Nizip Tanışıyor Tartışıyor

Eski zamandan bir afet günü

felsefefe Üye
Afatsız ,tufansız olsun. 14:09 <M.ENES> 83 yada 84'te Nisan'ın 17'sinde cevizden büyük dolu yağmıştı Nizip'e 14:09 <M.ENES> Biz o zaman Hacıbekir tesislerindeydik 14:10 <M.ENES> Dışarıdaki araçlar hep dolu vurgunu olmuştu 14:10 <M.ENES> Fıstak ve zeytin ağaçları çok hasar almıştı 14:11 <M.ENES> Allah c.c bir daha göstermesin. 14:11 <M.ENES> Hatırlayan varmı :? 15:30 <admin> evet, unutmak mümkünmü ? 15:30 <admin> kara bir gündü, fıstıklar mahvolmuştu 15:30 <admin> sokakta cücükhöl oynuyorduk 15:31 <admin> dolu şimdi yine yağıyor Bu söyleşiniz kaybolmayacak kadar değerliydi. Ben buraya aldım. O gün ben de Babamla Ataraabsı ile eve dönüyorduk. Her yer bir anda kapkaranlık olmuş Siyah bir bulut Nizip semalarını kaplamıştı. Babam Eve yetişmek için ata bir kırbaç daha vuırdu. Bileğime bir taş olduğunu düşündüğüm cisim hızla çarptı. Sanki biri bana ceviz büyüklüğünde taş atmıştı. Bileğimde bir acıma duyuyor ve Babama kim bana taş attı diyordum. Aslında dışarda pek kimse de görünmüyordu. Biz bir yüksek yerin altına arabayı çekip beklemeye başladık. Dolu öyle bir yağıyordu ki Allahım sen koru dışında yapılacak yoktu. Doludan sonra afet olduğu ortaya çıkmıştı. Birkaç yıl birçok ağaçtan verim alınamadı. Otomobili olanlar çok zarar görmüştü. Çünkü dışarda olan bütün arabaların kaportaları yumurta kartonu gibi oyuk oyuk olmuşlardı. Allah öyle afetlerden korusun
admin Yönetici
Tellerin üzerinde ne kadar kuş varsa yere düşmüş ve telef olmuştu. Araçların üzeri yumurta olmuştu
M.KÜÇÜK Üye
Biz dediğim gibi Hacıbekir tesislerindeydik babamla beraber dükkanın kapısının önünde yola doğru bakıyorduk,biraz ilerimizde 2,3 tane çocuk oynuyordu ilk dolu düştüğünde ben çocuklardan birinin taş attığını zannettim.Sonra bir baktık dolu yağmaya başladı hemen dükkana girdik.Dükkanın kuzeye bakan büyük bir camı vardı o cam kırıldı,kırılan yerde süt kutuları vardı her bir dolu düştüğünde de süt kutuları patladı her taraf süt olmuştu.Yoldan geçen bir yolcu otobüsü tesisin yıkama yağlamanın kapalı kısmına sığındı.Koyun yüklü kamyonlarda bir çok koyun telef olmuştu.Allah bir daha yaşatmasın.
fsoyarik Üye
Aminnnnnnnnnnnnn amma herşeyde bir hayır vardır mevla kulun zararına bir şey vermez.Selamlar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim