pic_show.asp?PICID=368
KARKAMISLI’’’’ LAR,CAN ÇEKIYOR? HALK PERISAN, VATANDAS TEDIRGIN, HIRSIZLIK ARTIYOR? INSANLAR A HACIZ GELIYOR.
Gittik, gezdik, gördük, dinledik ve üzüldük, halki perisan olan kent te ki ,esnaf ve halk, özellikle gençler,siyasilere ve devletten medet bekliyor?
Geçtigimiz gün, Karkamis ilçemize yaptigim, arastirma ve inceleme gezimde, vahim sorunlar la karsilastim. Bu ilçemizde insanlar çok perisan olmus,esnaf siftah yapamaz duruma düsmüs, halk gittikçe perisan olmus durumda? Karkamis virane ye dünmüs, çözüm bekliyor... Yetkilliler zor durumda, ne edeceklerini bilmeyen Karkamislilar, devletten acilen çüzüm bekliyor.
KARKAMIS’’’’’’’’IN FERYADINI DUYACAK SIYASI BABA YIĞITLER ARIYORUZ?KENDI KADERI ILE BASBASA KALMIS , ÖLÜ KENT KARKAMIS’’’’’’’’ TA, ÖNLEM ALINMAZSA VAHIM SONUÇLAR ORTAYA ÇIKAR?
Karkamis belediye baskan vekilli, ile yaptigimiz görüsmede,bir çok insanin evine yiyecek götürecek , durumunun olmadigini, bazi insanlarin 100.gr.zeytin bile götüremedigini, belirtirken gözleri dolan, bsk vekilli BOZKURT’’’’’’’’un duygulu konusmasi bizleri de çok duygulandirdi, Karkamista gerçekten son derece acikli bir TRAJEDI yasaniyor. Gençler,uygulanan politikayi protesto etmek için toplanip, hükümet konagina kadar yürüyüp, dertlerini yetkillilere duyurmaya çalistilarsa da bunu pek duyan olmamis? Ancak buradaki, yetkilliler Karkamisli gençlerin sorununa sadece üzülmüslerdir. Bu vahim olaylar sonucu halk tedirgin. Karkamis’’’’’’’’ta hirsizlik bas göstermeye basladi. Yakinda buna benzer bir çok sey ortaya çikarsa sasmayalim. Bir an önce Karkamisa el atilmasi gerekiyor. Hatta vatandasin çogu fondan ödenen 80.ytl lik yardima göz dikmis, ancak buda çözüm degil? burada Karkamis gümrük kapisinin bir an önce iyilestirilmesi gerekiyor. Aksi olursa çok vahim meselelerin ortaya çikacagi kesin.
Halk siyasilere çok kizgin,ates püskürüyor, burada siyasiler kayip olmus ve halki unutmustur. Bu böyle olmamalidir. Insanlarimiza kucak açilmali, yardimci olunmalidir. Bu gümrük kapimizdan SURIYE liler her gün giris yapiyor, ancak benim Karkamis’’’’’’’’ lim haftada bir giris yapiyor. iste bu büyük bir yalnis politikadir. Devlet yetkillilerin bu konuyu bir an önce halletmesi gerekiyor.
Evet, degerli katilimcilar ve sevgili siyasiler, haydi bakalim sizi görelim ? Karkamis i magdur etmeyelim, acil çüzüm bulalim......................ne olur....lütfen.....
INSANLIK ADINA, NE OLUR KARKAMIS A YARDIMCI OLALIM.....................
Tarihi Karkamış
ÖLÜ KENT KARKAMIS BITMIS? SIYASILER NEREDE ?
ama biraz suç bizim insanlar?m?zdada gibi geliyo
neden mi çünkü yasak olan e?yalar? geçirmek istiyorlar ve yakalan?nca faturas?
üç be? kendisini bilmez yüzünden halk?n tamam?na kesiliyor
art?k aralarındaki üç be? kendini bilmezi temizlemesi gerk die dü?ünüyorum
sorun kalmad??? takdirde devlette gerekeni yapacakt?r die dü?ünmekteyim
Karkam?? hakk?nda daha önce de mesajlamam?z olmu?tu konuyu hat?rlatt??? için Ahmet AKsoy a tesekkür ederim. A?a??daki topicdende baz? mesajlar tekrar okunabilir.
https://www.nizip.com/topic.asp?TOPIC_ID=947&FORUM_ID=16&CAT_ID=2&Topic_Title=Il%E7emiz+Acil+Sorunlari+%284%29&Forum_Title=MILLETVEKILIM%2CKAYMAKAMIM%2CBASKANIM%2CM%DCD%DCR%DCM
sevgili admin,ilgine tesekkür ederim.ancak bu anlatmaya çal??t???m KARKAMI? gerçekten çok zor durumda,inan?n halk peri?an,bu ?irin kentimizde her an olas? halk ayaklamas?,ya?malama,i?ssizlik ve vatanda? aç oldu?u gibi bir kaç ki?inin haricinde herkes peri?an.tüm bunlar benim kendi izlenimimdir.halk?n içinden geliyorum.bu konuda herkesten yard?m istiyoruz.
evet ahmet bey karkam?? per??an b?l?yoruz k? türk?ye per??an nerde bu siyas?ler d?yorsun ben b?raz anlatay?m s?yas?ler nerede boyal? bas?n neredeistersen Telev?ziyonlar nerede.
bak de?er?l karde??m siyasiler ?owlarda kotey?nlerde ihaleler pe??ndeIMFverd??? derslerınin okuyorlar
s?n?fta kalmamak için say?n ba?bakan ise ders?n? ezberl?yor halk?naokuyacak h?tap dersi seçimler az kald?
cumhurba?kanl??? azkald? bunu form?llerın dü?ünüyor ABD BA?BAKANI BU?MU........ ONDAN IZIN NASIL ALIRIM HESABI PE?INDE . VEK?LER NERDE PEKI ONLARDA KARADENIZ DE IZMIRDE ANKARADA
BIZIM VEKILLER O BÖLGENIN VEKILERI DE BIZIM BOLGE DE PARSEL PE?IN DELER DERDIMIZI KIM DINLEYECEK dersen KIMSE YOK BOLGEYI TANIMIYORLAR NE YAPSILAR adamlar
yok efend?m kaçakc?l?k yap?yorlarm?? oyuzden i? yokmu? tab? hakl?s?n?z gar? ban 5 ?eker 10 çay get?r?yor
b?lemed?n 20 mm bez get?ryor do?rudur vatanda? hayal? ihracat veya muz ?hracat? yapm?yor yapsalar kapan maz kap? ama merak etmes?nler karkam??l? karde?lerın yak?nda i? çıkar nas?l m? babalardan b?rın? i?i olur yan? t?rlaca mal geçmesi laz?m olursa kap? aç?l?r merak etmes?nler ülke per??an karkam?? per??an olmu?
normal dir. boyal? bas?n da özcan den?z?n barma?? kesilmi? hülay av?arın esk? kocas? kaya beyden
mem?s?nden çocuk do?urmak ist?yormu? onu pe?indelerler.
HAMAS,benim derdim,KARKAMI? buras? peri?an,biraz iyile?tirmeler olsun diyorum.çünkü halk cezaland?r?lm?? gibi?bu konuda eylem bekliyoruz?yani icreat beklik*?ama di?er yazd???n konular için bi?ey diyemem.benim gayem karkam??.oldu mu..........
Evet arkada?lar nihayet karkam???n sorunların? dile getiren bir arkada? ortaya çıkarak o güzelim memleketin ne hallerde oldu?unu çok güzel bir ?ekilde hemde bire bir insanlarla görü?erek konuyu gündeme ta??m??t?r.
Her nekadar y?llard?r Ankara'da ya??yorsam bende karkam??l?y?mo memleketin sorunların? günlük olarak ya?ayan insanlardan biri olarak kabahat? o yörede ya?ayan insanlarda aram?yorum o insanlar? 100 gr.zeytine muhtaç eden bu günkü siyasi erk'e buluyorum.Benden olmayan ya?ayamaz,karkam??'?da SUR?YEDEN sayar?m diyen insanlara buluyorum.Ama gün gelir onlarda 100 gr.zeytine muhtaç olabileceklerini unutuyorlar,sanki ömür boyu o tahtlar? payidar kalacakm?? gibi karkam??tan uzak duruyorlar.
Tabi burada karkam??'?n sorunlar? sadece i?sizlikle kalm?yorki geçmi?ten günümüze kadar gelen vedead?n?GILGAMI? destan?ndan alan karkam?? kaderiyle ba?ba?a b?rakanlar elbet birgün gelip hesap vereceklerdir.
Ben buradan tüm sa?duyulu karkam??l?lara sesleniyorum yarin seçim dönemi geldi?inde O Karkam???'da SUR?YEDEN sayar?m diyenlere ders vermeleri gerekti?ini unutmas?nlarki onlardan sonra geleceklede kendilerine çeki düzen versinler.
KONUYU GÜNDEME GET?REN SAYIN AHMET AKSOY'A ?ükranlar?m? sunarken bu konunun takipçisi olmas?n? sadece gündemde kalmamas? dile?iyle,
Hüseyin YILMAZ
ANKARA
evet,sevgili dostum,gitim,karkam??a ve neler neler gördüm?inan?n,ben bir urfal? olmamla birlikte,karkam??tan ayr?l?rken ve insanlarla görü?ürken ,çok hüzünlendim ve a?lad?m.bu insanlar bunu haketmiyor.geçmi? tecrubelerimden yola çıkarak.burada halk?n çok büyük sorunların?n oldu?unu,ilçede,15.ki?inin harici ve suriyeden gelen 45.taxiden ba?ka i? yapan olmad???n? gördüm.bu beni zaten harap etti,burda açıkça bir haks?zl?k var?siyasiler ortada yok?yetkilliler hep vekalletle i? yapiyor?as?l mühür sahipleri de yok?buras? tamam? ile kendi kaderi ile ba? ba?a kalm??.?açık bir haks?zl?k söz konusu ,burda elini vijdan?na koyup,bölgem insan?na yard?mc? olmak gerekiyor?
ben,bir gazeteci olarak ,üzerime dü?eni ,namus ve ?eref sözü vererek söz verdim.o zor durumdaki karde?lerime...........yapacam.............yapacam..........ta..........devletin tüm kademelerine bu sesi iletmeye çal??acam...........?imdiden deste?inize tesekür ederim.sevgiler
ÇARES? VAR!
Say?n aksoy duyarl?l???n için tesekkürler,O yöredeki insanların halini gördükten sonra Urfal?,Antepli olmak gerekmiyor,vicdan sahibi her insan?n ac? duydu?u bir gerçek görüntü var orada,o vicanda her insanda yokmu?ki dü?ünceleri vicdanların? bast?rm?? durumdad?r.
Çaresi var diyorum,e?erki karkam?? halk? bugünkü ya?am tarz?ndan yoksulluktan,i?sizlikten,vede kaderine terkedilmi?li?inden kurtulmak istiyorlarsa rant pe?inde ko?anlara ve bundan sonrada ko?acaklara iyi bir ders vermeleri gerekiyor.En büyük silahlar?da oylar?d?r,ancak oylar ile yoksulluklarına,ya?ant?larına,i?sizliklerine vede son vereceklerdir.
Ben biliyorum karkam?? halk? kendilerine yukar?da sayd?klar?m zulumlar? reva görenlerden ergeç rövan?ların? alacaklard?r.
Karkam??l? inançl?d?r,bilinçlidir,duygusald?r,vefakard?r,sa?duyuludur yeri geldi?inde de ders vermeyi çok iyi bilir.
Nizip.com vas?tas?yla tüm Niziplilerin ve karkam??l?ların bayram?n? kutlar esenlikler dilerim.
Hüseyin YILMAZ
Ankara
tabi ki,size kat?lmamak elde de?il,dün,ba?kan vekilli ve ba?kan ile görü?tüm.manzara gerçekten korkunç?
bir gazeteci olarak üzerime dü?eni yapacam,sizin o aly?n tavsiye niteli?indeki dü?ünceleride bo?a b?rakmayacam.vede karkam??l?da b?rakmayacakt?r.san?r?m iyi bir silah olacakt?r.eminim ,sorunlar iyile?ir...
abi çare oy vermeme ise yine sorun var çünkü seçim zaman? geldi?inde yoksul halk?n cebine hatr? say?l?r bi para koydu?unuzda oylar tekrar size gelecektir..
bu yüzden ben bu na kat?lm?yorum halk?m?z daima ezilecektir.Çünkü art?k günümüzde fakirin hak iddia hakk? yok gibi dahas? bunu bile hak edmez halde
bunlar benim kendi dü?üncelerim olmakla kat?lana da kat?lmayanada sayg?m?z var d?r
.
.
.
Hayat?mda Karkam??'a bir defa gittim,oralar? bir defa gördüm.
Sadece diyorum; Allah orada ya?ayanlara yard?m etsin
say?n ahmet bey bizlere ???k oldugun tesekürederim hani karkam?? kap?s?n?n kapasitesi artt?r?lacakt? bu sözü b?zzat kür?at tüzmen söz vermi?ti ticaret odas?nda bu sözü nrt.deyay?nlanm??t? hemde 1haftada 3kez yay?nland? ?imdi biz vatanda? olarak kimden hesap soracag?z.
"Title" Selam abilerim,karde?lerim Yazd?kların?z? okudum herkes birilerine yüklenmi? ama halk?n kendisinde suç arayan yok .Hiçmi yok o kentinVarl?kl? insan? yok okul yapacak ,Fabrika yapacak vede gelip kentinde görev yapacak memuru,doktoru,Hem?iresi,tüccar?,Polisi Var vede varolacakt?r.ancak hani nerede ! o ?ehrin insan? terk etmi? bir defa getirsin biri memur olan o?lunu veya k?z?n? mecburi hizmet a?k? ile kendi ?ehirde tutsun.Sonra d??ardan gelecek görevli arkada?lar? tutsun ?ehrin memurlar? ya Gaziantep veya Nizipte oturuyor.önce bir i?i yaparken kendi elimizi ta??n alt?na sokmaz isek yanl?? dü?ünürüz. önce o kentin evlad?m?z gelecek hizmete sonra ve siyasetçi abilerde gereken ?eyleri yapmalar? gerek ?ehirHayalet ?ehir gibi vede gördü?üm kadar?yla a?iretçilikte var. Bu i?ler Dayan??ma birlik beraberlik Gönül i?idir.
"Title" Bende dilerimki Karkam?? ?lçesi gerçek hüviyetine Kavu?ur. Temennim bu tabi önce yukarda sayd?klar?m olmas? ?art.......................
Kim bu cennet vatan?n u?runa olmaz ki feda?
?ühedâ f??k?racak topra?? s?ksan, ?ühedâ!
Cân?, cânân?, bütün var?m? als?n da Hudâ,
Etmesin tek vatan?mdan beni dünyâda cüdâ.
Mehmet Akif Ersoy
sevgili kat?l?mc?lar,olu?um gAZETES? nin bu say?s?nda,A?LAYAN YÜREKLER? ,okuman?z? isterim.
KARKAMI?IN tüm sorunların?n iç yüzü ve çüzüm önerileri geni? detayi ile yaz?lm??t?r.
evet,karkam?? konusunu,geçti?imiz gün ,karkam??a yapt???m?z ziyarette,bir çok hususta ,karkam??l?larla yapt???m?z röportajlar neticesinde,sorunlar? yerinde tespit etik.say?n AKSOY ile birlikte bu say?m?zdaki ,?LKE gazetesinde de yer vererek geni? anlamda halk?m?z?n sorunların? dile getirdik.bu konuda siyasilerin unutu?u karkam?? gerçekten zor durumda,siyasiler burayi unutmu? ve halk? yüz üstü b?rakm??lar.bu konuda bir gazeteci olarak,halk?n sorunların? kendi sorunlar?m?z bilerek,üzerimize dü?eni yapmaya ve yerine getirmeyi görev bildik.bu konuda çal??malar?m?z devam edecektir.herkesi bu? konuda göreve davet ediyoruz.bu konu tüm bölge halk?n sorunudur.herkese iyi bayram geçirmesi dile?i ile sevgiler
ama ?unu herkes gözard? ediyor önceki yaz?lar?mdada bahsettim
halk ayn?s?n? yaparsa siyasetçi dahada öteye gider halk? fakir ve bitap halde b?rak?r
sadece yerel medya ile olacak bi i? de?il bu konu ama yinede faydas? var yerel medyan?n
sorunların üzerine gidilmedikçe ki ?uan öyle dahada büyüyecek
halk biraz suçu kendisinde aramal? ba?kas?nda deil ben bunu diyorum
sayg?lar?mla
can?m benim karde?im,damlaya damlaya göl olur.sevgiler
Karkam?? bitmi? diyerek feryat, figan ediyoruz da; Siyasiler nerede, Devlet nerede diyoruz da, Peki karde?im oraların hiç mi zengini yok, orada fabrika kurmay? gerektirecek hiç bir üretim yap?lm?yormu? S?n?rın dibinde olan Karkam??l? hem?erim s?n?rdan hiç mi bir ?ey getiremiyor. Sovyet Rusyan?n da??lmas?ndan sonra Ruslar; Ba?ka Devletlere,Yurdumuzun çe?itli illerine bavul ticareti yaparak ülkelerine,ülkemize ve kendilerine yüzbinlerce, milyonlarca dolar kazand?rd?lar. Orada bavul ticareti de mi yap?lam?yor. Devlet i? kredisi veriyor. Diyarbak?r'da i? kredisi alan vatanda?lar kredileri ödediler, ald?klar? kredi'yi de be?-on kat?na çıkard?lar. Sizler neredesiniz. Bir özele?tiri yapacak olursak; Her?eyi devletten beklemek biraz tembellik olmuyormu? Biraz da bizlerin gayret etmesigerek diye dü?ünüyorum.Mübarek Kurban Bayram?n?n Tüm ?slam Alemine,Milletimize ve ham?erilerimize hay?rlara vesile olmas?n? dilerim. Sayg?lar?m? sunuyorum
ah can?m karda??m,siz ne diyorsunuz?bügün karkam?? l? nerdese ekme?e mühtaç durumda,sen fabrikadan bahs ediyorsun?karkam?? 5 esnaf?n kaymak yedi?i bir kent ve 45.sar? araban?n çal??t???.bunlar tabi ki ,suriye ye ait olan arabalard?r.nerde o bavul ticareti,nerde karkam??l? haftada bir giri? yapiyor.suriyeli ise günlük giri?-çık?? yapiyor.bu adalet mi?soruyorum..............
Sevgili,KARKAMI? l?lar,kat?l?mc?lar ve gazetemiz okurlar?,KARKAMI? TA A?LAYAN YÜREKLER,haberimize ,G.ANTEP AKP M?LLET VEK?LL?,MEHMET SARI,dan cevap geldi,açıklamada bulunan sayin vekillimiz,bura için ne gerekiyorsa,KARKAMI? l?lardan gelen teklifler do?rultusunda,gereken neyse yard?mc? olmaya çal??al?m.denildi,SARI,burada ya?am?n? sürdüren vatanda?lardan,ne yap?lmas? veya yap?lmas? istenen sorunların kendilerine iletilmesi taktirde,ellerinden gelen tüm gayretleri göstereceklerini söyledi.
YEN? OLU?UM GAZETES?NDE bu hafta man?ete çakilen,KARKAMI? haberimiz e birçok yetkilli ve halk taraf?nda büyük yank? uyand?rd?.diliyoruz yetkilliler bir an önce gerekli gayreti gösterirler.
Say?n Ahmet AKSOY!!!
Elbetteki adalet de?il. Ancak elimiz kolumuz ba?l? oturup birilerinden bir?eyler mi beklemek gerekiyor. Be? esnaftan bahsediyorsunuz da neden böyle. Hiç mi devletçilik yok bu esnaflarda. yani karkam???n kaderi mi bu anlam?yorum! anlayam?yorum! Yaz?k bu memlekete.
burada bi?eyler var ama?bende çözemedim.yinede umitliyim ,burada sorunlar ?n iyi olacag?na,
devletçilikten bahs ediyorsun?ama kimse kimseyi dü?ünmüyor.burda çogu esnaf oturmuyor,ya Nizip,ya antepte oyuruyor
karkam??l?lardan çözüm önerileri bekliyoruz
Sizin bu konuda çözüm önerileriniz var m??
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.