1-1,5 kg Kavurmalık Et 1-1,5 kg Domates 1 kg Biber 0,5 kg Soğan Baharatlar (tuz, pul biber, karabiber) Sıvı veya Katı Yağ Piknikte yapıldığı için odun ve mangal kömürü
Yapılışı:
İlk önce sac ateşin üzerine konur. Ardından yağ eritilmek üzere saca konur. Eridikten sonra soğanlar konur. Soğanlar iyice pişince biber konur ve ikisi birlikte bir süre karıştırılır.
Biberlerde kıvama gelince et konur ve karıştırılmaya başlanır.
Bu arada baharatlar eklenir.
Et iyice piştikten sonra son olarak domatesler konur ve iyice karıştırılır.
Guzel olmusta bu qece yarisi canim cekti ama inqilterede nerden bulayim sac kavurmasini?
Biri yer biri bakar kiyamet ondan koparmis:):):):)
Benim bildiqim kadariyla kavurmanin yapilisinda once et konulur sonra biber,soqan ve diqerleri ilave edilir.
Yoksa benmi yaniliyorum..??
Hido bende siz kırda yaptınız zandettim.Bursa tarafına yolu düşen olursa Şekil a daki gibi yapalım. Yakışıklı dogru diyorsunuz önce et kavrulur. sevgili adminimiz size YASAK malesef tabi bizede amma bir kaç lokma kaçamak yaparız.Bu yaştan sonra bize Tamatos dürümü, patlıcan dürümü serbest yok bunlar beni bozar dersen püpürüm yemegine devam Selamlar
Sevgili hemşerim tercih ve takdir sizin amma et önce kavrulursa suyunu bırakır kavrulurken için için pişer yoksa et pembe renkte olur yine sogan be biber kavrula kavrula hiç bir tadı kalmaz diye düşünüyorum Selamlar
abiciğim benim mesleğim aşcı,ve kebapçı,bildiğim kadarıyla et önce atılmaz çünkü,et ve soğanın ve biberin pişme süreleri farklı.tavada veya sacda yapınca et erken pişer soğan ve biber geç.eti önce atarsanız et yanmaya gelir ama biber ve soğan hala pişmemiş olur.onun için et sonra atılır.yanlışım varsa düzeltin.
tamam yuko yapalım senin canın sagolsun buluşursak inşallah söz
hasan kardeş ben eti önce pişirorum yarı kavrulma derecesine gelince soganı ve biberi atınca et yanmaz sogan ve biber kavrulurken az kavrulan et de kavrulmuş olur bu arada şunu belirteyim SİZLER KOYUN eti kullandıgınız için sizinki dogru biz sıgır eti ile yaptıgımız için önce etti pişirmessek çok sert oluyor yoksa yenmiyor Selamlar
Afiyet olsun sevgili kardeş amma resmini atmanızı rica ediyoruz aşama aşşama ögrenmek isteyende olursa 1 kilo koyun etini alıp gelir yanına öretirsin heheheeeeeeee Selamlar