Peygamberimiz bildirdi ki:
“Allah Teala kulundan razı olduğu vakit ölüm meleğine: ‘Var git kulumun ruhunu bana getir. Yaptığı ameli yeter. Onu çeşitli denemelerden geçirdim. Kendisini istediğim ve sevdiğim tarafta buldum.’ buyurur. Ölüm meleği beş yüz melekle gelir. Her biri ayrı ayrı müjdelerle adamı tebrik eder.”
15.04.2006 – Yeni Asya Takvimi
Bu kıssada şu noktaya takıldım. Birine yaptığı bir işten dolayı “Allah senden razı olsun.” demekle ölümünü istemek gibi bir anlam çıkıyor. Affınıza sığınarak cevap bekliyorum.
Hayır. Kur'anı kerimde Allahın rızası ile ilgili bir çok ayette zikredilmiş ve Cenab-ı Mevla sağ olan ve o anda Resulullah ile beraber bulunan sahabeye bunu isnat etmiştir.
Örnek: "Ağacın Altında (Hudeybiyede) sana biat edenler (söz verenler) var ya, işte Allah onlardan razı olmuştur" Ayet.
Burada Allahın rızası ölümleri değildir. Eğer dediğiniz manayı içerseydi, Allah onları öldürmüştür manası çıkardı. Sahabede birbirine böyle dua eder, Allahın rızasına nail olmalarını temenni ederlerdi.
Bahsettiğiniz düşünce halk arasında mevcut ancak doğru bir düşünce değildir.
Allah en iyisini bilir.
Sevgili subutay,senin bize bildirdiğin hadisden murat;
bazı kularım vardır manası ile telakki edersen doğru senteze ulaşırsın.Zira cenabı mekla amelini mana yolu ile kabul ettirip rıza makamına ulaşan öyle kullar varki mevlamız onların ömrüne ömür katıyorki hayatta kalıp diğer kullara örnek olup yol göstersin.Zira böyle kulların sayısı biterse Kıyamet kopar.
Senin sorduğun veya hadisden anladığın kulların canını alınmasından murat o kulun imanı kutulacak , yaşarsa günah işleyecek yani anlayacağın en iyi zamanda canının alınması.Selamlar