Fespukta Mızarlının biri Mızar Üniversitesi diye bir Üniversite açmış.
Adresi yok
bölümleri yok
hakiyeden enverusta
Barak Üniversitesi dese herkiş tamam diyecek
Sankim Baraağı beğenmemiş Mızarı bitirmiş.
Gelde gülme
Şimdi nizip.com da bir iki Mızarlı var mı bilmem.
Baraklı desen tonla
Bir iki de ançeketli var. ,
Bır tenek te ayranlı
Onların üniversite de var mı bilmem.
Bu Ağ Partı hokumeti de herkeşe ünveriste açtı.
Barak Üniversitesini de heç gündeme getirmiy.
Ben bu konuda küskünüm.
En azından Gaziantep Konservatuarına Barak ismi verilse heç yaglış olmaz.
İşte belem bilgi veriym size dedim,
Mızar Üniversitesi açılmış
ama fespukta
De yeri üyelerin hepsinin karnında Akçakentin erigi mişmişi vardır siteyi kuran Akçakentli unutma ayrıca Akçakent Nizibin modada öncüsüdür İstanbulda bir giyecek moda olsa hemen akçakente giyilirdi yorum De bağam akçakentin Milli havuzu delikli kayada çimmeyen varmı çulugun kayalı gölegin pınarındanhacı mustafanın pınarından su içmeyen Niziplimi var Allasen Hehe Selamlar
fsoyarik;244785 wrote:De yeri üyelerin hepsinin karnında Akçakentin erigi mişmişi vardır siteyi kuran Akçakentli unutma ayrıca Akçakent Nizibin modada öncüsüdür İstanbulda bir giyecek moda olsa hemen akçakente giyilirdi yorum De bağam akçakentin Milli havuzu delikli kayada çimmeyen varmı çulugun kayalı gölegin pınarındanhacı mustafanın pınarından su içmeyen Niziplimi var Allasen Hehe Selamlar
Barakların ucu bucağı gözükmeyen fıstık bahçelerinin yanında Ançakette yetişen bir avuç eriğin mişmişin lafımı olur. Delikli kaya diyorsun Barakların yanıbaşından akan dünyaca meşhur Fırat Nehri’nin yanında deliği olan kayadan söz etmek abesle iştiğal olsa gerek.
Deyeri düne kadar barakta içecek su yoktu hahovvv hahovvvv ne tez unuttunuz allah size merhamet versi daha karnınızda erik mişmiş duriyyy
Hani bu kadar akıyorda barakta erik mişmiş agacı nerde loo bir köyde dut ekmezler yemeye
Heheeee
haksızmıyım komşum Selamlar
Fıstık esas dağ köylerinde yetişmezmi yorum,fıstık halinde nanca fıstıkçı varsa hepsi dağ köylerinin adamı bir tane baraklı fıstıkçı görmedim ben,gören varsa beri gelsin.
fsoyarik;244808 wrote:Deyeri düne kadar barakta içecek su yoktu hahovvv hahovvvv ne tez unuttunuz allah size merhamet versi daha karnınızda erik mişmiş duriyyy
Hani bu kadar akıyorda barakta erik mişmiş agacı nerde loo bir köyde dut ekmezler yemeye
Heheeee
haksızmıyım komşum Selamlar
Gün bugünkü gün.Siz 1970'li yılların Barağından söz ediyorsunuz.Özelikle aşağı barakta bahçesi olmayan köy yok.Hem eriği,mişmişide iri iri.Ançakette yetişen kayısı satımı bile çok zor.Nizibe gelirseniz size barak turu yaptıralım ne kadar yanıldığınızı anlarsınız.Mahallede barak olarak tek aile bizdik.Diğer ailelerin tamamı ançaketli ailelerden oluşuyordu.1970 yıllarda çayın pirpirim olmadığını kendilerine biz öğrettik...
Müslüm kardeşim akçakentlilerden ne zarar gördün yorum bak vahab ammiye şikayet ederim seni hahovv kim barakda mişmiş yedi ise söylesin sen ne dersen de arkadaş Nizibin yüregi kalbi Akçakent ve bağçaları hacı mustafanın pınarının suyu varsa söyle arkadaş
Selamlar
Hahaaaa çayın pirpirim oldugunu ögretmişler siz pirpirimin ne oldugunu akçakenten ögrenmedinizse söle yorum
Tama barakta domates ekmişler adam yeşilini yemiş kırmızısını yiyince ölür diye adamı takip etmemişlermi yorum
Selamlar
fsoyarik;244854 wrote:Hahaaaa çayın pirpirim oldugunu ögretmişler siz pirpirimin ne oldugunu akçakenten ögrenmedinizse söle yorum
Tama barakta domates ekmişler adam yeşilini yemiş kırmızısını yiyince ölür diye adamı takip etmemişlermi yorum
Selamlar
Fatih abi malum ya, bizim komşuların çoğu ançaketli hepsi çalışkan ve de muhterem insanlar.Rabbim hepsinden razı olsun...
müslüm bozkurt;244894 wrote:Fatih abi malum ya, bizim komşuların çoğu ançaketli hepsi çalışkan ve de muhterem insanlar.Rabbim hepsinden razı olsun...
Rabbim sizlerdende razı olsun o kadar yıl sizlerle komşuluk yaptık zere miskal incinmedik Allahta aile olarak sizleri incitmesin vahap amcamın ellerinden hürmetle öper herkese ayrı ayrı selamlar güzel insan kıymetli kardeş
Şaka bir yana Barak yani Horasandan gelen Türkmen boylarının çok güzel bir kültür yapısı var ben iç anadoluda çalıştım bir ucu Yozgata diger ucu Sıuriye içlerine kadar uzanan yaşayan bir kültürü var. İnşallah baraklı kardeşlerim Nizip içinde Ticari yatırım paparlar, özelikle bu sulu tarımdan sonra 3-5 tane şoklama fabrikası kurarlarda o bölgenin yaz kış sebze meyve ambarı oluruz Selamlar
Müslüm ammi Bursada şoklama fabrikaları var meyveyi belli bir işlemden geçiriyorlar sonra belli derecede saklıyorlar mevsiminden sonra 5-6 ay en az saklayıp kullanıyorsunuz pazarda satılan elmalar öyle saklanıyor bu nizite meyveciligi geşiştirdigi gibi çok insanımızada iş imkanı açacaktır
Selamlar