Barak kadınlarının giymiş olduğu yöresel kıyafetler :
Salmalı köynek üzerine üç etek,altına renkli bir şalvar,belde gümüş kemer ve ahmediye üzerine sıkıştırılan bir tek gül.
elleri kınalı barak kızımız
buda barak yoresıne aıt başka bır kıyafet
İ.Şimşek Galerisinden
Barak ve Ezo Gelin
Barak kadınlarının yöresel kıyafetleri
salmalı köynek üzerine üç etek,altına renkli bir şalvar,belde gümüş kemer ve ahmediye üzerine sıkıştırılan bir tek gül.
elleri kınalı barak kızımız, çok tatlı ve güzel...
GİYSİLERİ TEK TEK RESİMLERLE TANITSAK, AYNI ZAMANDA ARŞİVLEMİŞDE OLURUZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.SELAMLAR
Arkadaşlar bu tür araştırmalara sizlerinde katkılarınızı bekliyoruz.
En iyisi bu aralar bir barak düğününe gideyim. Yoksa kimsenin resim atacağı yok :)
yada beni baraktan everin :P
metal abi bizi düğüne çağırmayı unutma haaametal;51019 wrote:yada beni baraktan everin :P
başak, o günleri görürsem söz cağıracam :(
siz altınları hazırlayın metal abiiii gerisi kolay
Fotoğraflarını bekliyorum orhan abi...
Öz değerlerimizi unutmamız için bunları bilen kişiler bize anlatırsa çok iyi olur.
Seninki sonradan, benimki orijinal ama dimi :)
Bu konuyu açmanızdaki maksatı tam anlayamdım...?
kont barak kulturundekı bazı özellıklerı yansıtmak
Yöremize ait kıyafetlerin tanıtımında ne sakınca varki anlayamadım. Mehmetcim konuları birleştirebilirsin kardeş.KONT;101041 wrote:Bu konuyu açmanızdaki maksatı tam anlayamdım...?
Tamam Abi Birleşstirdim Zaten Diğer Konuyuda Sen Açmistin :d
ya aslında guzel duruyo kıyafetler eskıden dugunlerde kadınların gıydıklerı elbıseler varmısboyle renga renk tatlı boncuk ıslemelı benım de var annem hatıra olsun dıye saklamıs abım evlenırse dugunde gıyecem
Bir Konuyu açarken mutlaka bir maksadımı olmalı bizim kültürümüzden bir korkumuz bir utanmışlığız yok
Ahmet Kocaaslan hocam, bu konularda en bir bilgiye sahip. Kendisi Barak kıyafetleri konusunda eminim bizi aydınlatacaktır.
Sayın Akpek iltifatına teşekkür ederim.Aslında hepimis aynı kültürün içindeyiz.Barağın geleneksel kıyafetleri yukarıda belirtildiği gibidir.çok güzelde fotoğraflanmış.ellerinize sağlık.kültürel geleneklerimizi sonraki kuşaklara yansıtmak tabiki bir kültür işidir.katkı sağlayanları tebrik ediyorum.
Değilmi
Elbise o kadar vakur duruyor ki.
Asalet kendini gösteriyor.
Başta Ahmediye dediğimiz
altın sarısı ve özel bağlama şekilli başörtüsü
Altında elbise
Kadife çeşitli desenli kumaşlar dan yapılırdı.
Sanırım iki parçadan oluşurdu
Üstüne de kuşak
Kuşak bağlama ayrı bir şekildendi .
Giymesi ayrı sanat ve özen isterdi.
Elbisenin dikilişi elbette ayrı bir sanattı.
Ayrıca işin ayrı bir yönü pahalı bir elbiseydi.
Şimdi ki kızlar kadınlar 15 20 ytl ye giyinebirlirken
o elbise ve aksesuarları
bu günkü rakamlarla
300 400 ytl den altında dikilemezdi.
Kıymetli Orhan elbise piayasa da vardır belki.
Arasak köylerde falan.
Abi Barak tarzı kıyafetleri antepteki pasajlarda ve restore edilen hanlarda bulabilmek mümkün. Ama aradığınız eski, antika değeri olan kıyafetlerdense bilemem.
felsefefe;150861 wrote:Değilmi Elbise o kadar vakur duruyor ki. Asalet kendini gösteriyor. Başta Ahmediye dediğimiz altın sarısı ve özel bağlama şekilli başörtüsü Altında elbise Kadife çeşitli desenli kumaşlar dan yapılırdı. Sanırım iki parçadan oluşurdu Üstüne de kuşak Kuşak bağlama ayrı bir şekildendi . Giymesi ayrı sanat ve özen isterdi. Elbisenin dikilişi elbette ayrı bir sanattı. Ayrıca işin ayrı bir yönü pahalı bir elbiseydi. Şimdi ki kızlar kadınlar 15 20 ytl ye giyinebirlirken o elbise ve aksesuarları bu günkü rakamlarla 300 400 ytl den altında dikilemezdi. Kıymetli Orhan elbise piayasa da vardır belki. Arasak köylerde falan.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.