001_Ramazan TARHAN

Gaziantep-Ankara Hızlı Tren Projesi

Ramazan Tarhan Üye
Yüksek Hızlı Tren (YHT) olarak adlandırılan demiryolu projeleri İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya ve İstanbul-Bursa hatlarının fiili olarak uygulanması ile Türkiye gündemine oturdu.Ankara-Sıvas hattı ve Ankara-İzmir hattının da uygulamaya konulması bu alandaki projelerin ciddiyetini ortaya koymaktadır.İstanbul-Ankara hattı başta olmak üzere Ankara-Konya ve Ankara-Sıvas hatlarının imalatlarına başlandı.Eskişehir güzergahındaki deneme seferleri bu hatların ne kadar zaruret teşkil ettiğini göstermektedir.Anadolu hattı olarak bilinen Polatlı(Ankara)-Pasinlar(Erzurum) hattı omurga hat olarak Ankara-Yozgat-Sıvas-Erzincan-Erzurum güzergahında tesis edilmesi planlanıyor.Ankara-Gaziantep hattı bu omurga hat üzerinden Ankara-Yozgat-Kayseri-Maraş-Antep istikametinde planlandı.Ancak yeni Ulaştırma Bakanı M.Habib SOLUK,Adana’da yaptığı açıklamada ‘Konya-Karaman-Uluşkışla-Adana-Mersin Hattı’ ile ‘Gaziantep-Osmaniye’ arasında da hızlı tren projesinin hayata geçirileceğini açıklaması Ankara-Gaziantep hızlı tren hattının Polatlı-Konya güzergahından bağlanacağı yönünde anlaşılmasına neden oldu.(kaynak:https://tcdd.net/tcdd-osmaniye-gaziantep-halep-hizli-tren-projesi/) Coğrafi koşullara bağlı olarak bu güzergahta tren hızının 160 kilometreye düşeceği yerler olduğu gibi, hızın 200-250 kilometreye ulaşan noktalar da olduğu bilgisini veren Soluk, tüm bunların yanında ‘İstanbul-Eskişehir’ ile ‘Ankara-Sivas’ arasındaki ana hattın hızla yürütüldüğünü söyledi.Son zamanlarda gündemde olan Halep-Gaziantep hızlı tren hattının da Ankara-Gaziantep hattına bağlanacağı planlanıyor.Hedef 2023 sloganı ile kolları sıvayan siyasi partilerin ortak hedefindeki raylı sistemlerin kısa zamanda yaygınlaşacağı ve hızlı bir ulaşım sağlayacağı görünüyor.Gaziantep-Ankara Hattı Konya hattı üzerinden sağlanacaksa 5-6 yıl içinde Gaziantep’imizde YHT istasyonu görmemiz sürpriz olmayacaktır. Gaziantep-Ankara Hızlı Tren Projesi
fsoyarik Üye
5-6 yıl çok uzun bir zaman valla ülkenin baştan başa döşenmesi lazım
M.KÜÇÜK Üye
Bursada hiç tren yok,istasyon yok.Bursanında adı geçiyor ama bakalım ne zaman olacak.
müslüm akpek Üye
Eğer İstanbul'dan yataklı kompartımana binip Nizip'te inmezsem gözüm açık gidecek, en büyük hayalim bu.
M.KÜÇÜK Üye
Sen dua et ordan antabe tren var, bursada hiç tren yok.
müslüm akpek Üye
M.ENES;242611 wrote:Sen dua et ordan antabe tren var, bursada hiç tren yok.
Anam Babam sağken çocukları trenle Gaziantep'e göndermiştim,ister inanın ister inanmayın 48 saatte gittiler, ben daha binermiyim.:mad:
mehmetnizip Üye
Bursa da tren yok ama istasyano var sırameşelerde , eğlence ve düğün salonu olarak hizmet veriyor :)
fsoyarik Üye
Gerçekten Bursada tren yok ne hikmettir Mustafakemalpaşa Karacabey ve difer işlçelerden merkeze tren yolu yok malesef Selamlar
mehmet_6 Üye
Selam Arkadaşlar, Şuanda Kendi düşünceleri söylemek istiyorum.Umarım bundan kimse alınmaz.Çünkü bunlar doğduğumuz ve üzerinde yaşadığımız bu ülkenin sorunu ve bu soruna şuana kadar himse eğilmedi ve hiçbir çözümde üretilmedi.Ta ki YHT meydana gelene kadar.Şuana kadar bizi yönetenler,Atam izindeyiz deyenler,kendini ülkücü ve milliyetçiyim diyenler ve daha neler neler...Eğer gerçekten milliyetçi ve atatürkçü isek(ki o her zaman Demiryollarına önem verin,Onlar ülkenin can damarı demesine rağmen,bizler ne yaptık?Onun dediklerinin tam tersini yaptık...)Yaptığımız şey ise,Nerede çıkar var,Nelerde çıkar var.Hep çebimize çalıştık ve bu aziz memleket için birşey yapılmadı.Yapılması gereken şey karayollarına değer verildiği kadar demiryollarına değer verilmedi ve halimizde apaçık orda da.Avrupa demiryollarında en ileri seviyede iken biz hala modernleşmemiş,halen geri kalmiş teknolojiler kullanmaktayız?Şimdi soruyorum kendime ve sizlere?Bu şekilde ne zamana kadar yaşayacağız?Bizlere ve bu ülkeyeyi hakkıyla yönetecek ve her yerde sözü geçen,saygılı ve onurlu bir millet ne zaman olacağız?Bu kafayla asla.....
Ramazan Tarhan Üye
Hızlandırılmış tren projesinin (hızı 150-190 arası) Nizip'ten geçmesi için bir çalışma yapıyorum. DHL Demiryolu Etüd Proje Daire Başkanlığı Konu ile ilgili Nizip Belediyesinden görüş istemiş.YD MÜHENDİSLİK tarafından hazırlanan projeler Nizip-Elbeyli ayırımında bitiyor.Nizip nufus ve sanayii potansiyelini bu güzergahlara yansıtmak lazım...projeler henüz taslak halinde...yani revizyon görebilirler..Ben tesadüfen başkan yardımcısı Latif Beyin yanındaydım.CD leri bana o verdi.biz revizyonumuzu yapalım da... uygulamak ya da uygulamamak ilgili mercilere kalmış....inşaallah kale alırlar....
admin Yönetici
Ramazan Tarhan;243925 wrote:Hızlandırılmış tren projesinin (hızı 150-190 arası) Nizip'ten geçmesi için bir çalışma yapıyorum. DHL Demiryolu Etüd Proje Daire Başkanlığı Konu ile ilgili Nizip Belediyesinden görüş istemiş.YD MÜHENDİSLİK tarafından hazırlanan projeler Nizip-Elbeyli ayırımında bitiyor.Nizip nufus ve sanayii potansiyelini bu güzergahlara yansıtmak lazım...projeler henüz taslak halinde...yani revizyon görebilirler..Ben tesadüfen başkan yardımcısı Latif Beyin yanındaydım.CD leri bana o verdi.biz revizyonumuzu yapalım da... uygulamak ya da uygulamamak ilgili mercilere kalmış....inşaallah kale alırlar....
Mücadele edilirse, yol alınır !
fsoyarik Üye
Ramazan kardeşim bu CD lerde Rapor olark görüş bildirmek mümkünse görüş bildirelim. örenek verecek olursak hızlı trenlerle araşlı binmek mümkünse bu karayollarınıda ve kazalarıda ciddi oranda azaltacaktır ayrıca petrolele dayalı olan ulaşım sistemimizdede ciddi manada döviz tasarrufu saglayacaktır bu hem aile bütçesine hemde devletin parasının dış dünyaya akmamasına faydalı olur düşünsenenize aileniz ve aracınızla hızlı terene binip bir şehirden bir şehire gitmek ne kadr güzel ve ekonomik olur selamlar
müslüm akpek Üye
Bu konuda ne gerekiyorsa yapalım, bizi yönlendirin, kime nereye ne yazacağız.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim