20 Aralık 1969'da yakalanan Gezmiş, kendisiyle birlikte tutuklanan Cihan Alptekin'le birlikte 18 Eylül 1970'e kadar tutuklu kaldı. Bundan sonra öğrenci eylemlerinden uzaklaşarak, mücadelesini değişik alanlarda sürdürdü.
Sinan Cemgil ve Hüseyin İnan'la birlikte THKO'yu kurdu.
11 Ocak 1971'de THKO adına Ankara İş Bankası Emek Şubesi'nin soygununu gerçekleştirenler arasında yeraldı.
felsefefe;255034 wrote:Deniz gezmişin hayatından bir kaç kesit.
20 Aralık 1969'da yakalanan Gezmiş, kendisiyle birlikte tutuklanan Cihan Alptekin'le birlikte 18 Eylül 1970'e kadar tutuklu kaldı. Bundan sonra öğrenci eylemlerinden uzaklaşarak, mücadelesini değişik alanlarda sürdürdü.
Sinan Cemgil ve Hüseyin İnan'la birlikte THKO'yu kurdu.
11 Ocak 1971'de THKO adına Ankara İş Bankası Emek Şubesi'nin soygununu gerçekleştirenler arasında yeraldı.
Banka soyanları ne zaman idam ettiler, bu bir tek yoldaşın başına geldi, ayrıca artık bankalar silahsız soyuluyor.
Borusan CEO'su türbanlı sunucu tartışmasına nokta koydu
Borusan Holding Üst Yöneticisi Agah Uğur: -"Hangi dil, din, ırk, inanç, giyim ve yaşam tarzında olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan içtenlikle özür dileriz"
-"Bunun bir yol kazası olduğunu düşünüyorum. Bunun bir daha olmaması için gerekli tedbirleri alıp yolumuza devam edeceğiz.
Yeni bir yıl kazası olmaması için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağız" -"Bu mesleki bir hatadır. Bu hatası nedeniyle kendisi (Marka Müdürü), iş akdini feshetmemize gerek kalmadan istifa etmiştir"
-"Bu süreçte 1'i Adana'da ikisi de İstanbul İstinye'de olmak üzere 3 kesin BMV siparişi iptal oldu"
sevgili ammi ben bazı degerlerin bazı dogrularla ifade edilmesi yönünde düşüncemi belirtim
Şunu ifade etmek isterim rahmetli mendereste deniz gezmişte bu vatanın evladı
Burada benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta şuydu ikiside bu vatan için mücadele etti ikisininde istekleri çözümleri vardı amma yaklaşım tarzı inanç yolu ve sergilenen fiiler başka başkaydı
Rahmetli menderes dogru olan yönemle mücadele etti
Deniz gezmiş kavğa ve silahlı mücadeleyi seçti
Biri devleti ve insanı için için yapıcı idi
Digeri yıkıcı idi
Yani recete yanlıştı bunda dogruyu söyledik diye tessüfe gerek yok sanırım
Yine felsefe kardeşimin yaptığı espiriyi anladım hakda veriyorum amma biri başbakan olsa digeri anarşist olsa insan insandır ikisinde bulunan manevi degerler aynı Yaratan ikisinide kul olarak bir deger olarak yaratmış
Devlet olarak insanların çıkış noktalarına bakılması gerektiğini vurğulamak istedim
Şu kadarıyla biz devlet olarak 35 vatandaşımızın acısını huksal olarak çözmek isterken insanımızın sosyal yönünüde iyileştirmemiz ve görmemiz lazım kimseye maddi açıdan muhtaç olmamasını çözmek lazım ne devlete muhtaç olsun yardım yönü ile nede kaçakçılığa kıssa söz olarak bu acı yaşanmadan bölge insanın derdine ortak olmak lazımki doğruyu yamış gerçege el uzatmış olalım
Bakın arkadaşlar bu ölenlerden biri askerdeki kardeşine harçlık göndermek ve geçimini saglamak için kaçakçılık yapıyor
Bu örnekle şunu göstermeye çalıştım Kafirde olsa yaradan kulunun gözünün içine bakıyor kulum benden bir şey istesin vereyim diye
AMMA BAZISINA LÜTFUNDAN verir
Bazısına KAHRINDAN verir
Biz insanımıza sahip çıkalımda insanlar şeytanın nefsinin esiri olmasın Allaha kul resülüne ümmet olsun vatanına bayrağına sadık insanına sevgili olsun gayemiz bu amacımız bu
Şimdi insanın evladı başarılı olsa komşusunun çocuğu başarısız olsa sevinmekmi lazım
Yada evladımız başarılı oldu başkasından bize nemi lazım demek lazım
Eger insan olacaksak kamil bir kul olacaksak Komşunun çocuğunu kendi evladımızdan üstün görmemiz lazım diye DÜŞÜNÜYOR ve İNANIYORUM
Selamlar
Trabzonsporlu kaleci Tolga Zengin İspanya'da manşet. Tolga'nın Bilbao maçında sahadaki ekmeği öpüp başına koyup saha kenarına koyması yılın fotoğrafı oldu
fsoyarik;255135 wrote: Trabzonsporlu kaleci Tolga Zengin İspanya'da manşet. Tolga'nın Bilbao maçında sahadaki ekmeği öpüp başına koyup saha kenarına koyması yılın fotoğrafı oldu
arkadaşlar işte anlatmak istedigimiz kare buuuu
Fatih abi bu resimin konuyla ne alakasi var ben anlamadim?:confused::confused:
Yakışıklı kişinin görünüm ve yaşantısı ne olursa olsun güzel bir yüregi var Görünüşte sporculara bazı insanlar eyamcı inacı zayıf gibi bakrlarya Bende insanın her kulvarda çok güzel olduğunu ve insana insan olduğu için saygı duyulması lazım geldiğini ve bakın toplumun farklı gözle baktığı insan Allahın verdiği nimete ne kadar SAYGILI VE İNANÇLI onu vurguladım kardeşim Selamlar
fsoyarik;255143 wrote:Yakışıklı kişinin görünüm ve yaşantısı ne olursa olsun güzel bir yüregi var Görünüşte sporculara bazı insanlar eyamcı inacı zayıf gibi bakrlarya Bende insanın her kulvarda çok güzel olduğunu ve insana insan olduğu için saygı duyulması lazım geldiğini ve bakın toplumun farklı gözle baktığı insan Allahın verdiği nimete ne kadar SAYGILI VE İNANÇLI onu vurguladım kardeşim Selamlar
Eyvallah yakışıklı kardeşim hoş görünüze ve bakış açınıza çok sevindim çok teşekkür ederim İnanın bazı kareler beni mahvediyor BORUSANIN BMW sinden yola çıkarak bazı şeyleri görmek lazım BORUSAN GÖRDÜ AMMA BİZİM YERLİ BORUSANCILAR GÖRMEDİ Malesef tablo bu Bu ülkeyi parçalamak için elinden geleni yapıyorlar içerdeki hainler dışardaki hainler Seneryo hep aynı bildigimiz seneryo Menemenin bir benzerini yine sahneye koydular kaymakam döverek amma Devlet eski ahmak devlet degil siyasiler kukla degil artık siyasi halk iradesi devlete yönveriyor bu sebeple devlet fazla cenazeye katılmadı askerde Kaymakamı dövdüler eger siyasiler oraya gitseydi silahlı gruplar ateş açacaktı köyün az ilersinde büyük bir Karakol var bildigim kadarıyla tabur seviyesinde askeri sahaya çeceklerdi daha büyük kanlı bir çatışma ülkenin bakanı öldürülürse neler olmazdı hasip kaplan ve ayak takımları ile İsrail ajanları orada hazır bekliyorlardı Allah şükür seneryo tutmadı Devletimiz yani siyasilerimiz çuvalı bu defa israil ve amerikan ajanlarının başına geçirdiler Sayın başbakanımız Filistin Başbakanı ile İsraile gereken cevabıda verdi Avrupada ve Roj TV de ve yerli satılmış basın ile Türkler Kürt halkını bombalıyorlar diye ne yayğaralar yapıyorlar takip edince görürsünüz ULUDEREDEKİ KÜrmanç kardeşlerimden Allah binkere razı olsun Genel kurmay başkanımıza ve Başbakanda dahil tüm siyasilerimize binlerce kez teşekkürler Hele hele bu sıcak ortamda Devletine her türlü destegi veren ve taraftarlarını sokkağa indirmeyen ve çatışmalardan kaçan DEVLET BAHÇELİ beyide ayakta alkışlamamak mümkün degil Selamlar
Ben şu kaçakcılık işine biraz dokunmak istiyorum, yahu kardeşim bu devlet yada yargı çifte standartı ne zaman bırakacak, o bölgedeki insanları kaçakcılığı ihtiyaç için yapıyorlar diye masum gösteremezsiniz, suç suçtur ülkenin her tarafında aynıdır, ben bu kaçakcılık mağduru biri olarak söylüyorum, 2000 yılında arabanın arka koltuğuna attığım 2 karton kaçak sigara yüzünden bu devlet beni tam 6 sene süründürdü ve cezayı da kesti, beni yargılayan hakim ve mübaşiride kaçak sigara içiyordu hatta hakimle arkadaş olduk mahkeme 6 sene sürdü, bu reva mı bana ya.
siz şimdi kalkmış 50 katırla toplu kaçakcılık yapanları masum gösteriyorsunuz, ben buna isyan ederim.
Sevgili ammi haklısınız ancak şu kadar hukuki bir fark var kanun taşıyanı, içeni ve organize olrak taşıyanı ayrı ayrı tanımlamış Buradaki kardeşlerimizin yaptığı doğru degil tabi ancak başka çaresi yok tek geçim kaynakları bu Burada sosyal devlet olmayan Türkiye cumhuriyeti iktidar parililerinin başta CHP olmak üzere sonundada AKP olmak üzere hepsinin dogrudan veya dolaylı suçu var zira biz bela başa kelmeden tedbir almayan reziligini görmeden kanun çıkaramayan bir milletiz işimiz deneme yanılma yöntemi şimdi siz CHP parisinin çıkartığı ve DP veya AParisinin geliştirdiği kanunlarla yarğılandınız allah razı olsun rahmetli Özal bir takım düzenlemelerle insanları ticarete yönelti kaçakçılıktan kurtardı Hele bir düşünün Nizibi,urfayı,birecigi,Antebi,Klisi v.s v.s adam bir teneke gazyagı için 2 top kumaş veya keten kumaş yada diger ihtiyaçlar için canını veren mayına basıp ayagını kaybedenleri mayına basıp ölen atı eşşegi saymadım ha ! Eskileri bir hatırlayın kiminin adı topal arif kiminin topal üveys .....topallar saymakla bitmezdi niye mayına basmış Bu ülkemizin sınır kısmının kanayan yarası burada önemli olan DEVLETİN TEDBİR ALMASI küçük ferdi ticaret alanı oluştursalar kaçakçılığa gerek kalmaz mersine samsuna serbest bölge yapılır doguya yapılmaz malesef biz 50 yıl ileriyi göremeyen bir toplumuz Haklısın ammi ne diyelim Selamlar
sevgili ammi bende aynı şeyleri söylüyorum vergisiz para kazanmaya alışmış tıpkı türiyedeki tüm tarım ve hayvancılık yapanlar gibi ammi serbest bölgeye girmeyen bir malı kaçakçılık olarak algılasa devlet daha iyi olmazmı hem şahsi ferdi sınır ticareti oluşur hemde devlet vergisini alır Sevgili ammi Bu ülkenin siyasileri de öyle degilmi kolay vergi almaya alışmışalr hepsi Türkiyede elektrikli araba niye üretilmiyor niye cari açık kapatılmıyor en büyük cari açık PETROL ürünleri en fazla devletin vergi aldığı yerde PETROL ürünleri Amma elektrikli araç olursa devlet vergi alamaz niye biliyormusun HER HANGİ BİR ELEKTRİK PRİZİNDEN ARABANI ŞARZ EDEBİLİRSİNDE ONDAN Şimdibu siyasilerin işine gelirmi hiç Selamlar