Afrika'da açlıkla kıvranan insanlara yardım etmenin çok kolay bir yolu da sms atmanızdır.
Diyanet bu iş için bir hat oluşturdu.
hangi operatörden olursanız olun AFRİKA yazıp 5601’e gönderin. Sonrasında faturanıza 5 tl yansıyacak. Fitrenin 15 tl olduğu baz alınırsa, 3 defa sms göndermeniz bir fitreniz için yeterli olacaktır. İşin en güzel yanı ise paranın aynı gün fakirlere yemek olarak ulaştırılacak olmasıdır.
isterseniz daha çok fitre ve iftar yemeği yollayabilirsiniz. Haydi Afrikadaki aç insanlar, bu akşam sizle beraber yemek yesinler.
Diyanet Vakfı : 0312 417 1235
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, insanların Afrika’ya yardım etmeleri konusunda konuşma yaptı. Görmez, 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika için bir kampanya başlattıklarını belirterek, “Her evden bir iftar, bir fitre Afrika’ya.” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda din görevlilerine seslendi. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Başkan Görmez, burada yaptığı konuşmada, Ramazan’da hayata geçirilecek iki proje hakkında bilgi verdi. “Her evden bir fitre bir iftar Afrika’ya” diyen Görmez, bu kıtada yaşanan açlık sıkıntısına dikkat çekti. Görmez, “1 Ağustos’tan itibaren başlayacak olan uygulama ile bütün operatörlerden AFRİKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak. 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak. Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız, uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır.” diye konuştu. Fitre miktarının 7,5 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Görmez, bu miktarın asgari olarak belirlendiğini hatırlattı. Görmez, “Herkes kendi konumunu dikkate alarak, onun üzerinden verebilecektir.” dedi.
Ah ah meyve sebze ambarı olan ülkemizde iyi bir organizasyon olsa çürütülmese üretilen meyve sebzeler taşınsa Afrikaya Devlet eliyle inanın ne kadear faydalı olur Selamlar
Ben bu tarz yardım organizasyonlarına inanmıyorum, kimse bu paraları denetleyemiyor, günahlarını almayayım ama inanmıyorum, burnuma yine kötü kokular geliyor.
Müslümanların duygularıyla oynayarak bu tarz yardım oyunlarını nedense hep ramazana denk getiriyorlar,ramazan ayında ofise yardım için gelen gidenin sayısı belli değil, ben bunlara 5 kuruşumu bile kaptırmam.
müslüm akpek;248143 wrote:Ben bu tarz yardım organizasyonlarına inanmıyorum, kimse bu paraları denetleyemiyor, günahlarını almayayım ama inanmıyorum, burnuma yine kötü kokular geliyor.
Müslümanların duygularıyla oynayarak bu tarz yardım oyunlarını nedense hep ramazana denk getiriyorlar,ramazan ayında ofise yardım için gelen gidenin sayısı belli değil, ben bunlara 5 kuruşumu bile kaptırmam.
Aynen Müslüm abi.. Ben yıllar önce Mazlum-Der'de çalışmıştım.. Savurganlık vurdumduymazlık almış başını gitmişti. Ne kadar feryat ettiysem nafile..
Koskoca Mazlum-Der bugün ne hallere düştü.:(
Deniz Feneri ne ne demeli?!..:confused:
Geçen İHH gittim fakir bir arkadaşıma yardım için.. Bi dövmedikleri kaldı..Bi hava bi hava..
Onlara günahımı bile vermem. Fakirlere yardım etmek hadlerine düşmemiş onların.
Müslüm abinin dediği gibi ne konrtol ve ne de bi arayan soran var. Bülent Yıldırım neden 15 yıldır İHH başkanı soran eden yok.. Sendika ağaları gibi yapışmışlar koltuğa kimsenin kaldırmaya da gücü yetmiyor.
O kadar çok yardım yapılıyor ki depolarda çürütüyor sonra da belediyenin çöp arabalarını çağırıyorlar.
Yazıklar olsun!..
İnsanlık için güzel bir şey valla benim görüşüm şu ülkemizin insanının kaymakamlıklarda valiliklerde künyesi olacak kaç kişi geliri ne işi ne okuyanı varmı evi kiramı her şey yazılı olan kişisel kimlikkartı lazım her açıdan lazım gündüz külahlı gece silahlı olmaz olamazlar amma malesef ülkemizin kaymakamlıkları çalışmıyor fakir tesbit edilir sonra denetlenir iş bulunur bulunmassa aş verilir Malesef bu ülkede kaymakam var 3 tane yardımcı lazım yokkk yokkk kim takip edecek malesef mevcut kaymakamlarda gelenden gidenden imz işlerinden çalıştıgı ilçenin mahallesni köyünü bilmeden ayrılıp gidiyor Ahhhh ahhhhh bu ülke cennet olur amma DENETİM YOK DENETİM Selamlar
Ben gönderdim, önüme gelenede söylüyorum. Şuan orada hayvan pisliği içerisinden yiyecek ayıklamaya çalışıyor insanlar. Tv de seyrederken cık cık yapacağımıza en azından birkaç mesajla katkıda bulunalım.
İyilik yaparsak kendimizi kötü işlerden koruruz
İyilik yaparsak diğer milletlerin bize karşı olan duygularını iyi yöne çekeriz.
İyilik yaparsak kendimizi haklı konuma getiririz.
İyilik yaparsak haklı işler yaparız....
Merhamet etmeye devam
ammi senin niyetin önemli sen göndermekle sevabını alırsın bundan hiç şüphen olmasın ikinci bir husus ise kötülük yapan ayrıca ceza alacagı gibi senin parana zarar verdigi i,çin ondanda ayrıca kul hakkı alırsın Kısaca yanlış dahi yapılsa sen kardasın önemli olan sizin gaye ve niyetiniz BENCE DİYANETİN BAŞINDAKİ BAŞKAN ÇOK TUTARLI VE SAMİMİ BİR İNSAN Selamlar
fsoyarik;248215 wrote:ammi senin niyetin önemli sen göndermekle sevabını alırsın bundan hiç şüphen olmasın ikinci bir husus ise kötülük yapan ayrıca ceza alacagı gibi senin parana zarar verdigi i,çin ondanda ayrıca kul hakkı alırsın Kısaca yanlış dahi yapılsa sen kardasın önemli olan sizin gaye ve niyetiniz BENCE DİYANETİN BAŞINDAKİ BAŞKAN ÇOK TUTARLI VE SAMİMİ BİR İNSAN Selamlar
müslümanların böyle düşüneceğini bildikleri için her türlü oyunu oynuyorlar.:mad:
YakisikliAntika;248232 wrote:Bu yardim dernekleri yardim yapanlarin arasindan bir kac kisiyi beraberlerinde bu yardimlarin ulastigi yerelere goturseler millette yaptigi yardimin bosa gitmedigini gorse bence guzel olur ve kimsenin aklinda soru isareti kalmaz....
Topanan yardımın miktarı cinsi belli değil ki bunu denetleyecek bir mekanizma da yok, kaç mesaj çekilmiş ne kadar para birikmiş hiç bir şeyden kimsenin haberi olmuyor, götürseler ne olacak ki.
Yardım yapacaksan ya elinle götürüp vereceksin, kaldı ki bunu yapmak çok zor. yada aracılarla göndereceksin. Aracıya güveneceksin. Başka çaren yok. Haaa o parayı yerse alttaki çocuğun ekmeğini yemek gibi bir vebale girecek. Girecekse girsin.
O yüzden sen at bir mesaj yerine ulaşırda bir cana can katarsa ne ala. Amma bilesin ki yerine ulaşsada sevabın aynı ulaşmasada. Çünkü inancımız gereği ameller niyetlere göredir. Niyet ettin mi amel etmiş gibisin yani.
fsoyarik;248293 wrote:Bencede mekanizma devlet eli ilede olsa sivil eli ilede olsa arıların yanında ekside oluyor malesef önemli olan insanın niyet ve ameli Selamlar
Amel niyet diye diye, vicdansızları zengin ettik, ben yinede yapmayacağım.
ammi o kararda sizin niyet ve ameliniz bizim size karışmamız haddimize düşmez Şu bir gerçek Afrikalı bir şaair şöle bir şiir yazmıştı aklımada kaldıgı kadar bir ikiligini yzayım;
Beyaz adamlar Afrikaya geldiklerinde ellerinde İncil vardı bizde maden Sonra Bizim elimizde İncil kaldı onlarda maden Diyor bu insalra öyle veya böyle bu aç ve sefil kardeşlerimize uzanmak zorundayız karınca kararınca buradaki en güvenli merkez diyanet zira hesaplar inceleme altında Selamlar