Nizipden Duyurular Etkinlikler

Haydi Çocuklar Tiyatroya!

musaeken Üye
Gösteri başlıyor PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA günleri günde 4 seans GÖSTERİ vardır. Çocukları Koruma ve topluma kazandırma derneği 7-8-9 mayıs 2007 tarihlerinde (P.tesi-salı-çarşamba) çocuklara yönelik bir tiyatro organize etmiştir.Kurgusunu dernek başkanı Seyitahmet beyin yaptığı,senaryosunu dernek sosyal ve kültürel faaliyetler sorumlusu İsa Avcı'nın yazdığı oyunu Amatör tiyatrocu Mehmet Ağbalık oynamaktadır.Tek kişilik olarak tasarlanan eğlenceli,öğretici ve ders verici bu oyun dernek yararına kullanılmak üzere 1.YTl olarak ücretlendirilmiştir. OYUNUMUZUN ADI: BEN ÇOCUKKEN Oyunun tahmini süresi 35-40 dakikadır. Oyun için Kaymakamlık,Milli Eğitim ve Belediyenin desteği olup,sözkonusu günlerde ,günde 4 seans olan oyunumuza belediye salonu tahsis edilmiştir. seanslarımız:Sabah:10:00 ve 11:00 ile öğleden sonra 14:00 ve 15:00 olarak düzenlenmiştir. Tamamen dernek üyeleri olarak kendi içimizden üreterek ortaya koyacağımız bu oyun,bu kateoride ilçemizde bir ilk olup,küçük-büyük her kesimin beğenisini alacağımıza eminiz.Yine dernek sorumluğumuzun bir uygulaması olarak ,her okuldan belirli sayıda öğrencimiz için ücretsiz kontenjanımız ayrılmıştır. Bu oyunun vücuda gelmesinde bizlere fikir veren,konu desteği yapan,maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kaymakamımıza,Milli Eğitim yetkililerine,Beldiyemize,Nizip.com üyelerine ve Derneğimizin yönetim kurulu üyeleri S.A.Uzun,Ahmet Aksoy,Derviş Dörtbudak,İbrahim Alakuş'a tiyatro ekibi adına teşekkürü bir borç addediyoruz.İlçemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun! haydi çocuklar eğlenmeye! haydi çocuklar Gülmeye,oynamaya, haydi çocuklar mutlu olmaya! site üyelerine saygı ile duyurlur...
avcı1973 Üye
tiyatro ekibini canı gönülden kutlar başarılarının devammı temennısıyle emegi gecen yönetim üyelerinide kutlarım.. Resmi aç
ahmetaksoy Üye
sevgili ustadım musa hoca ,bize yazacak bişey bırakmamışın.diline kalemine sağlık.
musaeken Üye
"BEN ÇOCUKKEN" kısaca oyun: kahramanımız Tahsin,büyümüş ama ruhu hep çocuk kalmış biridir.Kendi yaşadıklarını,yine çocukluğuna giderek,o dönemin bakış açısıyla vermeye çalışmaktadır.sahneye oynaya,hoplaya neşe içinde giren Tahsin ilk okul macerasından,doktor olma isteğine,gördüğü rüyalardan kendi yarattığı danslara ,kahvaltının nasıl yapılacağından adam olma sürecine kadar bir dizi olayı yeniden yaşayarak,canlandırarak komik bir şekilde sahneler.yaklaşık 10 bölüme ayrılan oyunda ,her bölüm 3-5 dakika olarak düşünülmüştür.Oyun esnasında çocukların hem pür dikkat izlemesi,hemde eğlenmesi için seyircilerle zaman zaman diyaloglar da ayarlanmıştır.Kısacası matrak bir oyun ve eğer çok gülmeyi ve kahkaha atmayı sevmiyorsanız size göre değil.Ama provalarda bile gülmekten kafamın ağrıdığını varsayarsak,kesinlikle syretmeye değer bir oyun olacak diyorum.Tabii çocuk oyunu,ama unutmamak lazım " her birimiz günlük yaşamın sıkıcı ve yorucu atmosferinden kaçmak için,çoğunlukla çocukluğumuza ait güzel hatıralarımıza kaçamak yapmıyor muyuz?" Bekliyorum....
Yılmaz Korkmaz Üye
Çocukların hayal dünyaları için çok güzel tek kişilik olmasıda hayal kurma gücünü arttırır tek kişi üzerinde yoğunlaşarak hayatlarına örnek alabilirler. Ama asıl önemli olan tema yani konu çocukların ilgisini çekicek bir konu allah yar ve yardımcıları olsun .Burda benim dikkatimi başka bir şey çekti uzun süredir bir tiyatro çalışması tertip edilmiyordu aceba bu daha büyük bir gösterim için hazırlanan nabız yoklamasımı
ahmetaksoy Üye
bizler dernek olarak her alan ve görevde yanınızdayız.
kızılaslan tıp merkezi Üye
Tiyatroda musa olunca bakılmazmı..? yaklaşık bir yıl aradan sonra Nizipliler tekrar tiyatro görecek hele bide oyuncular yerli olunca muhteşem olacağını tahmin ediyorum...
Yılmaz Korkmaz Üye
Evet tiyatro görmek sorun değil önemli olan o tiyatronunj gerçekten bir işe yaraması sadece tiyatro yaptım diyebilmek için yapılmamalı gerçekten halka kendinden bir şeyler katmaı izleyen oturup düşünmeli birazda kendini bulmalı tiyatroda
musaeken Üye
savcı;52309 wrote:Çocukların hayal dünyaları için çok güzel tek kişilik olmasıda hayal kurma gücünü arttırır tek kişi üzerinde yoğunlaşarak hayatlarına örnek alabilirler. Ama asıl önemli olan tema yani konu çocukların ilgisini çekicek bir konu allah yar ve yardımcıları olsun .Burda benim dikkatimi başka bir şey çekti uzun süredir bir tiyatro çalışması tertip edilmiyordu aceba bu daha büyük bir gösterim için hazırlanan nabız yoklamasımı
tebrikler savcı.konuyu hakikaten iyi analiz etmişin.tek kişilik oyunda örnek birdir ve baştan sona seyirci ona odaklanacaktır.Böylece alabilirse ,olumlu davranışları taklit edecektir. diğer konuya gelince;sizin de haberiniz var.o konu ile başka bir başlıkta sitede açılmıştı.( kırsalda tiyatro projesi) Oraya müracaat edersen,aydınlatıcı olur.sağol...
ahmetaksoy Üye
musa hoca, tiyatro biletleri konusunda bizi aydınlatsan ?gerekli hazırlıklar yapıldı mı?
Yılmaz Korkmaz Üye
Yok ben sadece bu konu üzerine düşündüklerimi yazdım hocam evet tek kişilik olması bu husularda güzel ama sahneleyecek insanın üzerine çok ağır yükler düşmekte ve sorumluluğu artmaktadır.Çocuklarda etkili bir izlenim bırabilmesi için profesyönel davranması ve öyle oynaması şarttır
devrim72 Üye
ekibimizi canı gonulden kutlarım basarılarının dewamını dılerım zaten dewamıda gelecegınden emınım musa hocam yerınız bır baskadır gonlumde sevgilerımle...
musaeken Üye
Bilet basımı ve dağıtımı ile başka arkadaşlar ilgileniyor.Sanıyorum,pazartesi (30.05.07) günü afişle birlikte basılıp gerekli yerlere dağıtımı yapılacaktır. savcı kardeş;sevgili oyuncumuz kardeşim Mehmet Ağbalık'ın mükemmel oyunculuk yeteneğine güvenerek tek kişilik oyun hazırladık.Başka tanımadığımız bir oyuncunun bu zor görevi kaldırması sınıntı olurdu belki.Ama Ağbalık'a sonuna kadar güvendim ve güveniyorum.Onu tanıdığım 6 yıl içerisinde bu kabiliyetini ve üstün oyun algısını müşahede ettim.Zaten bereber yönetiyoruz.Tabii başka kardeşlerim de vardır.Onlar da sırası geldiğinde görev almak isterlerse;kapımız açık olacaktır.İlgiyle takip ettiğin için sağol.
ahmetaksoy Üye
bu arada bu işlerle ilgili gereken ne ise bir an önce yerine getirelim.hocam.taslağı hazırlayin.muşkil duruma düşmeyelim.
Mehmet AĞBALIK Üye
Bütün katılımcı arkadaşlara ve hayırseverlere teşekkür ederim. Öncelikle herşey çocuklar için! fakat bunun yanında ; Her geçen gün bir önceki günü özlemiyormuyuz? İşte bu nokta canlandırmalar devreye giriyor. Bazen öğretmenimizle yaşadığımız tatlı bir anı, bazen göremediğimiz ama çok özlediğimiz bir arkadaş! İşte bütün bunları yaşayabilmek adına bir adım attık. İsa hocamın üstün yazma yeteneği ve Çocukları koruma derneğinin çabaları ile ortaya koyacağımız bu oyun; Milli eğitim müdürlüğü ve Kaymakamlık onayı ve desteği ile sahnelenecektir. Küçücük, ufacık bir hatırayı yıllarca yüreğinde saklaya bilen herkesin kendisini bula bileceğine inandığımız bu oyun, tümü ile sizi, bizi ve çocukları yansıtmakta. Bu oyun da bana güvenip bu ağır yükü taşıyabileceğime inanan İsa hocama ve Dernek yönetimine teşekkür ederim. İnşallah yüzlerini kara çıkarmayacağım ve herkese tatlı anlar, anılar yaşatacağım. TEŞEKKÜRLER!!! Mehmet AĞBALIK
ahmetaksoy Üye
bravo azzap biz seninleyiz..............
musaeken Üye
ahmetaksoy;52341 wrote:bu arada bu işlerle ilgili gereken ne ise bir an önce yerine getirelim.hocam.taslağı hazırlayin.muşkil duruma düşmeyelim.
Ahmet başkan malumu ilam etmek olacak,ama taslağın kaymakamlığa gittiğini,oradan onaylanıp Seyit başkan tarafından ilçeye verildiğini ve ilçenin pazartesi okul duyuruları için mem.de planlama yapılacağını duyurayım .Bu işlerle de seyit hocam ve ağbalık ilgileniyorlar.Ortada müşkil bir durum yok şükür.Gerisi sizin okul ve kurumlara yapacağınız ziyaretlere kalıyor.haydi kolay gelsin!
Orhan Çelik Üye
Faaliyet ne olursa olsun,kişiler kim olursa olsun emek harcayan insanlara destek olmak lazım olduğu gibi,kendileriyle irtibata geçip ihtiyaclarını öğreneceğim bana düşen bişey varsa seve seve yapmaya hazırım. Hele bir de bu tür bir faaliyeti ismi geçen arkadaşlarımız düzenliyorsa eminim çok harika bişey olacaktır,bundan eminim. Konu hakkında yüzyüze görüşmeyi isterdim. Çünkü çocuklara yönelik faaliyetler ilçemizin en büyük eksiğidir. İnşallah devamı gelir. Sizleri seviyorum :)))
musaeken Üye
Orhan Çelik;52387 wrote:Faaliyet ne olursa olsun,kişiler kim olursa olsun emek harcayan insanlara destek olmak lazım olduğu gibi,kendileriyle irtibata geçip ihtiyaclarını öğreneceğim bana düşen bişey varsa seve seve yapmaya hazırım. Hele bir de bu tür bir faaliyeti ismi geçen arkadaşlarımız düzenliyorsa eminim çok harika bişey olacaktır,bundan eminim. Konu hakkında yüzyüze görüşmeyi isterdim. Çünkü çocuklara yönelik faaliyetler ilçemizin en büyük eksiğidir. İnşallah devamı gelir. Sizleri seviyorum :)))
sağolun orhan kardeş.inanın yaptığımız her oyunda en candan desteği verenlerden birisisiniz.Esasen sizin de bu tiyatroya gönül verdiğinizi ve bir oyuncu kadar ilgili olduğunuzu biliyorum ve seviniyorum.En kısa zamanda derneğe gelip görüşürsek faydalı olur.Yenilenen şekliyle derneğe uğrayıp bir çay-kahve içmeye davet ediyorum.
Orhan Çelik Üye
Gelirim abi inşallah,Akif abi ve Kasım abimle beraber...
dervisdörtbudak Üye
ORHAN BEY yakın ilginize teşekkür ederiz. Elinizden gelen tüm çabayı zaten yapıyorsunuz. Bizler Başkanımız s.Ahmet UZUN ve yönetim olarak çok sıkı bir birlikteliğe büründük. Bundan sonra inşallah yapacağımız hizmetler meyvesini verecektir.Çünkü tüm kesimden derneğimize olan ilgi artmaktadır.Duyarlı halkımızda derneğimizin faaliyetlerini yakınen takip etmekte ve destek olmaktadır. Derneğimiz kültürel faaliyetlerinden sorumlu musa hocamız ve AĞBALIK kardeşimizin tiyatro girişimleri kısa zamanda amacına ulaşacak niteliktedir. Özverilerinden dolayı tebrik etmek lazım kendilerini.
bluue Üye
Ne güzel bir çalışma. Hem tiyatro , hem çocuklara vede çocukları koruma derneği yararına , emeği geçenlere alkışşşşş.
Yılmaz Korkmaz Üye
Kutlamak lazım ama daha farklı temaslarlada çocuklara ve dolayısıyla eğitime destek vermek ve böyle kabiliyetlere sahip çıkmak lazım diye düşünüyorum oyunu yazanda oynayanda değerli insanlar kusursuz bir yapı olacaktır inşallah bizlerde bu oyunu kaçırmıyacağız
musaeken Üye
Bu günkü provamızı Birecik barajındaki Kültür merkezi salonunda gerçekleştirdik.Oldukça neşeli geçen provaya Mehmet Ağbalık'ın yanısıra oyuncularımız Hasan Kara ile Emrah Deniz de katıldılar.Halk eğitim merkezi Müd.yardımcısı Mustafa Türkel beyin büyük keyif alarak izlediği prova gösterimiz yaklaşık 3 saatlik bir çalışmayla bitirildi.Kültür merkezi çalışanlarına teşekkür ediyoruz.Oynumuz bir iki eksiklik dışında hazır...her gün provalarımız farklı mekanlarda devam edecektir.sevgiyle kalın.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim