Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 15 Nisan 2011 tarihli "Elektrikli Bisikletler" konulu genelge gönderildiği belirtildi. Açıklamada, Elektrikli Bisikletlerin Karayolu üzerinde kullanıldığının tespiti halinde sürücülerinin A1 sınıfı sürücü belgesi sahibi olup olmadıkları kontrol edilecek, olmadığının anlaşılması durumunda Karayolu Trafik Kanunun 36. maddesi hükümleri gereğince yasal işlem yapılacağı ve sürücü araç sahibi değilse araç sahibine de ceza işlem uygulanacağı belirtildi.
15 yaşını doldurmamış çocukların bu araçları karayolunda kullandığının tespiti halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 11. maddesi ile 5252 sayılı Türk Ceza Kanunun yürürlük ve uygulama şekli hakkında kanunun 7. maddesi hükümlerince hareket edileceği, Elektrikli Bisikletler" üzerinde can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik uygulama yapılacağı öğrenildi. Sürücü Belgesi olmayan sürücülerin trafiğe çıkmamaları ve çıktıkları takdirde ise ceza-i işlem uygulanacağı açıklandı.
Ben biliyordum devletin halkına bu kazığı atacağını, alanlarıda geçen sene uyarmıştım, önce millete ehliyetsiz ve ruhsatsız kullanabilirsiniz diye sattılar şimdide olmaz ehliyet alacaksın diyorlar, bu kazık değil de nedir, Dünyada bunun örneği yok, hazineye para gelsin de nerden gelirse gelsin mantığı yanlıştır.
Bu devlet bana da aynı şeyi yaptı, 25 sene araba ehliyetiyle kullandığım motosikletimi yasa çıkarıp kullanamazsın yeniden ehliyet alman lazım dediler yani meğer ben 25 sene motosiklet kullanmayı bilmiyormuşum, A2 ehliyeti almak için bu yaşta kursa gidip birde utanmadan beni yazılıya soktular, sonrada direksiyon sınavına daha da ilginci direksiyon sınavına giren hocaların hiç biri motosiklet kullanmayı bilmiyorlardı.:D
müslüm akpek;241851 wrote:Ben biliyordum devletin halkına bu kazığı atacağını, alanlarıda geçen sene uyarmıştım, önce millete ehliyetsiz ve ruhsatsız kullanabilirsiniz diye sattılar şimdide olmaz ehliyet alacaksın diyorlar, bu kazık değil de nedir, Dünyada bunun örneği yok, hazineye para gelsin de nerden gelirse gelsin mantığı yanlıştır.
10 yaşında çocuklar bu araçlarla cirit atıyor, dakikalık kiralayıp araçların arasına dalıyorlar.
Bu motorlar bisiklet gibidir güçleri ve hızları çok düşük ha bisiklete binmiş ha elektrikli motora, 10 yaşındaki çocuk bisiklete binmiyor mu biniyor o zaman buna da binecek. Biz çocuklarımızı eğiteceğiz.
müslüm akpek;241915 wrote:Bu motorlar bisiklet gibidir güçleri ve hızları çok düşük ha bisiklete binmiş ha elektrikli motora, 10 yaşındaki çocuk bisiklete binmiyor mu biniyor o zaman buna da binecek. Biz çocuklarımızı eğiteceğiz.
Aha müslüm ammi burada haklı madem bu binek araçları satılıyor suyu başında kesmek lazım araç satılırken satın alacak şahsın bu belgeye sahip olması ve aracın ruhsatınada belgenin işlenmesi lazım tıpkı binek araçlarında oldugu gibi dodruya dodru arkadaş para için bazı degerleri feda etmek pek siyasi ahlaka sıgmaz.Selamlar
müslüm akpek;241912 wrote:Bu devlet bana da aynı şeyi yaptı, 25 sene araba ehliyetiyle kullandığım motosikletimi yasa çıkarıp kullanamazsın yeniden ehliyet alman lazım dediler yani meğer ben 25 sene motosiklet kullanmayı bilmiyormuşum, A2 ehliyeti almak için bu yaşta kursa gidip birde utanmadan beni yazılıya soktular, sonrada direksiyon sınavına daha da ilginci direksiyon sınavına giren hocaların hiç biri motosiklet kullanmayı bilmiyorlardı.:D
Kesin yazılıdan zor geçmişsindir
Belki bir iki tosya da yakmışsındır.
Mitor Hakemi kavlak emmi
:):)
felsefefe;242074 wrote:Kesin yazılıdan zor geçmişsindir
Belki bir iki tosya da yakmışsındır.
Mitor Hakemi kavlak emmi
:):)
Yok öyle olmadı tam 5 dk da tüm soruları çözdüm, çıkmak istedim çıkarmadılar, bir saat sınıfta oturdum en sonunda patladım, bari çat söyleyin de içelim dedim, söylediler, bu arada soruların şifresi bende yoktu tamamen kendi bilgilerimle cevap verdim.:D
Maden olan yerde ot bitmezmiş bunu hiç bir zaman unutma hatta kellerle ilgili başka şeylerde var ama onlarıda sana yüz yüze anlatırım burada ayıp olur.:D