Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

Menzili Merak edenler Buraya!!!!

Görüntülenme: …

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

Cali Üye
Menzilde Üç Minare,Yükseliyor Göklere Söyleyin Sofilere Tez Gelsinler Menzile...

Şadırvanı Mermerden Camisi çivilerden, Söyleyin Geçilirmi! Sultanım SeyidLerden...

Menzilde Gezer Sultan, DertLi Gönüle Derman, Varsa Gaflette Yanan Tez GelsinLer Menzile...

Şadırvanı Mermerden Camisi çivilerden, Söyleyin Geçilirmi' Sultanım SeyidLerden...

Menzili ArayanLar, Sultanımı DuyanLar, Varsa Çok SusayanLar,Tez GelsinLer Menzile...

Şadırvanı Mermerden Camisi çivilerden, Söyleyin Geçilirmi! Sultanım SeyidLerden...

Dermanım Yok DiyenLer, DoktorLarda Gezenler, AğLayıp İnLeyenLer, Tez GelsinLer Menzile...

Mustafa Bilici Üye
Cumali kardeşim paylaşım için teşekkürler derinlere daldık yine..
müslüm akpek Üye
Cumalinin anlattıkları işte benim söylemek istediğim şeyler, sultan lafının yerine peygammer koy tekrar oku yazdıklarını ne kadar günaha girdiğinizi anlayın, bu sultan kim onun yardımcıları kim, ona tapmaktan başka birşey yapılmıyor orada, birde günah çıkartma işlemleri var zaten beraber gideceğiz hepinize orayı benim gözümle göstereceğim inanın hak vereceksiniz, neredeyse hristiyanların günah çıkartma işlemleri gibi, halbuki cenabı allah her şeyi benden isteyin ben size veririm, benden af dileyin ben sizi affederim diyor, benim için allaha elçi göndermek gibi bir şey bu tabi bu zatı peygammer diye görmüyorsan. Daha bu konuda söylenecek çok şey var ama siz inanmışsınız söyleyeceklerim sizi kırabilir üzebilir artık bu konuda beraber Menzile gidene kadar birşey yazmayacağım.
hayri murat bakırcı Üye
müslüm akpek;160812 wrote:Cumalinin anlattıkları işte benim söylemek istediğim şeyler, sultan lafının yerine peygammer koy tekrar oku yazdıklarını ne kadar günaha girdiğinizi anlayın, bu sultan kim onun yardımcıları kim, ona tapmaktan başka birşey yapılmıyor orada, birde günah çıkartma işlemleri var zaten beraber gideceğiz hepinize orayı benim gözümle göstereceğim inanın hak vereceksiniz, neredeyse hristiyanların günah çıkartma işlemleri gibi, halbuki cenabı allah her şeyi benden isteyin ben size veririm, benden af dileyin ben sizi affederim diyor, benim için allaha elçi göndermek gibi bir şey bu tabi bu zatı peygammer diye görmüyorsan. Daha bu konuda söylenecek çok şey var ama siz inanmışsınız söyleyeceklerim sizi kırabilir üzebilir artık bu konuda beraber Menzile gidene kadar birşey yazmayacağım.

Bide şu yönden bakalım abi
Tıpkı bir anten düşün verici olmadan nasıl net çekmiyor...Söylenecek çok şey var ama bişey yazmıyacağım...
Mustafa Bilici Üye
yok abi yaz yaz ki bizde senin pencerenden bakalım.
bazı konularda haklısın neden haklısın?
yapılan işlemler nedir nerden çıkmıştır bu soruların cevabını bekliyorsun
empati yapınca karşıdakini anlayabiliyoruz
şimdi sohbetleri dinlemesek sebepleri sonuçlara bağlamasak orda yapılanlar bizede saçma gelebilirdi.

gelelim günah çıkarma meselesine
Peygamber Efendimiz(SAV) yanına gelenler biat ediyorlardı nasıl ediyorlardı Peygamberimizi(SAV) şahit göstererek elini tutarak Onun(SAV) şahitliğinde yapılan biat kabul edilmez mi?
Buradaki mesele
Allah(CC) dostu kimdir?
Yüzüne bakınca Allahı(CC) hatırlatır

Allah(CC) dostunu kırar mı?
ne diyoruz Ya Rabbi ben pişmanım Keşke yapmasaydım İnşAllah (Allahın izniyle) Birdaha ben yapmayacağım
ben kabul ettim Seyda Hz Kendime Ahir zamanda avukat kabul ettim(yani şahidimdir senin dostunun yanında senden af diliyorum)
Lütfen art niyet aramayalım
yazmakla olmuyor konuşmak lazım..
HMERMER Üye
ALLAH İLE KUL ARASINA GİRMEK NE DEMEK?

Çevremizdeki bazı insanların zaman zaman ‘Bir mürşide bağlanmak gerek, tövbe alıp tasavvuf terbiyesine girmek lazım!..’ diye söze başladıklarında, kendilerine nedense hep aynı karşılık verilir:

“Allah ile kul arasına kimse giremez!..”

Çoğu kimseler bu sözle, tasavvuf yoluna girenlerin Allah ile aralarına Allah’ın razı olmadığı kimseleri koyduğunu, bir mürşide bağlanmakla şirk tehlikesine düştüklerini, kendilerinin ise böyle bir tehlikeden uzak olduklarını anlatmaya çalışırlar.

Acaba işin gerçeği böyle mi?

Bu sözün gerçek manası bilinmezse fitne kaçınılmaz olur; zarar verir. Bu zarar imana dokunur, dini zedeler, din kardeşliğini sarsar, kardeşlik ruhunu öldürür.

Allah ile kul arasına kimse giremez sözü, niyete göre farklı sonuçlar doğurur. Eğer bu söz:

“Ben Allah’a kullukta önümde kimseyi istemem, peygamber, kitap, alim, mürşit tanımam, istediğim gibi kulluk yaparım, keyfimce ibadet ederim.”

Anlamında söyleniyorsa insanı dinden çıkarır. Daha doğrusu böyle düşünen kimse küfür, isyan ve gaflet içinde kalmış demektir. Eğer bu söz:

“Ben Allah’a giden yolda Allah’ın peygamberi ve kitabı ile yetinirim, onlar ne diyorsa onu yaparım, başka kimseyi kabul etmem, alimlere bakmam, velilere bağlanmam, mezhepler beni ilgilendirmez, dini kendi anladığım gibi yaşarım”

Anlamında söylenmişse, söyleyen sorumludur. Bu kişi inanç esaslarını zorlamış, kendini tehlikeli bir sona doğru sürüklüyor demektir. Çünkü arada alimler olmadan kendi başına dinin öğrenilmesi, anlaşılması ve yaşanması nasıl mümkün olacak!?

Oysa Kur’an ve Sünnet, hak yolda birlik (cemaat) olmayı, bu beraberliğin başındaki imama itaat etmeyi, topluca Allah’ın ipine sarılmayı, hep birlikte tövbe etmeyi, bilmediklerimizi alimlere sormayı, takva ve iyilikte yardımlaşmayı, bunun için Allah’ın sadık kulları ile beraber olmayı açıkça emretmektedir.

Dinin hükmü bu iken, bir mümin hangi delil ve mantıkla, ‘Bana bunlar gerekmez’ diyebilir? Dese bile bunun Allah katında ne kıymeti olabilir? Eğer bu söz:

“Allah benim her hâlimi görüyor, biliyor, sözümü işitiyor, niyazımı dinliyor. Ben namazda, secdede, zikirde, duada ve tövbede kalbimi Rabbime bağlıyorum. Onun için gönlüme kimseyi koyamam, kimseden bir şey bekleyemem. Benim korkum, sevgim, niyetim, hedefim sadece Allah’tır.”

Anlamında söyleniyorsa ne güzel. İşin doğrusu da budur, böyle olması lazımdır.

Zaten bütün peygamberler kalbi dünyadan çekip bu şekilde Allah’a bağlamak için gelmişlerdir. Onlara vâris olan alimlerin ve kamil mürşitlerin işi de budur. Buna Allah adamı olmak denir.

Ama ne var ki, kalbin bütün varlıklardan çekilip sadece Yüce Allah’a bağlanması kolayca elde edilecek bir nimet değildir. Bu tam bir hürriyet hâlidir. Arifler o hâli elde etmek için nefisleri ile bir ömür mücadele vermekte ve Allah ile aralarına giren engelleri yok etmek için mücadele etmektedirler.

Şu halde Allah ile aramızdaki engeller nedir?

Allah’a gitmek, Allah’a kavuşmak deyince ne anlaşılmalıdır?

Bizi ilgilendiren konu budur.

Allah’a gitmek gönül ile olur. Allah’a ulaşmak bir hâldir, sevgidir, aşktır. Bu kavuşma dışa doğru değil, içe doğrudur. Kalıp ile değil Kalp iledir.

Kalpleriyle manevi engelleri geçenler, nefislerini aşanlar Yüce Mevla’yı bulurlar. Allahu Teala’nın insana şah damarından daha yakın olduğunu anlarlar. Bu buluşma O’nun razı olduğu amelleri yaparak gerçekleşir.

Bu iş insanın nefsi ve keyfine göre değil, Yüce Allah’ın çizdiği sınırlara göre olur. Bu sınırlara din denir.

Bizi Yüce Allah’a götürecek tek din İslam’dır. İslam, Kur’an ve Sünnetin çizdiği yoldur. Kur’an, Yüce Rabbine kavuşmak isteyenlere yolu şöyle tarif eder:

“Kim Rabbine kavuşmak istiyorsa salih amel yapsın ve Rabbine ibadetinde hiç kimseyi ortak etmesin.”

Demek ki Yüce Allah’a gitmek için iman, ihlas ve salih amel lazımdır. Allah’a giden yola uyanık kalple varılır, sevgi ile engeller aşılır, ihlasla hedef bulunur. Bu yolun başı ve sonu edepten ibarettir.

Bu yolun en büyük engeli nefis, en azılı düşmanı şeytan, en sarp yokuşu dünyadır. Nefis edeple süslenmeden, şeytan sindirilmeden, dünya sevgisi kalpten silinmeden Yüce Allah’a gidilemez.

Buna manevi terbiye ve arınma denir. Kendisini aşamayan insan, varlığın sahibine ulaşamaz. Bir arif şöyle diyor:

Allah’a giden yol iki adımdır:

Birinci adımda nefsine bas...

İkinci adımda Rabbine kavuşursun.
aşk-ı muhabbet Üye
hayri murat bakırcı;160709 wrote:Ama abi ben sadece oraya ibadet etmek için gidicem yani tövbe alıcam cumartesi gidip pazar falan duruma göre geri dönicem ayrıcao zat dediğin peygamber efendimizin torunuymuş...
Peygamber torunu olamak neyi ifade eder?
Kaldı ki hepimiz peygamber soyundan geliyoruz. eğer ilk insanın Adem (A.S) olduğuna inanıyorsak.
Kaldı ki peygamber efendimizin amcası, dedesi ve nice akrabaları iman dahi etmediler.
Akraba olmak gerçek imana sahip olmak manası taşımıyor.
Üstelik İslamda ruhbanlık sınıfı yoktur.Kul ile Allah arasına girilmez.
Allah bizlere şah damarımızdan daha yakındır...
Sevgiler...
xxhidayet Üye
Güzel bir yer.. gitmek görmek lazım!..
HMERMER Üye
soruna başka türlü cevap verim o zaman
Bir Dut Agacını Allah teala adetullah olarak Öyle yarattıgı halde
Adamın Bırı Gelse de o Duttan daha buyuk dut veren agactan
ası yapsa bu kucuk dut veren agacın
meyvesı Nasıl Olur ??
Yenı Asıdan dolayı Tabıkı dut buyuk olur ..
Hanı ya Allah ıle Kul Arasına Kımse Gıremezdı ..
Bu adam Allah'ın Ahkamını Bozdu Yani kucuk Dut Veren
Agaca Buyuk Dut Verdırdı ..
Bu işe Allah c.c Nıye kulunu Karıstırdı ..
Allah c.c kadirdir kendi buyuteydi ..
Aşi YAPAN asıcıya Ne Luzum vardi ..
Demekki Rahman Küllü Seye kadirdir ..

Yine bir Ayet-i Celileyle Son Vereyım inşaAllah
Ey iman Edenler Allah'tan Korkun Ve
Sadıklarla Beraber olun .. Tevbe Suresi 119. AYet ..
şükrü çiftçi Üye
bu tatilde ailece ziyeret etmek için gitmeyii düşünüyoruz kısmetse
xxhidayet Üye
Açıkçası, bir teolog olarak; 'Tarikat-Şeyh-Mürit-Kurtuluş-Vird' vs. konular üzerine tarafsız gözlem ve kaynaklarla 'Menzil' ve benzeri yerleri irdelem isterim..
Bilgi fırtınası için dostlara duyrulur..
HMERMER Üye
Allahu teala razı olsun kurban
Kazancımızı biz bile tahmin edemeyiz
Çok mübarek bir kapıdayız Rabbim ayırmasın sonuz baglılıklar nasip etsin inş
Dua ile...
ziya_eren27 Üye
Allah’ın varlığını görmeye ve hayran olmaya niyetliyse kişi Allah kendini bir bakış, bir dokunuş, bir sözle gösterecektir kendisine eminim. Diliyorsak kavuşmayı o bize kollarıyla, sesi ve nefesiyle, yağmuru, rüzgârı, ışığıyla mutlaka ulaşacaktır. Sorularımızın cevapları kesinlikle gelecektir. Mesajları ve şifreleri okumayı bilmiyorsak,işte o zaman vay bizim halimize? defalarca gitmeme rağmen okadar özlemişim,ki menzili herşeyiyle burnumda tutuyor ALLAH (CC) nasip ederse bir gün nizip com üyeleriylede gitmek isteyen dostlarla bir dost ziyaretine nasip olur inşallah...
fsoyarik Üye
Aşkı muhabbet peygamber torunu neyi ifade ederki ve ve kaldıki hepimiz peygamber torunuyuz demişsiniz ve .... devam etmişsiniz
Şimdi bir kutsi hadisde biz her şeyi sudan yarattık buyrulmuş.çok haklısınız ancak kahinata bir bütün meyveler topraktan fışkırmazmı amma tadı rengi koksu ayrı ayrı niye hepsi meyve oldugu halde ayrı ayrı Şeytanda ademde sudan yaratıldı amma evsaf ve sıfat degişik degilmi
aynı agacın bedenine veya dalına kalem atıyorsunuz bir tarafta Limon diger tarafta Mandalin oluyor amma kök aynı iste Seyyitlik dedigimiz peygamber torunu olmakta buna benzer dal aynı aşı yani zürriyet bozulmayınca nesil güzel terbiye edildigi için insan lar temiz ve ari kalıyor yoksa bir seyyit ile senin aranda takvadan başka ne fark olabilirki
Şimdi kul ile allah arasına girilmez diyorlar Cibril a.s hatamı yaptı acaba hadi şıvgın dedigimiz şetile veya bir dala kalem atmada göreyim erik yenirmi yenmezmi bütün meyve fidanlarına aşı yaparlar yoksa meyve olmaz arkadaşım şimdi rızık verilirken kul ile allah arasına girmiş olmuyorlarmı niye bir ünversiteden diploma alamıyorsunuz milli egitim veya Yök ile aramıza niye profösörler veya ögretim üyeleri giriyorki niya allah bizi yaratırken araya anne rahmi girdiki vel hasıl sorular çogaltılabilir
Ha! demekki her insan herşeyi ögrenemez bir yol gösterici yardım eden lazım tarik arapça yol demek yani daha önce yapılmış veya üstünde yürünülen yere yol denir bizden önce giden insandan bu yolu ögrenmeye çalışıyor insanlar hadise bu arkadaşım , şeytanın geliş yolları ve hileleri var daha önce yaşayan bu yolu bildigi için peygamberimizde dahil insanlara bu yolu ögretiyorlar hadise bu kadar sade niye bunu yanlış yöne çekerizki ben anlamam
Bütün peygamberler ümmetlerine tövbe ettirmiş şimdi her cuma hocalar camide tövbe ettiriyor bu sapıklık veya hiristiyanlıkmı
İnsan bir kadını çok sever ve onda fani olur yani onun ahlakı ile ahlaklanır veya aynı şey bir bayan içinde geçerli toplumda bunun adı evlilik
islamdada bir birini seven insanlar bir birbirinin yolu ve ahlakı ile ahlaklanıyor bununda adı mezhep veya meşrep yani tarik oluyor ne zarar varki kötülükte tarik olana laf yok iyilikte kırkl tane lafı güzaf
Lütfen kalbimizin baktıgı degil bakmamız gerektigi gibi bakalım
Ayrıca bu allah resülünün hadisi benim sözüm degil sahihi buhari müslüm kısaca kütübü siddede geçer size iki şey bırakıyorum Allahın kitabı ve ehli beytim yani seyyitler der peygamberimiz Selamlar
benbaskan Üye
yanlış anlaşılmak istemem ama bir kaç kişi orada çalışıp alacaklarını almadıklarını söylüyorlar hemde çok uzun bir süreden beri... acaba bu kul hakkı değilmidir. kaynağım sağlam yok öyle bir şey diyenleri hak sahibi kişi ile de görüştürebilirim. şimdi allah yolunda gidip işçi hakkını vermemek ne kadar doğru acaba...
xxhidayet Üye
benbaskan;196796 wrote:yanlış anlaşılmak istemem ama bir kaç kişi orada çalışıp alacaklarını almadıklarını söylüyorlar hemde çok uzun bir süreden beri... acaba bu kul hakkı değilmidir. kaynağım sağlam yok öyle bir şey diyenleri hak sahibi kişi ile de görüştürebilirim. şimdi allah yolunda gidip işçi hakkını vermemek ne kadar doğru acaba...

Can alıcı bir noktaya değinmişsin... sohbet güzel gidiyo..:)
fsoyarik Üye
Başkan siz akkılı bir insansınız günde binden hatta hafta sonu 3-5 bin kişilik ziyaretçisi olup insanlara yedirip içirip barınması ısınması yemizlenmesi için yer yapan su taşıyan insan bunu yaparmı bak sana bir şey anlatayım bende bunu bir arkadaştan işittim
Kulaklarımla duydugum bir hadise;
Menzildeki alim zatın yegeni ile oturuyorduk bir takım hizmetler sebebi ile ayakkabısının altının delindigini ancak ayagına zaman bulup ayakkabı dahi alamadıgını söyleyince ben oglumu gönderdim ayakkabı numarasını tahmin edip bir kundura getirtim
bana bune dedi
size ayakkabı aldık buyrun giyin hediyedir
Olmaz dedi niye diye sebebini sorunca bana allah resülü şöyle buyurdu
İstersem dilimi kesinler hediye verirde almazsam elimi kesinler demiş
dedim buda bizden size hediye
olmaz biz ayakkabımızın altı delik dedik
istemiş gibi olur haram olur
nen söylemeden sizin içiniden gelip alsaydınız helal ve hediye oluırdu dedi
Başkanım yegeni böyle islam ve ahlak yaşayan bir alim hiç başkasının hakkını yermi
Ha!onların haberi olmadan bazıları yanlış yaparsa o insanlara veya cemaata mal etmemek lazım
Bu her toplum için geçerli
Şimdi işçi hata yaparsa o fabrika ve tüm lastikler hatalı olurmu.Selamlar güzel insan
müslüm akpek Üye
Allahla kul arasına kimse girmesin meselesi, için yazılanları okuduktan sonra gerçekten kafanızı kuma gömdüğünüzü anlıyorum, Menzildeki zat altı delik ayakkabıyı sizi etkilemek için özellikle giymiş olamazmı, bana hediye almayın günah diyen zatın, depo ve ambarlarını yada banka hesaplarını kontrol ettinizmi.

Yol gösteren olmazsa allaha ulaşamayız gibi saçma sapan bir konuşma var, yahu Peygamber efendimiz ölür ölmez müslümanlar 4 mezhebe bölünmedimi, bunların önderliğinde günümüz dünyasında elli çeşit müslümanlık ortaya çıkmadımı, müslümanların arasına bu çeşitli inançlar girmedimi, siz hala önder yol gösteren olmalı diyorsunuz, yol gösterdikleri için müslümanlar bu hale geldi.

Günümüzde müslüman deyince, pislik, anarşi, yobazlık, s apı klık, sapkın ilkişkiler, sürüsüne bereket şeyhler ,şıhlar, tarikatlar cemaatlar anlaşılmıyormu, içinizden kaçınız arabistanı,İranı,fas'ı,bengaldeşi,cezairi gördü.

Kadınları regl olunca evlendirmek zorunda kalan analar babalar, kızları sünnet ettiren müslümanlar, homoseksüel ilişkileri normal karşılayan İranın doğusu, karısının sayısını bilmeyen Arabistan kıralları, mute nikahı kıyıp olmadık sapık ilişkilere girenler hep önderler sayesinde olmadımı, artık bırakın bu işleri bunlar 17-18 nci yüzyıllarda kaldı, biz çağımıza ayak uyduralım, bilimle uğraşıp çağdaş Türkiyeyi yaratalım.
ziya_eren27 Üye
size ayakkabı aldık buyrun giyin hediyedir
Olmaz dedi niye diye sebebini sorunca bana allah resülü şöyle buyurdu
İstersem dilimi kesinler hediye verirde almazsam elimi kesinler demiş
dedim buda bizden size hediye
olmaz biz ayakkabımızın altı delik dedik
istemiş gibi olur haram olur
müslüm abi siz galiba fatih abinin yazdıgını anlamadınız yada anlamak istemediniz? .kimse kimsenin ne hesapına karışır nede bakış acısına,
fsoyarik Üye
Müslüm bey bazan kendinizi ifade ederken karşıyı anlamadıgınızı gayet iyi müşehade ediyor bunada çok çok üzülüyorum.
Zalim ve yanlış insanların yaptıgını bir dine bir düşünceye nasıl mal edebilirizki
şimdi bursaya gelirken arabanda arıza var diye sizdede arızamı var dememizi istersiniz
Dünyada hiç bir düşünce ve hiç bir görüş yokki tartışmaya açık olmasın zira insanlar kendi düşünce ve inançları ile olaylara bakım yön vcermeye kalkıyor
Bak hemşerim bir insan mıotor konusunda veya hakemligi konusunda konuşursa sana karşı birde iddia ederse körü körüne bu ******lık olur bagnazlık ve yobazlık olur
Hewr kes istedigi gibi düşünür inanır konuşur sizin en büyük yanlışınız Sosyal demokrat olup bir faşist gibi müdahil oluyorsunuz bırakın insanlar nasıl inanırsa inanır yanlış yapmayın lütfen
sizin baktıgınız gibi bakarsak almanyada tuvaletlewrde su kıllanıldıgı yok memleketin en gelişmiş ve kültürlü ailesi boyun kesiyor yapma allah aşkına islama zarar verenleri bu şekil ifade etmeyelim siz aaydın ve münevver bir insansınız bazan bu çıkışlarınız bizi üzüyor
size anlatılan veya verilen mesajı iyi algılayın
Bu gün benim Sözde TARİKAT EHLİNDEN KAÇTIGIMI SANIRIM KİMSE KAÇMIYORDUR
amma bu demek degilki dünyaya ışık saçan bu mütekekir insanlara soguk bakalım
Şimdi siz geçek mevlana ve mevlevilikm ile Ticaret metahı haline gelenleri aynı kefeye koyarsanız
BUNUN ada zulüm ve iftira olur LÜTFEN BİR BİRİMİZİN DEDİKLERİNİ VE DEMEK İSTEDİKLERİNİ İYİ ANLAYALIM.SELAMLAR
fsoyarik Üye
lütfen bize hakaret edip deve kuşu demeyin ben GÜLDE ATSAN TÜKÜRSENDE SİZE KIZMAM ZİRA KARDEŞİZ.SELAMLAR
müslüm akpek Üye
O zaman bana biriniz şimdiki müslümanlığın içler acısı halinin sebebini anlatabilirimi, madem bu yol gösteren önderler doğruydu dürüsttü müslümanlık niye bu halde.
şükrü çiftçi Üye
müslüm akpek;196820 wrote:O zaman bana biriniz şimdiki müslümanlığın içler acısı halinin sebebini anlatabilirimi, madem bu yol gösteren önderler doğruydu dürüsttü müslümanlık niye bu halde.
müslüm abi bu kadar ortalığı kızıştırmanıza bi türlü anlam vermiş değilim
şunu belirtmekte fayda var şu anda en önde olan din islamdır
buna kimsede
yalandır diyemez ama hernedense siz herzaman dini konuları farklı yönlere çeviriyorsunuz buna da anlam vermekte zorlanıyorum
ezanımız 5 vakit okunuyor o yeter
sizler değerlisiniz bazen böyle cevaplar vermeniz oldukça beni de kızdırmıştır
sizler önemli bilgi ve kültüre sahipsiniz dikkatinizi çekerim
selametle
ziya_eren27 Üye
abi müslümanlıgın işler acısı derken? neyi kastemek istediniz?
peyğamber efendimiz (sav) bir sohbetinden.ben arapım ama araplar benden degil demiş
yani herkes kendi nefsinden ve dininden sorumlu.yapmış oldugu günah ve hayır olarak elbet hesapı sorulacak.kimi bu dünyada kimi ömür tarafta cezasını ilaki görecektir, yeter'ki herkesin bakış acısına saygı duymak gerekir degil'mi abi saygılarımla..

asla birilerinin umudunu kırma belki.de sahip oldugu tek şey,o dur...
müslüm akpek Üye
Neyse herkesten özür dilerim, ama yinede ısrar ediyorum kendisine şeyh şıh ermiş denilen insanlar müslümanlara zarar veriyor.

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim