Türkiye genelinde son günlerde meydana gelen; "CepTelefonları ile Dolandırıcılık" olaylarının artması ve bu tür olayların geneldefarklı kişilerin adına çıkartılmış hatlar üzerinden yapıldığının tespitedilmesi üzerine, Nizip İlçe Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamada; kendisini ben Hâkimim, Savcıyım,Polisim veya Jandarma'dan arıyorum diyerek, Kurum veya Kuruluş adı vererektelefonunuz dinleniyor, sizin numaranız kopyalanmış, sizin numaranızı başkakişilere gönderip borçlandıracaklar gibi sözlerle;
Pepsi Kampanyası'ndan Ödül Kazandınız, bize kontörgönderirseniz ödülünüzü alacaksınız diye mesaj gönderilmek suretiyle,
Sabit telefonlar aranarak kendilerini, Hâkimim, Savcıyım,Polisim veya Jandarma'dan arıyorum diyerek, telefonun adına kayıtlı olanşahıslardan ismi ile hitap edilerek, akabinde cep telefon numarasını alarak,cep telefonu üzerinden bağlantı kurup kişiyi herhangi bir emniyet birimine yönlendirmeden,cep telefonu açık vaziyette herhangi bir bankaya yönlendirip, farklı kişileradına verdiği T.C Kimlik Numaralarına para veya kontör gönderilmesini sağlamaksuretiyle;
Yine son zamanlarda mesaj gönderici kısmında; Turkcell.tribaresi yazılı, içeriğinde ise Turkcell'in 15. kuruluş yıl dönümü sebebiyle10.000 TL ödül kazandınız, irtibat numarası olarak ta herhangi bir numarasınınverilerek aranması istenmekte, arandığı zaman kişilere verilen T.C KimlikNumarasına banka havalesi yapılması istenmektedir" denildi.
İrtibat kurduğu kişilerden T.C Kimlik Numarasını alarak dahasonraki günlerde irtibat kurduğu kişilerden de bu T.C Numarasını vererek bankahavalesi yapmasını sağlamak suretiyle çeşitli dolandırıcılık olaylarınınmeydana gelmesi üzerine vatandaşlarımızın bu tür sesli ve yazılı mesajlaraitibar etmemeleri istendi.