Nizip.com
Üye ol
Nisibyn/Ad Zociandem Antik Kenti

Nizibyn Mozaiği İle İlgili Son Gelişme

Görüntülenme: …

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından görevlendirilen
Kültür ve Turizm Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Kültür Varlıkları ve Müzeler
Genel Müdürü Murat Süslü, bir takım incelemelerde bulunmak üzere
Gaziantep’e geldi.

Bu konuda yazılı bir açıklama yapan AK Parti
Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, 26 Aralık 2010 Pazar günü
Gaziantep’e gelen Kültür ve Turizm Müsteşarı İsmet Yılmaz, Kültür
Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü ve beraberindeki heyetin
daha sonra Nizip’e gelerek, Nizip Rum Kale’de incelemede bulunduklarını
ifade etti. Daha sonra Su Yolu ile Kamışlı, Gümüşgün, Erenköy, Halfeti
ve Savaşan Bölgelerini inceledikten sonra Zeugma’da incelenmede bulunan
heyetin, Ak Evler Semti’nde ortaya çıkarılan tarihi Kilise Kalıntıları
ve Mozaikleri’ni inceledikten sonra inceleme sonrası Başkent Ankara’ya
döndüklerini belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı,
yapmış olduğu açıklamada Kültür ve Turizm Müsteşarı İsmet Yılmaz, ve
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yaptığımız görüşme
neticesinde Rum Kale’de bir yenileme çalışmalarının başlayacağını ve
Zeugma’daki çalışmalarında devam edeceğini söyledi.

Rum Kale, Zeugma, Kamışlı, Erenköy ve Gümüşgün ile ilgili yapılacak her türlü projeye
destek verileceği müjdesini veren Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip’te
tarihi Kilise kalıntılarının bulunduğu bölgeyle ilgili kamulaştırma
çalışmalarının da başlaması için Gaziantep Valiliği’nin onay
vereceklerini ifade etti. Bu mozaiklerin yerinde kalması için yapılacak
çalışmalara da destek verdiklerini söyleyen Milletvekili Sarı ayrıca,
2011 Yılı’nın, Turizm açısından İlçemiz ve Bölgemiz için çalışmaların
daha iyi yıl olacağını, Nizip’te bir Kültür Merkezi kurulması ile ilgili
Gaziantep İl Özel İdaresi’nin yapacağı çalışmalara da ilave olarak, geri
kalan kısmına da destek verileceğini belirtti.
fsoyarik Üye
Teşiekkürler kardeşlerimize ve Milletvekilimiz Mehmet SARI bey efendiye
makin Üye
Sn.Sarı'nın söylemleri seçmene dönelik söylemler gibi geldi bana .

Bu açıklamaları Bakanın yolladığı müsteşarı Sn.İsmet YILMAZ'ın yapılmış olmasını ve onun ağzından bu sözleri duymak isterdim ki biraz daha inanayım. Yoksa biraz zor gibi gözüküyor.

Sağlıcakla.
sadettinyildirim Üye
makin;237543 wrote:Sn.Sarı'nın söylemleri seçmene dönelik söylemler gibi geldi bana .

Bu açıklamaları Bakanın yolladığı müsteşarı Sn.İsmet YILMAZ'ın yapılmış olmasını ve onun ağzından bu sözleri duymak isterdim ki biraz daha inanayım. Yoksa biraz zor gibi gözüküyor.

Sağlıcakla.

bende oradaydım musteşar bey zaten millet vekılımız mehmet sarı beyın dedıklerını dedi hatta alttaki video da açık ve net orada gözukuyor. bunları duyduktan sonra oradaki ortamı gerçekten gormenızı ısterdım hep bır sevınç çıglıgı ve sayın belediye başkanımız neredeyde sevinçten bir sevinç çıglıgı atacaktı akşam olmasına ragmen kimse oradan gıtmek ıstemedi. çünkü oradakiler bir emek sarf etmişti nizip e bir müze tarıhı bir mekan ıcın emeklerının karsılıgını orada adeta aldılar. hepsını kutluyorum. 26 aralık pazar günü gelmişlerdi müsteşar bey ve yanındakıler haberın bu gune sarkması sadece mehmet sarı beyın bakan beyle ve müstesarla konusup kendımızı avutmayalım dıye kesınleştırmek ıcın bekletıldı nizip e hayırlı olsun. sayın mıllet vekılımız mehmet sarı beye de ayrıca çabalarından dolayı tesekkurler.
admin
Yönetici
Eski medya için oynatıcı bulunamadı. Özgün kaynağı aç

Hacı abi sende bilirsinki bu işler kolay olmuyor. Burokrasi o kadar hantal ve üzerine alınmaz ki, çoğu zaman herkes topu birbirine atıyor, sorumluluk almak istemiyor. Fakat gerek Niçet olarak girişimlerimiz ve Bakan beye kadar ulaşan yazılarımız, gerek Gaziantep milletvekilimiz Mehmet SARI beyin mücadeleci takipciliği sonucunda, bu antik kentten çıkan eserlerin ilçemizde sergilenmesi için olumlu bir hava oluşmuş durumda.
Sayın müsteşar bey ve genel müdürün ilçemizi ziyareti sırasında Belediye başkanımız H.Fevzi Akdoğan'ın ümitli bekleyişi ve korunmasına yardımcı olunacağı, lojistik destek verilmesi konusundaki sözleride, Sayın müsteşarın hemen orada kamera önünde, mozaiklerin yerinde sergileneceği müjdesinde etkili olduğunu düşünüyorum.

Mücadele bitmiş değil, bu aşamada apsisi oluşturan 3 mozaiğin altta mozaik var bahanesi ile sökülmesi ve götürülmesi söz konusu. Eğer öyle olursa, geridekilerin okadar değerli olmadığı ve yatırım getirmeyeceği düşünülüyor.

Bugünler sayın vekilimizle bir araya gelip, konu hakkında daha gemiş bilgiler aktarmaya çalışacağım.
sadettinyildirim Üye
burdan söyleyeyim bundan sonra bırısıne beddua edersenız vallahada billahada evinizde bahcenızde mozaik çıksın dıye beddua edin. ben bunu ıyı anlıyorum. oyuncak olursunuz burokrasının elınde kendı malınıza mülkiyetınıze sahıp çıkamazsınız evınızde kıracı malınızda yabancı oluyorsunuz burdan dıyecegım tek sey bu mozaıgı bulupta haber verenın Allah bildiği gibi etsin. sakın yanılıpta gelın bızım burayıda kazın demeyın Allah'ınızdan bulursunuz. bızım yan taraftakı hacı ali izin vermedi. bizde memlekete bir kazanc olsun dıye sadece sontaj vurmalarına ızın verdık sadece sontaj vurup bakacaklardı. Allah tan evın ambarını kazmak ıcın ızın ıstedıler vermedık. onuda verseydık delı olur daglara duserdık heralde.
admin
Yönetici
Gerçekten ev sahipleri bu süreçte çok yıprandılar. Ancak sayın vekilim ile dün görüşmemizde, kamulaştırma yazısının bakanlık tarafından GaziAntep valiliğine gönderildiğini ve kamulaştırmanın kesin olarak başladığını söyledi.
sadettinyildirim Üye
tahminen bu kamulaştıma işi 6 aya kadar burokraside git gel yazıları ile olacak yani buda demektir ki seçime kadar bir oyalama süreci peki sonrası seçimden sonraya kalacak ve tekrar bir eller uzanacak bu moziklere ve yine başladıgımız noktaya dönülecek seçim beş yıl sonra belkı bır kamulastırma ve müze işi belediye seçımlerınde gundeme gelir olacak şu tekrar kış gelecek biz hala belemede olacagız ne olacak halımız dıye evin bir takım eksıklıklerı var yaptıramıyoruz bahce duvarımız çekilemiyor çekecem diyoruz dur seni mahkemeye verrız bir kazma bıle vurursan dıyorlar birinci derecede sit alanı ilan etmişler kimse birşey bilmiyor kıme sorsan ortada bırsey yok dıyorlar valiligin haberı yok müze müdürlüğünün haberi yok kaymakamın haberı yok yanı bır muamma oldu gıdıyor. derdımızı kıme anlatacagız sorumlu yok ama iş bir kazma işine gelince hemen devlet buyuklugunu hissettırıyor adalet pencesi üzerimizde mahkemeye verrız senı surundurruz. hele bir kazma vurda dunyanın kaç bucak oldugunu sana gösterriz dıyen çok peki bu adalet benim için nıye yok benim derdim için neden bu mahkeme yok işte bunu anlayamadım. avukatlara soruyorsun bırıncı derece sit alanı ılan edılmış dıyorlar işin içinden çıkıyorlar. nizip.com da olmasa derdımızı anlatamıyoruz. gerçi burdada biz çalıp biz oynuyoruz düğün evi bizde kime ne.
fsoyarik Üye
Bu kamulaştırma işi ödenek ile oluyor bu safhada sivil toplum örgütlerimiz ile başta Niçet başkanımız kemal bey ile mehmet akpek ve kasım kardeşlerimiz her zamanki çabaları ile mehmet sarı beyden bu işin takibini yapar ödenegin gelmesini saglarlarsa iş çabuk biter.
Ayrıca sayıştay ve Maliye bakanlıgı yılın ilk 3 ayında bol para gönderirler bizim hantal devlet yapımız böyle eger bu 3 aylık süreç iyi takip edilirse bu iş olur.
Selamlar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim