Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

İlginç ve Paylaşmak İstediğiniz Bilgiler Buraya

Görüntülenme: …

Gökhan Dokuyucu Üye

http://www.dunyaforum.com/forum/images/icons/icon37[1] [Eksik eski medya kaydı] kurban da kesdi?imiz hayvanlar için hayvan katliami yap?l?yor diyenlere...

3 dakikal?k bu film, insano?lunun milyonlarca y?ll?k medeniyet yürüyü?ünün onu nas?l ba?lad??? noktaya, vah?i bir da? adam? konumuna getirdi?ini belgeliyor.
Bu film insanl???n geldi?i son a?ama olup benzerini daha önce görmemi?sinizdir.
Onun için "ben bu görüntülerden çok gördüm" deme lüksünüz yok.
Lütfen Çocuklara izletmeyiniz.
Görüntüler kar??s?nda olumsuz etkilenebilece?inizi unutmay?n?z..
TIKLAYIN
https://www.kotuvepis.com/kurk.htm

BUNLARI K?MSE GÖRMEK ?STEMEZ AMA ?NSANLI?IN AYIPI ,)

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici

al?nt?:
"quote" Kumral Ada demi? ki:
26 ?ubat 2006 saat 20:33 itibar?yleNizip.com üyeleri
Toplam Üyeler: 2650
Bayan Üyeler: 160
Bay Üyeler: 1099

formda 160 bayan, 1099 bay var.Toplam 1259 ki?i eder.Kay?tl? üye say?s? 2650 ki?i peki nerede "Title" 1391 ki?inin cinsiyeti?

forum ilk kuruldu?unda üye olanlar male ve female olarak yaz?l?yordu. Sonraki versiyonda erkek vek?z bir sonrakinde seçme yoktu ?imdikinde ise bay ve bayan. Galiba do?ruyu bulduk ama biraz geç oldu. Bu nedenle say?da ?a?ma olabilir do?ald?r.
Gökhan Dokuyucu Üye

?lginç abi kloanlardacinsiyet yazmaz dimi:) klon nede olsa:)))).
Gökhan Dokuyucu Üye

Dikkat Yaz?l? Var! .

Kazasker nedir?
</B>Yolunmus kaza kazasker denir Cemal/Orta-2

Olcek cesitleri nelerdir?
Boy olceyi,kilo olceyi ve kesir olceyi Ayse/Ortaokul-2

Dunyamiz nasil olusmustur?
Dunyamizi insanlar kurmustur. Dunyamiz temiz sular,temiz hava ve temiz yollari yani temiz yollarla dunyamiz guzel bir sekilde olusur. Seda/Ortaokul-2

Turkiye'nin ozel konumunu aciklayiniz.
Turkiye cok ozel bir konuma sahiptir. Ozel bir konuma sahiptirden dolayi ozel konum baska kimseyi ilgilendirmez. Ama etrafimizdaki devletler ozel konumumuza karisip dururlar. Halbuki hic karismamalilar. Selim/Ortaokul-2

Boylam nedir?
Mesela kapinin oraya gittiyimizde boyunuzu olcebilirsiniz,buna boylam denir. Yavuz/Ortaokul-2
Bir seklin duz bir sekilde destek olmadan durmasidir. Serdar/Ortaokul-2

Karadeniz bolgesinin gecim kaynaklari nelerdir?
Balikcilik hamsi yani accik tarim, natasa en cok gecim kaynagi olanlaridir. Halil/Ortaokul-2

Karadeniz bolgesindeki tarimi anlatiniz.
Karadeniz bolgesinde toprak cok verimlidir. Burada en cok hamsi yetistirilir. Hamsi once ovalarda sonra yamaclarda en sonunda daglarda yetistirilmistir. Bu bolgemizde kislar cok yagisli oldugundan hamsiler serada yetistirilir. Hatice/Lise-2

Dis ticaret acigi nedir?
En dis ve en yabanci, cok uzak aciklara yapilan ticarete dis ticaret acigi diyoruz. Bilal/Ortaokul-2
Disari ihrac ettigimiz mallar yolda hasara ugrarsa veya yerine ulasamazsa buna dis ticaret acigi denir. Mahmut/Ortaokul-2

Fotosentez nedir?
Ayin dunyaya yaklasip uzaklasmasina fotosentez denir. Davut/Lise-1
Fotograflayip sentezlemek olayina fotosentez denir. Orcun/Lise-1
Bitkilerin derin nefes alip vermesine fotosentez denir.

Terliksi hayvan ne demektir?
Terlik giymeden dolasip duran deyisik turdeki hayvanlara Terliksi hayvan denir. Sevda/Lise-1

Tanim ne demektir?
Tanim,bir varliga bir seye ozgu nitelikleri belirtilmesi niteligi bicim seklindeki kelimeyi belirten anlam tarif... Meryem/Lise-2

Ovalar kaca ayrilir?
Dorde ayrilir: Yesil ova,kurak ova,agaclik ova ve gulluk gulustanlik ova. Esma/Ortaokul-2
Ovalar dorde ayrilir. Dogu,bati,kuzey,guney. Ali/Ortaokul-2
Cukur ova,duzluk ova ve yamuklu ova diye uce ayrilir. Ufuk/Ortaokul-2

Hangi durumlarda ara secime gidilir?
Meclis baskanlarinin iflasi durumunda ara secime gidilir. Ayse/Ortaokul-3

Meclisin gorev ve yetkileri nelerdir?
Mahkemelerce olmesi kesinlesenlerin olmesine izin vermek. Orhan/Ortaokul-3

Enlem nedir?
Bir canlinin boyunu posunu olcmeye yarayan sey. Ali/Ortaokul-2
</FONT>
Olcek cesitleri nelerdir?
1. Terazi tarti olcek -- 2. Fakir olcek -- 3. Zengin olcek Melek/Orta-1

Olcek nedir?
Bir ilmi birim birimidir, ve olcegin tanimini yapmak icin olcek gerekir. Arif/Ortaokul-1

Dogu Anadolu'da sanayi neden gelismemistir?
Dogu Anadolu cok daglik maglik bir yerdir. Oralar daglik maglik oldugu icin ulasim oraya gidemiyor. Ulasim gitmeyince fabrika kurulamiyor. Fabrika dagin tepesinde olmaz. Dagi yok etmek gerekir. Bu da para ister. Ulkemiz fukara karsilayamaz. Zaten dagi yok etmek icin dinamit konulsa teroristler onlari calip cirpip goturur. Bu yuzden oraya endustri gitmemis. Mustafa/Ortaokul-1

Istanbul'un onemi nedir?
Istanbul onemli bir sehirdir. Topragi altindandir. Koyden goc edenler Istanbula is,as bulmak icin giderler. Ve zengin olup koylerine geri donerler. Bagzilari ev parasi icin bagzilari ise baslik parasi icin...Ama bunlar hepsi eskidendi. Simdi bir tek ev parasi ve cocuklarin okuma parasi icin geliyorlar. Simdiki zamanda baslik parasi yoktur,kacan kacana,seven sevene. Koyden Istanbula gelen hemseriler coktur. Ayricana Istanbulda cok cok urun yetisir. Bunlarin bazilari domates,salatalik,lahmacun, ve kivircik maruldur. Istanbul ayrica Asya ile Avrupa arasinda bir yol gecen hani koprusu gibidir. Her bir kimse bu kopruden gecer. Istanbul onemli olmasaydi nufusu onbes milyon olur muydu hic? Derya/Ortaokul-2

Ermeni(Dogu) sorununu aciklayiniz.
Osmanli Devleti altinda yasayip ekmek yiyen Ermeniler kendi kendilerini kiskirtmalari sonucu dogu anadoluda hosnutsuzluklara basladilar. Mustafa Ataturk pasa dusmanla basedebilmek icin Kamil Karabekiri Ermeni uzerine dogrulttu. Ermeni yenilip baris istedi. Boylelikle en iyi sonuc osmaninin oldu Pinar/Ortaokul-3

Erzincan'daki depremzedeler icin neler yapmaliyiz?
Oraya gidip, depremzedelere yardim etmeliyiz,hal hatirlarini sormaliyiz. Depremzedelerin sobalarini yakmaliyiz,yorganlarini ustlerine ortmeliyiz. Acikanlara corba filan icirmeliyiz. Melek/Ilkokul-5

Cevre kirliligi canlilari nasil etkiler?
Cevre kirliliginden,dunyadaki insanlarin 100/90'ni sakat 100/10'u olmus. Cevre kirliligi insanlara sakincalidir. Melek/Ortaokul-1

A?a??daki atasözlerini açıklay?n?z.
GUNES BALCIKLA SIVANMAZ
Gunes isinlari degdigi yeri kurutur ve col haline getirir. Gunesi cahmurla sivarsak bu delilik olur. Gunes balcikla sivanmaz diyorum. Gunes bunca uzaktan dunyamizi etkiliyorsa dunyadan cahmur alip sivamaya gittigimizde gunese yetismeden cahmur kuruyp toprak olur. ve bizde oluruz. Eger gunes cahmurla sivansaydi cahmur kurur eski halini alirdi,yani kururdu diyorum. Sinan/Lise-1

SAKLA SAMANI GELIR ZAMANI
Bir Arkadasimiz bir sey isterse vermeyiz, ama bir kalem veya silgi isteriz. O da bize vermez. Komsunun oglu veya kizini okula savacak kitabi yoksa komsununda varsa vermeli, zamani gelince o da ona verir. Turkiye Irak'a odunc silah vermezse Turkiye'de bir savasa girdiginde Irak'in aklina sipadanak gelir ve Turkiyeye yardim eder. Ornegin Spor kulupleri Trabzonspor Fenerden odunc para vermesi lazim,vermese bile Fenerin Trabzonspora isi duser. Zamani geldiginde Trabzonda Fenere vermez. Buyuk Turk gencleri birbirine bir ev kiralar,zamani gelince o evi veren buyuk Turk gencinin alin terini,emegini eline koymalidir. Bir ailenin inegi hastalanmis veteniren aramaya koyulur. Diger komsunun evinde telefon vardir. Telefonu acmaya izin vermez inek orada olur. Aradan yillar gecer o telefonu acmaya izin vermeyen komsununun oglu hastalanir. Aha iste simdi zamani geldi. Onun evindeki telefonu bozuldu. Onun evinde telefon var ve telefon acmaya gidemez. Ya iste saklasaydin samani gelirdi simdi zamani

Koyde samani dograyip samanliga koyarlar. Sonra bir iki yil sonra o samani agirbasli hayvanlarimiza yediririz ve onlarda bize gereken urunleri verirler. Sakladigimiz samani hirsizlar yahut teroristler calip cirpip goturmezse en sonunda bir vakit zamani gelir. Ilyas/Ortaokul-1

AYAGINI YORGANINA GORE UZAT
Ayagini yorganina gore uzatirmisin. Ayagini cekyata gore uzat. Yani ayagini belirli bir yere kadar uzat. Ayagini yorgana gore uzatmazsan ayagin acikta kalir ve olursun Kendine dikkat ol.Biz kendimize dikkat olmazsak oluruz, usutup gume gideriz. Nineler kendilerine dikat etmezseler olurler. Dedelerde bakimsizliktan olurler veya acsizliktan da olurler. Babaannelerde yasliliklarindan olurler.Veya kalpten de gider hic haberleri olmaz.yasli babalar kalpten bakimsizliktan,kansizliktan olebilirler. Yeni dogmus bebeklerde mamasizliktan oluyorlar. Bir gelin yeni evlenmis gelin eve gelmis. Ana ve baba sevincinden olmus. Simdi oniki,onuc,ondort yaslarinda kalpten gidenler oluyor. Melek/Ortaokul-1

Yani bir seyi saklayinca zamani eninde sonunda gelecektir. Saman hayvanlarin yemeyidir. Cimenlerin kurumasiyla cimenler sararir,saman olusur. Samanlar da bazi yerlere satilmaya gider ve ordan hayvanlarini alan insanlar samanlarini kiloyla alirlar ve bitince yine alirlar. Koylerde cok cimenler vardir. Onlarin kurumasiyla saman olusur ve oradan imalat yerlerine gider. Gun gectikce onlar satilir. Kurban bayrami gelince hayvanlar kesilir ve etleri afiyetle yenir. Bazi hayvanlar disi ise onlarin yavrulari olur. Disi hayvanlar yavrularini emzirirler ve disi hayvanlar ac kaldiysa ona saman verirler. Hayvani varsa onu tarlaya getirir,onu gezdirir,tozdurur. Ot yedirirler ve aksam olunca onlari yerine getirirler. Onlari misilca uyuturlar. Ornek 1: Bir gun kadinin kocasi kaza yapmis ve onunda bir ayani kesmisler ve ona cok para lazimmis ve kocasina takma ayak takdircaklarmis hic bir doktor yapamazmis ve yabanci ulkeden doktor getirmisler ve kadinin kocasinin ayagina takma ayak taktirmislar ve para kadina cok lazim olmus Atalarimiz demiski sakla samani gelir zamani Selda / Ortaokul-2

AYAGINI YORGANINA GORE UZAT
Her zaman her yerde dikkatli olmaliyiz. Mesela bir yere alisverise gittik Neler alacaksak ona gore yanimiza paramizi almaliyiz. Bir yere gittik ve gittiyimiz yerde yorulduk. diyelim ve bir taksiye bindik, gidecegimiz yere geldik ve bir baktikki para cantasinda onbin bile yok. Aha simdi aba altinda sopa yedin kafasiz. Taksiciye yalvar yakar, aldirmadi,surdu gitti. Ta ormanlik yere koydu Etrafta in cin top oynuyor. Baska hic kimse yok, care de yok. madem onbin bile yok niye taksiye bindin kafasiz. Yorganina gore uzatsana. Basimizi agaclara vururuz. Ayagimizi yorganimiza gore uzatirsak basimiza bir sey gelmez. Humeyra/Ortaokul

Gökhan Dokuyucu Üye
Yeni üyeNizip.com gelir böle kar??lar?z

yeni üye:iyi ak?amlar ne güzel bi forum buras? bende yeni geldim
admin:iyi gelde kusura bakma ho?geldin diyecek vaktim yok hem ben adminim senin bna gelip ho? buldum demn laz?m
yeni üye:önemli de?il sonrada konu?uruz
admin:yok ya öle böle de?il,gece gündüz buras?yla u?ra??yorum,uyku nedir unuttum,üye gelir ?ikayet eder,o eder bu eder,yeni konu açamaz oldum,pm lerim doldu ta?t? kimseyede dert anlatam?yorum millet orda geyik yaparken benim içim gitmez mi san?yorsun mü?teriler bi yandan okul bi yandaann ama napay?m i?te i? güç..yani anlayaca??n kusura bakma ho?geldin diyemem
yeni üye https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/frown [Eksik eski medya kaydı] iyikide zaman? yokmu? ha)yok abi önemli de?il
admin:yok yani demem o ki..
yeni https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/frown [Eksik eski medya kaydı] üyew?nnnn)
..............
yeni üye:ben geldim
ço?kun:napabilirim
yeni üye:yok geldi?imi haber vereyim dedim
ço?kun:yahu karde?im manyak m?s?n,her gelen haber mi versin geldim diye
yeni üye:yok ben kayna?al?m diye ?eyettiydim
ço?kun:kayna?amam ben bu saatten sonra kimseyle,sen bi iki konu aç kitliyimde kendime geleyim
yeni üye:ama ben ne umutlarla gelmi?tim
ço?kun:napay?m benim derdim mi o!sen bana soruyor musun sen nas?l umutlarla geldin diye,yaw bi git yaw
yeni üye https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/tongue [Eksik eski medya kaydı] eki
........................
yeni üye:ben geldim
gokhandokuyucu: https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/biggrin [Eksik eski medya kaydı] gel gel
yeni üye:niye gülüyorsun komik miyim ben
gokhandokuyucu:evet komiksin
yeni üye:neden
gokhandokuyucu:buran?n nas?l bir yer oldu?unu biliyor musun
yeni üye:hay?r
gokhandokuyucu:önce seni komik yaz?larda k?r?p geçiricez,sonra genel bölümde sorunlarla bo?ucaz,sonra ?iirlerde seni kendinden geçirece?im,astroloji bölümünde y?ld?z?n? inceleyece?iz,spor bölümünde bir top misali oynayaca??z,burdan çıkt???nda bamba?ka biri olacaks?n ?imdi komik de?il mi bu
yeri üye:?ey ben geçerken u?ram?tm çok kalm?cam hadi iyi geceler
gokhandokuyucu:?aka yapm??t?m,?akac? bi insan?m ben gel buraya noluur
............................
yeni üye:merhaba
ramazan tarhan:sen kimsin bee
yeni üye:yeniyim ben
ramazan tarhan:beni ba?lamaz ha yeni ha eski bende kimseye ayr?mc?l?k yok
yeni üye:ben bi merhaba demeye gelmi?tim
ramazan tarhan:bana deme o zaman diceksn aktif bi üye olda öle gel
yeni üye:kime diyim
ramazan tarhan:karde?im bi ton insan var git onlara de
yeni üye: pardon
ramazan tarhan:ne pardonu ha ne pardonu ?urda kaç dakkam? çald?n..ben o kadar dakkada 200 konu açar 400 cevap yazar 150 konu kilitler, 500 ki?iyi uyar?rd?m
yeni üye: pardon abii ben o kadar dakka tutmam??t?m ben o kadar dakkada elimi kafama anca götürdüm
ramazan tarhan: o da benim fark?m hadi güle güle ?imdi...
..................................
y.ü:ben geldiMM!
huzeyfe:tmm ho? geldinde nie ba??r?osn bna bak ben yeni üyelere çok kötü davranrm hem buras? gördü?ün görebilece?in en muhtesem forum
y.ü:tmm abi nie k?z?osn
huzeyfe:kayboolll
................

..........................................
benm elimden bu kadar gelior vallaa umar?m kimse k?zmad? gerçekten iii hislerle yaz?ld?? bunlar? https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/biggrin [Eksik eski medya kaydı] akl?ma gelenleri anlad??m kadar?yla konu?maların? yazdm unuttu?um veya konu?mas?n? be?enmeyen arkada? varsa özr dilerm umar?m bu konuya bak?l?r bakanların yorumların? bekliorm haa https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/biggrin [Eksik eski medya kaydı]

selam olsun yolda?lara
u?urlar ola eski a?klara

Edited by - gokhandokuyucu on 25 Mar 2006 15:11:44

Edited by - gokhandokuyucu on 25 Mar 2006 20:20:06
Gökhan Dokuyucu Üye
Site üyelerine sitem;
Sevgili üyeler
buradaki yaz?lar? yazmak için baya u?ra??yorum ve ?u son yazd???m yaz? içinde baya u?ra?t?m
ama sizden bir yorum ve tepki alamad?m Eme?e sayg? bu kadar m? oluyor.
Bizim sitemiz bir form niteli?indedir. Yorumların açık açık yaz?ld??? bir yerdir.
E?er okuyup yorum yaz?lm?yorsa ?lgi çekici yaz?lar yazm?yorum demektir.
ben ba?ka sitelerdede modluk yap?yorum bu yaz? o sitelere uygulad?m gelen yorumların hatti hesab? yok
Bizim sitemizden beklerdim ben bunu.
Çok k?r?yor bu umursamazl?k beni çokkkkkkkkk...
noir doiser Üye
arkada??m demekki insanlar ilginç ?eyleri ö?renmek istemiyor...belkide onlar için sadece bu forumlara yaz? yazmak...birileriyle tart??mak önemli...

Edited by - noir doiser on 26 Mar 2006 16:27:06
cengizkrbck Üye

Bughes Jacqeton isimli fransali bir milyoner adam servetinin sadece 100.000 frank kaldigini ogrendigi gun kederinden olmustur. butun hayati boyunca sefalet icinde yasayan yegeni ise miras yoluyla 100.000 franka sahip oldugunu duyunca buyuk sevince kapilmis ve bunun sonucunda kalp krizi gecirerek hayata veda etmistir....

Michigan'in Southfield sehrindeki bir hastanede, Dr. Jerome J. Schneyer, unlu bir profesorle birlikte sabah gezisine cikmisti. Bir odadan cikmislardi ki, peslerine yasli bir hasta takildi. Ihtiyar adam alkolikti , tedavi goruyordu ve herkese yakinda olecegini soyluyordu. Koridorda profesoru yakaladi. "bana gercegi soyleyin," dedi. "Ne kadar omrun kaldi?" Profesor ise o sirada Dr. Schneyer'le konusuyordu, onun icin hastanin sorusunu duymadi.aksilige bakin ki tam o sirada saatine bakacagi tuttu. Bunu goren ihtiyar adamin rengi akti ve oldugu yere yigilip bayildi..

Guney Afrikanin Cape Town sehrindeki bir hastanede devamli olarak gizemli olumler oluyordu. hemsireler haftalardir ust uste her Cuma gunu 311 numarali yogun bakim odasina yatirilan hastalari olu bulmaktalardi. bu sirli olumlere uzun sure aciklama getirilemedi. herkes meselenin cozumu icin seferber oldu; uzmanlar odanin havasini bakteriyolojik olarak kontrol ettiler. guney Afrikanin onde gelen bilim adamlari olenlerin aileleriyle uc hafta boyunca gorusmeler yaptilar. hatta isin icine poliste girdi ve akla gelen her ihtimal tek tek degerlendirildi, ancak onlarin arastirmalari da sonucsuz kaldi ve tabi bu arada 311 numarali odadaki hastalar sebepsiz olarak olmeye devam ediyordu. son care olarak hastalarin kaldigi 311 numarali yogun bakim odasi surekli gozlem altina alindi. ve sonunda odadaki olumlerin nedeni ortaya cikti. sonuc cok komikti; Cuma sabahi saat6 da odalari temizleyen temizlikci kadinin hastanin bagli bulundugu solunum cihazinin fisini cekerek, kendi elektrik supurgesinin fisini taktigi ve isi bitince solunum cihazinin fisini tekrar yerine takip gittigi goruldu....

.
Gökhan Dokuyucu Üye
milli tak?mdaki diyaloglar...

"Merhabalar...
Milli tak?m?m?zla ilgili tamamen hayal ürünü olan komik diyaloglar

Fatih Terim: Hakan sen toplar? Necati'ye indireceksin
Hakan ?ükür: Tamam abi
Fatih Terim: Abi deqil hoca diyeceksin
Hakan ?ükür: Kime Necati'ye mi hoca diyecem?
Fatih Terim: Hay?r aptal herif bana
Hakan ?ükür: iyi de sen oynam?yon ki , toplar? sana indirsem taç olur
Fatih Terim: Fatih soyun Hakan'?n yerine oynuyorsun

Fatih Terim: Arkada?lar saha kenarından o kadar taktik veriyorum anlam?yorsunuz. Beni anlayabilmeniz için size e-mail mi göndermem gerekiyor !?
Tuncay ?anl?: ?yi de hocam , hakem benim kolyeyi bile çıkartt?rd? , leptopa ne der bilemicem
Fatih Terim: Tuncay olm sana özel masa bilgisayar? kurdurdum yedek kulübesinde
Gökdeniz Karadeniz: Len Tuncay zaten ben de cezal?y?m , beraber counter oynar?z

Fatih Terim: Arkada?lar bütün toplar Emrede bulu?uyor
Emre: Hocam ay?p oluyor ama , her duyduquna inanacaksan i?imiz var senle!

Fatih Terim: Hakan soyun oyuna girecen
O uz Hoca: Hakan yok hocam
Fatih Terim: Nas?l yok !?
O uz Hoca: Teravihe gitmi? , Ramazan ya o bak?mdan
Fatih Terim: hönk !

Fatih Terim: Y?ld?ray ?s?n
Y?ld?ray: 50 saattir ?s?n?yom , buharla?acam ya

Fatih Terim: Oquz soyun oyuna girecen
O uz Hoca: Hönk! Hocam ben futbolu b?rakal? 8 sene oldu , antrenörüm ben
Fatih Terim: Valla m? len!
O uz Hoca: Ulan tam bunad? bu

Fatih Terim: O boynundaki ne evlad?m ?
Hakan ?ükür: At nal? hocam , u ur getirsin diye takt?m
Fatih Terim: Ayaq?na tak sen onu aya ?na töbe töbe! "

al?nt?d?r

Gökhan Dokuyucu Üye
Acem? Askerlerın Sorduklari

-sigara odas? nerede?

-abi ileri bak m? diyo elleri b?rak m? diyo?

-bunun ad? kemer de?ildi neydi?

- komutan?m bir durum emredebilir miyim?
- tabii o?lum ne demek buyur, sen emret suriye' yi alal?m.

- komtan?m, dizimden rahats?zl?k geçirdim de, çök kalk yapmasam olur mu?
- tabii oglum sen ?öyle kenara geç, komando dans?na ba?la.
- ama komtan?m...
- bi daha da böyle sendikal isteklerle gelme yan?ma.
- emredersiniz komutan?m.

-komutan?m bir s?k?nt?m var arzedebilir miyim
-söyle bakal?m
-bizim tuvaletler çok pis komutan?m
-öyle mi? tamam o zaman, aste?menim bu arkada? alaydaki tüm tuvaletleri temizlesin bugün...
-???

-komutan?m yemeklere ?ap kat?l?yor mu?
-koskoca türk ordusunun i?i gücü yok sizin ?eyinizle mi u?ra?acak.

-komutan?m bu 10 günlük yatak istirahatini nerede geciricem..?
-paris güzeldir bu mevsimde..!

komtan: sorusu olan var m? arkada?lar? soru soru?
a1: komtan?m ak?am yeme?i saat kaçta oluyo?
komtan: türk askeri ac?kmaz ! ba?ka?
a2: komtan?m 10 dakka mola yetmiyo. 15 yapsak?
komtan: türk askeri yorulmaz! art?k molalar 5 dakka. ba?ka?
a3: komtan?m benim e?ofman?m yok!
komtan: benim de yok. sana soruyomuyum? ba?ka?
a4: komtan?m yemeklerde ?ap varm?? do?rumudur?
komtan: arkada?lar askeriyede her?ey bilimseldir. bilimselli?in d???na çıkan hiçbi?ey olmaz. ?ap var m? bilmiyorum ama katm??larsa birbirinizle duygusal ili?kiler kurman?z? engelliycek kadar koymu?lard?r. ba?ka?
a5: komtan?m ekmekler sabaha bayatl?yo.
komtan: zaman?nda yemezseniz bayatlar tabi. ba?kaaaaaa?
a6: komtan?m ö?len maruldan t?rt?l çıkt?.
komtan:arkada??m sava?ta bok yiyceksin bar??ta eline ne geçerse... yeteer. ba?ka soru yok. sstirahat et!
bölük: sool !

Gökhan Dokuyucu Üye
böyle mahkeme duydunuz mu?

"Mahkeme duvar? gibi..." deyimini hakl? çıkar?rcas?na
genellikle so?uk yüzlü haberlerle gündeme gelen adliyeler, zaman zaman gülümseten olaylara da sahne oluyor.

Geçti?imiz günlerde Artvin'deki bir mahkemede hem yarg? hem de
edebiyat tarihine geçmeye aday, al???lmad?k bir duru?ma ya?and?.
Ardanuç Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen bir h?rs?zl?k davas?nda san?k olarak yarg?lanan 'Â??k Gülhani' mahlasl? ozan K.O., savunmas?n? ?iirle yapt?. ??in ilginç yan?, bu savunmaya cumhuriyet savc?s? da ayn?yla kar??l?k verdi; esas hakk?ndaki mütalaas?n? ?iir ?eklinde kaleme ald?. Mahkemenin, savc?n?n talebi do?rultusunda karar verdi?i davan?n dosyas? temyiz incelemesi için Yarg?tay'a gönderildi. Yüksek mahkemenin ?iirli dosya hakk?nda ne karar
verece?i merakla bekleniyor.

San?kla cumhuriyet savc?s?n?n, ozanlar gibi ?iirli at??mas?na
sahne olan dava, Artvin'in Ardanuç ilçesinde meydana gelen h?rs?zl?k olay?na dayan?yor. Ozan K.O.'nun o?lu ?.O., Ardanuç Baraj?'n?n
yap?laca?? yerde odun toplarken, 'nas?l olsa sular alt?nda kalacak' dü?üncesiyle direkten kopard??? telefon telini dereden odun çekmek için kullan?yor. Telefon görü?mesinin kesilmesi üzerine telin kopar?ld???n? fark eden köylüler, durumu jandarmaya bildiriyor. Mahkeme karar?yla yap?lan arama sonucunda 300 metrelik telefon teli K.O.'nun evinin samanl???nda bulunuyor. Bunun üzerine
cumhuriyet savc?s? taraf?ndan evin sahibi K.O. ve o?luna h?rs?zl?k suçundan kamu davas? aç?l?yor. Ancak olaydan haberi olmayan halk ozan? K.O., h?rs?zl?kla suçlanman?n üzüntüsü içinde savunmas?n?
?iirle yap?yor. Bursa'da hastas?n?n yan?nda kald??? için duru?maya gidemeyen K.O.,mahkemeye savunmas?n? yaz?l? olarak gönderiyor.

Cumhuriyet Savc?s? ?hsan Özsoy da, bu ?airane savunmaya ayn?
?ekilde
kar??l?k vererek mütalaas?n? ?iirle yap?yor. Savc? Özsoy,
esas hakk?ndaki
mütalaas?nda, suç konusu olay?n geli?iminden, istenen cezalara
kadar her
?eyi edebi bir ?ekilde anlat?yor. Mahkeme, savc?n?n talebi
do?rultusunda
ozan K.O.'nun beraatine karar verirken, o?lu ?.O.'yu 10 ay hapis
cezas?na
çarpt?r?yor. Hapis cezas? 3 bin 300 YTL para cezas?na çevrilerek
ertelenirken, san?k ?.O.'nun temyiz için Yarg?tay'a ba?vurdu?u
ö?renildi.

'Savc? kelam etti mütalaay?, s?ra mahkemenin, versin uygun
cezay?...'

SANI?IN SAVUNMASI

Kollar?m kurusun haberim varsa,
Ozan bu olay? bilmez hakim bey.
Ozanlar dedi?in halk?n özüdür,
Ozanlar h?rs?z olmaz hakim bey.
?çimde var benim e?lenmez s?z?,
?ftirad?r bize bu evrak yaz?,
Kültür Bakanl???'na soras?n bizi,
Ozanların yüzü gülmez hakim bey.
Dayanamam iftiralar kahr?mda,
Hayat zindan oldu çile ?ehrinde,
Hastam var, kalm???m Bursa ?ehrinde,
Duru?maya ondan gelmez hakim bey.
A??kl?k dedi?in bamba?ka s?rd?r,
Manevi duygudur, gönülde yerdir,
Hukuk adalete sayg?m?z vard?r,
Devletin mal?n? çalmaz hakim bey.
Çileli Gülhani diyorlar bize,
Gerçek olaylar? bildirdim size,
Güvendim hukuka güvendim size,
Çekmeyen derdimi bilmez hakim bey.

Â??k Gülhani K.O.

SAVCININ MÜTALAASI

Yap?ld? yarg?lama, hakikat bulunsun diye,
Adaletin terazisi denk tutulsun diye.
Yer Gümü?hane köyü, Ardola mahallesi,
Y?l 2004, Kas?m ay?n?n ikisi,
Ekip bakmak için ar?zaya varm?? mahalline,
Görünce ?a??rm??lar, telefon hatt?n?n haline.
Direkler aras? 300 metre teli,
Kesip alm?? kendini bilmez biri.
Bildirilmi? durum jandarmaya,
Ba?lanm?? suç failleri aranmaya.
?üpheler toplan?nca bir evde,
Verilmi? arama karar? usulünce.
Ev K.O.'ya aittir, belli,
Evin samanl???nda bulmu?lar telleri.
Al?nd? baba-o?lun ayr? ayr? ifadeleri,
Anla??ls?n istendi, bu i? neyin nesi?
Telefon hatt? çal???r, ahali konu?ur,
Dü?ünceli ?.O. sa?a-sola ko?u?ur.
Dereye a?aç gelmi?, odun için ideal,
Yamaç sarp, yol yok, kolaysa in al.
Bakm?? direkte as?l? teller,
Telleri tutar içten, çelikten gergiler,
Elindeki ip k?sa, yeterli de?il,
Bozma niyeti ?.O., teller senin de?il.
...
Hayat zor, ?artlar zor, yakacak asli ihtiyaç,
Amma Â??k o?lu, buna m? muhtaç?
Suç i?lenmeye görsün, bulmaz m? adaleti,
??te yakalad?lar, evinde çal?nt? telleri.
?ncelendi emval, rapor ibraz etmi? bilirki?i,
San?k ?.O.'dur bu eylemin faili.
Ey Mahkemeyi Asliye, derim ki sonunda,
Â??k K.O.'nun bilgisi yok bu olayda,
Bu nedenle delil yetersizli?inden etsin beraat,
Mahkeme huzurunda anla??ld? bu hakikat.
Gelince s?ra, K. o?lu san?k ?.O.'ya,
?steyerek ve bilerek kar?? geldi kanuna,
Lehinedir 765 SK. Verilsin ceza madde 492/10 üzerinden, uygulans?n
madde
522 emval de?erinden.
Kim ister ki olsun böyle bir mahkeme,
Suç isnat edelim Artvinli bir â???a,
Herkes hakk?n?n hududunu bilse,
Gerek kalmayacak jandarmaya polise.
Müddeiumumi (savc?) kelam etti mütalaay?,
S?ra mahkemenin, versin uygun cezay?...

Gökhan Dokuyucu Üye
Arkadas klibi kendi cekmis ..gulmekten oldum

Arkadaslar bakin izleyin sizde kopicaksinz.ben catladim izlerken resmen ...abi cok guzel soyluyo sarkiyi...numa numa yey numa numa yey : ) https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/;) [Eksik eski medya kaydı]

Burda

Erkek tipleri

ERKEK TiPLERi https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/smile [Eksik eski medya kaydı] )
HARD-DISK tipi erkek :
Her ?eyi haf?zas?nda saklar.

RAM tipi erkek :
??iniz bitti?i anda sizi de unutur.

WINDOWS tipi erkek:
Herkes hiçbir ?eyi do?ru dürüst yapamad???n? bilse de kimse onsuz ya?ayamaz.

EXCEL tipi erkek:
Söylendi?ine göre bir çok kabiliyeti olmas?na ra?men bir çok kimse basit ihtiyaçlar için kullan?r.

SCREENSAVER tipi erkek :
E?lendirmekten ba?ka hiçbir i?e yaramaz.

INTERNET tipi erkek :
Eri?ilmesi zorlu olan tiptir.

SERVER tipi erkek :
Ev i?lerinde ona ihtiyac?n?z oldu?undan her zaman me?guldür.

MULTIMEDIA tipi erkek :
Korkunç ?eylerin güzel gözükmesini saglar.

E-MAIL tipi erkek :
Her 10 sözünden 8'i anlams?zd?r.

VIRUS tipi erkek :
Bir ba?ka ismi de "E?" tir. Hiç beklemedi?iniz bir anda gelir kendisini yerle?tirir ve kaynakların?z? kullanmaya ba?lar. Kurtulmaya çal??t???n?zda kesin bir ?eyler kaybedersiniz e?er kurtulmazsan?z her ?eyinizi kaybedersiniz

Gökhan Dokuyucu Üye

"postdetails" Gıcık Bilmeceler

"postbody" 1)Osmanlılar Viyana'yı neden 4. kez kuşatamadılar?
Cevap: Çünkü atacak kuş kalmadı.

2)Muazzez Abacı neden çok mutluymuş?
Cevap: Bu akşam hüzünleri evde bırakmış

3)Bir aile 3 ay boyunca her gün patates yemişler; bir
gün kapı çalmış kim gelmiş?
Cevap: Gına

4) Emaye tencere?

Cevap: No, you are not a tencere.

5) Bir elma neden diskoya gitmiş?
Cevap: Kurtlarını dökmek için

6) Adamın biri dama çıkmış, intihar edecekmiş.Aşağıya
baktığında yoldan birinin geçtiğini görünce intihar
etmemiş.Yoldan kim geçmiş?
Cevap: Vaz geçmiş

7) Bu sefer bir kaç kişi intihar için topluca dama
çıkmışlar.Aşağıdan gene biri geçmiş; intihar
etmemişler.Sizce aşağıdan kim geçmiş?
Cevap: Were (vör) geçmiş

https://firat.edu.ms/images/smiles/icon_cool [Eksik eski medya kaydı] Napolyon’un iki bacağı arasındaki kıllı şeyi nedir?
Cevap: Atı

9) Bir adam elinde bir şey ile bir odaya girmiş; bu
elindeki şey her şeye değiyormuş, bu neymiş?
Cevap: Magnum Dondurma

10)Muazzez Abacı sahnede kıpırdayamıyormuş neden?
Cevap: Hatıralar sarmış dört bir yanını

11) Çekyata neden çekyat deriz?
Cevap: itotur diyemeyeceğimiz için.

12) Yıkanan tona ne denir?
Cevap: Washing Ton

13)Boşluktaki file ne denir?
Cevap: Fil in the blanks!

14) Bir Fil elektrik direğinden yükseğe zıplayabilir mi?
Cevap: Elektrik direği zıplayamaz ki...

15) Adamın 3 kızı varmış.İsimleri sırayla Bukalemun,
Şukalemun, Okalemun'muş.Sonra adamın 4. çocuğu olmuş.
İsmini ne koymuş?
Cevap: Değişiklik olsun diye Samiye koymuş.

16)Hakan Şükür maçta sakatlanınca onu kim taşır?
Cevap: Hakan Taşıyan

17) Mustafa Denizli denize düşmüş onu kim kurtarmış?
Cevap: Mustafa Sandal

18)Dişi kertenkeleye ne ad verilir?
Cevap: Kertilenkele

19)Her şeyi bilen ördeklere ne denir?
Cevap: Blendax (bilen ducks)

20)Hep dönen ördeğe ne denir?
Cevap: Fırıldak (fırıl duck)

21)Aykut gol atamayınca ne der?
Cevap: I couldn't.

22)En şişman kız kimdir?
Cevap: FATma

23) Kocasıyla karısının ortak özellikleri nedir?
Cevap: Aynı gün evlenmeleri

24)Çorumlular leblebi yedikten sonra neden su içer?
Cevap: yellenince tozutmasın diye

25)Kedinin biri köpeği tırmalamış, köpek ne demiş?
Cevap: Hiçbir şey tabi ki, köpekler konuşamaz ki

Gökhan Dokuyucu Üye
Üniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınavından kalınca doğru hocasına
gider.

-Siz sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor ve beni cezalandırıyorsunuz.

İşin bu yanını hiç düşündünüz mü?..

-Tabii düşündüm. Hocanın görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayanı sınıfta
bırakmak değil mi?.

-İyi.. O zaman size bir teklifim var.

Bir soru da ben size soracağım.

Doğru cevabı verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalacağım.

Bilemezseniz, notumu düzeltecek ve sınıfı geçireceksiniz.

Hocanın keyfi yerinde..

Teklifi kabul eder ve öğrenci sorar:

"Yasal olup, mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olup, yasal olmayan nedir?
Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?"

Hoca uzun uzun düşünür ama cevabı bulamaz.

İddia gereği öğrencisine iyi not verip sınıfı geçirir..

Ama aklı soruda kalır..

Sonunda sınıfın en iyi öğrencisini çağırır, olayı anlatır ve sorunun
yanıtını bilip bilmediğini sorar.

Öğrenci hemen cevap verir:

"Siz 65 yaşındasınız ve 25 yaşında bir kadınla evlisiniz.

Bu yasal ama mantıklı değil.

Karınız 25 yaşında bir sevgilisi var.

Bu mantıklı ama yasal değil.

Siz karınızın sevgilisini, zayıf alıp sınıfta kalması gerekirken iyi not
verip mezun ediyorsunuz.

Bu ise ne mantıklı nede yasal..

Müthiş bir açıklama olmuş bu insanların bu derslere ihtiyacı var

Edited by - gokhandokuyucu on 02/06/2006 02:46:17
felsefefe Üye

Türk mahkemelerinde hakimle sanık ve tanıklar arasında geçen gerçek konuşmalar… Gülmekten kırılacaksınız! .

-SORU: Doğum tarihiniz nedir?
CEVAP: 15 Temmuz
SORU: Hangi yıl?
CEVAP: Her yıl .

SORU: Hastalığınız hafızanızı etkiliyor mu?
CEVAP: Evet
SORU: Peki ne şekilde etkiliyor?
CEVAP: Olayları unutuyorum.
SORU: Bize unuttuğunuz bir şeyi örnek olarak verebilir misiniz? .

***.

SORU: Sizinle yaşayan oğlunuz kaç yaşında?
CEVAP: Ya 38 ya da 35. Hangisi olduğunu hatırlamıyorum.
SORU: Ne kadardır sizinle yaşıyor?
CEVAP: 45 yıldır… .

***.

SORU: Kocanız uyandığı zaman, size söylediği ilk şey neydi?
CEVAP: Bana 'Neredeyim ben, Canan?' dedi.
SORU: Peki bu niçin canınızı sıktı?
CEVAP: Çünkü benim adım Suzan… .

***.

SORU: Korna çaldınız mı?
CEVAP: Kazadan sonra mı?
SORU: Kazadan önce.
CEVAP: Tabii; 10 yıl boyunca… .

***.

SORU: Kadının üç çocuğu vardı değil mi?
CEVAP: Evet.
SORU: Kaçı erkekti?
CEVAP: Hiçbiri.
SORU: Hiç kız çocuğu var mıydı? .

***.

SORU: Saldırganı tarif eder misiniz?
CEVAP: Orta boyluydu, sakalı vardı.
SORU: Kadın mıydı, erkek miydi? .

SORU: Merdivenlerin bodrum katına indiğini söylediniz.
CEVAP: Evet.
SORU: Aynı merdivenler yukarı çıkıyor muydu? .

***.

SORU: İlk evliliğiniz nasıl sona erdi?
CEVAP: Ölümle.
SORU: Ölen kimdi? .

***.

SORU: Vücudu incelediğiniz zamanı hatırlıyor musunuz?
CEVAP: Otopsi 18.30 da başladı.
SORU: Adam ölüydü değil mi?
CEVAP: Yok, oturmuş, neden üzerinde otopsi yaptığımı merak ediyordu.
Gökhan Dokuyucu Üye

"postbody" Sigaranın Faydaları

Sigara içeni köpek ısırmaz
Çünkü yanında baston taşır

Evine hırsız girmez
Çünkü sabahlara kadar öksürür

Üzerine sinek konmaz
Çünkü buram buram nikotin kokar

Fazla yorulmaz
Çünkü yorulunca tıkanacağını bilir

Yürümek için zorlanmaz
Çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir

İhtiyarlamaz
Çünkü genç yaslarda sevdiklerine kavuşur

Sigara içenlerin ayrıca:

Yüzlerine renk gelir
Çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur

Vücutları bir kus gibi hafifler
Çünkü ileri donemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları,
sonra da el ve ayakları kesilir

"postbody"

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim