Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

"Her Evden Bir Battaniye" Kampanyası

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Adalet Bakanlığı tarafından Adliyelerde Kâtip olarak çalıştırılmak üzere kadrolu personel alımı yapmayı planladığını söyledi.

Başvuru şartları konusunda bilgi veren Suna Sertpolat, "En az Lise mezunu olmak, KPSS den en az 70 almak ve Bilgisayarda 3 dakikada 90 kelime yazı yazabilen adaylar için Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi olarak, "Hızlı Klavye Kullanım" kursu planlandığını söyledi.

Başvuruların Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne en kısa süre içerisinde kimlik fotokopisi ile yapılması gerektiğini hatırlatan Suna Sertpolat, "Hızlı Klavye Kullanım" kursunda 160 saatlik eğitim verileceğini belirtti.

Nrt Üye
Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı dolayısıyla Sahte Para, Dolandırıcılık, Hırsızlık ve Yankesicilik olaylarına karşı vatandaşların daha duyarlı ve daha dikkatli olmaları istendi.

Bu konuda yazılı bir açıklama yapan Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Büyükbaş ve Küçükbaş kurbanlık alım satım esnasında sahte para ve şüpheli şahıslara karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Kendisini; "Ben Hâkimim, Savcıyım, Polisim veya Jandarmadan arıyorum diye Kurum veya Kuruluş adı vererek telefonunuz dinleniyor, sizin numaranız kopyalanmış, sizin numaranızı başka kişilere gönderip sizi borçlandıracaklar" gibi sözler söyleyen kişilere itibar edilmemesini isteyen Emniyet Müdürü Kantar, ayrıca "Pepsi Kampanyası'ndan ödül kazandınız, bize kontör gönderirseniz ödülünüzü alacaksınız" gibi mesajlara aldanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

"Suçluları yakalamamız ve sizin aklanmanız için bize kontör gönderin" Sakın kimseye bir şey söylemeyin" "Biz sizi uydu'dan takip ediyoruz" diye kandırarak, konuşma esnasında arkadan telsiz sesi çıkartıp gerçek süsü vererek, vatandaşların dolandırıldığını belirten Kantar, Halkımızın iyi niyetini suiistimal ederek maddi menfaat temin etmeye çalışan şahısların, Polis 155 İmdat telefonuna bildirilmesini istedi.

Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar; "Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban Bayramı'na daha yaklaşmanın mutluluğu ve sevincini hep birlikte yaşamak Nizip Halkının Kurban Bayramını Kutlarım" dedi.

Nrt Üye
Ayakkabı Mağazaları, Mevsim sezonu nedeniyle düzenleme yaptı. Nizip'te hizmet veren Fark Var Ayakkabı ve Çanta Mağazası" birbirinden güzel modellerini müşterisine sunmaya başladı.

Bayanlar için bu sene gri ve lacivert tonların gündemde olduğunu belirten işyeri yetkilileri, yanı sıra Bay, Bayan ve çocuklar için bot çeşitlerinin satışına başlandığını fiyatların da geçen yıla oranla aynı olduğunu söylediler.

Nrt Üye
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor SalimSezer, Özel Zirve Tıp Merkezi'nde göreve başladı.

Nizip'te hizmet veren ve çalışmalarıyla hastaların takdirinikazanan Özel Zirve Tıp Merkezi Uzman Doktor kadrosu'na her geçen biraz dahagüçlendiriyor.

Özel Zirve Tıp Merkezi'nde Kadın Hastalıkları ve DoğumUzmanı olarak göreve başlayan Salim Sezer, Nizip'te göreve başladığı için mutluolduğunu belirterek, Özel Zirve Tıp Merkezi'nin birçok il hastanesinden ileridurumda olduğunu söyledi.

Bundan sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum konusundahastaların Özel Zirve Tıp Merkezi'ne başvurmaları gerektiğine vurgu yapan UzmanDoktor Salim Sezer, yaklaşan Kurban Bayramı'nı da tebrik etti.

Nrt Üye
İran Fıstık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. HüseyinHokmabadi, ''Antep fıstığı bahçelerinde suluma yapılması durumunda daha fazlaverim alınacağını söyledi.
Hokmabadi, Antep fıstığı Araştırma Enstitüsü MüdürüSelim Arpacı ile birlikte, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz'ı ziyaretisırasında Antep fıstığı üretimi ve verim hakkında bilgiler aldı.
Hokmabadi, burada yaptığı konuşmada, Antep fıstığıüretiminde gelecekte daha iyi verim alınacağını ifade ederek, şunları anlattı:
''Gaziantep bölgesinde fıstık bahçelerinde gelecekyıllarda sulama yapılırsa Antep fıstığı ürünler arasında dünya genelindebirinci sırada yer alacaktır. Bu gibi güzel sonuçların elde edilmesi ve Antepfıstığının ön sıralarda yer alması için Türkiye'de fıstık tanıtımı ile ilgiliönemli projelerin olması ve sulamanın yapılması ve fıstık işleme sanayisininyenilenmesi şart. Eğer bunlar yapılırsa daha gösterişli ve beyaz kabuklu fıstıkpazara sunulabilir. Şuanda biz İran'da hasat zamanında dekar başına 1 tonfıstık topluyoruz. Ama Türkiye'de yani Gaziantep bölgesinde dekar başına 250kilogram fıstık toplanılıyor. Bizlerdeki fıstık Antep fıstığına göre daha irioluyor, buda hasat edilen fıstıkların taze kavrulmasından kaynaklanıyor.''
Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacıise şunları dile getirdi:
''Bizim bu tür etkinlikleri yapmamızdaki amacımızüreticilerimizin gelir seviyesini artırmak, işte bu tür konularda hem İran'dangelen uzmanlar ile hem de bizim yeni geliştirdiğimiz teknikler ileüreticilerimiz eğitmeyi hedefliyoruz. Bu gün yapılan ziyarette bunun birparçası bu nedenle yapılan fikir alışverişi sonrasında İran'daki üretim şekliveya bizdeki aksaklıklar yapılan görüşmeler ile düzeltilmeye çalışılacaktır.Yapılan ziyaretin verimli ve olumlu olduğuna inanıyorum.''
Nizip Ziraat Odası Başkan Sıddık Durmaz ise ortak akılve fikir alışverişiyle yapmış olduğumuz toplantı çerçevesinde Antep fıstığınınşu anki konumunu daha üst seviyelere çıkarmayı ve üreticilerimize daha verimliolmayı hedeflediklerini belirtti ve ziyaret dolayısı ile Hokmabadi'ye teşekküretti.

Nrt Üye
Nizip Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Ağaç, yaptığıaçıklamada Köy Muhtarları'nın Derneğe üye olmalarını istedi.

İlçemize bağlı köylerde yaşayan engelli vatandaşların,kimlik fotokopileriyle birlikte Nizip Köy Muhtarları Derneği'ne getirmeleriiçin Köy Muhtarları'na çağrıda bulunan Ahmet Ağaç; "Nizip Engelliler Derneğiile birlikte maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması için yardımcı olalım"dedi.

Nizip Köy Muhtarları Derneği olarak elimizden gelen tümimkânları engelli vatandaşların hizmetine sunacağız" diye konuşan Ahmet Ağaç,Kurban Bayramı'nın da tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diledi.

Nrt Üye
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle işleri yoğunlaşanbıçakçılarda yüzler gülüyor. Yılın 365 gününün sadece 3 -4 günü yoğunlukyaşayan bıçakçılar, her türlü bıçakları 1 TL karşılığında bileyerek geçimlerinisağlıyorlar.

Normal zamanlarda sadece kasapların bıçaklarını bileyerek vebıçak satarak mesleklerini icra eden bıçakçılar, Kurban Bayramına sayılı günlerkala yıl içinde kazandıkları ücreti sadece birkaç gün içinde kazanmanınsevincini yaşıyor.

Nizip'te 18 yıldır bıçakçılık yapan Mustafa Karaçalı isimlivatandaş, normal zamanlarda ayda 100 bıçak bile zor bilediklerini, bayramnedeniyle 3-4 günlük zaman içinde ortalama 500 bıçak bilediklerini söyledi.

Nizip'in en eski bıçakçısı olan Mustafa Usta, mesleğini çoksevdiğini ve bırakamayacağını söyledi.

Mustafa Usta, bıçak bileme işinin bir sanat olduğundan dabahsederek: "İşin ehli olmayanlara bıçak bileten vatandaşlarımız, bıçağınkesmediği şikâyeti ile bize geliyor. İyi bir kurban bıçağı, öne ve arkaya doğrueğilmelidir. Bu bıçaklar kurbana eziyet çektirmez ve eti güzel keser." diyekonuştu.

Nrt Üye
Nizip Ticaret Odası, her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibiçocukları bu yıl da sevindirdi. Geleneksel hale getirilen "Ayakkabı Yardımı"Yeşil evler Mahallesinde bulunan Hatice Kamil Pekmez İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt,Genel Sekreter Serpil Gündogdu ve Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri'ninde katıldığı programa ayrıca Nizip Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı' dahazır bulundu.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt yaptığıaçıklamada, geçen yıl Bin altı yüz öğrenciye, bu yıl ise 30 okulda toplam İkibin öğrenciye ayakkabı dağıtım yaptıklarını söyledi. Bundan sonraki yıllarda dabu yardımlarımız artarak devam edecektir" diye konuşan Mehmet Özyurt, Kurban Bayramı'nıntüm çocuklara ve tüm insanlığa bolluk bereket getirmesini diliyorum" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı ise; Nizip Ticaret Odası'nınher yıl devam ettirdiği "Ayakkabı Yardımı" için Yönetim Kurulu Başkanı MehmetÖzyurt başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi

Nrt Üye
Nizip spor başkanı Mehmet Karaçalı ve 2. Başkan OnurEkmekçi, Spor ve Dostluk adına Nizip İlçe halkından ve taraftarlardan manevidestek istedi.

Nizip Spor Kulüp Başkanı Mehmet Karaçalı Karaçalı, Nizip Spor'unligde iyi bir durumda olduğunu söyledi. Lig mücadelesinde yapılan 6 maçta 4galibiyet 2 mağlubiyet alarak 2. sırada olduklarını dile getiren Kulüp BaşkanıMehmet Karaçalı, taraftarlardan destek bekliyoruz" dedi.

Önümüzdeki günlerde NRT ekranlarında yapılacak bir AçıkOturum programında Nizip Spor'un geleceğini tartışacaklarını söyleyen 2. BaşkanOnur Ekmekçi ise halkımızı tam anlamıyla bilgilendirerek, Nizip Spor'a sahipçıkılmasını isteyeceğiz diye konuştu.

Nrt Üye
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi ile Nizip Madeni SanatkârlarOdası işbirliği ile yürütülen "Esnaf Zamanı SODES' le Yakalıyor" projesi, Plaketve Belge Töreni ile birlikte sona erdi.

Proje süresince gelişen Teknolojiye ayak uyduramamış ve işhacmi daralan esnaflara yönelik Mesleki ve Teknik bilgi verilerek, gelişenteknolojiye uyum sağlaması sağlandı. Proje gereği Nizip Mesleki EğitimMerkezi'ne; "Doğalgaz İç Tesisat, Doğalgaz Kaynakçılığı ve Otomotiv Motor TestAtölyeleri" kuruldu.

Eğitim çalışmaları sırasında ise; "Bilgisayarlı ÇizimTasarı, Doğalgaz İç Tesisatçılığı ve Kaynakçılığı, Otomotiv Diagnostiği, BinaDış Yalıtım Sistemleri ve CNC Operatörlüğü" olmak üzere toplam 14 kursdüzenlendi. Toplam 236 esnafın katıldığı kurslar başarıyla tamamladı

Bununla birlikte Nizip Sanayinin bu güne gelmesinde, yıllarcaemek veren sanayimizin temel taşlarını oluşturan, birçok ustalar yetiştirendeğerli ustalarımıza düzenlenen törenle birer Plaket verildi. Program, projeninson dönem kurslarını başarıyla bitiren 50 kursiyere kurs bitirme belgeleriverilerek sona erdi.

Nizip Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan Plaketve Belge Töreni'ne; Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı BinbaşıCem Çerkezoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Milli Eğitim Müdür vekili MetinKılıçparlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Madeni SanatkârlarOdası Başkanı Hüseyin Kök, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öztürk ve çoksayıda esnaf katıldı.

Törende ayrıca Nizip Sanayi Sitesi'ne yıllarını veren, emek sarfeden geçen Ustalara birer Plaket verilirken, vefat eden Sanayi Esnafları ve şuan hayatta olan ustalar da ayakta alkışlandı.

Nrt Üye
Edinilen bilgiye göre Gaziantep Şanlıurfa Karayolu üzeri DutluKöyü yakınlarında yol uygulaması yapan Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri,Doğu illerinden Batı illerine götürüldüğü tespit edilen bir Yolcu Otobüsünüdurdurarak arama yaptı.

Otobüsün bagaj kısmında yapılan aramada valiz ve kolileriçerisine gizlenmiş 6.500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Valiz ve kolilerinsahipleri oldukları tespit edilen Derviş U. Mustafa T. ve Fahrettin A. isimlişahıslar gözaltına alındı.

Öte yandan Diyarbakır'dan İzmir'e gittiği öğrenilen birbaşka Yolcu Otobüsü'nde arama yapan Nizip İlçe Jandarma Ekipleri, burada da 6 kilogram ***** maddesiele geçirdi. Olayla ilgili 19 yaşındaki Orhan D. İsimli şahıs da Jandarmaekipleri tarafından gözaltına alındı.

Her iki olayla ilgili gözaltına alınan şahıslardan Derviş U.Mustafa T. ve Fahrettin A. isimli şahıslar yasal işlem yapıldıktan sonraserbest bırakılırken, Orhan D. ise çıkarıldığı mahkemece, "********** Sevkıyatıve Nakletmek Suçu"ndan dolayı tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Nrt Üye
Nizip İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröztarafından Gaziantep Üniversitesi Dekanı Yardımcı Doçent Doktor YaşarBüyükoğlu'na bir yemek verildi.

Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde verilen yemeğe,Nizip İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz ve Gaziantep ÜniversitesiDekanı Yardımcı Doçent Doktor Yaşar Büyükoğlu'nun yanı sıra çok sayıda RütbeliAsker de katıldı.

Nrt Üye
Hacı Mehmet Fatıma Özberk Çocuk Yuvası Müdürü İlknur Kılıçparlarve çocuklar, Milli Eğitim Müdürü vekili Metin Kılıçparlar ve Nizip BelediyeBaşkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Göreve yeni başlayan Çocuk Yuvası Müdürü İlknur Kılıçparlarve beraberindekileri karşılayan Müdür vekili Metin Kılıçparlar, bir süre sohbetettiği çocuklara daha sonra kitap armağan etti.

Yurt Müdürü İlknur Kılıçparlar ve beraberindekiler Milli Eğitim Müdürlüğüziyaretinin ardından, Nizip Belediyesi'ne geçti.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ın karşıladığıYurt Müdürü İlknur Kılıçparlar ve çocuklar, çalışmalar hakkında bilgiedindiler. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Akdoğan, geleceğimizin teminatıolan bu çocuklara hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, çocuksevgisinin anlamı konusunda önemli mesajlar verdi.

Nrt Üye
Nizip ilçesinde Kurban Bayramınedeniyle Bir araya gelen protokol üyeleri birbirleriyle bayramlaştıktan sonra bir diziziyarette bulundular.

Nizip İlçe KaymakamıYaşar Karadeniz başkanlığındatoplanan protokol üyelerinin ilk ziyareti Nizip Şehitliğindeyapıldı. Nizip Şehitliğinegelen protokol şehitleri ziyaret ederek dualar okudular. Daha sonra törenekatılan protokol üyeleri İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve çocuk yuvasını ziyaret ederekbayramlaşmanın heyecanını yaşadılar. Çocuk yuvasında yapılan ziyarette herçocuğa zarf içerisinde Bayramharçlıkları verildi.

Bayramlaşma törenine, NizipGarnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, ile askeri ve idari yöneticiler,sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bayramlaşma töreninin sonunda bir açıklama yapan Nizip İlçe KaymakamıYaşar Karadeniz,"Bu bayramı hem Çukurca'dayaşanan hain saldırının ardından verdiğimiz 24 şehit hem Van'da meydana gelendepremden dolayı buruk geçiriyoruz. Temennim odur ki bir daha böyle kötüşeylerin yaşanmaması bayramların barış, huzur ve kardeşlik içerisindegeçirmektir. ben başta Niziphalkının olmak üzere herkesin kurban bayramını en içten dileklerimlekutluyorum" dedi.

Nrt Üye
Nizip Ticaret Odasında yapılan bayramlaşmaprogramında, NizipTicaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ve Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu gelenmisafirleri kabul etti.

Bayramlaşama programına, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri,Meclis Üyeleri ve iş adamlarından çok sayıda katılım oldu.

NizipTicaret Odası, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt yaptığı açıklamada şunlarısöyledi. " Bayram havasını soluduğumuz şu günlerde,sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma anlamında yaşamış olduğumuz maneviduygulara bir de Bayram sevinci eklendi. Bu duygu vedüşüncelerle üyelerimizin, Nizipli hemşerilerimizin, ülkemizin ve tüm İslamaleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur temenni ediyorum" dedi.

Nrt Üye
Sosyal Sorumluluk kapsamında ve Üniversite Sanayi iş birliğiningüçlenmesi amacıyla; Nizip Ticaret Odası ile Gaziantep Üniversitesi NizipYerleşkesi işbirliğinde "Antep Türküleri Dinletisi" düzenlendi.Nizip TicaretOdası Toplantı Salonu'nda yapılan ve saat 19.00 da başlayan programa; Nizip KaymakamıYaşar Karadeniz, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt,Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mehmet Özaslan, Nizip GazetecilerCemiyeti Başkanı Veysel Karayılan, NTO Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı."AntepTürküleri Dinletisi" gecesinde okunan birbirinden güzel türküler, davetlilerimest ederken, geceye katılamayan AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarıve Ali Şahin birer telgraf gönderdi.

Nrt Üye
Cesedin yapılan araştırma sonucunda 48 yaşındaki Gürsel Öztürk'eait olduğu anlaşıldı. Gaziantepte ikamet eden akli dengesi bozuk olduğubelirlenen Öztürk'ün kalp krızı geçirerek Otoyol ortasındaki Refuj içinde öldüğü anlaşıldı.

Nrt Üye
Gaziantep -Şanlıurfa Otoyolu 25. kilometresinde bir erkekcesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre Dedecanlar Akınsan Tesisleri civarındabulunan cesedin, 48 yaşındaki Gürsel Öztürk isimli olduğu tahmin ediliyor.

Otoyol ortasındaki Refuj içinden geçen su kanalı içinde sırtüstü yatık vaziyette bulunan cesedin, Nizip İlçe Jandarma Komutanlığıtarafından yapılan ilk incelemesinde üzerinde bir miktar bozuk para ve Hastanede yapılan bir işlemde Gürsel Öztürk adına düzenlenmiş bir de belge bulundu.

Darp izi bulunmayan cesedin, dün geceden bu yana oradabulunduğu ve birileri tarafından bırakıldığı tahmin ediliyor. Nizip İlçe JandarmaEkipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor

Nrt Üye
Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı'nın 3. günü gerçekleştirilen"İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması" 15. si saat 10.00' da Nizip İmam Hatip LisesiKonferans Salonu'nda yapıldı.

"İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması"na AK Parti GaziantepMilletvekilleri Mehmet Sarı ve Ali Şahin'in yanı sıra AK Parti ŞanlıurfaMilletvekili Yahya Akman, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, İlçeMüftüsü Dr Mustafa Genç, İmam HatipLiselileri Derneği Başkanı Cemil Gül, Okul müdürü Refik yılmaz Okul Öğretmenlerive mezunları katıldı.

"Geleneksel Bayramlaşma" programı 1 dakikalık saygı duruşuve İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti Gaziantep MilletvekiliMehmet Sarı, Nizip İmam Hatibine bu zamana kadar gereken desteği verdik, bundansonrada aynı ilgi ve desteği vermeye devam edeceğiz" dedi. İnşaat çalışmalarıdevam eden Nizip İmam Hatip Lisesi Pansiyonu'na gereken yardımın yapılacağınıkaydeden Milletvekili Sarı, şunları söyledi. 2012 Yılı'nda Nizip e Kız İmamHatip Lisesi ve 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için çalışma başlatacağız.AK Parti döneminde birçok hizmetler yaptık ve bu hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

İmam Hatip Liselileri Derneği Başkanı Cemil Gül ise eskigünleri hatırlayarak davetliler arasında yoklama yapması kahkahalara nedenoldu. Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrencileri kontrol eden CemilGül, unutamadığı anılarını paylaştı.

Bayramlaşma programı onuruna, davetlilere yemek ikramındabulunuldu.

Nrt Üye
Nizip Belediyesi, Kurban Bayramında halkındaha iyi ve sağlıklı ortamda kesim yapması için mezbahayı bayramın ilk günühalkın hizmetine sundu.

Bayramın ilk günü olması nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşayan NizipBelediyesi mezbahasına vatandaşlar tarafından getirilen büyükbaş ve küçükbaşhayvanlar veteriner hekim tarafından kesim öncesi sağlık muayeneleri ve belgekontrolleri yapılarak kesime sevk edilirken ayrıca kesim işlemi sırasında isemüftülükten iki din görevlisi de hazır bulundu.

Büyükbaş havyaları getirmekte zorluk yaşayan vatandaşlar farklı yöntemlerebaşvurduğu bu nedenle bazı büyükbaş hayvanlar mezbahaya gözü kapalıgetirilirken bazıları da iple bağlanarak zorla getirildiği gözlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan vatandaşlar, "Belediye'nin böyle bir imkanıbizlere sunduğundan dolayı çok memnunuz burası hem temiz hem daha sağlıklı,böylelikle kurbanlarımızı getirip gönül rahatlığıyla kesiyoruz. Verilenhizmetten dolayı Nizip belediye başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve ekibineteşekkür ederiz" dediler.

Nrt Üye
Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıkların kesimi sırasındavücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 29 kişi Nizip Devlet Hastanesi ileMehmet Cankesen Acil Ünitesi'nde tedavi edildi.

Nizip Devlet Hastanesi, Mehmet Cankesen AcilÜnitesi'nde tedavi edilen yaralılar, yapılan müdahalenin ardından taburcuedildi.

Nrt Üye
Kurban Bayramı dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi'ndebayramlaşma programı düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi Nizip İlçe Başkanlığıbinasında düzenlenen bayramlaşma programında partililer ile bir araya gelen MHPİlçe Başkanı Hasan Pala, açıklama yaptı. Kurban Bayramı'nın İlçemiz halkına ve milletimize,hayırlar getirmesini dileyen, Hasan Pala, Bayramların kardeşlik, dostluk,sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyor, birlik ve dirlik içindedaha nice bayramlara erişmeyi niyaz ediyorum" sözlerini kullandı.

Nrt Üye
Nizip ilçesinde Bayram Namazı'nın ardından vatandaşlar,sabah saatlerinde mezarlığa akın etti. Hayata veda etmiş yakınlarının mezarıbaşına giden vatandaşlar, Kuran-ı Kerim okudu, dualar etti. Nizip BelediyesiAsri Mezarlığına çocuklarıyla birlikte gelmeyi tercih eden vatandaşlar, Mezarsulamayı ve temizlik yapmayı ihmal etmedi. Bazı vatandaşların ise vefat edenyakınları için şeker dağıttıkları gözlendi. Nizip Belediyesi tarafından isegerek mezarlık içerisinde gerekse mezarlık dışındaki yol ve çevre düzenlemeçalışmaları nizip ve ilçe dışından gelen vatandaşlardan büyük takdir topladı.

Nrt Üye
Bayramın son gününde açık olan ancak et satamayan kasaplar,vatandaşların getirdikleri etleri 1 TL den kıyma yapmaya başladı.

Nizip'te hizmet veren Kasaplar, işlerimiz bayram nedeniyledurdu, bizde boş kalmamak ve vatandaşa hizmet vermek için işyerlerimizi açıkbulundurmak zorunda kaldık. Günlük 300 ile 1 ton arasında eti kıyma yapıyoruz'dediler.

Etlerini buzdolabında saklamayıp kıyma yapmak isteyen vatandaşlar, kasapönlerinde sıraya girdiler. Kimi vatandaşlar 15 kilo, kimi ise 20 kilo eti kıymayapmak için sıra beklediler.

Nrt Üye
Nizip'te toplanan zeytinler, İlçemizde faaliyet gösterenZeytinyağı İşleme Tesisleri'nde işlenmeye başladı.

Üreticiler tarafından toplanan zeytinler, sektörlere aitfabrikalara getirilerek, büyük bir titizlikle işlenip sahiplerine teslimediliyor.

Bu yıl iklim şartları sebebiyle ilçedeki rekoltenin geçenyıllara göre iyi olduğunu söyleyen çiftçiler, ''geçen yıllara nazaran bu yılzeytin hasadından iyi bir verim aldıklarını, toplanan zeytinlerden bir kısmınıkendi evlerinde tüketmeye ayırdıklarını söylediler. Üreticiler, topladıklarızeytinlerin diğer bir bölümünü de işleme tesislerinde çektirip yağ olaraksatmayı düşündüklerini ifade ettiler.

Zeytin işlemi ile ilgili bilgi veren işletme sahipleri ise,ağaçlardan toplanarak tesislere getirilen zeytinler, dallarından veyapraklarından ayıklanarak dışarıya atılır. Yapraklar, tarlada gübre olarakdeğerlendirilir. Zeytinler daha sonra sıcak suda yıkanır ve makinede kırılır.Hamur halinde makinelerde işlendikten sonra, Ayrıştırıcı makinesine hortumlaaktarılarak yağı, posası ve suyu ayrılır. Bu işlemden sonra yağ ayrıştırıcısınagelen yağ, dinlenme kaplarına alınır. Posa ise ayrı bir boru hattıyla dışarıyaalınır. Ayrıştırtan sonra suya karışan yağ da tekrar makineden geçerek beklemekabına eklenir. Buradaki yağı isteyen üreticimiz kendi alır, isteyen de işletmesahiplerine satar" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim