Nizip.com
Üye ol
Basından Nizip Haber

Ned yemekte buluştu

Görüntülenme: …

BAD-ISABA GAZETESİ Üye
Zeugma Şenlikleri kapsamında düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvasında büyük başarılara imza atan Nizip Engelliler Derneği Futbol Takımı Şampiyonluk maçı öncesi Nizip Engelliler Derneği Yönetim Kurulu tarafından organize edilen yemekte buluştular.
Nizip Engelliler Derneği Futbol Takımı oyuncuları şampiyonluk maçı öncesi bir araya gelerek şampiyonluk sözü verdiler. Yemekte söz alan Nizip Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrezzak Pamuk ‘’ Öncelikle bu zorlu mücadele bizlere bu coşkuyu yaşattığınız için teşekkür ederim. Yapılan bu müsabakalarda gerek saha içindeki futbolcularımızın gerekse tribündeki taraftarımızın futbolun kardeşlik sevgi olduğunu vurgulaması, tüm kurumlara örnek olacak davranışlar sergilenmesi ilçemizde büyük takdir toplamıştır. Nizip Engelliler Derneği olarak böyle bir organizyona sizlerin verdiğiniz emek ve güç ile katılmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Hepimizin bilmesi gereken bir nokta var ki ‘’ Her sağlam insan bir engelli adayıdır. Engeller Paylaştıkça azalır’’ bu paylaşıma ortak olduğunuz için sizleri tebrik eder şampiyonluk yolunda başarılar dilerim’’ dedi
Nizip Engelliler Derneği Futbol Şube Sorumlusu Abdullah Alp ise ‘’ Öncelikle bizleri kabul ederek toplumsal duyarlılığın içine almanızda dolayı çok mutluyuz. Takım arkadaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğimize söz vermiştik. Allah ‘a şükürler olsun ki son adıma geldik. 03.05.2011 Salı günü saat:19.00 da yapacağımız maçta şampiyon olarak kupayı derneğimize kazandıracağız. Ben buradan başta Başkanımız şahsında tüm yönetim kurulu ve üyelerimizi ve zor şartlarda bizlerden desteğini esirgemeyerek bizleri destekleyen engelli kardeşlerimize ve taraftarımıza teşekkür ederim.’’
Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.Yemek sonrası söz alan Nizip Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı M. Sait Yalçın ‘’ Bugün burada sizlerle bir başarı öyküsü daha yazmaktayız. Kurulduğumuz günden beri yaptığımız faaliyetlerle Nizip’te birçok ilke imza attık. Şampiyon olmadan önce bile bu ilklere bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Bizler bu başarıyı kutlamak adına sizlerleyiz. Bu yemeğin davetlilerinden biri de yıllardır Nizip imize hizmet etmiş çocuklarımıza büyüklerimize bağlama dersi verdiğini ve halen sürdüğünü söylemekten gurur duyduğum biri var. Emrullah Elçi oğlunun derneğimizde farklı bir yeri vardır. Kurulduğumuz günden beri her çağırdığımız programımıza katılan her zaman yanımızda olduğunu bildiğimiz bu muhteşem ses bugünde bizleri yalnız bırakmamıştır. Sizlerinde huzurunda onu’’ Engellilerin Bağlama Hocası’’ ilan ederek o güzel türküleri ile sizleri baş başa bırakıyorum’’dedi. Yemeğe katılanlara güzel dinletiler sunmak üzere bağlaması ile Emrullah Elçioğlu söz aldı. Dinleyenlerin de eşlik ettiği türkülerle güzel dakikalar geçirildi.
Yemeğin ilerleyen saatlerinde geçen müsabakaların fotoğrafları ile videolarından oluşan slâytları izleyen futbolcular adeta o anları tekrar yaşadılar. Oldukça morelli olan futbolcular şampiyonluğa hazır olduklarını bir kere daha göstermiş oldular.
Yapılan programa Kızılay Nizip Şube Başkanı Kasım ÇİÇEKTAŞ, Nizip Engelliler Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Nizip Engelliler Derneği Futbol Takımı Oyuncuları ve davetliler katıldı.
Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı

Resim kaynağı
müslüm akpek Üye
Nizip Engelliler Derneğini kutluyorum, benim her zaman söylediğim bir şey vardır, aslında engelli yok sadece konan engeller var, Nizip'linin çok eskilerden gelen bir özelliği vardır, engellisine her zaman sahip çıkar, ayrıca engelliye engelli gibi davranmaz ona her alanda imkan sağlar, bu açıdan NED ne her konuda destek vermeye hazırım, zaten İstanbul'da bu konuda çalışmalarımız her zaman olmuştur, Nizip'e geldiğimde derneği ziyaret edeceğim.
Nizip Engelliler Derneği Üye
Müslüm Bey sizleri de misafir etmekten büyük kıvanç duyarız. Her zaman derneğimizin kapıları açıktır. Bekliyoruz sefa verirsiniz.
müslüm akpek Üye
Teşekkür ederim,mutlaka ziyaret edeceğim.
M.KÜÇÜK Üye
Ben engellileri bir yere toplamaya, onları toplumdan tecrid eder gibi hepsini bir arada tutmaya pek sıcak bakmıyorum.Onları toplumun içine sokmalıyız toplumla beraber yaşamalarını sağlamalıyız sokaklarda hastanelerde kamu kululuşarında toplu ulaşım araçlarında inerken binerken yürürken gereken tüm imkanları sağlamalıyız.Engelli bir arkadaşımız evinde çıktığı zaman tek başına her işini rahatça görüp tekrar tek başına evine dönmelidir.Bakıyoruz engellileri bir araya toplayıp el becerileri kursları düzenliyorlar,sonra bütün engellileri bir araya toplayıp bir sanat atölyesi v.s açıp hepsini bir arada tutuyorlar,bence bu doğru değil.Her resmi kurum belli bir sayıda engelli çalıştırmak zorunda,belli bir sayının üstünde eleman çalıştıran işyerleri yine engelli çalıştırmak zorunda.Bizler bugün engelli olmayabiliriz ama yarının engelli adayıyız.Elbette dernekleri olsun elbette bir araya gelip kendi sıkıntılarını paylaşsınlar ama bence onlara yapılan en büyük kötülük yukarıda saydığım şeyler olacaktır.En büyük iyilik ise toplumla içi içe yaşayacak iş ve imkaları sağlamak. Ben acizene böyle düşünüyorum, herhangi bir kişiyi,kurumu yıpratmak değildir niyetim.
müslüm akpek Üye
M.ENES;242276 wrote:Ben engellileri bir yere toplamaya, onları toplumdan tecrid eder gibi hepsini bir arada tutmaya pek sıcak bakmıyorum.Onları toplumun içine sokmalıyız toplumla beraber yaşamalarını sağlamalıyız sokaklarda hastanelerde kamu kululuşarında toplu ulaşım araçlarında inerken binerken yürürken gereken tüm imkanları sağlamalıyız.Engelli bir arkadaşımız evinde çıktığı zaman tek başına her işini rahatça görüp tekrar tek başına evine dönmelidir.Bakıyoruz engellileri bir araya toplayıp el becerileri kursları düzenliyorlar,sonra bütün engellileri bir araya toplayıp bir sanat atölyesi v.s açıp hepsini bir arada tutuyorlar,bence bu doğru değil.Her resmi kurum belli bir sayıda engelli çalıştırmak zorunda,belli bir sayının üstünde eleman çalıştıran işyerleri yine engelli çalıştırmak zorunda.Bizler bugün engelli olmayabiliriz ama yarının engelli adayıyız.Elbette dernekleri olsun elbette bir araya gelip kendi sıkıntılarını paylaşsınlar ama bence onlara yapılan en büyük kötülük yukarıda saydığım şeyler olacaktır.En büyük iyilik ise toplumla içi içe yaşayacak iş ve imkaları sağlamak. Ben acizene böyle düşünüyorum, herhangi bir kişiyi,kurumu yıpratmak değildir niyetim.

