Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Nizip Sabunu Özünü Koruyor

Görüntülenme: …

Nrt Üye
AIDS virüsü dâhil birçok mikrobu öldürme gücüne sahip olduğuispatlanan sabunun ülkemizde kullanımı gittikçe azalmaya başladı. 1960'lıyıllarda Türkiye'deki sabun üretiminin yüzde 60'ını gerçekleştiren Nizip'te debu rakam, yüzde 4'lere düştü. Geçmiş yıllarda Nizip sanayisinin ve üretimininbel kemiği olan Nizip sabunu üretimi geçmiş yıllara nazaran çok olmasa da, üretiminedevam ediliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Sabun Ustaları ve Sabunİşçileri, yıllardan beri sabunculuk yaparak geçimlerini sağladıklarınıbelirttiler.

Geçen yıllara oranla yoğun bir sabun üretiminin olmamasınarağmen, her yılın mart ve nisan ayında üretime devam ettiklerini ifade edenSabun Ustaları, özellikle Türkiye genelinde doğu ilerine sabun ihracatıyapıldığını belirttiler.

Nizip Sabunu Özünü Koruyor
benbaskan Üye
doğru kendi iş adamlarımız öldürdü sabunculuğu hile ile şimdi daha yaşatılıyor demenin faydası yok nesli tükenen bir hayvan veya ürün gibi...
fsoyarik Üye
başkanım reklam yok pazarlama zayıf modernizasyon yok işte benim yıllardan beri anlatmak istedigim bu bir türlü toplumun ve çagın ihtiyaçlarına Nizip sanayisini uydurmadıkı entegrasyonu saglayamadık
selamlar
benbaskan Üye
abi haklısın ama her zaman reklamla olmuyo işler siz kaliteli iş yapınca zaten işin arkası gelir ki zamanınında reklemda yoktu ve müthiş işler yapıldı eğer hile katılmasaydı bu gün o sanayi atıl vaziyette olmazdı. ve sabunculuk sektörü kendiliğinden modernizasyonunu yapardı ve günün şartlarına uyum sağlardı. diğer bir yönüde bugün bile kötü malzeme ile hala üretim yapıyorlar ve istasyon mahhallesi yazın kokudan geçilmiyo... daha doğrusu nizip kokudan geçilmiyor...
fsoyarik Üye
malesef zaten Nizip çayı belli firmalar yüzünden bu halde malesef ancak sayın başkanım reklam şunun için önemli bir aganagi ile o yıl fındık satışı had safaya ulaştı inanın antep fıstığını yaş yemeyi daha bu ülkenin yüzde 80 bilmiyor kavrulmuşunu satmak ve baklava veya tatlı üstüne fıstıgı koymaktan öte geçemedik.
Yine bir zahteri Kekip Olarak paket sallama çay gibi piyasaya süremedik inanın batıda tansiyonu düzenleyici olarak içiyorlar kollestrolü düşürmek için içiyorlar çokta güzel sonuçlar elde eden hastalar var.
Selamlar
Gökhan Dokuyucu Üye
bu hayvansal yağların eritilirken ki kokusunu düşününce sabunlardan da tiksinir oldum :(
müslüm akpek Üye
Hayvan atıklarından çıkarılan kokuyu İstanbul'da şimdi yıkılıp yok edilen Kazlıçeşmeden hatırlıyorum, bir koku bu kadar mı kötü olur.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim