Gurbetten Duyurular Etkinlikler

Gelenekel gaziantep yemekleri şenliği

mustibalci Üye
Bu yıl 11. Düzenlenen Geleneksel Gaziantep Yemekleri Şenliği geçtiğimiz pazar günü İstanbul göztepedeki Özgürlük parkında yapıldı. 70 Bin kişinin katıldığı etkinlikte Gaziantep ve Nizipten getirilen salça, kurutmalık, acur, patlıcan, Hunüsü üzümü, nar vb. birçok üründe satışa sunuldu. Adeta Antep İstanbula taşınmış gibiydi.
fsoyarik Üye
mustafa resim yokmu
xxhidayet Üye
Fiyatlar çok pahalıydı.. Bir katmer 10 TL. Diğerlerini saymayayım bile.. Sadece fiyatlar değil..; organizasyon, antep ağzı konuşulacak diye vatandaşla girişilen "komik(!)" diyaloglar, beceriksiz amatörlükler, parkın dar ve sıkışıklığı, hijyenin sıfırlığı.. Muhteşem kültürümüzü, bir kuru patlıcanla yansıtma zavallılığı... Of..offf!.. Milletin kafasındaki; "Antepli" imajı yerle birdi.. Halkın arasındaydım ve homurdanmaların bizzat şahidiyim. Yazık ettiler Antebime..Nizibime.. Bu kadar ucuz mu bizim kültürümüz.. ?!..
mustibalci Üye
xxhidayet;250390 wrote:Fiyatlar çok pahalıydı.. Bir katmer 10 TL. Diğerlerini saymayayım bile.. Sadece fiyatlar değil..; organizasyon, antep ağzı konuşulacak diye vatandaşla girişilen "komik(!)" diyaloglar, beceriksiz amatörlükler, parkın dar ve sıkışıklığı, hijyenin sıfırlığı.. Muhteşem kültürümüzü, bir kuru patlıcanla yansıtma zavallılığı... Of..offf!.. Milletin kafasındaki; "Antepli" imajı yerle birdi.. Halkın arasındaydım ve homurdanmaların bizzat şahidiyim. Yazık ettiler Antebime..Nizibime.. Bu kadar ucuz mu bizim kültürümüz.. ?!..
Katılıyorum.... Düzeltilmesi gerekiyor. Ve Daha fazla Antep mutfağı yapan restoran katılması gerekiyor. İki yere millet odaklanmıştı ki bende öyleydim :)
mustibalci Üye
Fotoların devamı
fsoyarik Üye
Mustafa çok teşekkürler bizim en büyük zafiyetimiz o bölgenin insanı oılarak planlı programlı çalışma yok zaten Nizipte bu yüzden gelişmiyor büyümüyor selamlar
felsefefe Üye
Rezillik Olması gereken Giriş kişi başı 10 lira olmalı içerisi ücretsiz ne yersen ye.
xxhidayet Üye
felsefefe;250483 wrote:Rezillik Olması gereken Giriş kişi başı 10 lira olmalı içerisi ücretsiz ne yersen ye.
Kastamonulular Pendik'de bir organizasyon yaptılar.. Kahrımdan öldüm. Ucuz, basit ve bizim belki debaşka bir ortamda görsek, alay edebileceğimiz tüm kültürel varlık ve geleneklerini öyle bir profesyonelce anlatım vardı ki.. Aklım durdu.. Biz??!!.. Katmeri 10 TL satıyorlar..ucuz esnaflık, günü kurtarma.. Ya sonrası??!!..
müslüm akpek Üye
İyiki gitmemişim o zaman tam şenlik olacakmış, ben anında müdehale ederdim.
xxhidayet Üye
müslüm akpek;250519 wrote:İyiki gitmemişim o zaman tam şenlik olacakmış, ben anında müdehale ederdim.
Sinirlerim harab oldu Müslüm babam.. Adam arka tarafta et saplıyor ellerinde yumak yumak kıl.. En azından bunu burada bu şenlikte yapma be adam!.. Benim gördüğümü herkes de gördü. Bıraksınlar bu 3. sınıf esnaf karakterini de biraz daha dışa açılım göstersinler. Dün bir haber okudum..Erzurumlular Diyarbakır karpuzu tadında karpuz yetiştirmeyi başarmışlar. Yarın bir gün yemek lezzetimiz de başkaları tarafından taklit kanalıyla alınırsa görürüm ben sizi!!..
müslüm akpek Üye
Geçen senekine gitmiştim, tam bir rezaletti, zaten yağmurda yağmıştı, bu senekine de özellikle gitmedim, biliyordum rezillik yaşanacağını.
mustibalci Üye
Aslında konuya dışardan baktığımızda çoğu şehirin tanıtım günlerinden daha dolu, daha tatinkar ve daha yoğun oluyor. Bunun sebebi Antep mutfağının zenginliği. Bu şekilde hiçbir ilimizde mutfağı geniş olan yer yok. Olanlarda kendi özel şeylerinin dışında gözlük,saat gibi alakasız standlar açıyorlar. Araç park sorunu, kalabalı, yemek sırası ve en önemlisi fiyatların yüksek olmasına rağmen ben çok zevk aldım. Tabiki daha iyi olması için ne gerekiyorsa yapılması lazım. Diğer bir konu ise fiyat pahalılığı. ''Restorant'da yediğimizde aynı fiyatı ödüyorken neden orada rezilik çekeyim'' demeden geçemedim. Bu konuya özelikkle el atlıması gerekiyor. 1 dürüm kebap 10-13 TL arası, Katmer 10 TL, 3 ad kuru patlıcan dolması (olabildiğinceküçük) 5TL, 1 bardak meyan şerbeti 2.5 TL ye satıldı. Bu tadları bilene zaten fiyat yüksek. Bilmeyip tadmaya gelenlerde ''Buraya kadar geldik yielim bari'' diyerek yiyebilen yedi yiyemeyen kebap kokusuyla yetindi. Kimseye zararına satın diyemeyiz, zaten 1 günde yaklaşık 2000 adet sadece katmer satan bir müessese bunu 5 TL den verse bile zarar etmez. Daha itinalı baştan sona ilgilenilip şenliği fırsata çevirmek yerine, İstanbul'da Gaziantep'i yaşatarak vatandaşa Gaziantep'i tanıtıp hasret çekenlerede birgün bile olsa Antepteymiş hissi yaşatmayı sağlamak gerek. Saygılar.
fsoyarik Üye
Organizasyonu yapanlarla konuşmak lazım bence
mustibalci Üye
fsoyarik;250609 wrote:Organizasyonu yapanlarla konuşmak lazım bence
Gaziantepliler dernek başkanı ile görüşmek lazım. Daha önce dürümcü emmiye gelmişti ismini hatırlamıyorum. Şenlik günü eşimle katmer sırası beklerken İstanbul valisi, Kadıköy belediye başkanı ve Gaziantepliler dernek başkanı ile birlikte standları dolaşırken manzarayı gördüler. Bu eksikleri kendileride eminim görmüştür.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim