Üniversitenin ulaşım problemi gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor, bu konuda daha önce de bazı girişimlerde bulunmuştum hatta İstanbul'da belediye başkanımız sayın Hacı beyle de konuşmuştum ama sorun bir türlü çözülemiyor.
Nedense baştan belediye üniversite ile Nizip arasındaki ulaşımı minibüs hattı gibi ihaleye çıkarmış ve bu hattı bazı yandaşlara vermiş, bu çağdışı yöntemde öğrenciler kullanılımıştır, Türkiye'nin neresinde görülmüş okul servislerinin minibüs hattı gibi ihaleye çıkarıldığı.
Derhal bu yanlıştan dönülerek diğer üniversitelerde ki gibi düzenli ve kontrollü çalışan ring seferi düzenleyen bir öğrenci servisi ihalesi açılmalı ve bunu da okul idaresi yapmalıdır, okulun başına bu konuda cesaretli bir müdür atıyarak korkmadan bu ihaleyi derhal yapmalı, ve Nizip'in geleceği olan bu öğrencileri bu insanların elinden kurtarmalıdır.
Belediye başkanı açtığı ihalelerle yasa dışı kurduğu bu hatları paraları iade ederek iptal etmelidir, bunun hesabını belediye başkanı ihaleleri verdiği Turizm firmasına kendi vermelidir.
Öğrenciler için çok önemli olan 1.5 TL yapılan bir hesapla şu an çalışan Turizm firmasına ne kadar büyük rant sağladığını anlayabilirsiniz.
Çalışılan mesafe 8-9 Km dir, bir aracın bu yolda harcayacağı yakıt sadece 4 TL dir ama bir öğrenciden aldığı 1.5 TL dir, yani sadece koltuk dolusu gitse bile seferde kazancı 27 TL- 4TL = 23 TL dir, bunu gidiş dönüş olarak düşünürseniz 46 TL yapar ki günde kaç sefer yaptıkları belli değildir, ayrıca arabalarına kız erkek ayırt etmeden balık istifi öğrenci doldurarak tehlike yaratmakta ama ihaleyi yapan belediye yetkilileri bu araçları asla kontrol etmemektedirler.
1500 öğrencinin okuduğunu farzedersek ve sadece gidiş dönüş yaptıklarını sayarsak 1500 X 3 TL = 4500 TL yani 4.5 Milyar hasılat yapmaktadırlar ki bu araçların bu bölgede ucuz mazot bulabildiklerini de hesaba katmıyorum, bu ranta bir an önce dur demenin zamanı gelmiştir.
Öğrenci servisi şeklinde bir ihaleyle okul idaresinin yapacağı bir ihalede hem okula hem belediyeye hemde vergiye çok büyük paylar düşecektir ayrıca öğrencilerin cebinden aylık tahmini 30 tl - 35 tl gibi bir para çıkacak sınırsız servise bineceklerdir.
Gerekirse bu konuda tüm tecrübelerimi herkesle hiç bir çıkar beklemeksizin paylaşırım.
Doğruya doğru, varsa bir sıkıntı hemen giderilmeli gurbette öğrenci olmak zor,hele birde fakir öğrenciysen daha da zor.Bu çocuklar burada yaşadıkları sıkıntıları,sevinçleri, üzüntüleri ömürleri boyunca hem hatırlayacaklar ve bizim ilçemizin iyi yada kötü reklamını yapacaklar.Bir an önce bu servis sorunu çözülmeli.
Bunlar yetmiyormuş gibi birde araç sahipleri öğrencileri hem tehdit ediyorlar hemde arabadan aşağı atıyorlar, geçen yaz Nizipteyken bir kız öğrenciyi karanlıkta arabadan aşağı atmışlardı sebebi aracın çok kalabalık olmasıydı, ben buna bizzat şahid oldum, bu kadar sürede bu çağdışı uygulamanın biteceğini tahnin etmiştim ama kimse kılını kıpırdatmamış.
bence siyasi irade ve kaymakamlık Okulu oradan daha düzgün bir yere taşıması lazım yazık oraya hangi akılla okul kurulmuş anlamış degilim uygulamalı olatak Ne tarıma ne muhasebeye nede bilme ilme uygun bir yer degilki zaten nizip bu kafalar ve düşünceler ve sahipsilik yüzünden gelişmiyor kırktane mazeret yüzünden toki kurulmuyor.isterlerse mazeret kalkar yermi yok kıyamet gibi şehir merkezinde yer var istasyona giden eski evlerin sahiplerine birer ev versinler bak yer nasıl çıkıyor o mahalleye ben bütün nizibi oturtıurum okulda böyle yermi yok selamlar
Okulun yeri konusunda haklı olabilirsin ama 3-5 senede 15-20 bin öğrenci okumaya başlayacak o zaman bu okulun yeri doğru seçim olabilir, şu an acilen çözülmesi gereken konuların başında ulaşım ve yurt gelmektedir, okulun yeni müdürüyle tanışamadık ama gördüğüm kadarıyla çok aktif değil, 2 senedir şu servis sorununu çözemediler, çünkü artık Türkiye'de tüm atamalar sonucunda atananlar bazılarına gebe kalıyor ve sorunları çözmekte irade gösteremiyorlar, bu basiretsiz yöneticilerden bir an önce kurtulmamız lazım.
bununla ilgili çeşitli girişimlerde bulunuldu ancak ortak bir karara bir türlü varılamadı.
Hem öğrenciler mağdur olmamalı hemde firma sahipleri.
Belediye üzerine düşeni tekrardan ihale açarak yaptı ancak ihaleye katılım olmadı!!!
Öğrenciler çeşitli eylemlerde bulundu.
Ancak eylemlerin yapılış şekli ve yapıldığı yer yanlıştı.
Ve bu lafımı doğrulayan bir kaza oldu ve bir köylü vefat etti bir öğrencimizde ayakları kırıldı(şuan öğrenim görmüyor).
Radikal bir çözüme gidilmeli.
Müslüm abiye ayrıca tşk ederim böyle güzel bir konuyu tekrardan gündeme getirdiği için.
Gelecekte Eğitim fakültesi açıldığında bu sorunlar daha da çoğalacaktır.
Bundan dolayı her iki tarafı da mağdur etmeden ortada buluşmak gerek...
Gökhan öncelikle selam, bence yöntem baştan yanlış ve hala da yanlışa devam ediliyor, belediyenin öğrenci taşıma işiyle ne alakası var, her yerde olduğu gibi okul yönetimi bir ihale açar, ve sadece öğrencileri taşıyacak bir şirketle anlaşma sağlanır, buda aynı belediye otobüsü sistemiyle, yapılır kimse de mağdur olmaz, bence yapılan ihaleyi bu şartlarda yine aynı firmaya verebilirler ama orayı bir minibüs hattı gibi düşünerek ihale açarsanız yanlış yapmış olursunuz.
Biz Nüder olarak ulaşabiliriz.
Ancak bu işin altında çok fazla iş var.
olay bildiğiniz gibi basit bir olay değil.
geçen biz bununla o kadar uğraştık ki herkesi karşımıza aldık.
Müslüm abi okul sadece kendi personelinin aracını taşımak için ihaleye çıkabilir.
Diğer öğrenci servisleri tamamen belediyenin yetkisi dahilindedir.
Gökhan öğrenci servislerinin belediye yetkisinde olduğunu ilk senden duyuyorum, burası ilk öğretim okulu değil ki, İstanbul'da üniversiteler kendi bünyelerinde ihale açar, belediye sadece denetler, onuda yol belgesi vererek yapar, acaba Nizip de farklı bir uygulamamı var tam anlayamadım.
Ama işin çok basit olmadığının farkındayım, belediye kesinlikle bu konuyu yandaşlarına peş keş çekiyor kim ne derse desin işin içinde bu tarz ilişkiler var, ama herkes şunu bilsin ki, öğrencinin sabrını taşırmasınlar, bu işin içine siyasi yapıları olan öğrenci dernekleri girerse Nizip çok karışır, şu an 1500 öğrenciye hükmedip onları ezebilirler ama bu sayı arttıkça bunları yapamayacaklar iş çok karışacak, nacizane önerim ne şekilde olursa olsun, bu işi çözsünler.
Eğer olmuyorsa şu an ki yapıyı öğrencinin isteğine göre düzenlesinler, 1.5 tl olan ücreti düşürüp, her 15 dk da ring seferi yaparak olabilir.
Müslüm abi Tekrar Ediyorum Belediye İhale Açtı!!!
Ve İhaleye Kimse Girmedi!!!!!
Şimdi soruyorum Belediye kime beşkeş çekmiş...
Lütfen sırf belediyeye çamur atmak için bu kelimeleri kullanmayalım.
Çözümümüz varsa yazalım...
Malum seçimler yaklaştı bu tür kelimeler çoğaldı...
Ve bu tür konuşanları da yapanlar artık siteye giriş yapmaya başladı!!!
Bu siyasi yapılı dediğin dernekler menfaati dokunmadığı hiç biryere girmez.
buyursun girsinler biz Nizipliyiz Okulumuza ve İlçemize zarar verdirmeyiz...
''Seçimler yüzünden siteye geldi '' Lafı yanlış, amacımız o olsaydı şimdiye çoktan girerdik, kimseyle problemim olmadan sadece şahsi bazı durumlar yüzünden siteye girmiyordum şimdi geldik yazıyoruz bu tür ifadeler beni yıldırmaz, bildiğim doğru neyse onu savunurum sonuna kadar da arkasında olurum.
Bu ihale baştan sona yanlış, ihaleye kimse girmediyse bu daha kötü bir durum, demekki ya pasta paylaşılmış, yada yandaşa çekilmiştir, neden kimse ihaleye girmedi diye araştırıp soruşturmadan ihale komisyonu nasıl bu ihaleyi sonuçlandırır, kaldı ki bu öğrenci servisidir, ben yine söylüyorum üniversiteler bu konuda özerktir, belediyeler sadece denetleme görevi yapar, Nizip'teki ilk öğretim okullarının öğrenci servisini de belediye ihale açıp öyle mi veriyor, eğer öyleyse bunun da hiç bir yaptırımı olamaz veli istediği şahsa çocuğunu teslim eder buna da kimse karışamaz, burası dağ başı değil, yasa var kanun var.
Yürü be ammiseni kim tutar heheee kıymetli emmi mücavir alan ve dışında olması bakımından belediyenin hukki kapsamına girmiş olabilr ancak bunu tartışmaya dökmekten se bir birimiz kırmadan gökhanında dedigi gibi çözüm bazında fikir ortaya atıp tartışsak daha saglıklı olur diye düşünüyorum Kavga edeceksek bu kadar belediye üyemiz vardı neredebu arkadaşlar aha soruyoruz cevap versinler.Selamlar
Fatih çözümü yukarda söyledim, Güneş firması keseri hep kendine yontmadan, okulla Nizip arasına her 15 dk da bir ring sefer düzenleyecek, topu topu 8 km yakacağı yakıt gidiş dönüş 8tl tabi ucuz mazot bulma ihtimalini düşünmüyorum, ve öğrencileri aylığa bağlayacak, aylık 35 TL para alacak ve bu öğrencilere birer manyetik kart verecek, misafirlere de 1.5 tl tarifesi uygulayacak, benim yaptığım hesaba göre bu şekilde çalışsalar bile ayda en az 40 bin tl para kalıyor, bu bile çok büyük bir para, hesabı yapamayanlara yardımcı olabilirim, Güneş firması bence bindiği dalı kesiyor.
Ayrıca bundan sonrası içinde, ihale kaç yıllığına verilmişse o kadar sene hizmeti versin, kimse mağdur olmasın ama bundan sonrası için ihaleyi okul idaresi yapsın,belediye sadece denetleme görevini yerine getirsin.