Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

4+4+4 vatandaş ne diyor

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim Kültür,Gençlik ve Spor Komisyonu'ndan tartışmalı bir şekilde geçirilen 4+4+4 eğitimsistemi hakkında Nizipli vatandaşlar, değerlendirmelerde bulundular.

Kamuoyunda tartışılan 4+4+4 Sistemi konusunda görüşlerinialdığımız İlçemiz sakinleri; "Vatandaş için hava, su gibi ihtiyaç olan sağlık,hukuk ve eğitim alanında yapılan atılımların devrim niteliği taşıdığı görüşünde.

Nizip İlçe sakinleri; "Umuyoruz ki, Avrupa düzeyinde eğitimstandartlarına kavuşuruz. Sokaklarda öğrenci olup o kadar boş adam var ki,hepimiz bunları görebiliyoruz. Bu eğitim sisteminin ülkemizin yararınaolacağını düşünüyorum. Ama hala kafamızda soru işaretleri var bunlarınkaldırılması gerekiyor" diye konuştu.

Muhalefetin ısrarla engellemek istediği yeni eğitim sisteminebazı vatandaşlar ise soğuk baktığını söyledi. Genel olarak vatandaşlar; "Bizimzamanımızda eğitim 7 yaşında başlıyordu. Ama o dönemlerde internet yoktu,teknoloji yoktu. Bugünün gençleri şanslı. Çocuklar, bu esnek sistem içindekendi tercihlerini yapabilecekler" diye konuştu. 4+4+4 sisteminin, eğitimdeseviyeyi yükselteceğini belirten vatandaşlar, bu sayede öğrencilerin seçmeliders hakkı olacağını da söylediler.

"4+4+4"

4+4+4  vatandaş ne diyor
nizipli01 Üye
bazı insanlar gec anlar bazılarıda egitimi düzelmesini istemeyenlerde karsı cıkar
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Ne olduğunu hala anlamayanlardanım :)
Sahi ayrıntıları bilen varmı ?
müslüm akpek Üye
Bence kimse bu konunun içeriğini tam bilmiyor ben dahil, 4+4+4 sistemi benim anladığım, çocuk ilk 4 yılı yani ilk okulu bitirdikten sonra, tercihini yapacak, ya kuran kursuna gidip açık lise denen eğitimi sıfır olan bir eğitimi seçecek ya mesleğini belirleyip büyük bir ihtimalle imam hatiplerin orta okuluna devam edecek yada başka bir meslek dalında eğitim alacak, üniversiteye gitmek isteyen ise normal okulunun + 4 ü olan ortaokul daha sonra da +4 olan lise düzeyinde okuyup üniversiteye girecek. Bunlar yanlışsa bir bilen doğrusunu yazsın.

Bence sakıncaları

Daha çocuk olan bu insana ne olmak istediği sorulduğunda ne söyleyebilir ki, yine ailesi kararı verecek,
Ailelerin büyük çoğunluğu bu çocukları özellikle kızları hemen kuran kurslarına gönderecek ve burada beyinleri yıkanacak
Diğerleri de büyük bir ihtimalle normal liselerde fuhuş yapılıyor diye çocuklarını imam hatiplere gönderecek

Yani sonuçta Tayyip efendinin dediği dindar nesil ''kendi kafalarına göre'' yetişecek.
müslüm akpek Üye
Sanırım çok da anlamamızı istemiyorlar.
admin
Yönetici
Yok bence sende anlamamışsın, anlamak istediğin gibi anlamışsın :)
müslüm akpek Üye
admin;259360 wrote:Yok bence sende anlamamışsın, anlamak istediğin gibi anlamışsın :)

Milli Eğitim Bakanı da anlamamış:D
benbaskan Üye
ben hiç anlamadım zaten ülkemizde kanunlar anlaşılmaz halde çıkarılıyor... daha sonra yönetmeliklerle v.s. gibi şeylerle düzeltilmeye çalışıyor...
offff offff neden hiç kimse bir şey anlayamıyor... ve bende bunu anlayamayanlardanım... inşallah hakımızda hayılısı olur...
admin
Yönetici
sende anlamadınsa biz hiç kafa yormayalım, zaten azcık bir yer kaldı, dolmasın boşuna
felsefefe Üye
Anlaşılmayacak bir şey yok.
Almanyada uygulanan yöntem bu.
Başarılıda olmuş.
Elbette her eğitim sistemi yüzde yüz başarılı olmaz.
Ama ALmanya bu uygulamayla yıllardır en başarılı ülke yolunda
Japonya ve Kore de benzer sistem var.

Tabi işi sadece insanların dini öğrenmesi olarak ve Eğitim sistemini de ateizmi öğretmek dışında olmayanlar buna dikkat ediyorlar.
Din öğretme yasak edilsin de kaç yıl ve niteliği ne olursa olsun o eğitim sistemi iyidir.
Aslında Sol düşüncenin fikir babaları ermeni rum ve sebataistler olduğu için Türk insanını bilimde başarıya götürecek her konuya engel ve olumsuzluk buluyorlar.

Adam bu eğitim sistemi ile Türkiye başarılı olur o yüzden karşı çıkmaya çalışmıyor.
Bu eğitim sistemi ile insanlar dini bilgi öğrenir diyor.
Yalan hepsi yalan.
Solcularda aman din öğrenilmesinde Türkiye de aya çıkmasın diyorlar.

Almanya bu eğitim sistemi ile niye başarılı be solcu adamlar.
Sizin cahilliğiniz heryerinizden akıyor.
Yazık ki siziler de ana babalardan ve bu vatanın toprağından doğmuşsunuz.
felsefefe Üye
Anlaşılmayacak bir şey yok.
Almanyada uygulanan yöntem bu.
Başarılıda olmuş.
Elbette her eğitim sistemi yüzde yüz başarılı olmaz.
Ama ALmanya bu uygulamayla yıllardır en başarılı ülke yolunda
Japonya ve Kore de benzer sistem var.

Tabi işi sadece insanların dini öğrenmesi olarak ve Eğitim sistemini de ateizmi öğretmek dışında olmayanlar buna dikkat ediyorlar.
Din öğretme yasak edilsin de kaç yıl ve niteliği ne olursa olsun o eğitim sistemi iyidir.
Aslında Sol düşüncenin fikir babaları ermeni rum ve sebataistler olduğu için Türk insanını bilimde başarıya götürecek her konuya engel ve olumsuzluk buluyorlar.

Adam bu eğitim sistemi ile Türkiye başarılı olur o yüzden karşı çıkmaya çalışmıyor.
Bu eğitim sistemi ile insanlar dini bilgi öğrenir diyor.
Yalan hepsi yalan.
Solcularda aman din öğrenilmesinde Türkiye de aya çıkmasın diyorlar.

Almanya bu eğitim sistemi ile niye başarılı be solcu adamlar.
Sizin cahilliğiniz heryerinizden akıyor.
Yazık ki siziler de ana babalardan ve bu vatanın toprağından doğmuşsunuz.
suat sabuncu Üye
Benimkiler 4+4+4 sistemiyle okuyor!
26 Şubat 2012 Pazar, 13:08:55

EĞİTİMDE 4+4+4, bana yabancı değil. Çünkü çocuklarım bu sistemin içinde. Türkiye'de değil, Amerika'da. Geçen yıl okullarına yazdırırken şaşırmıştım. Alışık olmadığımız bir ...sistem. Daha çok öğrencilerin yaşı, psikolojileri ve doğal ilgi alanları nedeniyle uygulanan farklı bir sistem.
Çocuklarımın birisi ilkokul 5'inci sınıfa gidiyor. Diğeri ise 11 'inci sınıfta. Devlet okullarında ücretsiz okuyorlar.

İlk başta ilkokula yakın bir yerde ev kiraladığımız için sevi -niyordum. Hiç değilse oğlan iki adım ötede okuyacak sanmıştım. Meğer öyle değilmiş. Çocuklar eğitimlerine başlarken ilk 4 senesini aynı okulda geçirebiliyor. Yani ikinci 4 yıllık eğitime başlayan S -6 -7 ve 8'inci sınıf öğrencileri, ilk 4 yıllık eğitim gören çocuklarla aynı okula gönderemiyorsunuz.
Temel amaç, bebeklikten henüz kurtulanlar ile ergenlik sürecine girenler ve girmeyenleri aynı mekânlarda bulundurmamak.

İkinci 4 yıllık eğitime başlayanları da ilginç bir ayrıma tabi tutuyorlar. 7 ve 8'inci sınıfa giden öğrenciler ile S ve 6'ncı sınıfa giden öğrencilerin ders saatleri de, okula giriş kapıları da, yemekhaneleri de ayrı.
7 ve 8'inci sınıfa giden öğrenciler okula bir saat erken başlayıp bir saat önce ayrılıyorlar.
Aynı amaç burada da söz
konusu. 5 ve 6'ncı sınıfa giden öğrenciler, büyükleri tarafından yani yetişkinliğe ve ergenliğe adım atan öğrenciler tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğramasın. Psikolojilerini bozacak bir baskı altına alınmaması amaçlanıyor.
Liseye başlayanlar için bu tip ayrımlar artık ortadan kalkıyor. 16 yaşında ehliyet alabilen ama 21 yaşına kadar içkili yerlere giremeyen bir gençlik dönemi başlıyor.

Kimi filmde görmüşsünüz-dür. Öğrencilerin ders aralarında sosyalleşebildikleri tek yer gerçekten de kendilerine ait dolabın önü. Çünkü teneffüs arası yok. "Ders arası bir bahçeye çıkayım, biraz geyik çevirelim" diyemiyorlar. Sürekli bir sınıfınız yok. Öğretmenlere ve ilgili bölüme ait sınıf var. Gün boyunca sınıflar arasında dolaşıyorsunuz.

Üçüncü dört yıl, yani 9'un-cu sınıftan itibaren öğrenciler kendi kariyer planlarına göre ders programları alıyor. Hukuk okumak isteyen birisi ağır mate -matik derslerini almıyor. Lisede teknik elektrik gibi sınıf tercihle -ri de yapılabiliyor. En zorlu tercihler ise lise 3'te yani 11. sınıfta başlıyor. Öğrenciler hangi
üniversitelere başvurabileceklerini görebiliyor ve ona göre ders alıyorlar. Ancak iyi bir üniversite tarafından kabul edilmek için derslerinizin not ortalamasının 100 olması bile yetmeyebiliyor.
Çünkü üniversite sizi alırken, sosyal hayatınızı nasıl yaşadığınızı önemsiyor. Bir spor dalında aktif olmak, yazları çalışıyor olmanız, bir sosyal kulüp üyesi olmanız ya da yardımsever kuruluşlarda gönüllü çalışmanız üniversitenin kabul tercihleri arasında.

Türkiye'de getirilmeye çalı -şılan sistemin özü üzerine yapı -lan tartışmaları ben de kaygıyla izliyorum. Hükümet, 28 Şubat döneminin baskısıyla getirilen 8 yıllık kesintisiz eğitimin ideolojik bir karar olduğunu ileri sürü -yor. Peki şimdi yerine konacak sistem de ideolojik mi? Değilse neden bu ülkenin eğitimcilerini içine alan bir tartışma süreci yaşanmadan, değişiklik teklifi Meclis'e getirildi?
Evde eğitim, özellikle kız çocuklarının okula gönderilme isteğini azaltır mı? Meslek eğitimine başlama yaşının 11 'e indirilmesi çocuk işçi sayısını artırır mı? Eğitim sistemini kademeleştirmek, sistemi esnetir mi yoksa daha bebek yaştaki çocukları tercih nedeniyle erken yaşta bir sınav yoğunluğuna mı sokar? Evde eğitim (ya da uzaktan eğitim) bir tercih mi olacak yoksa bazı koşullar aranacak mı?
Eğitim sistemiyle oynayanların tüm toplumu ikna etmeleri gerekiyor sanırım.....
https://www.facebook.com/Gaziantepligencisadamlari
suat sabuncu Üye
Ayrıca bu usttekı yazının bir köşe yazarına ait olduğunu belirtirim...

Derdi dünya olanın..
"dünya kadar derdi olurmuş....

Yunus emre' den zamane uyan söz.......
müslüm akpek Üye
Özellikle Osman solculara laf atmadan duramıyor, ya şunu hiç mi düşünemiyorsunuz, tercih yapmak zorunda bırakıldığınızda bu tercihi çocuklar yapmayacak yine ana baba yapacak, peki bu ana baba bu işi ne kadar biliyor, 72 milyon nüfusun 1/3 u çok genç diğer ana babaların da %80 i ilk okul mezunu bu ana baba nerden bilsin çocuğunun geleceğini nasıl yönlendireceğini, bu sistemin uygulandığı ülkelerde cahillik yok herkes en az lise düzeyinde okul okumuş neyin ne olduğunu biliyorlar, bizde bu tercihler kesinlikle kızların evde okutulması yönünde olacaktır.

BRE OSMAN EŞİN ,KIZIN HASTANEYE GİTTİĞİNDE MUAYENE İÇİN KADIN DOKTOR ARARSIN YA İŞTE O KADIN DOKTOR BU SİSTEMİN İÇİNDE YETİŞMEYECEK, YETİŞEMEYECEK İŞTE O ZAMAN KADINLARIMIZI KİME MUAYENE ETTİRECEĞİZ, HOCAYA MI GÖTÜRECEĞİZ.
felsefefe Üye
müslüm akpek;259399 wrote:Özellikle Osman solculara laf atmadan duramıyor, ya şunu hiç mi düşünemiyorsunuz, tercih yapmak zorunda bırakıldığınızda bu tercihi çocuklar yapmayacak yine ana baba yapacak, peki bu ana baba bu işi ne kadar biliyor, 72 milyon nüfusun 1/3 u çok genç diğer ana babaların da %80 i ilk okul mezunu bu ana baba nerden bilsin çocuğunun geleceğini nasıl yönlendireceğini, bu sistemin uygulandığı ülkelerde cahillik yok herkes en az lise düzeyinde okul okumuş neyin ne olduğunu biliyorlar, bizde bu tercihler kesinlikle kızların evde okutulması yönünde olacaktır.

BRE OSMAN EŞİN ,KIZIN HASTANEYE GİTTİĞİNDE MUAYENE İÇİN KADIN DOKTOR ARARSIN YA İŞTE O KADIN DOKTOR BU SİSTEMİN İÇİNDE YETİŞMEYECEK, YETİŞEMEYECEK İŞTE O ZAMAN KADINLARIMIZI KİME MUAYENE ETTİRECEĞİZ, HOCAYA MI GÖTÜRECEĞİZ.
Elbette ki Analar babalar çocuklarını yetiştirmede söz sahibi olmalıdır.
Ana Babaya güvenmeyen Solcular değil.
Bu ülkeye ait olmayan Rum Ermenilerdir.

Aslında bu laf şudur.
Ben Eğitim sistemini öyle bir hale getireceğim ki....
Çocuk Türk ve Müslüman olmak istemesin.
Maalesef bazılıar için Malazgirt, istanbulun fethi, namaz oruç bir anlam ifade etmiyor.
Filimlerde hoca tiplemeleri, Türklüğü ifade eden ifadeler aşağılma ile yapılıyor.
Bir Reklam tiplemesinde kötü ürün yapanın adı Öztürk
örnekler çok.
Aslında çok şey de yazılabilir.
Ancak gelişmiş ülkelerde hangi eğitim sistemi varsa o getirlmek isteniyor.
8 yıl çocuğu düz okutup sonrada mesleksiz bırakmak bence asıl gericilik vatana ihanet bu.

Yoksa Herkes Çocuğunu okutur.
Ayrıca Suudi Arabistanda kadın doktorlar yeteri kadar var.
Kadın doktor niye olmayacak bunu da anlamadım.
müslüm akpek Üye
Hala anlamıyorsunuz kardeşim, canlarım, ülkemiz başka ülkelere benzemez bizde hala ata erkil aile düzeni var inşallah bu düzen bozulmaz, bu sebeple çocukların geleceğini aileler belirliyor ama diğer ülkelerde eğitim sistemi belirliyor, siz 4+4+4 sisteminde ilk 4 sene sonra tercihini yap bakalım diyorsunuz buna her çocuk pilot,doktor,öğretmen olacağım der ama hiçbiri istediğini olamaz çünkü ana baba cahil ve paraları yok, devlet öyle bir eğitim sistemi getirmeli ki Almanyada ki gibi anneye babaya söylemeli senin çocuğun şu mesleğe yatkın o yönde eğitim verelim o anne baba da tamam der ama bizde sen desen ki anneye babaya senin çocuğundan olsa olsa otobüs şoförü olur kıyameti kopartır hatta öğretmene de bir kamyon sopa çeker önce bu sorunlar ortadan kalkmalı yoksa göreceksiniz kuran kursları ağzına kadar kız çocuklarla dolacak.

BURADAN KADINLARIMIZA KIZLARIMIZIA ANNELERE SESLENİYORUM SİZLERİN GELECEĞİNİ KARANLIKLARA GÖMMEYE ÇALIŞIYORLAR TEPKİ KOYUN, TÜRBANLARA KARA ÇARŞAFLARA GİRMEYİN EVLERİNİZE KAPATILMAYI 16 YAŞINDA EVLENDİRİLMEYE KARŞI ÇIKIN.
coskun Üye
Aklım bastı basalı siyasilereğitim sistemi üzerinde oynarlar.
Maalesef hiç bir hayırlı sonuç yok. Olmadı şu modeli dene olmadı bu modeli dene.

Lise mezunu olup, büyük harflerin kullanıldığı yerleri bilmezler. Üniversite mezunu olup, istiklal marşındaki kelimelern anlamını bilmezler.
Her yıl ingilizce dersi alırlar ama doğru düzgün bir cümle kuramazlar.
Tüm bunlar eğitim sisteminden kaynaklanmaktadır.
İnşallah bundan böyle düzelir ama çok da ümitli değilim.
müslüm akpek Üye
Kesinlikle katılıyorum Müslüm, siyasilerin artık ellerini çekmeleri gereken 3-4 bakanlık var bu bakanlıkların başında milli eğitim geliyor profosyonel insanlara bırakılmalı, aynen sağlık bakanlığı gibi.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;259357 wrote: Ailelerin büyük çoğunluğu bu çocukları özellikle kızları hemen kuran kurslarına gönderecek ve burada beyinleri yıkanacak
Diğerleri de büyük bir ihtimalle normal liselerde fuhuş yapılıyor diye çocuklarını imam hatiplere gönderecek
Beyin yıkanmasından maksadın ne anlayamadım doğrusu...Kişinin dinini öğrenmesi beyninin yıkanması anlamına mı geliyor
müslüm akpek;259459 wrote:
BURADAN KADINLARIMIZA KIZLARIMIZIA ANNELERE SESLENİYORUM SİZLERİN GELECEĞİNİ KARANLIKLARA GÖMMEYE ÇALIŞIYORLAR TEPKİ KOYUN, TÜRBANLARA KARA ÇARŞAFLARA GİRMEYİN EVLERİNİZE KAPATILMAYI 16 YAŞINDA EVLENDİRİLMEYE KARŞI ÇIKIN.

Kara çarşaf islami bir kıyafet değil,Allahın istediği şey örtünmedir oda ülkelerin örf ve geleneklerine göre değişebilir.Türban ise dilimize fransızcadan girme bir kelimedir,Allah c.c Hz. Kur-an da açık seçik kadın müslümanlara örtünmeyi ve başlarını örtmeyi kesin bir dille emretmiştir...Başörtüsüne veya örtünmeye tepki koyun demek benim anladığım Kur-an'a göre Allah'a karşı açık bir biçimde savaş açmaktır ve yine kur-an'a göre Allaha galip gelecek te yoktur...Bizim seçtiğimiz, oy verdiğimiz insanlar bizim adımıza mecliste kanun yapıyorlar. Bu yanlış olabilir,eksik olabilir hatta kasıtta olabilir bunu tartışabiliriz.Ama yerin göğün rabbi olan Allah c.c hz. kesin bir şekilde emrettiği örtünme ve başörtüsü için bu şekilde konuşmak insanı ancak bu dünyada ve ahirette zelil eder haberin olsun...Yarın kıyamette Allahu teala bizi Kur-an'dan sorguya çekecek şu yada bu yasadan,kanunlardan mevzuatlardan değil.
müslüm akpek Üye
Kuranda başını örteceksin diye bir şey yok edep yerlerinizi örteceksiniz diyor.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;259477 wrote:Kuranda başını örteceksin diye bir şey yok edep yerlerinizi örteceksiniz diyor.
Yaw bırak Müslüm abi Allahını seversen,bilir bilmez konuşma ya.:(
Adamı günaha sokma öğlen öğlen.
müslüm akpek Üye
M.ENES;259491 wrote:Yaw bırak Müslüm abi Allahını seversen,bilir bilmez konuşma ya.:(
Adamı günaha sokma öğlen öğlen.

Kardeşim kuranı anlatırken yorum yapma tercüme et, eski arapçayı sen yorumlayamazsın alim lazım bu iş için yoksa böyle karmaşa çıkar sen öyle yorumluyorsun ben böyle işine gelirse:)
M.KÜÇÜK Üye
Sıkıntının en büyüğü burada zaten.Kur-an'ı ne sen, ne ben ne de alimler açıklar....Kur-an'ı sadece Allah c.c açıklar.
HÛD suresi 1.ayet- Elif. Lâm. Râ. (Bu sana indirilen), hikmet sahibi (ve) her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından âyetleri sağlamlaştırılmış,
sonra da açıklanmış bir kitaptır.---
Kuranı sen açıklarsan başka yorum ben açıklarsan başka yorum çıkar anladın mı...Nur suresi 31. ayette Allah zülcelal hz. gayet açık bir biçimde kadınların örtünmelerini ve başlarını örtmelerini emrediyor...Yoruma gerek yok ayet gayet net çünkü Allah açıklıyor.
Artı Allahın her ayeti benim işime gelir.Asıl senin işine gelirse.
müslüm akpek Üye
Ha şunu bileydin.
M.KÜÇÜK Üye
Sen bileydin sen...Ben zaten ucundan kıyından biliyorum.Demekki neymiş örtünme ve başörtüsü kur-an da varmış.Bir daha bilir bilmez konuşma.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim