Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Nizip'te Trafik Kazası

Görüntülenme: …

Nrt Üye
TRT Müzik kanalında yayınlanan ve her hafta ekranlara gelen"Ben Anadolu"yum adlı program ekibigeçtiğimiz günlerde Nizip'teydi. Nizip'e bağlı Germiş Köyünde program çekimiyapan Ben Anadolu'yum Barak kültürünü izleyenlerine sundu. "Ben Anadolu"yumprogramının yapımcılığını Nevzat Üçyıldız ve Lale Çamurcu üstlenirken,sunuculuğunu ise Muzaffer Ertürk yaptı. Aslen Nizipli olan TRT Sanatçısı MehmetDemir'in de konuk olduğu program, Nizip'in Germiş Köyünde Köy Odası'ndaçekimleri tamamlandı. Yerel sanatçıların saz çaldığı Barak okuduğu program,renkli görüntülere sahne oldu.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Tekerlekli Sandalyesi çalınan Nur Gurbet; kendisine yeni birtekerlekli sandalye alınınca, "Hiç umudumu kesmedim, elime, ayağıma ve okulumayeniden kavuştum" dedi.

Nizip İlçesi İstiklal Mahallesi'nde, ikamet eden ve doğuştanyürüme engelli olan Nizip İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Nur Gurbet'intekerlekli sandalyesi ailesiyle birlikte gitmiş oldukları düğün salonu önündeçalındı. Bir süre tekerlekli sandalyesi olmayan Nur Gurbet, Okula gidemedibunun üzerine durumu öğrenen Nizip Engelliler Derneği yetkilileri Gurbet'inailesiyle irtibata geçerek kendisine yeni bir tekerlekli sandalye alınacağınıbildirdiler. Yeni bir tekerlekli sandalye alarak Nur Gurbet'in evine gidenNizip Engelliler Derneği Başkanı Abdulrezzak Pamuk sandalyeyi aileninnezaretinde Gurbet'e teslim etti. Kendisine alınan tekerlekli sandalye nedeniyleçok mutlu olan Nur Gurbet, onlar benim sandalyemi çaldılar umudumu değildiyerek kendisine tekerlekli sandalye alan Nizip Engelliler Derneği'ne teşekküretti.Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdulrezzak Pamuk ise, bizler bu günyapmış olduğumuz bu faaliyetle kendimize verilen görevi yerine getirdiğimizidüşünüyoruz. Bu kızımızın mutlu olması için almış olduğumuz fonksiyonlutekerlekli sandalye kendisini bir nebzede olsa rahat ettirecektir dedi.NurGurbet kendisine alınan fonksiyonlu tekerlekli sandalyesi ile babası CelalGurbet nezaretinde okuluna gidip geliyor.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi tarafından"Çocuk Gelinler" konulu bir seminer verildi. Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan ZübeydeFidan Sayın ilköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılanHalk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, "Kız Çocuklarında Erken Evlilik"konusunda ailelere geniş bilgiler verdi. Nizip Halk Eğitim Merkezi olarak herokulda bu konuda "Bilinçlendirme Çalışması" yaptıklarını vurgulayan SunaSertpolat, bugün ise Zübeyde Fidan Sayın ilköğretim Okulu'nda böyle bir çalışmahazırladıklarını vurguladı. Kız çocuklarında erken evlilik neticesindefiziksel, ruhsal ve sosyal olarak olumsuz etki bıraktığının altını çizen SunaSertpolat, özellikle kadınlar başta olmak üzere aileleri yakından ilgilendirenbu seminerlere önem verilmesini istedi. Ayrıca; Okuma-Yazma Kursları konusundabir uyarıda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat; "Özellikle okumayazma bilmeyen genç kız ve kadınlarımızın bu imkandan faydalanmaları gerekiyor.Evleri gezerek kapı çalmaya başladık. Aileleri bu konuda ısrarlabilgilendireceğiz" dedi.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
CHP Kurultay'ın ne zaman ve nerede toplanacağı kesinleşti. Kurultayahazırlanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Uğur Dündar ve ŞişliBelediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasında tercih yapan vatandaşlar ilginçcevaplar verdi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gazeteci Uğur Dündarve Kemal Kılıçdaroğlu arasında vatandaşların tercihi genelde Mustafa Sarıgülolmalı diye oldu.

Uğur Dündar'ın kendi işini yapması gerektiğini savunanvatandaş, Kılıçdaroğlu'nun şimdiye kadar bir şey yapamadığını bundan sonra dayapamayacağını belirterek doğru seçimin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülolması görüşünde.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Gaziantep Üniversitesi Nizip Yerleşkesi tarafından hazırlanan"Çarşamba Eğitimleri Konferansları" çerçevesinde Nizip Ticaret Odası KonferansSalonunda "Taşra Yönetimi" konulu bir seminer verildi.

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in konuşmacı olarakkatıldığı seminere;, Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Jandarma KomutanıYüzbaşı Çağrı Demiröz, Milli Eğitim Müdür vekili Abdullah Dağlı, DaireAmirleri, Okul Müdürleri ve Üniversite Öğrencileri katıldı.

Kaymakam Karadeniz, seminerde; "Yönetimin Tanımı, YöneticininÖzellikleri, Yönetim Grupları, Türkİdare Sistemi" gibi konularda çeşitli bilgiler verdi.

Seminerin sona ermesiyle birlikte Gaziantep ÜniversitesiNizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Nizip KaymakamıYaşar Karadeniz'e bir Plaket verildi.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Nizip Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Volkan Şensoy, ayağınabatan bir iğnenin içinde kalması şikâyetiyle Nizip Devlet Hastanesi'ne gelen 4yaşındaki kız çocuğunun ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Ameliyat sonrası bir açıklama yapan Uzman Dr. Volkan Şensoy,daha önce bu tür vakalarda iğneyi bulup çıkarmak için bölgeyi yarmak gerektiğini,genelde bu tür vakaların sevk edildiğini belirtti. Ancak Nizip DevletHastanesi'nde bundan böyle SKOPİ cihazı sayesinde bu tür ameliyatların kolayhale getirildiğini vurgulayan Uzman Dr. Şensoy, şunları söyledi.

"Bölgeyi parçalamaya gerek kalmadan SKOPİ (ameliyathanedekullanılan hareketli röntgen) cihazı ile hastanın ayağına batan ve ucugörünmeyen iğnenin yerini tespit ederek sadece o noktayı açıp çıkarıyoruz. Buşekilde diğer bölgelere zarar vermeden hastayı şikâyetinden kurtarmış oluyoruz.Yine aynı cihazla bir çok kırık vakalarında içeriye halk arasında platindenilen plakların vidaların çivilerin takılması gereken durumlarda çok dahakısa sürede ve çok daha az dokuya zarar vererek bu ameliyatı gerçekleştiriyoruz"dedi.

Uzman Dr. Volkan Şensoy; "Birçok kırık vakalarında davatandaşlarımızın Gaziantep'e sevki artık söz konusu değildir, Nizip DevletHastanesi olarak yeni cihazlarımızla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermekiçin buradayız" diye konuştu.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Nizip Adile Altınbaş İlköğretim Okulu 2011 - 2012 ToplamKalite Yönetimi sürecinde; "En Kaliteli Kurum Değerlendirmesi" sonucu Gaziantepİl Birincisi Oldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Adile Altınbaş İlköğretimOkulu Müdürü Mehmet Çetin, ödül kriterleri içerisinde; "Okul Yönetimi, Okulgelişim ve stratejik planı, İnsan kaynakları, Yönetimi, Maddi kaynaklarınyönetimi, Süreç Yönetimi, Çalışan öğrenci, Veli memnuniyeti, Okulun tüm eğitimve öğretim alanındaki akademik başarısı, SBS, Bursluluk ve Sportif kültürelbaşarısı, Projeler ve Bilgi Yarışmaları gibi genel değerlendirmelerin dikkatealındığını söyledi.

Yapılan değerlendirmelerde Adile Altınbaş İlköğretimOkulu'nun 2012 Yılı'nın "En Kaliteli Okulu" olarak seçildiğini ifade eden OkulMüdürü Çetin, emeği geçenlere teşekkür etti.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Nizip Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan "UygulamalıEğitim Semineri"nin açılış konuşmasını yapan NTO Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıBülent Öğüt, genç girişimcilere seslendi. Çoğunluğu genç ve kadın girişimcilerden oluşan seminerde, amacımız işhayatına atılacak olan adımların ilkini gerçekleştirmek ve hayata geçirmek"diye konuşan Öğüt şunları kaydetti. " Günümüz dünyasında büyük balığın küçükbalığı yediği değil, hızlı balığın başarılı olduğu ekonomik bir ortamdayız.Artık küçük işletmelerin daha çevik, daha rekabetçi, daha yenilikçi olabildiğibir ortamda yaşamaktayız''Eğitim toplantısına konuşmacı olarak katılan 2A TasarımPlanlama Eğitmeni Kıvılcım Mert ise, genç girişimcilere yapacakları yatırım veiş hayatındaki önemli noktaları anlatarak geleceğe dönük doğru yapılmasıgerekenler konusunda bilgiler verdi.Nizip Ticaret Odası KOSGEB ve 2A planlamaDanışmanlık Şirketi ile ortaklaşa yapılan genç girişimcilere yönelik düzenlenenseminer, iki gruptan oluşacak ve toplam 60 kursiyere 1 ay boyunca eğitimverilecek."Uygulamalı Eğitim Semineri'ne, NTO Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu,2A Tasarım Planlama Şehir Plancısı Yusuf İzettin Turnalar ve çok sayıda davetlikatıldı.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Son günlerde Türkiye'nin gündeminde büyük bir sorun teşkileden "Kadına Şiddet" Nizip İlçe Halkı tarafından da değerlendirildi.

"Kadına Şiddet"i önleme yolunda öncelikle aile içinde veeşler arasında karşılıklı sevgi ve saygının olması ve arttırılması gerektiğinisavunan vatandaşlar, şiddetin önlenmesi için devlete düşen sorumluluk için değişikfikirler sundu.

Eşine şiddet uygulayan kişilerin, daha ağır ve caydırıcıcezalar uygulanması gerektiğini belirten ilçemiz vatandaşları, şiddete karşıolduklarına dikkat çektiler.

Nizip'te Trafik Kazası
coskun Üye
Kadın kadınlığını bildiği zaman şiddet önlenir.
Hani meşhur bir söz varya asil at kendine kırbaç vurdurmaz diye.
At at iken kendine kırbaç vurdurmuyorsa insan insanlığını bilip ona göre davranırsa sorun ortadan kalkar. Naçizane..
müslüm akpek Üye
Adaş sana bir ara rahmetli babamın anama yaptıklarını anlatırım.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Emeği geçenleri kutluyorum
müslüm akpek Üye
Kutlarım devamı gelir inşallah.
müslüm akpek Üye
Bu haberleri duyunca inanamıyorum Nizip nereden nereye geldi, sebep olanlardan allah razı olsun, Nizip'te Gaziantep'e sevk yüzünden hayatını kaybeden çok insan olmuştu.
M.KÜÇÜK Üye
Aslında geç bile kalınmış,yinede çok güzel haberler bunlar.
nizipli01 Üye
onunda insan oldugunu unutma yeter
fsoyarik Üye
Kadına şiddet ne ad altında olursa olsun kabul edilmez tasvip edilecek savunulacak bir husus degil
Ancak şunuda göz ardı etmemek gerekir kadınların çoguda yersiz luzumsuz anlamsız tartışmalara girmiyorda degiller hep kadına şiddetten bahsediyoruz amma erkegi zivanadan çıkaracak davranışları söylemiyoruz
Bence hatayı her iki tarafta aramak lazım diye düşünüyorum
Nrt Üye
TBMM Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığı'nda yapılan BaşkanlıkDivanı toplantısında tutuklu milletvekillerinin tüm özlük haklarındanyararlandırmaları kararı oybirliğiyle alındı.

Bu kararla Ergenekon'dan dan tutuklu CHP'li Mustafa Balbayve Mehmet Haberal, Balyoz tutuklusu MHP'li Engin Alan, KCK tutukluları BDP'liFaysal Sarıyıldız, Selma Irmak, İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım ile VanBağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'a emanet hesaplarında birikmiş yaklaşık 100biner liralık maaşları ödenecek.

Mazbatalarını aldıkları halde özlük haklarındanyararlanamayan ve maaşları ödenmeyen milletvekillerinin, bu haklarına kavuşmasıkonusunda görüşlerini aldığımız vatandaşlardan bazıları, maaşlarını haketmediklerini söylerken, bazıları da 8 milletvekilinin seçimden bu yana birikenmaaşların ödenmesi gerektiği görüşünü savundu.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak Özürlü Memur SeçmeSınavına (ÖMSS) katılacak engelli vatandaşlar için Nizip Engelliler Derneği İleNizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenençalışma kapsamında sınava girecek engelliler için ÖMSS hazırlık kursu düzenleniyor.NizipEngelliler Derneği hizmet binasını ziyaret eden Nizip Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan, kurs hakkında Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak Pamuk'tanbilgi aldı. 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan ÖMSS sınavına hazırlık amacıylaengelli vatandaşların bu konuda mağduriyetini gidermek adına, Halk EğitimMerkezi ile birlikte kurs düzenlendiğini belirten Pamuk, yapılacak olan sınavile birçok engellinin istihdam edileceğini belirtti. Kursiyerler ile bir süresohbet eden Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ise, Engelli bireylerimizinhayata daha olumlu katkı sağlaması bizim amaçlarımızdan biridir" dedi. Bu seneiçinde istihdam edilecek engelli sayısı hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan,çeşitli kamu ve kuruluşlarında engelli vatandaşların yerleştirileceğinisöyleyerek, bununla ilgili atılan adımların sevindirici olduğunu kaydetti.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte KaymakamKaradeniz'i makamında ziyaret eden Aslan, göreve geldiği günden bu yana çalışmayaptıklarını söyledi. Nizip İlçesinin bir emekli kenti olduğunu ve Dernekolarak ilçe genelindeki emeklilerin kahvehanelerden kurtarılması için çabaharcadıklarını vurgulayan Abdullah Aslan, şunları söyledi. "Emeklilerimizin birçoğunluğu vakitlerinin büyük bir bölümünü kahvehane köşelerindegeçirmektedirler. Emeklilerimizi kahvehane köşelerinden kurtarmamızgerekmektedir. Bunun içinde önce emekliler lokaline ve ilçede sosyal donatılaraihtiyacımız vardır" diye konuştu. Emeklilere yeni sosyal ve yaşam alanlarınınkazandırılması halinde alternatif boş zamanlarını değerlendirme alanlarının daoluşturulmuş olacağının altını çizen Kaymakam Karadeniz ise Türkiye EmeklilerDerneği Nizip Şube Başkanı Abdullah Aslan ve Yönetim Kurulu üyelerininziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nizip'te Trafik Kazası
Google Üye
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Engelliler Derneği'nde düzenlenen ÖMSS kursunu ziyaret etti.

Devami...
Nrt Üye
Nizip'te Trafik Kazası

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılan, Gaziantep 3.Tarım, Tarım Teknolojisi ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış kurdelesini; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK PartiGaziantep Milletvekili Nejat Koçer,Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası BaşkanıMehmet Aslan, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ve Merkez İlçe BelediyeBaşkanları birlikte kesti.Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılan,Gaziantep 3. Tarım, Tarım Teknolojisi ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenineyanı sıra; Nizip Radyo Televizyon Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alpaslan, Nizipliİşadamı Kadoil Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Kemal Kılıç ve Nizip ZiraatOdası tarafından tahsis edilen minibüslerle çok sayıda çiftçi katıldı. Nizipliiş adamlarının da stant açtığı Tarım, Tarım Teknolojisi ve Hayvancılık Fuarı,işadamları ve çiftçilerin beğenisini aldı. Ortadoğu Fuar Merkezi'ndeki ikifuarın açılışında konuşan AKORT Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, ihtisasfuarlarının önemine vurgu yaptı. İki fuarı bir arada düzenleme nedenleriniaçıklayan Akkaya, "Pazarlama yöntemleri farklı olan iki konuyu bir aradakapsayan fuarları aynı anda yapmamızın temel nedeni, bölgenin her iki sektörarasındaki yapısal bağdan interaktif olarak faydalanabileceği hususundakiöngörümüz." dedi. Akkaya, çiftçilerin de fuarda, sektördeki hizmetleri tekçatı altında görme ve kıyaslama şansına sahip olduklarının altınıçizdi.Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu iseşehrin GAP'taki önemine değindi. Konukoğlu, "Akıllarda bu fuarın nedenGaziantep'te yapıldığı sorusu var. GAP kapsamında üretilen her ürünGaziantep'te sanayi ürününe dönüştürülerek, Türkiye'nin her tarafınagönderiliyor ve ihracata katkı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da GAP'ın bitmesindende öte işlevi konusunda yeni açılımlara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Aslan, GAPidaresinin yeni yapılanma ve yaklaşımla Gaziantep'i de aktif bir şekil dedevreye sokarak çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Açılışta konuşan Gıda Tarımve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca ise 2002 ve 2012yılları içerisinde 23 milyar dolar olan tarımsal hasılanın 63 milyar dolaraçıktığından bahsetti. Karaca, Türkiye'nin tarımsal hasıla yönünden kısa zamandadünyada 11'nci sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini ifade etti. Gaziantep ValisiErdal Ata da tarım ve hayvancılık sektörünün ihmal edilmemesi gereken birsektör olduğuna çekti. Konuşmaların ardından, fuarların açılışı gerçekleştirdi.Katılımcılar, stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Gıda, GıdaTeknolojileri ve Ambalaj Fuarı (GAPFOOD) ile Tarım, Tarım Teknolojileri veHayvancılık Fuarı 26 Şubat tarihine kadar açık kaldı.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından sit alanı olarakbelirlenmesinden dolayı yıkımı yasaklanan ve artık görüntü kirliliğine nedenolan ilçenin farklı yerlerindeki eski taş yapılar, harabeye döndüğü için çevresakinlerinin güvenliğini tehlikeye atıyor.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunanilçemiz vatandaşları, bu harabe yapıların yetkililerce bir an önce onarılmasıya da tamamen kaldırılması için çağrı da bulunarak şunları söylediler; 'Bu harabelerhem can güvenliğimizi hem de mal güvenliğimizi tehlikeye atıyor, yağmuryağdıkça ve gün geçtikçe taş parçaları araçlarımız ve çevrede oynayan çocuklarımıziçin tehlike arz ediyor, ayrıca geceleri tinercilerin ve serserilerin yuvasıhaline gelen bu harabelerin yıkımı ya da onarımı için yetkililerden yardımistiyoruz', dediler.

Nizip'te Trafik Kazası
Nrt Üye
Sihirbaz akrobasi ve yılangösterilerinin bulunduğu Uçan Süpürge Harikalar Sirki bugün Nizip'te çocuklarınve ailelerin beğenisine sunuldu, ilgiyle izlenen sirk büyük alkış aldı.

11, 14 ve 16 saatlerindeolmak üzere 3 seanslık gösteride, Sirk grubu, sihirbaz, akrobasi, yılangösterileri, balon şovu, lastik adam, bisiklet cambazı, ip atlama, bardakgösterisi gibi gösterilerle çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Nizip'te Trafik Kazası

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim