Türk Eğitim-Sen Nizip Temsilcisi Galip Alkurt Ücretlendirme ile ilgili genelgedeki haksızlıkları protesto etmek için bir günlük sevk alarak derse girmediklerini söyledi. Alkurt Nizip’te 7 okul öğretmenlerinin tamamının, diğer okullardaki öğretmenlerin ise yarısının derse girmediklerini söyledi. Söz konusu protesto hakkında açıkla-malarda bulunan Türk Eğitim-Sen Nizip Temsilcisi Galip Alkurt, amaçlarının Ücretlendirme genelgesindeki haksızlığı ve adaleti protesto etmek olduğunu söyledi. Nizip’te eğitim veren öğretmenlerin yaklaşık %70’inin sevk alarak derslere girmediğini ifade eden Alkurt, “Öğrenci velilerinden özür diliyorum. Amacımız haksızlığın önüne geçmektir. Şimdiki hükümet öğretmenin öncelikle öğrenciyi değil, cebini düşünmesine neden olmuştur.” Dedi.
önemlı olan eğitimdir bu 1 günlük kaybı nasıl talafı edecek lermişş..kendı cıkarları ıcın eğıtım gıbı önemlı bı konuyu kullanmasınlar baska sekılde bı eylem yapabilirlerdi..
daha güzel bir anlaşma yoluna gidilebilirdi aksam yemegınde bizim cocugun ögretmenıde gelmemiş yazık.. ordan haberım oldu konuda aklıma geldi zaten 4 gün tatıldı sonumuz ne olacak
boro boro kardeş bir günlük te olsa eğitim telafi edilemez haklısın ama eğitimcilerede hak vermek lazım .. bu arada 23 nisan provaları 1 ay sürdü yaklaşık 120 öğrenci provadadı bunların kayıbını kim telafi edecek bunu araştırmak lazım
bu eylemin tatille bir ilgisi yokki.sadece yanlış olan bir uygulamanın düzeltilmesi için yapılan bir tepkidir ve kanuni haktır.öğretmenler bu bir günü telafi edceklerdir....
derslere gırmemek bı hakmıdır..ögrencılerın egıtımın ın eksık kalması bı hakmıdır....bu bi kamu hızmeti dir...sureklılıgı olmalıdır..eylem baska sekılde de yapılabılır..
boroboro kardeşime, kardeşim kamu hizmetinin sürekli olması gerektiğini söylüyor, doğrudur ama bir yılda birgün süreksizlik manasına gelmez herhalde ve çok da rahat telafi edilir diye düşünüyorum. vatan kardeşim onlar canları sıkıldığı zaman derslere gelmeseydi öğretmenlerimizin yüzünü hatırlamakta zorlanırdık sanıyorum, çünkü mevcut durumda canlarını sıkan okadar çok şey var ki... onlarda insan hak verelim ve bize "bir harf öğretenin kırk yıl kölesi" olmamız gerekiyorken, köle gibi görmeyelim onları. haksızmıyım? :))
Tabiki öğretmenler haklı bir haksızlık var ise bunu dile getirmek ve tepki göstermek lazım ama bunun yolu bu değil bir haksızlığa başka bir haksızlıkla karşılık verilemez böyle bir hak arama davranışı olamaz tamam güzel öğretmenler tepki gösterdiler haksızlığa uğradıklarını bildirdiler ama ya onların yaptığı haksızlık ikincisi seslerini kim duydu ben,sen,o ama biz bunları zaten biliyoruz peki devlet ne karşılık verdi bu önemli diğer bir deyişle ne değişti böyle bir haksızlık var ise top yekün tepki gösterilmesi lazımki bir sesiniz duyulsun