AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı,''Gaziantep'in farklı yerlerinde 9 adedi yeni olmak üzere toplam 25 okulunyapımı için, Milli Eğitim Bakanlığı 2012 ortaöğretim yatırım programına alınmışbulunmaktadır'' dedi.
Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, kaliteli bir eğitimiçin her şeyden önce teknolojik alt yapısı tamamlanmış, sağlıklı bir ortamdaeğitim vermek gerektiğini belirtti.
Sarı, şunları kaydetti:
''AK Partili milletvekillileri olarak bizler bunedenle okul yapımına özellikle önem vermekte ve yakından takip etmekteyiz.Eğitim kalitemizin artması için verdiğimiz bu çabalar, bizleri sevindirecek,yüzümüzü güldürecek şeklinde sonuçlanmaktadır. Gaziantep'in farklı yerlerinde 9adedi yeni olmak üzere toplam 25 okulun yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı 2012ortaöğretim yatırım programına alınmış bulunmaktadır.''
Yeni projelerden bahseden Milletvekili Sarı, şubilgileri verdi:
''Şahinbey ilçemizin Akkent Mahallesinde yapılacakolan 32 derslikli Anadolu Lisesinin toplam proje tutarı 6.000.000 TL olup, buyıl için 2.000.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Şahinbey ilçemizin DumlupınarMahallesinde yapılacak olan 32 derslikli Anadolu Lisesinin toplam proje tutarı6.000.000 TL olup, bu yıl için 2.000.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır.Şahinbey ilçemizin TOKİ kısmında yer alacak olan 24 derslikli Anadolu İmamHatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu için toplam proje tutarı7.500.000 TL olup, bu yıl için 750.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır.Şehitkamil ilçemizde bulunan Nigar Ertürk Lisesine ek olarak 32 derslik inşaatıiçin toplam proje tutarı 6.000.000 TL olup, bu yıl için 2.000.000 TL ödenekayrılmış durumdadır. Şehitkamil ilçemizde bulunan Abdulkadir Konukoğlu AnadoluÖğretmen Lisesi spor salonu inşaatı için toplam proje tutarı 1.000.000 TL olup,bu yıl için 500.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Oğuzeli ilçemiz de yapılacakolan 24 derslikli Anadolu Lisesi için toplam proje tutarı 5.000.000 TL olup, buyıl için 1.500.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Nurdağı ilçemiz de yapılacakolan 12 derslikli Halk Eğitim Merkezi için toplam proje tutarı 3.500.000 TLolup, bu yıl için 1.000.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Nizip ilçemiz deyapılacak olan 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 200 öğrenci kapasitelipansiyon ve spor salonu inşaatı için toplam proje tutarı 8.500.000 TL olup, buyıl için 850.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Nizip ilçemiz de yapılacak olan24 derslikli Kız Meslek Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonuinşaatı için toplam proje tutarı 10.000.000 TL olup, bu yıl için 2.500.000 TLödenek ayrılmış durumdadır.''
-devam eden okullar-
Önceki yıllarda yapımına başlanan ve devam eden 16okul bulunduğunu bildiren Sarı, Şahinbey ilçesinde Bağlarbaşı Mahallesi AnadoluLisesi, Karataş Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık MeslekLisesi, Yeşilkent Anadolu Lisesi, TOKİ Ortaöğretim Pansiyonu ve TOKİ EndüstriMeslek Liseleri için 15 milyon 325 bin TL yatırım ödeneği ayrıldığını kaydetti.
Şehitkamil ilçesinde Beylerbeyi Genel Lisesi, TaşlıcaMahallesi Endüstri Meslek Lisesi ve Özgürlük Mahallesi Ticaret Meslek Lisesiiçin 3 milyon 20 bin TL bu yıl yatırım ödeneği ayrıldığını belirtenMilletvekili Sarı, Oğuzeli ilçesinde Ortaöğretim Pansiyonu inşaatı için 1milyon TL, İslahiye ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ek derslik veKız ve Teknik Meslek Lisesi için 3 milyon TL, Nizip ilçesinde Teknik veEndüstri Meslek Lisesi için 1 milyon TL, Nurdağı ilçesinde Kız Teknik ve MeslekLisesi için 1 milyon TL ve Araban ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi için 10bin TL yatırım ödeneği ayrıldığını kaydetti.
Milletvekili Sarı, ''Eğitime ekleyeceğimiz buprojeleri sizlerle paylaşmanın haklı gururunu yaşatan bütün hemşehrilerimize eniçten sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.