Geleneklerimiz Anılarımız

Nizipli avradin sokak hanekleri

gurbet Üye
nizip27700 abi acikladiniz icin size cok tsk ederim Kara şattım gibi bir kız : Cin gibi gözü açık, kara kuru huysuz birisi. Tek burayi anlamamisdim. Öyle bir Sözlük yaparsaniz yardimci olmak isterim. Pek birsey bilmiyorum ama elimden geldi karar yardimci olurum. AEO
sütcühössün Üye
Abi bu ne yaaa süpermiş burası...Valla gecen sene geldimde Babaannemde komsu konusuolardı eloğlu gibi bakıodum suratlarına anılıyamurdum çoğu dediklerini...Birden bi kriz geldi kahkaya başladım.Noldu delirdinmi kele dediler.Siz ne konusuosunuz sabahdan beri deyince bu sefer de onlar gülmeye başladılar...Ama süper bir şive...Nizipliyik tama yorum.
ilkaytrade Üye
arkadaşlar sizleri FACEBOOK'ta "antep dili ve edebiyatı" grubuna davet ediyorum aşağıdaki yazı oradan alınmadır. selamlar, Antep Olimpiyatlari 2009 (Cohg Yahinda agam hazirliyk) Antep Dugunlerinde olmazsa olmazlar... - Ortalikci - Yah, Abo ve Masallah Ceken gruplar - Ahmet Izci ve saz arkadaslari - Gelin arabasindaki "Anamin ilk gelini" Anamin son gelini" gibi plaka yazilari - Yemekli dugunlerde lahmacun, mevsimine gore balcan kebabi ya da yeni dunya kebabi ikrami - Kalkipta oynamayanin kaynanasi gelin olsun olayi - Meryem halayi esliginde kendinden gecenler - Havada ucusan dolar euro vs para birimleri - "La Yorum cebinizde akrep mi var aci cikarda 3-5 kurus para at layn" elemanlari - Elektronik Saz ve org -"Antebin Hamamlari" ve " Antep Ciftetellisi" akabinde "Giz Sarpani Yan baglama (Esarbini yan baglama)" - Damadin arkadaslarinin dugun sonrasi zom olmasi - Secaat 1500 culer -e serisi 270 cdi'larla gelen dugun sahipleri Oricinal Antep Edebi Hanekleri -1- - Okkes: Agam Yorum Maamet aga tomofile tup tagdirdim mazotu az yisin diye la yorum motor da hal birakmadi netmeliyk agam hele bi sule... Maamet: la olum allah ganini icine akitmiya segin. la gettin oncana parayi doktun tesisati cekirdin la az mazot yiyici ne gadar gozel tuple dolasicim ucuz ucuz diyerekten aha makinayi telef ettin agam bogrune depik yimis it kipi ugunuysin doleme kimi donup donup duruysun... - Muhtar : La yorum hanki itin enigi bu cami girficerf etti layn!!?? Kapici : Valla mihtar emmi aha so cocuk topa bi dene bi godu top agam sullumden yuvalana yuvalan geldi o hizlan agam senin cami girficerf etti. aha deyn cocuk agam sonradan ayni sullumden gaypti tuvalandi tuvalandi yere dustu. ustu kirlendi agam cocugun belediye havuzuna tumtu cikarken siypti geri tumtu agam zabitalar aldi goturdu cocugu...
ilkaytrade Üye
Antep Olimpiyatlari 2009 (Cohg Yahinda agam hazirliyk) Antep Dugunlerinde olmazsa olmazlar... - Ortalikci - Yah, Abo ve Masallah Ceken gruplar - Ahmet Izci ve saz arkadaslari - Gelin arabasindaki "Anamin ilk gelini" Anamin son gelini" gibi plaka yazilari - Yemekli dugunlerde lahmacun, mevsimine gore balcan kebabi ya da yeni dunya kebabi ikrami - Kalkipta oynamayanin kaynanasi gelin olsun olayi - Meryem halayi esliginde kendinden gecenler - Havada ucusan dolar euro vs para birimleri - "La Yorum cebinizde akrep mi var aci cikarda 3-5 kurus para at layn" elemanlari - Elektronik Saz ve org -"Antebin Hamamlari" ve " Antep Ciftetellisi" akabinde "Giz Sarpani Yan baglama (Esarbini yan baglama)" - Damadin arkadaslarinin dugun sonrasi zom olmasi - Secaat 1500 culer -e serisi 270 cdi'larla gelen dugun sahipleri Oricinal Antep Edebi Hanekleri -1- - Okkes: Agam Yorum Maamet aga tomofile tup tagdirdim mazotu az yisin diye la yorum motor da hal birakmadi netmeliyk agam hele bi sule... Maamet: la olum allah ganini icine akitmiya segin. la gettin oncana parayi doktun tesisati cekirdin la az mazot yiyici ne gadar gozel tuple dolasicim ucuz ucuz diyerekten aha makinayi telef ettin agam bogrune depik yimis it kipi ugunuysin doleme kimi donup donup duruysun... - Muhtar : La yorum hanki itin enigi bu cami girficerf etti layn!!?? Kapici : Valla mihtar emmi aha so cocuk topa bi dene bi godu top agam sullumden yuvalana yuvalan geldi o hizlan agam senin cami girficerf etti. aha deyn cocuk agam sonradan ayni sullumden gaypti tuvalandi tuvalandi yere dustu. ustu kirlendi agam cocugun belediye havuzuna tumtu cikarken siypti geri tumtu agam zabitalar aldi goturdu cocugu...
Numan KÜÇÜK Üye
Yorum bu corlar bir hakmet yav.
busenaz Üye
çok güzel vallahi çok güldüm yazanların eline koluna sağlık...
şükrü çiftçi Üye
valla adamın komiğine gidiyor
m_s_bakırcı Üye
biyykk kele sizinde heç başka çorunuz yok haral bizim ayellerin corunu edip duriniz ayip del mi nolmuş yanı bele konişiysa bizim ayeller :D:D:D
tuğçe Üye
bizim antepli mısdava ammiden arvadı firdöös deze denize giderler. firdöös deze burdan nevar ne yok çıkına doldurur. tabi hamam tasınıda unutmaz. neyse bizim firdöös deze.. =aha mısdava ben gediymde guma biraz uzanıym acı.. der mısdava ammi.. =la olom arvat muhaat ol ha sen saa burdaki cılbak arvatlara bahıkda orangı burangı açma.. = yok kele başıma daş.. ne açması herif acı bi kirimi pislimi atıymda geliym aha..der ordan uzaklaşır firdöös deze bakarki çoluk çocuk,uşak devşek hepsi denize giriy. hemen çıkını açar hamam tasından yeşil sabını çıkardır denize dalar. bi sabın, bi tas su,bi sabın ,bi tas su derken bakarki millet bağırıy.. =kaçın.. kaçın diye tabi bizim firdöös dezenin gözü sabınlı ya bakamıy etrafa. anca gözünü bi açarki bitene köpek balığı. tabi bizim antepli köpek balığından korkarmı. bizim firdöös deze gayet sakin bir şekilde hamam tasıynan köpek balığının gafasına bitene çeker.. = goda get nalet çimiyk tama
müslüm akpek Üye
Hah haaaaaa çok hoşuma gitti.
mustafasahin Üye
tuğçe;179978 wrote:bizim antepli mısdava ammiden arvadı firdöös deze denize giderler. firdöös deze burdan nevar ne yok çıkına doldurur. tabi hamam tasınıda unutmaz. neyse bizim firdöös deze.. =aha mısdava ben gediymde guma biraz uzanıym acı.. der mısdava ammi.. =la olom arvat muhaat ol ha sen saa burdaki cılbak arvatlara bahıkda orangı burangı açma.. = yok kele başıma daş.. ne açması herif acı bi kirimi pislimi atıymda geliym aha..der ordan uzaklaşır firdöös deze bakarki çoluk çocuk,uşak devşek hepsi denize giriy. hemen çıkını açar hamam tasından yeşil sabını çıkardır denize dalar. bi sabın, bi tas su,bi sabın ,bi tas su derken bakarki millet bağırıy.. =kaçın.. kaçın diye tabi bizim firdöös dezenin gözü sabınlı ya bakamıy etrafa. anca gözünü bi açarki bitene köpek balığı. tabi bizim antepli köpek balığından korkarmı. bizim firdöös deze gayet sakin bir şekilde hamam tasıynan köpek balığının gafasına bitene çeker.. = goda get nalet çimiyk tama
gülmekten öldüm valah :D:D eline sağlık
hanifibozaslan Üye
nizip27700;133629 wrote:Yok kele bacım : Yok deme, öyle deme bacım Kara şattım gibi bir kız : Cin gibi gözü açık, kara kuru huysuz birisi Kim netsin onu : Kim alır öyle bir kızı Sevgili niziplisaide bacım işte dilimin döndüğünce sizi aydınlatmaya çalıştım. İnşaallah bir kamus (sözlük) yapma grişimlerimiz olursa bir tanede size hediye ederiz. Sağlıcakla kalın...
kara sattim zayif tavuga denir
admin Yönetici
Bir karre hanek söyliy. : Durmadan konuşuyor gibi bişey heralde

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim