GATEM esnafı ile bir araya gelen Doğan, daha sonra Nizip ve çevre köylerini ziyaret etti. Gezisine Gatem Sebze Hali'nden başlayan Doğan, daha sonra Gatem Komple Nakliyatçılar Sitesine geçti. Celal Doğan'a gezisi sırasında eşlik edenler arasında CHP ... Bu konudaki tüm haberlere bakın »Resmi aç Gaziantephaberler.com
Celal Doğan'dan İlginç Açıklamalar Resim kaynağı Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim çalışmalarına destek ricası üzerine yoğun çalışmaya başladı.
GATEM esnafı ile bir araya gelen Doğan, daha sonra Nizip ve çevre köylerini ziyaret etti. Gezisine Gatem Sebze Hali'nden başlayan Doğan, daha sonra Gatem Komple Nakliyatçılar Sitesine geçti. Celal Doğan'a gezisi sırasında eşlik edenler arasında CHP Milletvekili adayı Mehmet Şeker, Şehitkamil eski Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz, ve çok sayıda partili katıldı. Seçim gezisinde bir çok işyerlerinin kepenklerinin kapalı olduğunu gören Doğan, "Bu işyerlerini PKK kapatmadı" yorumunda da bulundu.
Gatem'deki ziyaretini tamamlayan Celal Doğan, daha sonra Nizip'i ziyaret etmek üzere hareket etti. Nizip ziyareti sırasında Uluyatır Belediyesi, Kocatepe Beldesi, Batal Köyü ve Arıl Mahallesini de ziyaret eden Doğan, vatandaşlardan büyük alkış topladı. Nizip'te seçim koordinasyon merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen Doğan, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında Ak Parti hükümetinin uyguladığı politikaların yanlışlığına dikkati çeken Celal Doğan, "Biz düşmana teslim olmamış bir kentiz, yanlışlığa teslim olacak bir kent asla değiliz" dedi.
ÜLKEDE SANKİ SIKIYÖNETİM VAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ricası üzerine seçim çalışmasına destek verdiğini kaydeden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Benim CHP'den kopmamdaki sebep düşünce ayrılıklarıydı. Benim 10 yıl öncesinde söylediklerini bugün CHP yetkilileri uyguladıkları için seve seve partiye destek vermeye geldim. Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arzusu üzerine ben seçim çalışmalara katıldım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çalışmalarına güç vermeye çalışıyorum. CHP, Gaziantep ve Türkiye'de çok büyük bir kan kaybetmiş bir konumdaydı. Tabi bu böyle gitmeyecekti. Siyasi iktidarın yapmış olduğu yanlışlıklar, yasakçı zihniyet, toplumun kendisini güven ve huzur içerisinde hissetmemesi, işsizliğin geldiği nokta ortadadır. Yaptıkları her işi eline yüzüne bulaştıran bir iktidar var. Ne yaptılarsa hep Türkiye'yi kördüğüm haline getirdiler. Sanki Türkiye'de sıkı yönetim rejimi varmış gibi bir hava esiyor. Biz düşmana teslim olmamış bir kentiz, yanlışlığa teslim olacak bir kent asla değiliz" şeklinde konuştu.
GAZİANTEP HALKI AYAĞA KALKMIŞTIR
CHP'nin geçtiğimiz günler şehrimizde gerçekleştirdiği miting hakkında da yorumda bulunan Doğan, "Geçtiğimiz günler CHP 15-20 yılın en kalabalık mitingini yaptı. Bu Gaziantep halkının ayağı kalktığını gösteriyor. Bu ayağa kalkışın sandığa yansıması gerekir. Bizde bu saatten itibaren vatandaşın sandığa gelmesi için çaba sarf ediyoruz. İnanıyorum ki 13 Haziran sabahı Gaziantep'te bambaşka bir güne uyanacaktır" diye konuştu.
ESNAF GÜNÜMÜZÜ ARIYOR
Seçim gezilerinde en çok sıkıntının en büyüğünü esnafın yaşadığını ve hükümetin esnafı işice çıkmaza soktuğunu dile getiren Celal Doğan, "Ben iki gündür esnafı geziyorum özellikle pasajlarda bulanan işyerlerinin büyük bir bölümünün kapalı olduğunu gördüm. Çok yerde devren kiralık yazıyor. Sayın başbakan Hakkari'de işyerlerini PKK kapattı dedi. PKK'nın kapattığı dükkanlardan ötürü vatandaşlarımız işyerlerini açmıyor dedi. Burada PKK'nın bir baskısı yok. Ak Parti'nin uyguladığı ekonomik model yüzünden esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalmıştır. Hangi esnafımıza gidersek gidelim başkan bittik, dayanacak gücümüz kalmadı, gününüzü arar olduk şeklinde feryat ediyorlar. O nedenle bu ilginin sebebi bizim günümüzü arar olduklarıdır açıkçası. Ben bu ilginin sandığa yansımasını istiyorum.