Cumhur amcanın bir şirketi bir de sağ kolum dediği İhsan`ı vardır.
Sağ kol İhsan 20 yıl bu şirkete gerekirse müdürlük gerekirse işçilik yapmıştır.
Gün gelir sağ kol İhsan iyi bir şirketten daha güzel bir maaşla iş teklfi alır, düşünür taşınır ve biraz da aile baskısıyla teklifi kabul eder.
Patron Cumhur buna çok bozulur ``Biz onla kader arkadaşıydık, beni sattı``der ve ipleri koparır.
Sağ kol İhsan ise ``20 yıl emek verdim, o şirketin her tarafında emeğim var, bir teşekkürü hakederdim`` der.
Sizce kim haklıdır?
Genç Muhabbet
Sizce Kim Haklı? :)
bence cumhur haklı sebebi ise;
Ahde vefa kişilik sahibi insanın en degişmez karekterlerinde biridir
Ayrıca insanlar Pazara kadar degil mezara kadar dosttur
Üç kuruş için dostunu dostlugunu göremeyenden yönetici veya sag kol olmaz
Selamlar
İkiside kendincehaklı.
Çalışan emeğinin karşılığını aldığını düşünüp, işindende memnun bir şekilde çalışıyorken daha üst maaş veren yer aramaz.
Teklif geldiğinde ise tamamen maddi düşünüp, geçmişini ve işverenin hoşgörüsü ve yardımını (var ise) hiçe sayarak gidiyorsa Patron haklıdır.
Aynı şekilde çalışan canını dişine takp bilgisi, çabası, ilgisiyle çalıştığı yerin büyümesinde etkili oldu ise. İş veren başka yerden teklif aldığını öğrendiğinde çalışanın işyerine faydasını düşünmeyip ve aldığı teklife karşılık maaş artırımını düşünmeden ''gidiyorsan git'' diyor ise Çalışan haklıdır.
mustafa abiciğim, sende haklısın ama hangisi haklı.. Birini seçmelisin :)mustibalci;251764 wrote:ikiside kendincehaklı. çalışan emeğinin karşılığını aldığını düşünüp, işindende memnun bir şekilde çalışıyorken daha üst maaş veren yer aramaz. Teklif geldiğinde ise tamamen maddi düşünüp, geçmişini ve işverenin hoşgörüsü ve yardımını (var ise) hiçe sayarak gidiyorsa patron haklıdır. Aynı şekilde çalışan canını dişine takp bilgisi, çabası, ilgisiyle çalıştığı yerin büyümesinde etkili oldu ise. Iş veren başka yerden teklif aldığını öğrendiğinde çalışanın işyerine faydasını düşünmeyip ve aldığı teklife karşılık maaş artırımını düşünmeden ''gidiyorsan git'' diyor ise çalışan haklıdır.
Seçme konsunda birşey diyemiycem :) Ama bende madur çalışanlardan biriyim :)columbarium;251766 wrote:mustafa abiciğim, sende haklısın ama hangisi haklı.. Birini seçmelisin :)
Anlaşılmıştır :)
Sağ kol ihsanın teklif aldığında Cumhur amcaya teklifi söylemesi gerekirdi.'Patron bak bana şu kadar teklif ediyorlar bu şirkettede bu kadar emeğim var,sen ver şu parayı ben burada kalayım :)
Cumhur amcada düşünürdü sağ kol ihsan iyi bir eleman ise maaşına zam yapıp devam ettirirdİ,iyi değilse yolun açık olsun derdi.
Sağ kol ihsan teklifi Cumhur amcaya söylemediği için bana göre haksız :)
bence ihsan haklı..
Birinci neden, oraya yıllarını verdiği için teşekkürü hak ediyor.
İkinci nedense işin yeri ayrı, dostluğun yeri ayrı, paranın yeri ayrı :)
bence...
İhsan sen oluyorsun sanırım :)columbarium;251770 wrote:bence ihsan haklı.. Birinci neden, oraya yıllarını verdiği için teşekkürü hak ediyor. İkinci nedense işin yeri ayrı, dostluğun yeri ayrı, paranın yeri ayrı :) bence...
işçiyim de ihsan değilim henüz :)
gencim daha :)
Insan teklif aldi diye hemen isini birakmamali,gidersin patronunla veya mudurle konusursun eger biz sana bu teklifi veremeyiz derlerse ondan sonra isi birakirsin.Ihsanin burada yaptigi adam satmaktir bugun cumhuru satan yarin baska yerden yuksek teklif alirsa yeni patronunuda birakir gider.
Herseyin bir yolu yordami vardir....
patron olarak cumhur haklı sonucta onun o seviyeye gelmesinde cumhurun hakkı var
ondan tam verim alıcagı güvenip bırakabileceği zamanda ihsan gitmesi olmaz...
Bence burada suçlu , kapitalist düzen, eğer kominist bir düzen olsaydı, orada ne patron olurdu ne işçi, herkes aynı sınıfın elemanı olacaktı, her şeyin sahibi devlet olduğu için işçi nereye giderse gitsin aynı parayı alacağından işini bırakmazdı, patronda mağdur olmazdı.
Tespitim nasıl ama şimdiden alkışlarınız için teşekkürler.:D
Müslüm abi bombasın :)
hiç böyle düşünmemiştim yani..
Teşekkür ederim ilk tebrik senden geldi:D işin aslı da o zaten, kapitalistler takmışlar parmaklarına bizi oynatıp duruyorlar, adamlara para lazımsa hemen doviz fiyatlarıyla oynuyorlar, akşama bir kamyon parayla eve dönüyorlar biz sabahın 05:00 inde kalkıp gece yarısına kadar onlara para kazandırmak için uğraşıp duruyoruz, TEK YOL DEVRİM , YAŞASIN KOMİNİZM eski günlerim geldi aklıma.:Dcolumbarium;251788 wrote:Müslüm abi bombasın :) hiç böyle düşünmemiştim yani..
biz bu düzenden razıyız abi :))) eğer senin dediğin gibi olsa senin motor Allah bilir kimin olurdu :)müslüm akpek;251786 wrote:Bence burada suçlu , kapitalist düzen, eğer kominist bir düzen olsaydı, orada ne patron olurdu ne işçi, herkes aynı sınıfın elemanı olacaktı, her şeyin sahibi devlet olduğu için işçi nereye giderse gitsin aynı parayı alacağından işini bırakmazdı, patronda mağdur olmazdı. Tespitim nasıl ama şimdiden alkışlarınız için teşekkürler.:D
Bu düzende ben o motoru alabiliyorsam zaten seninde olurdu, yani herkese eşit gelir dağılımı, sende yoksa bende de olmayacak, bu daha adil değil mi, zaten İslamiyet de aynısını diyor.nizipli_mehmet;251793 wrote:biz bu düzenden razıyız abi :))) eğer senin dediğin gibi olsa senin motor Allah bilir kimin olurdu :)
malesef kominizim çöktü işçilerde bunun bir hayel olduğunu itiraf ettiler eeeeeee ammi sen patronluğa devam et aynı parayı alırsa her işçi kalifiye elaman nerde adalet nerde kaldı o zaman bir kepçe oporatörü ile bir paspas çeken aynı olurmu madende çalışan bir işçi ile amirin kapısını bekleyip hizmet eden bir işçi aynı olurmu?
Dahası leninin kapıcısı ile hiç sıradan bir idarecinin kapıcısı torpil ve iş yapma ve yaptırma ile hiç bir olurmu zaten olmadıki:D
Columbarim eger bir insan çok çok uzun yıllar bir insanla bir arada bulunmuş ve patronunda onun kıymetini biliyorsa problem yok patron vefasızsa cumhura söylenecek laf yok
Ben vefada yanayım karakaşın dedgi gibi kişi arkadaş kardeş açık olması lazım açık olmayan teklif aldığını cumhurundan saklayan zaten sadık dost degildir sag kol degildir sag kol olan bir insanı cumhur yedigi yere götürür gezdigi yere götürür giydigindende giydirir hakkınıda korur hududunuda muhafaza ettirir BEN BÖYLE ÇOK CUMHUR BİLİRİM
Açık olmak dürüstlügün temel ilkesidir dostluk veraya vefaya,sadakata dayanılarak kazanılan bir hastlettir
Bence cumhura aldığı teklifi ve sıkıntılarını anlatacak bu kapıdan başka yere gitmek istemedigini ifade edecek cumhura bir şans tanıyacak hemde zaman olarak fazla fazla olmak kaydı ile
Selamlar
fatih abi sen bitanesin bak ne güzel söyledin...fsoyarik;251800 wrote:malesef kominizim çöktü işçilerde bunun bir hayel olduğunu itiraf ettiler eeeeeee ammi sen patronluğa devam et aynı parayı alırsa her işçi kalifiye elaman nerde adalet nerde kaldı o zaman bir kepçe oporatörü ile bir paspas çeken aynı olurmu madende çalışan bir işçi ile amirin kapısını bekleyip hizmet eden bir işçi aynı olurmu? Dahası leninin kapıcısı ile hiç sıradan bir idarecinin kapıcısı torpil ve iş yapma ve yaptırma ile hiç bir olurmu zaten olmadıki:D Columbarim eger bir insan çok çok uzun yıllar bir insanla bir arada bulunmuş ve patronunda onun kıymetini biliyorsa problem yok patron vefasızsa cumhura söylenecek laf yok Ben vefada yanayım karakaşın dedgi gibi kişi arkadaş kardeş açık olması lazım açık olmayan teklif aldığını cumhurundan saklayan zaten sadık dost degildir sag kol degildir sag kol olan bir insanı cumhur yedigi yere götürür gezdigi yere götürür giydigindende giydirir hakkınıda korur hududunuda muhafaza ettirir BEN BÖYLE ÇOK CUMHUR BİLİRİM Açık olmak dürüstlügün temel ilkesidir dostluk veraya vefaya,sadakata dayanılarak kazanılan bir hastlettir Bence cumhura aldığı teklifi ve sıkıntılarını anlatacak bu kapıdan başka yere gitmek istemedigini ifade edecek cumhura bir şans tanıyacak hemde zaman olarak fazla fazla olmak kaydı ile Selamlar
Fatih sende amma abarttın ya, tabiki kominizmde de bir mühendisle işçi bir olmaz.
bence ihsan haklı cunkü atalarımız bosa dememiş güleş carıgı carık ayagı sıkar yani bu zamanda ev gecindirmek zor sende boyle bir kişiyi sende bukadar emegi varsa ola göre gitmesini istemiyosan masına zam yaparsın hı aradaki fiat farkı cokki adam cıkmıstır
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.