Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip için çalışmak...

Görüntülenme: …

hasankaya91 Üye
GÜZEL İLÇEMİZ İÇİN NE YAPABİLİRİZ…

GAZİANTEP’in bir ilçesi olan NİZİP birçok güzelliğiyle ön planda yer almaktadır. Bunu sağlayan en büyük faktörlerden biri de FIRAT nehrinin bu topraklardan geçmesidir. Geçmişten günümüze baktığımızda bu nehrin birçok büyük medeniyet kurulmasını sağlamıştır.
Güzel ilçemize gereken önemi vermemekteyiz. Yukarıdaki fotoğrafa baktığımızda alt tarafta delice akan bir nehir akarken,üst tarafta küçük otlardan başka bir şey bulunmaktadır;oysaki burası ağaçlandırma yapılsa uzun yıllar içerisinde buradaki yaşam koşulları iyileşecek,karasal bölgede olan bu yöre EVLİYA ÇELEBİ’nin de SEYAHATNAME’sinde anlattığı o eski dönemlerine olduğu ormanlık, birçok canlının yaşadığı, ceylanların koşturduğu bir hale gelemez mi? Ayrıca burası geçen her gün erozyona uğramakta verimli topraklar akarsuyla birlikte taşınmaktadır, diğer bir olumsuz yönü de aşındırılan materyaller baraj yakınlarına birikerek barajdan elde edilen elektrik miktarını azaltmakta, bir süre sonra barajın tamamen yıkılmasına neden olacaktır…

NİZİP’de yıllardır barajda boğulan gençler konuşulmakta;fakat hiç kimse neden boğulduğu konusunda kendisine hiç soru sordu mu? Onlar serinlemek isterken boğuluyor… Yukardaki fotoğrafa baktığımızda dümdüz bir arazinin bulunduğunu görmekteyiz burada gençlerin faaliyet yapabileceği hale çevrilirse o gençler bir daha boğulacak mı? Bu güzel ilçemizde bulunan Fırat çevresini neden hem piknik yapılacak, hem de yüzülecek güzel bir sahil haline getirmiyoruz?
NİZİP’e gelen turistler sadece bir saat kaldıktan sonra ayrılmaktalar,oysa birçok faaliyet yapılsa, tarihi eserlerimizi, kültürümüzü yansıtma amaçlı şeyler yapılırsa turistler 1 gün ,belki 2 gün kalacaklar.Bu burada yaşayan esnafa, halka yarayacaktır ve gün geçtikçe gelen turist sayısı artacaktır elbet. Kısa süre de olmasa da uzun süre içinde NİZİP şehri popüler şehirler arasında mutlaka yerini alacaktır.
M.KÜÇÜK Üye
Eskişehirde bir porsuk çayı vardı yıllar önce çok pis kokardı,Eskişehir belediye başkanı orasını neredeyse venedik'e çevirdi içinde gondolların yüzdüğü etrafında cafelerin olduğu şahane bir yer oldu.Şimdi de yapay sahil yaptılar oraya insanlar sanki denizi girmiş gibi oluyor...En yakın deniz Nizibe yaklaşık arabayla 3 saat...Barajın çevresinede böyle bir şey yapılsa kadınlara ayrı erkeklere ayrı yüzme yerleri yapılabilir, ben inanıyorum ki uzun yaz döneminde çevre illerden de gelenler olur ki sezonda Nizibin nüfusu ikiye katlanır...Parası olana bedavaya akıl hadi buyrun...
xxhidayet Üye
M.ENES;264539 wrote:Eskişehirde bir porsuk çayı vardı yıllar önce çok pis kokardı,Eskişehir belediye başkanı orasını neredeyse venedik'e çevirdi içinde gondolların yüzdüğü etrafında cafelerin olduğu şahane bir yer oldu.Şimdi de yapay sahil yaptılar oraya insanlar sanki denizi girmiş gibi oluyor...En yakın deniz Nizibe yaklaşık arabayla 3 saat...Barajın çevresinede böyle bir şey yapılsa kadınlara ayrı erkeklere ayrı yüzme yerleri yapılabilir, ben inanıyorum ki uzun yaz döneminde çevre illerden de gelenler olur ki sezonda Nizibin nüfusu ikiye katlanır...Parası olana bedavaya akıl hadi buyrun...
Ahhh..rüyalar..rüyalar ve yine rüyalar....:confused::confused::confused:
hasankaya91 Üye
düşünceme katılan veya katılmayan herkese teşekkür ederim.şehrimiz için birşeyler yapmamız gerekiyor.
hasankaya91 Üye
fotografımı paylaştığınız için teşekkür ederim...
hasankaya91 Üye
m.enes;264539 wrote:eskişehirde bir porsuk çayı vardı yıllar önce çok pis kokardı,eskişehir belediye başkanı orasını neredeyse venedik'e çevirdi içinde gondolların yüzdüğü etrafında cafelerin olduğu şahane bir yer oldu.şimdi de yapay sahil yaptılar oraya insanlar sanki denizi girmiş gibi oluyor...en yakın deniz nizibe yaklaşık arabayla 3 saat...barajın çevresinede böyle bir şey yapılsa kadınlara ayrı erkeklere ayrı yüzme yerleri yapılabilir, ben inanıyorum ki uzun yaz döneminde çevre illerden de gelenler olur ki sezonda nizibin nüfusu ikiye katlanır...parası olana bedavaya akıl hadi buyrun...
konuya verdiğiniz önem için teşekkür ederim halkımızın biraz da umursamamasından dolayı bunlar oluyor aslında...
müslüm akpek Üye
Hasan kardeşim bu öneriler çok güzel inşallah dğerlendiririler.
fsoyarik Üye
Kardeşimiz haklı fayda sağlamak istiyor ancak ilgililerin sahip çıkması lazım Buradan bizde Belediye başkanımız sayın milletvekilerimiz ve yetkililere sesleni,yoruz

Her mahallede bulunan eski sokak ve evler kaldırılır yerine TOKİ ev yaparsa hem insanlar ev sahibi olur (Arsa karşılığı) kalan arazilerde Osmanlı parkı gibi degerlendirilirse her mahallede bir moder dinlenme tesisleri sosyal tesisler ile eglence merkezleri oluşturulur neticede Herkez osmanlı parkını yaşanmaz halede getirmemiş olur
Kendi mahallesinde dinlenir
Selamlar
xxhidayet Üye
Ben çocukluğumdan beri doğru dürüst Nizbe gitmemiştim.
Geçen yıl gördüm.. Onca sene geçmiş Nizip hala nostaljik takılıyor ve kendini de değiştirrmeye hiç niyetli değil.
"Dokunmayın başka ihsan istemez" kabilinden
Biz burda suya yazı yazıyoruz adeta.
M.KÜÇÜK Üye
xxhidayet;264574 wrote:Ben çocukluğumdan beri doğru dürüst Nizbe gitmemiştim.
Geçen yıl gördüm.. Onca sene geçmiş Nizip hala nostaljik takılıyor ve kendini de değiştirrmeye hiç niyetli değil.
"Dokunmayın başka ihsan istemez" kabilinden
Biz burda suya yazı yazıyoruz adeta.
Ağzın bal yesin be...:D

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim