Nizip.com
Üye ol
Nizipden Duyurular Etkinlikler

öğretmenler günü kutlama mesajı

Görüntülenme: …

mechullll Üye
NİZİP ALPEREN OCAKLARI ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

24 Kasım Öğretmenler Günü Türk Öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür.

Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın. Sevgi ve fedakârlık mesleği. Ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev. Hz. Ali "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" demiştir. Atatürk "Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir", "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" ve "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır.

Öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, medeniyetin, sevginin ve barışın öncüleri, önder ve örnek insanları olmuşlardır.
En zor şartlarda dahi geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanlarımıza ulaşarak, fedakârlığın en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretini göstermişlerdir.

Günümüz bilgi çağında Türkiye'nin eğitim kadrosuna maddi ve manevi borcumuz bulunmaktadır. Bu çerçevede öğretmenlerimizle birlikte geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmeleri, diğer gelişmiş ülkelerin insanlarıyla rekabet edebilecek konuma gelebilmeleri sağlanmalıdır.

Ülkemizin dış güvenliği için ordumuz ne kadar önemli ise; iç huzurun ve güvenliğin sağlanmasında eğitim de o kadar önem arz etmektedir. Herkesin bir öğretmeni vardır. Acaba halen öğretmenlerimiz hak ettikleri yerde mi? Artık öğretmenlerimiz derse girdiklerinde öğrencisinin karşısında ekonomik problemlerini düşünmemelidir. Kafasında geçim problemi olan, konumuna uygun kıyafeti bulunmayan bir öğretmen, huzursuz bir psikolojiyle çocuklara ne kadar pozitif enerji aktarabilir.

Bu nedenle sistemin en önde gelen unsuru olan öğretmenlerimizin; özlük hakları başta olmak üzere, çalışma şartları ve ortamlarının acilen iyileştirilmesinde zorunluluk vardır. 24 Kasım'lar nutukların atıldığı, ancak ertesi gün verilen sözleri unutulduğu günler olmaktan çıkarılmalıdır.

Toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan ''İrfan Ordusu'' öğretmenlerimiz, hak ettiği değer ve öneme sahip olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan siz değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, candan tebrik ediyorum.''

YUNUS SEYHAN
NİZİP ALPEREN OCAKLAR BAŞKANI
mechullll Üye
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN......

Öğretmenin toplum içindeki yerinin ve değerinin belirtildiği, sorunlarının dillendirildiği, saygınlıkları ve katkılarının anlatıldığı bir “Öğretmenler Günü”nü daha idrak ediyoruz. Maalesef 24 Kasımlar, daha önceki 24 Kasım’larda tekrarlanan ritüel ve basmakalıp bildik laflardan öteye giden bir gün olmaktan çıkarılamamıştır. Bu güne dek eskisiyle ve yenisiyle işbaşına gelen ve ülkenin eğitim-öğretimini idare eden tüm iktidarlar, 24 Kasım’ları bir muhasebe günü ve hedeflerin gözden geçirildiği bir günden çok içi boş hamasi söylem ve nutuklarla geçiştirmişlerdir.

Eğitime katılan öğrenci sayısı her geçen gün artarken, eğitim yatırımlarına ayrılan bütçe de son 8 yılda dörtte birine kadar düştü. Milli Eğitim Bakanlığı 2009–2010 verileri incelendiğinde, 2002 yılından bu yana eğitime bütçeden ayrılan pay rakamsal olarak artarken, eğitimin milli gelir içindeki payının fazla değişiklik göstermediği gözleniyor. Bu hükümetin Türkiye’de 2010 yılında Eğitime bütçeden ayırdığı pay yüzde 9,85’ti...Eğitime ayrılan bütçe ABD’de yüzde 14,8, Yeni Zelanda’da yüzde 18,9, Meksika’da yüzde 22, Kore’de yüzde 15, Avustralya’da yüzde 13,9’dur. Önümüzdeki 2011 döneminde de bu oranlar değişmeyecektir. Böyle bir bütçenin en büyük mağdurları öğretmenlerimizdir.

Günümüzde git gide pahalılaşan hayat şartları içinde öğretmenlerimiz zaruri ihtiyaçlarını bile zor karşılayabiliyorlar. Sosyal ve kültürel aktiviteler adeta onlar için lüks tüketime giriyor. Gelişen bilim toplumuna ayak uydurmayı bırakın alanlarındaki gelişmelerden bile yararlanamaz duruma gelmişlerdir.

Öğretmenlerimiz ek iş yapma ayıbı ile baş başa bırakılmıştır. Ayrıca; maaşlarının her ay belirlenen 4 kişilik bir ailenin geçim standartlarının altında olması, doğum, ölüm ve evlilik gibi yardımların az olması, çocuk yardımlarının enflasyon değerlerinin altında olması, Ek ders, yolluk, sağlık vb. ödeneklerin zamanında ödenmemesi, Öğretmenlerin özellikle kırsal kesimlerde lojman ihtiyaçlarının karşılanmaması, kira yardımının yeterli ve günün koşullarına uygun olmaması öğretmenlerimize bu ülkeyi yönetenlerin reva gördüğü uygulamalardır.

Eğitimin beşikten mezara kadar kullanmamız gereken altyapı kaçınılmazımız olduğunu hiç kimse unutmamalıdır.

Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Bugün ülkeyi yönetenler geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu öğretmenlerimize hak ettiği standartlara kavuşturmalıdır.

Unutmayalım ki toplumların medeniyet seviyesi, öğretmene verdiği değerle ölçülür. ANTEP AJANS ailesi olarak, bu dilek ve temennilerle Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım’ını tebrik ediyor her şeyin en iyisini hak eden değerli öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

ANTEP AJANS AİLESİ
www.antepajans.com
mechullll Üye
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, bu vesile ile başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ABDURREZZAK PAMUK

NİZİP ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI

kaynak:antepajans
KalpsizAdam Üye
butun mualimlerin mualim gununu kutlarim:):):)
müslüm bozkurt Üye
Sevgi, inanç ve azimle ile çocuklarımıza rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Rahmetli Tülay öğretmenimi rahmetle, yaşayan öğretmenlerimide sağlık ve afiyet dileyerek anıyorum.
İyiki vardınız.
şükrü çiftçi Üye
Bizlerin bugünlere mükkemel şekilde yetişmesini sağlayan öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun
YakisikliAntika Üye
Altinbas Lisesinde qorev yapan Recep Aydin oqretmenimin Oqretmenler qununu en icten dileklerimle kutlarim.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim