Nizip.com
Üye ol
Resmi Kurumlar

Muhtarlara müjdeli haber

Görüntülenme: …

dedekılıç Üye
Türkiye’de 53 bine yaklaşan muhtar sayımızla birlikte memleketimizin en ücra köşelerinde fedakarca hizmet vermekteyiz.Bizler bu görevlerimizi ifa ederken birçok zorluklara göğüs gererek ve görevimizi kutsal bilerek bu bilinçle hareket ediyoruz.Ancak bizler bu görevleri icra ederken çalışma şartlarımızın olumsuz yanları,özlük haklarımızdaki eksiklikler ve maaşlarımızın azlığı bizleri çok zor durumda bırakmaktadır. Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi nce bu konuda biz şubelerin bilgisi dahilinde birçok çalışma yapılmıştır.Bu çalışmalar hakkında Türkiye’deki şubeler içerisinde Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip şubesi olarak bizimde görüşlerimize yer verilmiştir.Bu sorunlarımıza çözüm konusunda Genel Başkanımız Sayın Ramazan ÖZÜNAL beyinde gecesini gündüzüne katarak yaptığı çalışmalar tarafımızdan bilinmekte olup,bu çalışmaları takdirle karşılamaktayız.Bu tasarının TBMM de kanunlaşması için sayın milletvekillerimizinde desteklerine ihtiyacımız vardır.Bu konuda milletvekillerimizin destek olacaklarına inancımız tamdır.Bu tasarı kanunlaştığı takdirde muhtar maaşları 11 bin gösterge rakamına göre 900 TL maaş,sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması ve 442 sayılı köy kanuna göre görev yapan köy muhtarlarımızın yetkileri fazlalaşmaktadır.Burada görev yapan sayın muhtarlarımızada inşallah yakında bu konuda hayırlı müjdeler vereceğiz.
Dede KILIÇ
Türkiye Muhtarlar Derneği
Nizip Şube Başkanı
fsoyarik Üye
İşte güzel devlet bu şahsımın her zaman söyledigi bir söz vardır devlet anayasa, anayasa kanun kanunlarda yönetmeliklerle idare edilir bu saydıgım hususlarda 100 yıllık sosyal ekonomik ve içtimai hukuk göz önüne alınarak yapılır.
Yazık degilmi muhtarlarımıza bir ikametgah belgesi düzenlemek için paraya mahkum ediliyor. Bence muhtarların bulundugu belediyeye bir tane üye vermesi yani muhtarlar dernegi başkanının belediye encümeninin DAİMİ üyesi olması lazım
Belediyenin şehir içi her türlü yapılanmasında söz hakkımız olabilsin
Selamlar
dedekılıç Üye
Sayın fsoyarik (Fatih Bey) görüşleriniz için teşekkür ederim.
fsoyarik Üye
ben teşekkür ederim bilgilendirmeniz için eger muhtarların gelen misafirini agırlamasından tutun yemek ve çay parasına yetmez 900 tl bence bir muhtardan hizmet bekleniyorsa en az 1500 tl aylık baglamak lazım çalışmayandanda hesap sormak lazım
kaymakam ve valilerin yerinde olsam gerek milli egitim gerek belediye,gerek kaymakamlıgın kendisinde olması gerektigi gibi Her mahalle muhtarında bilgi sayar ortamında görselde olmak kaydıyla her sokagın ve evin Krokisi oturan insanın nufus ve gelir seviyesi yazılmalıdır hatta öyle sistem geliştirecekleri program olarak şehirde vefat eden nufusdan girilince otomatik olarak düşüm yapılacak bunuda muhtarlar ve sosyal kuruluşlar görebilecek
Yine ikamet için iç işleri bakanlıgının form geliştirmesi lazım oturanın kayıtları Nufustada muhtarlıktada olacak eger yerleşim yerinden biri taşınırsa bu beyanı muhtara vermeden muhtardan belge almadan başka bir yere gidip yerleşememeli
Bir inegi taşırken belge vereiliyorda insana niye verilmiyor anlamış degilim
Bu vesile ilede ev kiralayan muhtara biligi verecekki kayıt altına nufus bilgisi ile alınsın emniyet 3 gün sonra gidip kim oturuyor kontrol edebilsinki katiller hareket edecek yaer bulamasınlar
Bence muhtarlıkla ilgili çagın geregi gibi düzenbleme lazım diye düşünüyorum
Selamlar
YakisikliAntika Üye
Bundan sonra muhtarlik secimleride kizisacaktir.Isin ucunda iyi denilecek kadar bir maas var arti siqorta falan derken herkes muhtar olmaya aday olacaktir.Simdiden kiliclar cekilir ve qelecek secim calismalari baslar.
Koy muhtarlari evrak yaparken para falan talep etmiyorlar.Neden il ve ilcedeki muhtarlar para talep ediyorlar.
KalpsizAdam Üye
Gelecek muhtarlik seciminde aday olacaqim.:):):):):):)
hasan tekçe Üye
bence maaş falan bağlanmamalı,işine gelen muhtarlığa adaylığını koysun.evde arvada kafası bozulan muhtarlığa adaylığını koyuyo.
YakisikliAntika Üye
Ben simdiden inqilterede mahalle muhtarliqina adayliqimi acikladim:):):):):):):):)
Oylarinizi bekliyorum.:):):):)
hasan tekçe Üye
ne demek yani şimdi,buraya olumsuz birşey yazanın cevabı yayınlanmayacakmı,yada hep olumlu şeylermi yazmak zorundayız,neden benim yazdığım cevap yayınlanmamış sayın adminim,
mehmet2763 Üye
Muhtarlardan çok azı sadece bu görevini tek başına ifa ediyor. büyük bir kısmı bu görevinin yanında zaten kendine ait işi rahatlıkla ifa ediyor. Muhtarlık dolayısıyla ekstra bir iş olmuş oluyor. Sosyal güvenceleri de cabası.
dedekılıç Üye
Sayın YakisikliAntika Muhtar olma yasasının 20. maddesi gereği yapılan muhtarlık belgelerine karşılık olarak ücret alınır.2010 Yılı için bu ücret Gaziantep İl İdare Kurulu tarafından belirlenmiş olup 3.15 Tl dir.Fakat adrese dayalı nüfus kayıtlarından dolayı muhtarların belge vermeleri hemen hemen bitmiş durumda olduğundan bu iyileştirme yollarına gidilmektedir.Saygılarımla.
fsoyarik Üye
Arkadaşlar aslında muhtarlılk sisteminin yeniden yapılanması lazım kanun nezdinde DEVLET BÜYÜGÜ SAYILIYOR bu insanlara sosyal olarak çok görev ve yetki vermek lazım tabi her türlü denetime tabi olarak
Daha öncede yazdım özelikle ikamet konusunda bu insanların çok güzel degerlendirilmesi lazım ev sahiplerinede sorumluluk yüklenince Sanırım insanlar kontrol altına alınır
Selamlar
hasan tekçe Üye
fsoyarik;236757 wrote: kanun nezdinde DEVLET BÜYÜGÜ SAYILIYOR

size katılıyorumhem kanun nezdinde hemde bizim geleneklerimizde muhtarlar devlet büyüğü olarak görülür.ama şimdi muhtarlık öyle bir hal aldıki kafası bozulan muhtarlığa adaylığını koyuyo.adamın bir misafir gelse konaklatacak bir odası yok,cebinde bir bardak çay içirecek parası yok,yanındaki bir iki kişinin atmasıyla yardan aşağı atlıyo.böyle olmaması gerek.şimdi birde muhtarlara 1000 lira maaş bağlanması gibi bir durum olursa bakın siz muhtar adaylarının bereketine.bir zamanlar iş bulamayanlar polisliğe müracaat ederdi,bundan sonrada işsiz kalan muhtarlığa adaylığını koyar.bence gücü olan olmalı,
YakisikliAntika Üye
dedekılıç;236750 wrote:Sayın YakisikliAntika Muhtar olma yasasının 20. maddesi gereği yapılan muhtarlık belgelerine karşılık olarak ücret alınır.2010 Yılı için bu ücret Gaziantep İl İdare Kurulu tarafından belirlenmiş olup 3.15 Tl dir.Fakat adrese dayalı nüfus kayıtlarından dolayı muhtarların belge vermeleri hemen hemen bitmiş durumda olduğundan bu iyileştirme yollarına gidilmektedir.Saygılarımla.
Haklisin sayin muhtarim boynum sana kildan incedir.
Ben 3 yil oncesi icin fikrimi beyan etmistim.Kanunlar deqistiyse haklisiniz.
Bende her zaman sunu soylerim muhtar dediqin koy/mahalle de devleti temsil eder.
Yani muhtarda devlet adamidir,devleti temsil etmekle hukumludur.
Bende ingilterede muhtar adayi olacaqim:):):):):):):):):):):)
dedekılıç Üye
Arkadaşlar çok güzel yazıyorsunuz.Konumuz gerçekten renklendi.Hepinize saygılar.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim