta AKP karşıtı olarak çalışmak geliyor içimden , seneye bu zamanlar da seçim olacak , bakalım Nizip lilerin AKP ye bu konudaki tepkisi ne olacak , vallahi içm sızlıyor içim , hem bir AKEVLER li olarak hem de bir Nizip li olarak çok büyük üzüntü içindeyim , ne yazacağımı söyleyeceğimi bilemiyorum .....
makin Üye
ben sadece ümüt ediyorum , ama malumaliniz Sn.Taşar rahmetli ufak bir girişimli Tarım bakanı olduğu günlerde Nizip Lisesinin adının değiştirilmesinde OKAN lara yardımcı oldu, 12 yıl sürdü lisesinin adını geri almak , onu da Sn.Mehmet SARI vekilimiz binbir zahmet ve zorlukla alabildi, burası Türkiye ve işin içinde siyaset var , Gaziantep Vilayet büyük hemen herşeyin üzerine çörekleniyor, bir gün mozaikler için birisi çıkar bunların burada yeri iyi buraya daha iyi yakışıyorlar burada kalsın der, bu düşünceye yakında bir yazıyı bürokratlardan alırlar, ondan sonra sahipssiz Nizip baka kalır.............. bizim ömrümüz yeterde sitemiz de yaşarsa bu yazılarımızı sonra döner okuruz neler olmuş diye...... Ben döneceklerine kesinlikle inanmıyorum..Keşke gitmeseydiler ...üzgünüm .
mehmet karakaş Üye
2 Günde ne değişti? 2 Gün önce bunların restore edileceği bilinmiyormuydu? Restore edilip gelecekse 2 gün önce niye millet ayaklandı? Bunlar komik şeyler böyle açıklamalar yapıpta milletle dalga geçmesinler!!!
M.KÜÇÜK Üye
makin;268562 wrote: Tüm bunların çözümü sandıkdır, sandıkta AKP karşıtı olarak çalışmak geliyor içimden , seneye bu zamanlar da seçim olacak , bakalım Nizip lilerin AKP ye bu konudaki tepkisi ne olacak...
Sandık bu milletin önüne gelnceye kadar bu mevzular unutulur hacım, bu millet yine bir ton oduna kömüre bir poşet yiyeceğe yine oyunu verir....Ben üç dönem bu partiye oy verdim ama inan bende sıkıldım:(
Ahde Vefa Üye
M.KÜÇÜK;268578 wrote:Sandık bu milletin önüne gelnceye kadar bu mevzular unutulur hacım, bu millet yine bir ton oduna kömüre bir poşet yiyeceğe yine oyunu verir....Ben üç dönem bu partiye oy verdim ama inan bende sıkıldım:(
Yok Artık Abim bu kadarda Degil yahu.
Bunu Bir Mozaik için Kalkıpta AKP'in Yaptıklarını inkar etmek. hiçte Hoş değil.
ve hiç Bir vijdana Sığmaz AKP'in hakkını inkar etmek. Günah'a Girmek misali :)

Allah var Adam Yaptı Yani En Azından Kötünün iyisi demek en Doğrusu olur.
çünkü Senin bahsettiğin 1 Ton Kömür 1 Poşet yiyecek dediğin Sadece gariban kesim.
ve Bu adamlar Eğitimde, Sağlık'ta, Binali YILDIRIMIN Çalışmalarından, Kara ve Demir Yolların Çalışmalarıdan.
Adamlar Son 10 Senede TÜRKİYE 'yi Baştan degiştirdiler.

+ Kentsel dönüşüm , bugün 33 ildeki 150 kamu binasının yıkımıyla Aynı Anda başladı.
ve Bundan öncekileride hiç Söylemiyorum...

Yiğidi vur öldür ama hakkını inkar etme derim...
Ramazan Tarhan Üye
Bir tarihi eser taşınabiliyorsa en güvenli yeri Müzedir.
Taşınamayan tarihi eserler yerinde sergilenir.
Kale gibi kilise gibi zindan gibi çeşme gibi köprü gibi vs.
Taşınması mümkün olmayan tarihi eserlere ait işlemeler süslemeler
ve taşınabilir parçaların kalması gereken yeri kendi yerleridir.
Akevler'deki mozaiklerin bulunduğu bina bir manastır..ve manastıra ait
hiçbir tarihi bulgu yok..adeta yerle bir olmuş.Bu durumda o mozaiklerin
ulu orta sergilenmesi ve hele hele uzun bir süre muhafaza edilmesi
Nizip gibi sicili bozuk bir yer için tehlike arzeden bir durumdur.
Zira Zeugma'daki tarihi eserlerin bir çoğu bu şekilde çalındı.Bunun için
ben şahsen sözkonusu eserlerin Gaziantep'teki muhteşem müzede
sergilenmesinin doğru bir yaklaşım olduğu kanaatini taşıyorum.
mahmutsalih Üye
Nizip'te müze var mı?

Avrupa'da bir yere gitmiştim. İsmi önemli değil. Yaklaşık 70000 nüfusu vardı. Saydım 6 tane müzesi vardı.

Nizip'in nüfusu kaç, sanırım 100000 den epey fazla? Peki kaç tane müzesi var?
Mustafa Bilici Üye
Yıllardır söylüyoruz Nizip'in Sahibi yok diye.. bunu Sayın Başkanımızda söylüyor ileri gelenlerimiz de söylüyor. Bu Nizip ne kadar zavallı bir ilçeymiş ki bir sahip çıkanı yok, kim sahip çıkacak bu memlekete doğudan gelen .... lar mı yoksa .... ler mi?

Sen Zavallısın Nizip'im

Zeki olanların çeker gider durmaz içinde, üniversite bitirenler gelir iş bulamaz sende, o kapı bu kapı bir torpil arar bulamayınca terkeder seni nizip, işadamı yatırımını büyük denizde yapar çünkü nizip'in gölünde balık büyümez derler çalışan çalışır sigorta yok yinede çalışır 12 saat çok beğenmez sonra terkeder nizipi, baraj yapılır adı birecik olur sorarsın sahibi yok derler, mozaik çıkar el alır sorarsın sahibi yok derler, daha sayarsın bitiremezsin nede olsa bahane hazır sahibi yok dersin. dersin dersin sonra bu yazı kimi gersin, gerilenler yazı yazanı aforoz etsin...
M.KÜÇÜK Üye
Niçin afaroz olacakmışsın ki Mustafa,doğru söze ne denir.
fsoyarik Üye
Bencede 30 yıl önceki zenginide sanayiciside aynı ne bir adım büyüdü nede kısaldı ben her zaman söylüyorum 3-4 kişilik gruplar bir araya gelecek yeni yatırımlar yeni insanlar olulacak yeni nesilin atak yapması lazım
Selamlar
Mustafa Bilici Üye
işbirliği güç birliği programı var kosgebte 250 bin tl hibe veriyor Nizipte alan yok neden nizipte ortaklık yapılmazmış büyüklerimiz öyle diyor... Fatih abiiiii....
M.KÜÇÜK Üye
Sevgili Mustafa 2 yıl önce dayım vefat etti Nizibe geldim, Taziye evinde konuşulan tek konu Nizipte millet birbirini kazıklıyormuş yapılan dandik işlerden dolayı kimse kimseyi mahkemeye de veremiyormuş...Tam da deve misali neremiz doğruki...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim