Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Muhtar Polat, Teslim Alınmayan Evraklar Konusunda Vatandaşı Uyardı

Görüntülenme: …

Nrt Üye
Türkiye Muhtarlar Sendikası Nizip Şube Başkanı ve Fevkani Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Polat, teslim alınmayan resmi evrakların sorun olduğunu belirtti.

Postacılar tarafından getirilen evrakların, adreste yok diyerek kabul edilmemesi dolayısıyla bu evrakların Mahalle ve Köy Muhtarlarına teslim edilmesi durumunda, gerek evrak sahibi vatandaşların gerekse Muhtarların zor duruma düştüğünü söyleyen Muhtar Polat, şunları söyledi.

Evrak teslim sonucu, evrak sahibine teslim edilmiş kabul edildiğinden vatandaş mağdur oluyor. Bizler vatandaşların mağdur olmaması için bu evraklarını almalarını istiyoruz. Teslim alınmayan evrakların içerisinde örneğin "Trafik Para Cezası, Mahkeme, Maliye, İcra gibi birçok Resmi Kurumlardan gelen evrak bulunuyor. Bu evrakları zamanın da almayan vatandaşlarımız maddi ve manevi zarara uğruyor. Yaşanan bu manzara ise hem vatandaşı hem biz Mahalle Muhtarlarını zor duruma düşürüyor" dedi.

Muhtar Polat, Teslim Alınmayan Evraklar Konusunda Vatandaşı Uyardı
müslüm akpek Üye
Bu konu hakkında önceki yıllarda 4-5 bakanlığa yazılar gönderdik, uygulamanın çok yanlış olduğunu anlattık, vatandaşa tebliğ edilemeyen bir evrakın insanları mağdur durumda bıraktığını defalarca anlattık ama kimsenin umurunda olmadı.

Bazı art niyetli avukatlar ki bunlar genelde büyük kurumsal şirketlerin avukatları, tebligatları özellikle eve uğramadan evde yok diye muhtara bırakarak tebliğ etmiş saydırıyorlar, vatandaşın haberi olmadığı için mal beyanı vermemekten tutuklama çıkıyor, en olmadık yerde polis uygulamasında içeri düşüyorlar, bunu özellikle yaptıran avukatlar biliyorum ki benim de başıma geldi.

Bana gıcık giden biri, teminat için bıraktığım senedi, tahsile koyuyor ve senedin üzerine benle alakası olmayan bir adres yazıyor, tebligatı götürüp oranın muhtarına bırakıyor, işlemler devam ediyor ve adamlar 4-5 ay sonra gidip benim yazlığımın tüm eşyalarını boşaltıyorlar, evime gelmiyorlar ki müdehale edemeyim diye, haber geldiğinde gidip baktım, yazlıkta çöp bırakmamışlar, tabi bunu yapanların peşini bırakmadım suç duyurusunda bulundum, 5 sene süren davayı kazanıp yapanın yanında bırakmadım, ama 5 sene sonra gelen adalet adaletse.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim