Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Başörtüsü bmw nin imajını bozuyormuş !

Görüntülenme: …

xxhidayet Üye
Başörtüsü bmw nin imajını bozuyormuş !
Ralli sporcusu ve televizyon programcısı Burcu Çetinkaya, geçtiğimiz 17 Ağustos'ta Borusan Otomotiv'e bağlı 'MINI Cooper' markasıyla sponsorluk konusunda prensipte anlaştı. 'MINI' Marka Yöneticisi Hakan Bayülgen'in, 2012 için teklif ettiği pakete göre sporcuya "100 bin avro ve 2 adet 'MINI Cooper Countryman ALL4' marka otomobilin 1 yıl süreyle kullanım hakkı" önerildi. 3 ay sonra hazırladığı bir televizyon programında, başörtülü program partneri Merve Sena Kılıç ile araçlarla test sürüşü yapan Çetinkaya, 21 Aralık'ta da program arkadaşıyla birlikte Hürriyet'in Kelebek ekine konu oldu. İddiaya göre, yayınlardan sonra genel müdürden 'Dinci imajın rahatsız ediyor' şeklinde bir uyarı alan sporcunun sponsorluk talebi de, 'bütçe kısıntısı' gerekçe gösterilerek 3 gün sonra geri çevrildi. Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan marka direktörü Hakan Bayülgen ise süreçte yaşananları doğruladı ve "Bizim tavrımız sadece başörtüsüyle ilgili değil. Siyasi amblem olsaydı yine uyarı yapardık" ifadesini kullandı. Bayülgen, sponsorluk iptalinin de 'bütçe kısıntısı' nedeniyle gerçekleştiğini ileri sürdü.

PRENSiPTE ANLAŞMA YAPILDI
Ünlü bayan rallici Burcu Çetinkaya'nın 'başörtüsü' nedeniyle yaşadığı sıkıntı, iddiaya göre şöyle gelişti: Çetinkaya, Türkiye Ralli Şampiyonası için sponsorluk arayışında olan Borusan Holding'e teklif sundu. Teklife cevap veren Borusan Holding 'MINI' Marka Yöneticisi Hakan Bayülgen, 17 Ağustos 2011'de gönderdiği cevapta, "2012 sezonu için size sunabileceğim paket şu şekilde: Yarış sponsorluğu 100.000 avro, 2 adet MINI Countryman ALL4 aracın 1 senelik kullanım hakkı. Bu şartlara göre yorumlarınızı bekliyorum" ifadeleri yer aldı. Prensipte yapılan anlaşmayı kabul eden Çetinkaya, çalışmalarını da bu yönde sürdürdü.

'DiNCi iMAJ' SORUNSALI
Şampiyon rallici Çetinkaya, Borusan Otomobil'e bağlı 'MINI' markasıyla sponsorluk anlaşması yaptıktan 3 ay sonra bir TV kanalında 'otomobil programı' yapmaya başladı. Programı 'başörtülü' partneri Merve Sena Kılıç ile birlikte hazırlayan Burcu Çetinkaya, aracın test sürüşlerini yaparak performans değerlendirmesi yaptı. İkilinin 'MINI Countryman ALL4' marka araçla yaptığı program ve Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde 'başörtülü' fotoğraflarla yer almaları sonrası Çetinkaya, ilk uyarısını aldı. Marka Direktörü Hakan Bayülgen, "Biz basında tesettürlü bir bayanla senin Mini'yle çekilmiş karelerini gördük ve bu da bizim için bir imaj sorunu oluşturdu. Yurtdışı bunu istemiyor' diyerek sporcuya uyarıda bulundu. Görüşmede, Çetinkaya'nın 'dinci imajından' duyulan rahatsızlık dile getirildi.

YAYIN BAŞLADI ANLAŞMA BiTTi
Televizyon programları ve 21 Aralık'ta Hürriyet'in Kelebek ekinde yayımlanan haber sonrası 'dinci imaj' uyarısı alan Çetinkaya'ya, birkaç gün sonra ise sponsorluk anlaşmasının iptal edildiği bildirildi. 24 Aralık'ta gönderilen mesajda, şirketin 'çok zor zamanlar' geçirdiği belirtilerek, "2012 çok zor bir yıl olacak. Bir önceki yıla kıyasla satış bütçesini azaltmak durumundayız. Bu nedenle 2012 yılında satış bütçesinde artış olmayacak" ifadeleriyle sponsorluğun gerçekleşmeyeceği belirtildi.

Siyasi amblem olsaydı yine aynısını yapardık
İddialara cevap veren 'MINI' Marka Yöneticisi Hakan Bayülgen, Burcu Çetinkaya ile 1 yıllık sponsorluk karşılığı 100 bin avro ve 2 adet otomobilin 1 yıllık kullanımı konusunda anlaştıklarını doğruladı. Sporcunun yarıştığını da doğrulayan Bayülgen şunları söyledi: "Ancak tavrımız kesinlikle başörtüsüne değildir. Bu markanın duruş merkezinin bir yere kaymamasıyla ilgili bir durumdur. Sadece başörtüsü değil, siyasi parti olsaydı da tavrımız aynı olurdu. Bir parti logosu olsaydı yine aynı şeyi söylerdik. Markanın herhangi bir siyasi görüş, parti, logo, dini akım ya da diğer akımlarla özdeşleşmesi merkezlerle aynı noktada durup durmamasıyla ilgili. Ancak şunu da belirtmeliyim: Sponsorluktan vazgeçilmesinin resmi gerekçesi bu değil. Biz gerçekten de 2012 bütçesinin kısıtlanması nedeniyle bu anlaşmadan vazgeçtik."

Madem imaj kaybıyız bize araç satmasınlar
Burcu Çetinkaya ile birlikte TV'de hazırladıkları otomobil programının, ralli yarışları için yapılan sponsorlukla hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyen program sunucularından Merve Sena Kılıç, sponsor firmanın 'imaj' kaygısını anlamakta güçlük çektiğini söyledi. "Bu otomotiv grubu, türbanlı kişiler onlardan araç satın aldığında imaj kaygısı duymuyorlar, fakat araçlarını otomobil programında test ettiğimiz zaman böyle bir kaygıyı dile getiriyorlar" diyen Kılıç, programın yayınlanmasından sonra bazı arkadaşlarının bu otomobilden almaya karar vermiş olduklarını kaydetti. Kılıç, "Ancak madem başörtüsü onlar için bir prestij engeli, o halde benim için de bundan sonra bu marka ve bu anlayış bir prestij kaybıdır" diye konuştu.

BÖYLE BiR ŞEYLE iLK KEZ KARŞILAŞTIM
Ekim ayından itibaren TV 24'te Burcu Çetinkaya ile birlikte 'Otomobil Sevdası' adlı programı yaptığını söyleyen Yeni Şafak gazetesi 'Pazar' eki muhabiri Merve Sena Kılıç, "Şu ana kadar onlarca aracın test sürüşünü birlikte gerçekleştirdik. Ancak ilk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Her ne kadar şirket resmi olarak 'bütçe kısıntısı' gerekçesini gösterse de benim başörtüm yüzünden ralli pilotu arkadaşım sponsorluğundan oldu" ifadelerini kullandı.

Rallide bir ilk
2007, 2008 ve 2009 Ralli Bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu yanısıra çok sayıda derecenin sahibi olan Burcu Çetinkaya, İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası Bayanlar, 2006 Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonluğunun da sahibi. 2007'de de Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu olan Çetinkaya, 2008'de ise aynı kupayı bir kez daha kaldırdı. Şimdiye dek 9 büyük markayla çeşitli dönemlerde sponsorluk anlaşması yaptığını belirten yetenekli sporcu, böyle bir sorunla ilk kez karşı karşıya geldiğini belirtiyor.

ajanslar/yenişafak
xxhidayet Üye
AhvQomFCQAA-UJb_243021 Başörtüsü bmw nin imajını bozuyormuş !

BMW nin yeni amblemi bu olsun...

ayrıca türkiye dağıtıcısı borusanın adı barosan olsun...
müslüm akpek Üye
Bu haber kesinlikle asparagas Abdulkadir sen de bunların oyununa geldin, dünya devi bir firmanın türban falan umurunda bile olmaz, söylenenler doğru olsaydı BMW müslüman ülkelere asla satış yapmaz ve büro ofis show room bile açmazdı.

YALANNNNN YALANNNNN
YakisikliAntika Üye
Yooookkkk canim daha neler.....
felsefefe Üye
Borusan her zaman buna benzer şeyler yapmakta.
Yalan değil.
Gerçek.
sakalli0727 Üye
islami firmalar nicin basörtülü oyuncu kullanmiyor bunu sorsak daha iyi olurdu ... mesela istikbal vs vs hatta yüzlerce...bmw hadi gerekcesi var ,zaten müslüman bi firma degil .... onlari sömürüpte hakkini vermeyenlere ne demek lazim ...
felsefefe Üye
Kıymetli Hakan sorun kendisini müslüman sayan Borusan da
Bu olay Borusan olayı.
BMW ile ilgisi yok.
xxhidayet Üye
Valla tepem attı..

şimdiiiii... Borusan'a mı inanıcaz yoksaaaa Yeni şafaka mı?.. eğer Yenişafakınki doğru ise Bu haber Boru-san'a girsin...yok eğer Borusan'ınki doğruysa Yeni şafaka da şunu diycem ki Boru-san'a girsin...
müslüm akpek Üye
Yalan kardeşim yalan ya inanmayın ben sürekli içlerindeyim yüzlerce türbanlıya sattılar hala da biniyorlar alakası yok.
M.KÜÇÜK Üye
Ey iman edenler, eğer size bir fasık bir haber getirirse onu iyice araştırın, sonra bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz.( Hucurat suresi 6. ayet Elmalılı meali.)

Benim kanaatim yeni şafak yalan haber yapmaz...Ama Borusana da nedense hiç inanmadım.Yinede doğrusunu Allah c.c bilir.
murat coşkun Üye
başörtüsü mü bmw'nin imajını bozuyor?
yoksa bmw başörtülülüğün ruhunu mu bozuyor?
bunu (biliyorum ama) bilmiyorum diyeyim..ama
bildiğim kesin bir şey var;
insanların başörtüsü ile yahut başörtüsüzlüğü ile uğraşanlar benim fena biçimde ağzımı bozuyorlar!!!
fsoyarik Üye
Başörtüsü bmw nin imajını bozuyormuş ! Prof. Nevzat TarhanHaber 7
Başörtüsü siyasi simge diyenlerin....

'BMW Başörtüsünü görünce bozuluyor' haberine Borusan’ın yaptığı ayrımcılık yapmadık açıklamasını inandırıcı bulmayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bakın neler yazdı:

Başörtüsü siyasi simge diyenlerin ya akıl sağlığı bozuk ya da…
Yeni Şafak gazetesinde iki gündür yayınlanan haber özelikle twitter'da büyük ilgi gördü.
Habere göre BMW Türkiye temsilcisi Borusan Mini Cooper projesi için Burcu Çetinkaya’ya verdiği sponsorluk desteğini başörtülü spor yazarı Merve Sena Kılıç tanıtımda ön planda gösterdiği için sorun yaşadı.
“BMW Başörtüsünü görünce bozuluyor” manşetine yapılan açıklamada Borusan’ın yaşam tarzı ve başörtüsü ayrımcılığı yapmadığını beyan etmesi hiç inandırıcı olmadı.
Telefonla söylenen imajımıza zarar veriyor yaklaşımının arkasından bu açıklama maalesef çocuk kandırma açıklamasıdır.
Aslında muhafazakar bilinen birçok firma halen imaj kaygısı ve eleştiri korkusu ile aynı yaklaşımları gösteriyor.
Borusan’ın kültür faaliyetlerine baktığımızda hiç milli olmadığını hep biliyoruz. Ne reklamda ne de müzik sponsorluğunda kültürümüzü değiştirmek isteyenlerin etkisinde kaldığı izlenimini görmek mümkün.
Bu toplum kendi kültürel değerlerine sahip çıkmayı hep pasif olarak yaptı. Cumhuriyet seçkinlerinin topluma uyguladığı ve dayattığı baskı ve korkunun etkisi halen sürmektedir.
Geçtiğimiz günlerde anayasa değişikliği için TBMM Anayasa Komisyonunda konuşma yapan bir STK temsilcisi “Söylediklerimizden dolayı başımıza bir şey gelir mi?” diye sorması rejim korkusunun ne kadar dirençli olarak yer ettiğinin bir göstergesi olarak düşündüm.
Başörtüsü bir simgedir ama dini simgedir, siyasal simge değildir. Tıpkı ezan, ve minare gibi.
Suç olması mümkün değil bu nedenle açıkça hiç yasaklanılamıyor, münafıkane, riyakarene “Biz başörtüsüne karşı değiliz siyasi simge olan türbana karşıyız” diyorlar. İnsanın gözünün içine baka baka ya yalan söylüyorlar. İnanarak karşı çıkanlar ise paranoya şeklinde dini tazahürlerden korkuyorlar.
Otomobil yazarı genç kız veya baroda staja giden ve üniversitede okuyan genç kız siyasi olarak başını örtüyor diyenlere kanıtın nedir dediğimizde niyet okumayı kanıt olarak sunuyorlar. “Bir genç kız siyasi bir amacı yoksa başını örtemez, ya aklından zoru var ya da kötü niyetlidir” önyargılı streotipik düşünce söz konusudur.
Niyet okuyanlar kanıt sunamıyorlarsa onlara psikiyatrik olarak şu sorulur. “Kuşku durumunda ispat zorunluluğu iddia sahibine aittir, ya ispat et ya da iddiandan vazgeç, yoksa sağlıklı düşünmediğin ve paranoya içinde olduğun kanısına varılır.”
Bende aynı biçimde “Başörtüsü veya türban tipi örtünmenin siyasi simge olduğunu düşünüyorsanız ispat etmelisiniz ispat edemiyorsanız genç kızın beyanına inanmak zorundasınız. Eğer genç kızın beyanına inanmıyorsanız ya sizin başka bir amacınız var yahut ta akıl sağlığınız bozuktur” diyorum.
Toplumumuz da artık şunu görmeli, dini değerler ve inanç sistemi gelişmiş toplumlarda görünür olma hakkına sahiptir. Çünkü insan hakkıdır.
İnsan hakları çağımızın kutsal değerleridir.
İnsan hakkına uymamak insanlık suçudur. İnsanlık suçu işleyenlere “Bir dakika dur” demek zamanı geldi, geçiyor. Anayasa hazırlığı yaparken bile korkan insanlardan oluşan bir toplum olmak gelişmiş bir toplum değildir.
Ben Motosiklet Fedarasyonu’nun BMW’yi yarışma dışı bırakmasının sivil toplum tepkisi olarak fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. Bakalım diğer insan hakları savunucuları da aynı hassasiyeti gösterecekler mi?
müslüm akpek Üye
Yazıklar olsun ya, şu an bir sol parti iktidara gelse türban takanların sayısı anında 1/3 oranında düşer çünkü bu hatunların 1/3 ü kocaları işlerinden olmasın yada kendilerine iyi imkanlar sağlansın diye takıyor ki bu dediğim olacak yani AKP sitlin sene iktidarda kalmayacak bakın göreceksiniz.
fsoyarik Üye
ammi sen kaşınıyorsun yine
Bir takım elbise daha kaybetmeye niyetlisin anlaşılan
Selamlar
felsefefe Üye
Hem sosyalistler hem kapitalist
hem yasakçılar hem demokrat

Nasıl olur mu?
Ne bileyim?
Kapitalist solcu Borrrruuuussssaaaannnn için her şey olur.
müslüm akpek Üye
fsoyarik;254925 wrote:ammi sen kaşınıyorsun yine
Bir takım elbise daha kaybetmeye niyetlisin anlaşılan
Selamlar

Gerçeklerden bahsediyorum,mesela hemen yan tarafımdaki ofiste bir hatun çalışıyor kafasında türban ama altında hiç bir şey yok, her sabah selam veriyor:D:D
müslüm akpek Üye
felsefefe;254927 wrote:Hem sosyalistler hem kapitalist
hem yasakçılar hem demokrat

Nasıl olur mu?
Ne bileyim?
Kapitalist solcu Borrrruuuussssaaaannnn için her şey olur.

Zaten bende bunu anlamıyorum, kapitalist solcu, işçi, proletarya sağcı, bir yerde yanlışlık var ama bende anlamadım, kimse kendi sınıfının partisine oy vermiyor.
xxhidayet Üye
müslüm akpek;254929 wrote:Gerçeklerden bahsediyorum,mesela hemen yan tarafımdaki ofiste bir hatun çalışıyor kafasında türban ama altında hiç bir şey yok, her sabah selam veriyor:D:D
Çapkın babam...:o
felsefefe Üye
Beyrut Pasajında Saatçi Mesut Usta vardı.
Ben onun yanında çıraklık yapardım. 80 li yıllarda.
Tam karşımızda bir elbise satan mağaza vardı.
Mağzalara önlerine elbise teşhiri için bayan mankenler konurdu.

Birgün 6-7 yaşlarında bir çocuk
mankene yaklaştı.
Eteğini kaldırdı alttan yukarı baktı.

Biz gülmekten ölüyoruz.
Tüm Pasaj ogün güldü.

Müslüm Ammi sen böyle bir şey yapmadın değil mi?
Hani bir şey var yok.
Kimseyi ilgilendirmezde.
Bakmadan nasıl anladın orayı şey edemedim ben.
:)
fsoyarik Üye
ami CHP ile AKP arasında gidip geliyor
yine Mazlum ile zalim arasında gidip geliyor
İşte bu geliş gidişlerde solculuk sosyal demokratlık agır basıyor aslında yüreginn sesinini dinlese bütün insanlar dinlese şöyle der ve derler
Vatan veya milliyetçilik bir partinin malı olmadığı gibi din dinayette hacının hocanı veya bir partinin malı degil
Bunun esas sahipleri benim gibi insalar o halde ben DENİZ GEZMİŞE ne kadar acıyorsam MENDERESEDE o kadar acımam lazım demesi lazım
amma malesef deniz gezmişe gelince halk kahramanı menderese gelince geri kafalı
Böyle ölçü olmaz ikiside bizim insanımızda vatanlarını milletlerini seviyorlardı amma yöntemleri farklıydı halbuki biri demokratik sistem içinde mücadele etti digeri anarşi içinde hak huıkuk vermeye gelince demokrasi içinde seçimle mücadele edene kızıyor ve zırnık kadar oy verilmiyor ve hakkı vermiyorlar anarşi içinde mücadele edene sonsuz hak hukuk
VALA BU ADELETİ KURT YAPMAZ KUZULARA ŞAH OLSA
Selamlar keltoş ammi
M.KÜÇÜK Üye
Prof. Nevzat TARHAN'I ayakta alkışlıyorum...Başörtüsüne siyasi simge diyenleride Allah'ın c.c yüce adaletine havale ediyorum.
müslüm akpek Üye
felsefefe;254934 wrote:Beyrut Pasajında Saatçi Mesut Usta vardı.
Ben onun yanında çıraklık yapardım. 80 li yıllarda.
Tam karşımızda bir elbise satan mağaza vardı.
Mağzalara önlerine elbise teşhiri için bayan mankenler konurdu.

Birgün 6-7 yaşlarında bir çocuk
mankene yaklaştı.
Eteğini kaldırdı alttan yukarı baktı.

Biz gülmekten ölüyoruz.
Tüm Pasaj ogün güldü.

Müslüm Ammi sen böyle bir şey yapmadın değil mi?
Hani bir şey var yok.
Kimseyi ilgilendirmezde.
Bakmadan nasıl anladın orayı şey edemedim ben.
:)

Altında hiçbir şey yok derken kaldırıp eteğini bakmadım, demek istediğim alt tarafına hiç bir şey giymese bu kadar tahrik etmez.:D
müslüm akpek Üye
Fatih merak etme AKP CHP arasında gidip gelmiyorum, doğruların yanında olmaya çalışıyorum, Deniz Gezmiş'le, Menderes'i kıyaslamana da inanamıyorum.
felsefefe Üye
he ya Koskoca Başbakanla
Banka soyguncusunu aynı durumda göstermiş...
Ne kadar yazık.
murat coşkun Üye
felsefefe;255002 wrote:he ya Koskoca Başbakanla
Banka soyguncusunu aynı durumda göstermiş...
Ne kadar yazık
:D:D:D:D:D:D:D:D

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim