Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

"Her Evden Bir Battaniye" Kampanyası

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Demokrat Parti Olağan Genel Kurul Toplantısı Özalkan DüğünSalonu'nda saat 10.00 da başladı.

Tek liste halinde gidilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'naNizip Belediyesi eski Başkanlarından Coşkun Özkaya, Demokrat Parti Nizip İlçeBaşkanı Mehmet Karayılan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Olağan Genel Kurul sonrası yeniden Demokrat Parti Nizip İlçeBaşkanı seçilen Mehmet Karayılan; "Yarışta bizde varız" diyerek seçime katılanve destek veren herkese teşekkür etti.

Asil Yönetim Kurulu Üyeleri ise şöyle oluştu.

Mehmt Tokdemir

İbrahim Halil Şahin

Mustafa Kılıç

İbrahim Kılıçparlar

Menderes Köşker

Mansur Doğan

Bekir Arı

Yusuf Yılmaz

Cuma Çiçek

Beyhan Cengiz

Mehmet Hayri Yılmaz

Salih Özen

Nejat Ezici

Mustafa İnal

Yaşar Sığı

İbrahim Öztürk

Müslüm Aksoy

Ahmet Yılmaz

Nrt Üye
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, YeşilevlerMahallesi ziyaret ederek, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Yeşilevler Mahallesi'nekazandırılan Oyun Parkı ve devam eden asfalt çalışmasını yerinde inceleyen BaşkanAkdoğan'a, Mahalle sakinleri yakınlık gösterdi. Nizip Belediyesi olarak, Yeşilevler Mahalle sakinlerinin bizlerden istediği tüm hizmetleri eksiksiz olarakyerine getirdik" diye konuşan Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğankonuşmalarını şöyle sürdürdü.

"Vatandaşlarımızın bizden istediği ve beklediği hizmetlerigetirmenin ve burada yapılan çalışmaları yerinde görmenin mutluluğu içindeyiz.Nizip'in her köşesi olduğu gibi Yeşilevler Mahallesi de, hizmetlerin en iyisineve en güzeline layıktır. Görevde olduğum süre içinde hizmet konusunda verdiğimtüm sözleri yerine getireceğim" diye konuşan Başkan Akdoğan'a mahalle sakinleride teşekkür etti.

Nrt Üye
Evini yeni taşıyarak adres değişikliği yapan, ancak bunubildirmeyen vatandaşa para cezası uygulanacak

Konu hakkında bir açıklama yapan Fevkani Mahallesi Muhtarıİbrahim Halil Polat, kendi mahallesinde ikamet eden, ancak adres değişikliğinibildirmeyen bir vatandaşa 700 TL para cezası uygulandığını belirtti. 20 Nisan2009 tarihinde yürürlüğe giren ve gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan ya dahiç beyanda bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanmasını öngörenYönetmelik kapsamında, "Adres Değişikliğini Bildirmeyene Ceza" uygulandığınıhatırlatan Muhtar Polat, sözlerine şöyle devam etti.

Adres değişikliğini 3 defa bildirmeyen her vatandaş, herdefasında 700 Lira ceza ödemek zorunda. Ancak yeni bir adrese taşınan kiracı,Nizip İlçe Nüfus Dairesine ya Kira Sözleşmesi ile gitmek zorunda. Ya da İkameteait elektrik ve ya su kaydından birini üzerine almak zorunda kalacak.

Tüm bunlara rağmen adres değişikliğini bildirmeyen vatandaş,bu defa hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Bazı cezaların uygulanmasıelbette gerekiyor. Bugün bizlerde birçok hukuki ilişkilerimizde dahi bizebildirilen adreslere yazışmalar yapıyoruz. Ama gönderdiğimiz kişiler o adrestentaşınmış olabiliyor. Bu nedenle doğru adresin verilmesi için bir cezai yaptırımuygulanmalı" dedi.

Nrt Üye
Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin terör saldırısındaşehit edilmesinin ardından bir araya gelen vatandaşlar, teröre tepki göstermekadına miting düzenledi.

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde askeri noktalara düzenlenensaldırıda 24 askerin şehit olması 18 askerinde yaralanması olayı, tüm yurttaolduğu gibi Nizip'te de nefretle kınandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, HakkâriÇukurca'daki terör saldırısına tepki gösterdi. Mitingde bir araya gelen Nizip İlçeHalkı, ellerine aldığı bayraklarla teröre lanet yağdırdılar.

Düzenlen mitingde Grup adına yapılan açıklamada, "Türkve Kürtlerin kardeş olduğu, başkalarının maşası olan terör örgütünün hiç birzaman hedeflerine ulaşamayacağı'' belirtildi.

Nizip Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise toplanan gruba gerekaraçlarla gerekse yaya olarak eşlik ederek, önlem aldı.

Nrt Üye
NRT' nin Kameramanı Abekir ve eşi Songül Turan, dün gece görkemlibir Düğün Töreni ile hayatını birleştirdi.

Abekir ve eşi Songül Turan'ın hayatlarını birleştirdi. NizipBelediye Nikâh ve Düğün Salonu'nda gerçekleşen Düğün Töreni'ne NRT YönetimKurulu Başkanı Osman Alpaslan, NRT Genel Yayın Yönetmeni Metin İliksoy ve çoksayıda davetliler katıldı.

Saat 19.00'da başlayan düğünde her iki ailenin fertleridoyasıya eğlenirken, renkli görüntülerin yaşandığı gecede, gelin vedamadın akraba ve arkadaşları coşkulu bir gece yaşadılar.

Düğün Törenine katılamayan AK Parti Gaziantep MilletvekiliMehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Nizip Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan katılamazken birer faks çekerek, genç çiftleri tebrik ettiler.

Bizlerde NRT medya grubu olarak,Turan ve Kayıcı Ailelerinehayırlı olmasını temenni ediyor, yeni evlenen çiftlere de ömür boyu mutluluklardiliyoruz.

Nrt Üye
Nizip Halk Eğitimi Merkezi Çocuk Bakım Kursu kursiyerlerininhazırladığı kurs sonu etkinlikleri çerçevesinde "Paylaşmayı Bilmeyen İnek" adlıTiyatro oyunu Nizip Anaokulu, Tekel İlköğretim ve Hatice Seyit Çeker İlköğretimOkullarında sahnelendi.

Kurs Öğretmeni Zeynep Kahraman tarafından hazırlanan ve sahneyekonulan Tiyatro Oyunu, 3 - 6 yaş grubu öğrenciler tarafından büyük beğenitopladı.

Nrt Üye
Edinilen bilgiye göre, Nizip Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve OrganizeSuçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Şanlıurfa'dan İstanbul'agittiği öğrenilen bir yolcu otobüsünü ilçe girişinde durdurdu. Otobüsün bagajkısmında arama yapan Polis Osman T'ye ait valizde 20 kilo ***** buldu.

***** maddesine el koyan polis olayla ilgili Osman T' yi gözaltınaaldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından Adliyeye sevk edilen OsmanT. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Nizip Kapalı Cezaevine gönderildi.

Nrt Üye
Gaziantep Valisi Erdal Ata, ildeeğitimin çıtasını yükseltmek için çalışacaklarını, konuyla ilgili önemliyatırımlarını yapılacağını söyledi. Ata, Gaziantep'te görevyapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.Sabah kahvaltısı sonrası yapılantoplantıya Nizip Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Karayılan,NRT Yönetim KuruluBaşkanı Osman Alpaslan,NRT Genel Yayın Yönetmeni Metin İliksoy ve Yeşil NizipGazetesi Sahibi Bülent Çetinel katıldı. Grand Otel'de düzenlenen toplantıdakonuşan Ata, şehirde birinci önceliklerinin eğitim konusu olduğunu kaydetti. Gaziantep'ineğitimde hak ettiği noktada olmadığını dile getiren Ata, "Eğitimle ilgilisorunların giderilmesi, fiziki şartların düzeltilmesini sağlayıp çıtayıyükselteceğiz. İlimizde, sivil toplum kuruluşları, sanayici ve iş adamlarına dakonuyu anlatıp desteklerini isteyeceğiz. 2012-2013 ve 2014'de eğitimle ilgiliönemli yatırımlar yapacağız. Öğretmen açıklarının kapatılması için çalışacağız.Eğitimin önemini ailelere de anlatacağız." dedi.

Ata, Kasım ayında da geniş kapsamlı bir toplantı yaparak, eğitim meselesininele alınacağını belirtti. Sağlık alanında da projeleri hayata geçirecekleriniaktaran Ata, turizmden, köylerin alt yapısına kadar bir çok konuda önemliadımlar atılacağını vurguladı.

Nrt Üye
Nizip Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, dahaönceleri mezarlık içerisinde kilit taşı döşemesi yapıldığını, yapılançalışmalar sayesinde Nizip Asri Mezarlığı'nın güzel bir görünüme kavuştuğunusöyledi.

Ancak cenaze nakilleri sırasında yoğun bir şekildekullanılan mezarlık yolunun ise güzel bir görünüme sahip olmadığının altınıçizen Başkan Yardımcısı Karadağ, vatandaşlardan gelen talebi göz önüne almak veçalışma planımıza katmak suretiyle mezarlık yolunda kilit taşı çalışmasıbaşlatıldığını söyledi. Bu bölgeyi güzel bir görüntüye kavuşturmak ve vatandaşıyazın tozdan, kışın ise çamurdan kurtarmak için çalışma başlattıklarını ifadeeden Karadağ; "Kilit taşı döşemelerinin ardından bu yol üzerinde refüj veağaçlandırma çalışmalarını da başlatacağız" dedi.

Nrt Üye
Nizip Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Kılıçparlar, FatihSultan Mahallesinde yapımına başlanan Nizip Ticaret Meslek ve Anadolu SağlıkMeslek Lisesinin kaba inşaat çalışmalarının sona erdiğini belirtti.

Yapılan 2 yeni okul ile birlikte daha çok öğrenci alımınınsağlanacağını ve daha ferah bir mekânda öğrencilere eğitim ve öğretim verileceğinikaydeden Metin Kılıçparlar, Ticaret Meslek Lisesi`nin 24, Anadolu Sağlık MeslekLisesi`nin ise 16 derslikten oluştuğunu vurguladı. Kılıçparlar; "Yeni okullarlabirlikte hizmet kalitesi ve verimlilik artacaktır" dedi.

Nrt Üye
Gaziantep'ten 64 kişilik ekip, arama kurtarmaçalışmalarına katılmak üzere Van'a gitti.
Gaziantep Valisi Erdal Ata, gazetecilere yaptığıaçıklamada, Van'da devam eden arama kurtarma çalışmalarına 64 kişilik ekipgönderdiklerini söyledi.
Ata, hareket eden konvoyda, İl Afet DurumMüdürlüğünden 11 arama ve kurtarma personeli, İl Sağlık Müdürlüğünden 5 uzmanhekim, 1 pratisyen hekim, 2 psikolog ve 21 yardımcı sağlık personeli, AKUT'tan11, AKAT'tan 3 ve İtfaiye Daire Başkanlığından 10 uzman personelin Van'agönderildiğini belirtti.
Vali Ata, Van'daki depremin herkesi derinden üzdüğünübelirterek, ''Dileriz ki bu tür felaketler bir daha olmaz'' dedi.
Ata, Gaziantepli iş adamlarının da konuya duyarlıdavrandığını, bölgeye iş makinesi tahsis ettiklerini, ihtiyaç olması ihtimalinekarşı diğer araçlarını da hazır beklettiklerini ifade etti.

Nrt Üye
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen ve NizipKaymakamlığı'na devir yapılan tarihi Kilise'yi ziyaret eden Nizip BelediyeBaşkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip Belediyesi tarafından yapılacak çevredüzenlemesi ile ilgili bölgeyi gezerek incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nizip Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan, Fevkani Kilisesi'nde sona eren restorasyon çalışmalarınınardından ilçemizde tarih adına yapılacak olan tüm çalışmaların yer alacağınıbelirtti.

Nizip Belediyesi olarak tarihi kilisenin çevre düzenlemesininyapılacağını ifade eden Başkan Akdoğan; "Yapacağımız çalışmalar kapsamındakilise etrafında bazı evlerin kamulaştırması yapılacak ve kilise etrafı dahagüzel bir görüntüye kavuşacaktır" dedi.

columbarium Üye
Allah razı olsun ama..
içimde kocaman bir ''ama'' var...
Hala şehitlerimin acısı içimi kavururken..
ve Van'ın yarısından çoğu PKK örgütüne yardım ve yataklık ederken..
ve yine askerlerimiz koşmuşken yardımlarına..
yardım onların neyine diyecek oluyorum bazen..
İnsanlıktan çıktığımı düşünmeye başladım..
yaşananlar sayesinde, bize yaşattıkları sayesinde..
YakisikliAntika Üye
Herne olursa olsun butun vanlilar teroristleri desteklemiyorya.
Ordaki insanlarda bizim insanimiz yardim etmek lazim bugun onlara yarin belki sana veya bana yada bize olabilir..
columbarium Üye
sevgili antika, tabiki ölmesinler ama bu depremden ders alsınlar biraz..
müslüm akpek Üye
Van'da yapılan Nevruz törenleri geliyor gözümün önüne, bütün Van oradaydı. Bu acılı günde eleştirmek istemiyorum ama yinede içimde bir kızgınlık var.
Nrt Üye
Nizip Devlet Hastanesi Göz Hasalıkları Uzmanı Operatör Dr. Mehmet Gürkan Tatar," Gözlerde herhangi bir sebepten dolayı ortaya çıkanher türlü kaymanın, şaşılık olarak adlandırıldığını belirterek, bunun görmesorunu açısından bazen sebep, bazen de sonuç olduğunu vurguladı.

"Aslında kayma mevcut değilken,sanki varmış gibi algılanmasıdır" diye konuşan Operatör Dr. Tatar, Burun kökügelişiminin daha tamamlanmadığı için görülen bir durum olduğunu ve sıkgörüldüğünü kaydetti. ,

Göz Hasalıkları Uzmanı Operatör Dr. Mehmet Gürkan Tatar,konuşmalarını şöyle sürdürdü. "Ş aşılık bazen hayatibir sorunun habercisi de olabilmektedir: Bunlardan en sık görüleniRetinoblastom denilen bir çeşit göziçi kanseridir. Bir diğer durum ise beyintümörü sebebiyle göz kaslarının düzgün çalışamaması sebebiyle kayma ortayaçıkmasıdır.

Görüldüğü gibi şaşılık, sadecekozmetik ve görsel bir sorun değil, bazen çok daha önemli ve hayatı riske atanhastalıkların uyarıcısı olmaktadır.

Şaşılık, doğuştan da olsa sonradan da ortaya çıksa halkarasında bilinen görüşün aksine zaman geçmesiyle kendiliğinden iyileşen birhastalık değildir. Şüpheli bir durumda bile en kısa zamanda bir göz doktorunabaşvurulmalı ve ön muayenesi yaptırılmalıdır çünkü kısa süren bir muayene bazensadece hastanın gözünü değil, hayatını da kurtaracaktır.

Nrt Üye
Selimiye İmam Hatip Camii, Yardım Toplama KomisyonuBaşkanlığı'nın, depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzerebaşlattığı "Her Evden Bir Battaniye" kampanyası büyük ilgi görüyor.

Selimiye İmam Hatip Cami Yardım Toplama Komisyonu Başkanlığı adına bir açıklamayapan Leylek Camii İmamı Yaşar Yılmaz, Afet bölgesinden büyük miktardabattaniye ihtiyacı olduğu bilgilerinin gelmesi üzerine bu kampanyanın başlatıldığınıbelirtti.

Nizip İlçe Halkının büyük bir duyarlılık gösterdiğini vehalkımızın yardım çalışmalarına gönülden katıldığını vurgulayan Yaşar Yılmaz, Battaniyebağışlarının devam ettiğini söyleyerek,. "Battaniye bağışında bulunan bütün hayırseverlereteşekkür ediyorum" dedi.

Nrt Üye
Uzun yıllardır ilçede hizmet veren Yılmazlar Massey FergusonBayii, yeni traktörlerinin tanıtımını yaptı.Şehrin dört bir yanında halkatanıtmak amacıyla düzenlenen şehir turu nedeniyle bir konuşma yapan firmayetkilisi Mehmet Öğüt, firmanın kendi ürettiği son model traktörleri tanıtmakve halkın dikkatini çekmek amacıyla şehir turu düzenlediklerini söyledi.

Son model traktörlerin tanıtımına 26 Ekim Çarşamba günüOğuzeli ilçesi Doğan Pınar yolu üzeri Sefiller Petrol karşısında 12.00 ile 17.00saatleri arasında tarlada uygulamalı olarak devam edeceklerini belirten MehmetÖğüt, herkesin davetli olduğunu ifade etti.

Nrt Üye
Komeniyüs Projesi kapsamında Adile Altınbaş İlköğretim Okulutarafından ilçede ağırlanan bir grup yabancı Öğretmen ve öğrenci, Nizip Belediyesi'niziyaret ettiler.

Yunanistan ve İtalya'dan gelen Öğretmen ve Öğrenciler,Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur tarafından karşılandı.

Nizip İlçesi ve Nizip Belediyesi hakkında bilgi veren BaşkanYardımcısı Salih Uygur, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dilegetirdi.

Grup adına yapılan açıklamada ise, Nizip İlçesi'nin görmeyeve gezilmeye değer bir yer olduğu her yönüyle sıcak bir ilçe olduğu belirtildi.

columbarium Üye
israil ve diğer 30 ülkeden yardım istenmiş zaten. gelen paraları battaniye çadır vs.. alsınlar işte. toplanan o paralarla van'ı yeniden inşa ederler.. makedonya 100 bin avro göndermiş mesela. japonya 400 bin abd doları gönderiyor artı battaniye çadırları söylemiyorum bile..
nizipli01 Üye
camiye nazım olan mescide haram derler yanı oraya yardım oluyor sen yakınındakine yardım etttttttt
xxhidayet Üye
Oscar Wilde'ın söylediği gibi :" İnsanların %99'u sadece var olur, %1'i gerçekten yaşar."
YakisikliAntika Üye
Deli deliyi gorunce sopayi saklarmis bunlar bicaklari cikarmislar bence akli dengeleri yerinde...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim