Nizip İlçe Kaymakamlığı, Nizip Belediye Başkanlığı ve Nizipİlçe Müftülüğü Ramazan ayında 30 gün boyunca vatandaşlara sıcak yemek vermekamacıyla Osmanlı Parkı girişinde kurulan "İftar Çadırı" yoğun bir kalabalığasahne oldu.
Sosyal dayanışmayı artıracak ve ihtiyaç sahibi aileler baştaolmak üzere her kesimden insanları ağırlayacak olan "İftar Çadırı' ilçemizhayırseverlerinin katkılarıyla kuruldu.
Osmanlı Parkı girişinde kurulan İftar Çadırı"nda hayırsever vatandaşların da destekvermeleri halinde Ramazan ayı boyunca günlük yemek verilecek.
M.ENES;265362 wrote:Karakaş senin o bu kadar kurum birleşmiş dediklerin fonda martı,esas oğlan hayırseverler oluyor:)
Ben olayı çözdüm aslında.Akşam giderken Dikkatlice baktım,Çadırı bir kurum sandelyeleri diğer kurum,masaları bir başka kurum,Yemeğide hayırseverler veriyor :)))))
Önemli olan bu tür hayır işlerine ön ayak olmaktır. Hayır işleri için insanları bir araya getirmek çok zor, hayır için para istemek daha da zor.
Bu nedenle sebep olanlara yardımcı olmak lazım, yoksa herşeye muhalif olmak medya reytingciliği olur.
Çoğu ilden büyük olan,Merkez nüfusu 100.000 geçmiş olan bir ilçede.Kaymakamlık,belediye,ilçe müftülüğü birleşip 250-300 kişiye iftar yemeği veremeyip Hayırsever vatandaşlardan da destek istiyorsa,ben bunu eleştiririm arkadaş.
Bu işleri batıda belediyeler yapıyor,hemde öyle 250,300 kişiye değil binlere onbinlere varıyor sayı....Sanırım onlarıda hayırseverler destekliyor olabilir...Bu işler tek başına belediyelerin altından kalkacağı bir iş değil.Önemli olan çadırların kurulmuş olması,buralara sadece fakir vatandaş gelecek diye bir şey yok iftar vakti evine yetişemeyenler,yolcu olanlar sırf o havayı tadmak isteyip te yardım etmek isteyenler v.s v.s herkes olabilir....