Değerli abilerim kardeşlerim,
İstanbul yenisahra Kur-an kursu yararına 03/05 tarihinde 10 gün süre ile yapılacak olan kermes için malzeme ihtiyacı bulunmaktadır.
Kermeste satılabilecek kullanılmamış her türlü eşya (çoraptan, beyaz eşyaya kadar) ve gıda yardımı kabul edilmektedir.
Miktarının az olması fark etmez. Maksat Alah rızası.
Mayıs ayının 3 ünde başlayacağından bu vakte kadar eş, dost, akraba ve yardımda bulunabileceğini düşündüğünüz kişilere iletmenizi rica ediyorum.
Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir. Hadis-i şerif..
Konu ile ilgili benden bilgi alabilirsiniz.
Mustafa BALCI
0555 974 79 09
müslüm akpek;259484 wrote:Mustafa kuran kursuyla ilgili biraz detaylı bilgi verebilir misin, bu kurs kimler tarafından organize edildi hangi cemaatin elinde burası.
Yenisahrada 120 talebenin kaldığı bir kurs.
Hem bu yurdun giderlerini karşılamak, hemde yeni yurt yapımında kullanılmak üzere kermes düzenlenecek.
Yılda 1 defa bu organizasyon yapılıyor.
Cemaat ayrımı yapılmaması görüşündeyim.
Yapılan hayır Allah rızası için.
Ben organisyonun tamamen içinde olduğumdan suistimal olmadığına şahitlik ederim.
Yinede soru olursa telefonla cevap veririm.
fsoyarik;259532 wrote:mustfafa elimiden bir şey gelmiyor ancak müftülük kanalı ile bu cuma veya başka hafta cami yararına yardım toplantsanız nasıl olurSelamlar
Abi cuma günü toplanacak rakamla ne yeni kurs yapılır nede giderleri karşılar.
Bu hizmet yılda 1 defa yapılıyor ve 10 gün boyunca sürüyor.
Dolayısı ile hem daha bereketli oluyor hemde malzeme temini ve satışında nekadar çok insana ulaşa bilirsek o kadar kişinin Allah'ın izni ile hidayetine vesile olmak demektir.
Baştan sona Allah rızası için çalışıp koşturan yaklaşık 250 ihvan var.
Allah'ın izni ile her yıl muvaffak olunuyor.
Benim bu hizmeti buraya taşımamdaki sebep, siz abilerim ve kardeşileriminde böyle bir hizmetten haberdar olmanızdır.
Gaye rıza-i ilahidir.
Elinden hiçbirşey gelmeyen kimse yoktur. Kendinde yoksa bile eş, dost, akrabalara böyle bir hizmeti tebliğ etmek bile Allah'ın rızasını kazanmaya yeter.
Belki bu vesile ile birileri yardımda bunurda, yardımı yapan kadar ecrini rabbim verir.
Allah cümlemizin yaptığı ve yapacağı hayırları kabul buyursun...
Yav ammi bu defada kafayı bırak gitKuranı kerimin Fussilet süresinin 46. Ayeti kerimesinde şöyle buyurmuş mevla46. Kim iyi bir iş yaparsa, bu kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa aleyhinedir. Rabbin kullara zulmedici değildirHz ali efendimiz ben kimseye iyilik ve kötülük yapmadım demiş nasıl olur kötülük yapmadın anladıkda iyiligi mutlaka yapmışsındır denilince Hz.Ali efendimiz bu ayeti söyleyipBen iyiligide kendime kötülügüde kendime yaptım demiş
müslüm akpek;259634 wrote:Hangisi iyilik hangisi kötülük ancak allah bilir belkide ben yardım yapmayarak iyilik yapıyorumdur.
Bilmediğimiz bir iş için iyi yada kötü diyemeyiz. Tabiki ancak Allah bilir yanlız biz araştırıp öğrenmekle mükellefiz.
Davet edilen şey Allah rızası için yapılacak olan bir hizmet.
Salih niyetle yapılan hiçbirşey karşılıksız kalmaz.
Allah rızası için can ve mal iler hizmet etmek herkesin nasibi değildir.
Bu 'Allah rızası için yardım yapmıyorsun' demek değildir.
Herkes yaptığının karşılığını muhakkak görecektir.
İnşallah kermes açılınca gelip yer, içer ve alışveriş yaparak bu hayra ortak olursunuz.
Ben bu hizmeti siz değerli abilerime taşımakla tebliğ görevimi yerine getirdim.
Bundan sonrası sizlere kalmış.
Allah cümlemizin yapmış ve yapacak olduğumuz hayırlarımızı kabul buyursun.