Yakın zaman da gün ışıgına çıkmış olan akevler semtındeki kilise kalıntıları ve mozaıkler nizip e yapılacak olan kültür sitesine taşınacak. daha önce kamulatırılması ve mozaıklerın yerınde korunması kararı alınmış kamulaştırma yapılacaktı tekrar gaziantep valiliginin kararı ıle bu mozaıkler sökülüp nizip kültür merkezinde sergılenecek ve kamulaştırma yapılmayacaktır. bu sefer mozaikler nizipte kalacak nizip kültür sitesinde bir kısmı sergılenecek tamamıyla kamulaştırmadan vazgeçilmiştir biz ev sahiplerine hayırlı olsun. bizim için 2 sevindırıci olay bırıncısı evımız kalıyor 2. si mozaıkler nizipte kalacak hadi hayırlı olsun.
Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti
Akevler mozaikleri kültür sitesine
çabalar sonuç verdi sadettin bey aslında biz hukuki ve yasal yoldan hak aramayı bilmiyoruz sanırım aynı çalışmayı Nizip çayı be bahçelikleri içinde yapmak lazım.selamlar
haber güzel , inşallah bir ayak oyunu olmaz bu . ben hep korkuyorum çünkü bu tür oyunlardan.
Yerinde sergilense daha iyi olurdu.
yerinde serğilenseydi turizm için paha biçilemezdi neden derseniz nizip halkı meyve dalında kıymetlidir
tabikine yerınde sergilense paha biçilmez olurdu ama yerinde tarihi arz ederdi kaldırılınca sadece bırer taş parcası olacak valılık kaymakamlık beledıye sayın mıllet vekılımız mehmet sarı elınden gelenı yaptı yerınde sergılenmesı ıcın ama ev sahıplerı akıl almayacak derecede yuksek fıyat ıstedıler o nedenlede kamulaştırmadan vaz gecıldı. şimdi kurumlar ıcın ıyı ama bundan 10 yıl sonra bız ne yaptık dıyecekler kamulartırmadan vaz geçmekle ılerıyı gorememek bu olsa gerek ama onlar da haklı bugunu kurtarmak lazım nedır bu kültür merkezını kurtarmak bu mozaıklerı sokup oraya koyacaklar ama yarını kaybedecekler amaç ne turızm ne de ılceye gelır sadece evet sadece günü kurtarmak.karalı;241560 wrote:yerinde serğilenseydi turizm için paha biçilemezdi neden derseniz nizip halkı meyve dalında kıymetlidir
Malesef Deveyi yardan yuvarlayan bir tutam otmuş.Selamlar
Nizip'te yaşayan hemşerilerimiz için bence kötü haber, ama yine de Nizip'te kalacağı için seviniyorum, kamulaştırma bedelleri bina sahipleri tarafından yüksek istenmeseydi belki daha farklı olurdu, nedense böyle bir durumda ne kopartırsak kardır zihniyeti burada da görülmüş.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.