Resim kaynağı
Yillardir Nizip''''in içinde bulundugu bir sorundan bahsetmek istiyorum. Sehir merkezinde yapilmaya devam eden "Canli hayvan yetirstiriciligi"
Sayin Belediye Basanimiz Haci Fevzi AKDOGAN''in
göreve ilk basladigi günlerden beri sürekli olarak temiz bir
Nizip için ugrasmakta oldugunu biliyor ve görüyoruz. Hatta
at arabalarinin kaldirilmasi buna en iyi örnekti. Ancak halen
sehir merkezinde bulunan birçok evde koyun, keçi, inek, dana, tavuk, kus vb.gibi birçok hayvan yetistirilmeye devam etmektedir. Belediyemiz her yil büyük masraflar yaparak
ilaçlama yapmaktadir. Ancak ilaçlamanin yanisira bu pislik ve mikrop yuvasi konumunda olan ahir, kümes vb. gibi yerlerin Nizip disina çikarilmasi vakti gelmemis midir?
Özellikle yaz aylarinda bu kötü kokulardan herkes rahatsiz olmaktadir. Sagligimiz ve çevremiz için bu hususta da gerekli önlemlerin alinmasini istiyoruz..
Bir iki tane yumurta için damlarda tavuk yetiştiren bile var.Özellikle tavukların yaz aylarında büyük pislik oluşturdukları ve kaşıntılara sebep olan haşerelerin çıkmasına sebep oldukları bilinmektedir..Tek iyi tarafı horoz sesi...sabahları horoz sesi ile uyunmak kadar güzel bir şey olamaz...
hayvanlar özellikle yaz aylarında hem pis koku hemde hastalığa neden olan mikropların barınmasına ve üremesine sebep oluyor bu sebepten dolayı şehir merkezinden uzak olması gerekmektedir...gaziantepteki
hayvan pazarı gibi ahıra benzer yerler yapılsa ve oraya taşınsa daha iyi olmazmıydı?...
alıntı:
" Huzeyfe:Yav dedemin bir ineği var onunla avunup duruyor nereye götürsün adamcağız?Hiç dert etme Huzeyfe ineği keselim Taşbaş'taki ziyafet te form arkadaşlarıyla afiyetle yiyelimm...
Ama sevgili arkadaşlar işin şakası bir tarafa da gerçekten ciddi bir sorundur şehirde hayvancılık yapmak... Bunu belediye yetkililerinin bir an önce çözüme kavuşturmaları lazım,artık organize ahırmı yaparlar,yasakmı korlar ne yaparlar bilmiyorum ama yazın sivrisinekten kurtulmanın tek yolu bu... Ha bu arada dedemin ineğinide sattırmak için debize gün doğmuş olur... Selam ve dua ile....
AB'ye girmek üzere olduğumuz şu günlerde hayvan ile insanın ortak yaşamına son vermek zorundayız. Hayvancılık nostalji olarak değil, entansif üretim olarak yapılmalıdır. 5-10 hayvan ile yapılan üretim ekonomik değildir. Yerleşim bölgeleri dışında hayvancılık bölgeleri oluşturulmalıdır.
Oğuzeli Sinan köyü civarına organize besi sanayi adı altında toplu veyerleşim merkezi dışında besicilik ve hayvancılık için güzel çalışmalar yapılıyor fakat bu merkez Gaziantep odaklı ve belli bir kapasitenin üstündeki besicileri kapsıyor, İlçemizde yapılan hayvancılığın bu kapsama dahil edilmesi pek mümkün değil gibi,
eğer önümüzdeki yıllarda buna benzer ama daha küçük kapasiteli bir besi ve hayvancılık merkezinin İlçemizde kurulması gündeme gelirse Nizip'teki hayvancılık ile iştigal eden insanlar gerekli yasal düzenlemeler ve cazip hale getirilmiş şartlar dahilinde toplu ve yerleşim merkezi dışındaki besi merkezinde besiciliği ifa edebilirler, ama kenar mahallelerde bir ev içerisinde 1-2 adet sığır, 5-10 koyun keçi besleyen insanlar zannedersem bu işi terketmek zorunda kalacaklardır.