Mahmut söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ama örgütlenmeden de ses duyurmak artık çok zor, o yüzden bu dernekler kuruluyor yoksa bu insanlar evlerine hapsolacak, Nizip'te son geldiğimde tekerlekli sandalyanin kaldırımlara çıkması mümkün değildi, bu konuda henüz bir çalışma yapıldığını da sanmıyorum.
M.KÜÇÜK Üye
Dediğim gibi herhangi bir kişiyi veya herhangi bir kuruma birşey demedim bunu sadece Nizip olarakta söylemedim,dernekler elbette olmalı birlikten kuvvet doğar.Ben sadece engellileri sosyal faaliyet adı altında bir yere toplayıp tecrit etmemek lazım, onları toplumun içinde normal bir bireymiş gibi algılanmalarını sağlamak lazım demek istedim.
müslüm akpek Üye
iyi de dedin.
Nizip Engelliler Derneği Üye
M.ENES;242276 wrote:Ben engellileri bir yere toplamaya, onları toplumdan tecrid eder gibi hepsini bir arada tutmaya pek sıcak bakmıyorum.Onları toplumun içine sokmalıyız toplumla beraber yaşamalarını sağlamalıyız sokaklarda hastanelerde kamu kululuşarında toplu ulaşım araçlarında inerken binerken yürürken gereken tüm imkanları sağlamalıyız.Engelli bir arkadaşımız evinde çıktığı zaman tek başına her işini rahatça görüp tekrar tek başına evine dönmelidir.Bakıyoruz engellileri bir araya toplayıp el becerileri kursları düzenliyorlar,sonra bütün engellileri bir araya toplayıp bir sanat atölyesi v.s açıp hepsini bir arada tutuyorlar,bence bu doğru değil.Her resmi kurum belli bir sayıda engelli çalıştırmak zorunda,belli bir sayının üstünde eleman çalıştıran işyerleri yine engelli çalıştırmak zorunda.Bizler bugün engelli olmayabiliriz ama yarının engelli adayıyız.Elbette dernekleri olsun elbette bir araya gelip kendi sıkıntılarını paylaşsınlar ama bence onlara yapılan en büyük kötülük yukarıda saydığım şeyler olacaktır.En büyük iyilik ise toplumla içi içe yaşayacak iş ve imkaları sağlamak. Ben acizene böyle düşünüyorum, herhangi bir kişiyi,kurumu yıpratmak değildir niyetim.

Öncelikle çok değerli fikirleriniz sunduğunuz için teşekkür ederiz. Derneğimiz aslında sizin dediğiniz gibi engellilerin bir arada olduğu sadece onlarla çalışan bir dernek değil. Alt kısma ekleyeceğim logoda derneğimizin kuruluş amacını yansıtmaktadır. Derneğimizin iki başkan yardımcısnın herhangi bir engelli bulunmamaktadır. Bizler bu derneği kurarken aman ha şöle toplanalım böyle olsun engelliler hep bir arada olsun diye kurmadık. Bizler yaptığımız çalışmalarla engelli vatandaşlarımızı toplumun içine sokabilmek adına çalıştık . Çalışmaya da devam edeceğiz. Paylaştığınız fikirler çok güzel. Müsülüm Beyin de dediği gibi ses getirmeden malesef ki toplumda uyanamıyor. Toplumumuzu bu duyarlılığa sahip olana kadar herkes kendi hakkını savunmak zorunda kalıyor.

Derneğimizin yayın organı olan Bad-ı Saba Gazetesinin her sayısında esnafımıza yönelik bir manşet atıyoruz. Yoksa siz Engelli Müşteri İstemiyor musunuz ? Nizip te bir engellinin tek başına çıkıp ta alışveriş yapması neredeyse imkansız. Yaptığımız haber sonucunda şu ana kadar sadece bir eczanemiz engelli girişi yaptırdı. Tüm bankalarımıza yazdığımız yazılardan sadece bir bankamız cevap verdi ve girişlerini yeniledi. Bunları herkes bilsin diye yazıyorum. Derman Ecz. Hsbc Bankası .

Diğer bir konuda Müslüm Bey bahsetmiş Nizipte kaldırımlar konusu. Nizip Çalıştayınna katıldığımız toplantılarda bu sorunları ortaya koymuştuk . Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmeler de bu sorunların çözülmesi için karar alındı. 2012 yılında bu sorunun da çözüme kavuşacağı kararı verildi. Yapılan orta refüjler de engelli geçişi yapıldı. Hatta yapılan geçişlerin yüksekliği standarta aykırı olması ile tekrar baştan yapıldı. ( Malesefe motorsiklet geçişine uygun olunca sıkıntılar başladı)

Nizip Engelliler Derneği kurulduğu günden beri bir çok sıkıntıyı dile getirdi. Bugün engellilere ait bir park yeri olmazken artık engelli park yeri levhalarını görüyoruz.

M. Enes Bey belirttiğiniz görüşler çok haklı görüşler. Yanlız işte engellilerin toplanmaması veya hakkını savunaması yıllardır çekilen zorlukları getirmiştir. Hani gidipte bir yerde otur başarı göster millet duygulansın demiyoruz istemiyoruz da. Şu an derneğimizde el sanatları ile ugrasan 6 bayan var. Bunları gören engelsiz hanımalrımız kardeşlerimizi bir merak aldı gidiyor. Oturdular birlikte yapıyorlar. Onlar evden çıkarken hayata bağlandılar. Söylemek istediğimiz konu dernekler her zaman olmalı ama öyle hadi engelliler bir yerde toplanın hak savunun değil. Hep beraber bu işe el atıp beraber çözüm yolu üretmektir.

Sayın adminimiz Mehmet Beyin çalıştay toplantısında söylediği bir sözü unutmadık. '' Bundan sonra yapılacak inşaatları engelliler için yapmalıyız. Sonuç ta yıllar önce yapılan bir çok kurum kuruluşun yapısı ortadadır.

Özetle burdan Müslüm Bey , M. Enes , Admin ve Fatih abiye teşekkür ederim. Yazdığımız haberler de ilanlar da sorunlar dayanımızda oldrını çözüm yolları ürettiklerini takip ediyoruz. Nizip Engelliler Derneği olarak her zman görüşleriniz önerilerinizi bilgileriniz almak isteriz. Diğer bir konuda Nizip Engelliler Derneği sadece engellilerin değil tüm halkımızın çalışmaları ile büyüyecektir.
Resim kaynağı
M.KÜÇÜK Üye
Asıl biz size teşekkür ederiz,önünüze çıkardığımız onca engele rağmen tüm engelleri aşıp hayata tutunduğunuz için:)
müslüm akpek Üye
Ben İstanbul'da zaten bir çok yerlerde bu konularla ilgili çalışmalar yaptım hala da yapıyorum, şu sıralar abim Haluk Akpek Büyükçekmece de tekerlekli sandalye temini için büyük mücadele veriyor ve başarılı da oluyorlar, bazı dinamikleri harekete geçirmek lazım ki ihtiyaçlar giderilsin, ben Nizip'in tek eksiğinin engellilere konan engeller olduğuna inanıyorum, yolların ulaşım araçlarının ve diğer kamu kuruluşlarının giriş çıkışlarının çok acil olarak düzenlenmesi gerekiyor, kaldırımlar o kadar yüksek ki, yaya bile zor çıkıyor, mesela ulaşım araçlarına binip inmek neredeyse imkansız.

Çalışmalarınızı takdirle izliyoruz.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim